Jump to content

Оцени ову тему

Препоручена порука

AAaaaaaa+%281%29.gif

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

Много је лакше прихватити заблуду него открити истину. Заблуда лежи на површини и с њом ћемо лако изаћи накрај. Истина почива у дубини. Трагати за њом није свачија ствар.

• Волим 1

Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру!

Подели на овим сајтовима

150222_10151991574589753_1033110308_n.jp

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

Mudrost ne znači imati mnogo znanja o ovome svetu. Ne moramo da idemo na univerzitet i gomilamo informacije o svetu da bismo bili mudri. Mudrost znači znati prirodu stanja dok ih doživljavamo. Ona znači ne biti zarobljen svojim reakcijama ili uplitanjem u stanja našeg tela i uma, po navici, iz straha, brige, sumnje, pohlepe...

Ađahn Sumedho: Buddha, Dhamma, Sangha

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

Уз молитве чините милостињу где год вам се прилика укаже. Украшујте дане сваки неком милостињом. Ако вам се некога дана не укаже прилика да учините материјалну, ви у срцу праштајте увреде. И то је милостиња, и то велика.

Подели на овим сајтовима

%2102ClaraCamargo2.gif

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

И мени треба неко снажан,неко ко ће делиће мене држати на окупу.

Подели на овим сајтовима

" Volim da budem sa tobom zato što se nikad ne dosaðujem, cak i kada ne razgovaramo, kada se ne dodirujemo, kada nismo u istoj prostoriji, ja se ne dosaðujem. Nikad mi nije dosadno. Mislim da je to stoga što imam poverenja u tebe, imam poverenja u ono o cemu razmišljaš. Razumeš? Volim sve ono o cemu razmišljaš? Razumeš? Volim sve ono što vidim kod tebe, i sve ono što ne vidim. Ipak, znam tvoje mane. Ali mislim da se tvoje mane dobro slažu sa mojim vrlinama. Ne plašimo se istih stvari. Cak se i zveri koji nas proganjaju lepo slažu meðusobno! Ti vrediš više nego što izgledaš, više od onoga što pokazuješ. Sa mnom je obrnuto. Meni je potreban tvoj pogled, jer mi daje dubinu. Ja sam kao deciji zmajevi na vetru. Ako me neko ne drži na uzicu... hoooop, odletim... A cesto pomislim na tebe da si dovoljno jak da me držiš na uzici i dovoljno pametan da me odmotaš, pustiš da letim...
Zar nije neverovatno sresti nekoga i pomisliti: sa ovom osobom se osecam dobro."

Ana Gavalda - "Voleo sam je"

Подели на овим сајтовима

Тајна љубави према човеку почиње у тренутку када га гледамо без жеље да га поседујемо, без жеље да њиме владамо, без жеље да на било који начин искористимо његове дарове или његову личност – само гледамо и дивимо се лепоти која нам се открила.

-ВЛАДИКА АНТОНИЈЕ

Подели на овим сајтовима

Strpljivost treba da vam pomogne da postanete smireniji i ljubazniji. Bez strpljenja, zivot je veoma napet. Lako se iznervirate, uznemirite i iritirate. Sto ste vise strpljivi, lakse cete prihvatiti stvari kakve jesu, umesto da insistirate da zivot bude upravo onakav kakav biste zeleli. Strpljenje dodaje dimenziju lakoce i prihvatanja sopstvenog zivota.

Dr Ricard Karlson

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

Циљ не може да оправдава средства, он треба да их одређује. Лошим средствима нећеш постићи добар циљ.

Духовне беседе и поуке старца Антонија

Подели на овим сајтовима

"Ljudi su kao oči, vide sve osim sebe." Ivo Andrić

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...