Jump to content

Оцени ову тему

Препоручена порука

Sometimes, following the rules is not the best way to get by. Make your own rules.

Robert Kiyosaki

Можеш ли ово да нам преведеш? Ја рецимо не знам енглески.

Можда би још неко желео да разуме.

Ако и не преведеш хвала као да јеси. .smesko.

Подели на овим сајтовима

Можеш ли ово да нам преведеш? Ја рецимо не знам енглески.

Можда би још неко желео да разуме.

Ако и не преведеш хвала као да јеси. .smesko.

NIje problem...

"Ponekad, poshtovanje postojechih pravila nije najbolje reshenje. Napravite sopstvena."

Подели на овим сајтовима

Молитва у свако доба

Христе Боже, коме се у свако време и сваког часа клањају и кога славе на небу и на земљи, дуготрпељиви, многомилостиви, многосажаљиви, који преведнике љубиш, а грешнике милујеш и све зовеш спасењу обећањем будућих добара. Ти Господе, прими и наше у овај час молитве и управи живот наш заповестима Твојим, душе наше освети, тела очисти, расуђивања исправи, мисли разбистри и избави нас од сваке жалости, зла и бола; огради нас светим Твојим анђелима, да њиховим мноштвом чувани и вођени стигнемо до јединства вере и познања неприступне Твоје славе, јер си благословен у векове векова. Амин

Подели на овим сајтовима

Andjeo-Bo%C5%BEiji-svete-nebeske-sile-freska-Pe%C4%87ka-Patrijar%C5%A1ija-Kosovo-Srbija.jpgЖИВОТ И МОЛИТВА СУ ЈЕДНО

Живот и молитва су потпуно неодвојиви. Живот без молитве је живот којем недостаје његова најважнија димензија. То је живот "површни", без дубине, живот у две димензије простора и времена. То је живот који се задовољава видљивим, који се задовољава нашим ближњим, али ближњим као појавом у физичком смислу, ближњим у којем не откривамо сву неизмерност и вечност његове судбине. Значај молитве је у томе да се самим животом открије и утврди чињеница да све има димензију вечности и да све има меру бесконачности.

И у свако друго време молитва и живот морају бити једно. Немам времена да много говорим о томе, али ево шта бих једноставно хтео да кажем: устаните ујутру, станите пред Бога и реците: Господе, благослови ме и благослови овај дан који почиње," а затим се односите према читавом том дану као према дару Божијем и сматрајте себе за Божијег изасланика у оном непознатом што дан који почиње носи и шта јесте. Ово значи нешто веома тешко: заправо, да без обзира на то шта да се деси тог дана - ништа није тудје вољи Божијој, све је, без изузетка, по вољи Његовој: околности у које је Бог пожелео да нас стави да бисмо ми били Његово присуство, Његова љубав, Његова самилост, Његов стваралачки ум, Његова храброст...

И, осим тога, сваки пут кад се сретнете са овом или оном ситуацијом ви сте онај кога је Бог ту ставио да послужи као Хришћанин, да буде делић Тела Христовог и деловање Божије. Уколико тако будете поступали лако ћете се окретати ка Богу и говорити: "Господе, просвети мој ум, учрсти и усмери моју вољу, дај ми срце пламено, помози ми!" У другим тренутцима моћи ћете да кажете: "Господе, хвала!"

Одломак из књиге "Научимо се молитви", аутор Митрополит Антоније Блум

Подели на овим сајтовима

"Nikad nista ne preduzimajte dok vas drzi bes."

Dostojevski

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

Nežno i pažljivo dodirnuti može samo neko kome je i samom potreban takav dodir.

Herman Hese

Touch me... 0203_cool

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

"Ljubiti znači željeti bližnjemu sve ono što vjerujemo da je dobro i to zbog ljubavi prema njemu, a ne zbog sebeljublja." Aristotel

Благо онима који плачу, јер ће се утjешити; (Матеј; 5,4)

Подели на овим сајтовима

"Од лоших жена ,нека вас Бог чува,а од добрих,чувајте се сами"

јеврејска пословица

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...