Jump to content

Jermenija proglasila ratno stanje

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 9 минута, SrbinKatolik рече

Koga tu Iran podrzava ? Pretpostavljam ako Turska podrzava Azere da onda Iran Jermene kao oposit Turskoj jel ?

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 604
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Sve je to isto nije teško zaključiti veliki kolo vode Iran i Turska su suparnici na mapi sveta i sve je ovo stara fora ratuj preko ledja malih zemalja plus Rusija petlja svoje interese najmanje sukob ima veze sa neprijateljstvom Jermena i Azera. Njima rat nikako nije u interesu sada kada se ekonomski poboljsavaju. Isto kao kod nas na Balkanu kada bi nas sile uvukle u rat recimo sa Bugarskom a to oni izvedu zacas sreca Vucic i Borisov su ostvarili prvi put neki dogovor i saradnju u istoriji dve zemlje.

Подели на овим сајтовима

пре 16 минута, Justin Waters рече

U vijestima stoji da je oboren iznad istočnog Azerbejdžana, znači unutar VAP Irana, bilo bi malo čudno da Iran obori neku letjelicu unutar teritorije Azerbejdžana..a ne kontam ovo sa konvojima, šta iz Irana konvoji i za Azerbejdžan i za Jermeniju? 

Iz Irana za Jermeniju, ne znam odakle je is`o ovaj drugi, mada imaju neki snimak.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

пре 13 минута, obi-wan рече

Iz Irana za Jermeniju, ne znam odakle je is`o ovaj drugi, mada imaju neki snimak.

Aha jasno, to sam i ja postavio taj snimak vozila na Iranskoj granici za Jermeniju. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Milost i istina neka te ne ostavlja; priveži ih sebi na grlo, upiši ih na ploči srca svojega!

Подели на овим сајтовима

пре 8 часа, Dragi рече

A podaci su kao tačni? Kao oni da Muslimanka u Bosni ima prosečno devetoro dece - devetoro dece prosek molim, što znači svaka druga Muslimanka ima devetoro dece. Svakako, ali, zato što Muslimanka ima prosečno devetoro dece, Srbi su izgubili i moraju što pre da se predaju. Pa da...

Ja u životu nisam video Muslimanku da ima devetoro dece. Muslimani su kao i pravoslavni Srbi, ni više ni manje, sasvim obični, normalni. Ali kad su kao mi, odakle da imaju prosečno devetoro dece? Odakle ta studija, odakle ta procena, ko je napisao, ko proverio, kako je obavio, kako proverio..? Isto važi za Kosovo gde dan danas odbijaju popise. Odakle znaju kada nemaju popise? Igor Jaramaz koji vodi dobre procene i stvarno odbija da falsifikuje došao je čak do brojke da je Albanaca na Kosovu oko 1,3 miliona ako ne i manje i da im se broj više smanjuje nego Srbima. Ovo se slaže i sa mojim procenama kada uzmem albansku demografiju na Kosovu odkad imamo popise tamo. Jedino u 1970-ima imamo tu jednu čudnu eksploziju albanske populacije gde se broj Albanaca za samo deset gdina zvanično ustročuje, dakle raste za 300 % !! Za deset godina. Čudno umnožavanje, jer nije prirodno. A danas Albanci više gube na populaciji nego mi Srbi. Barem za Albaniju imamo zvanične podatke da je tako. Tamo demografija opada više nego kod nas.

Hm, ja sam poput starog Winstona: Verujem jedino u studije koje sam sam naručio :) 

Dobar je Winston. Winston je tako pobedio drugi svetski rat ;) 

Moja nana(muslimanka) 8.djece, mama 5., a kod sestara prosjek troje.Nekad jeste bio prosjek 5+ djece u ruralnim djelovima, danas ne. 

Подели на овим сајтовима

пре 8 часа, Justin Waters рече

Azera u Iranu 15.mil +, vjerovatno zbog mogućeg separatizma. 

Na koji način bi se mogao riješiti ovaj sukob? Jel postoje neke opcije? Znam da je NK dio Azerbejdžana, ali na njemu žive Armenci. Da li da Azerbejdžan odustane od NK i prepusti Armencima kao Srbija i Kosovo, ili će se ovo nastaviti sa etničkim čišćenjem pa će UN tek reagovati? 

Ne stajem ni na jednu stranu, ali zbog komada zemlje da im omladina gine je besmisleno. 

Подели на овим сајтовима

пре 13 минута, Rabbi рече

Azera u Iranu 15.mil +, vjerovatno zbog mogućeg separatizma. 

Na koji način bi se mogao riješiti ovaj sukob? Jel postoje neke opcije? Znam da je NK dio Azerbejdžana, ali na njemu žive Armenci. Da li da Azerbejdžan odustane od NK i prepusti Armencima kao Srbija i Kosovo, ili će se ovo nastaviti sa etničkim čišćenjem pa će UN tek reagovati? 

Ne stajem ni na jednu stranu, ali zbog komada zemlje da im omladina gine je besmisleno. 

Nema ovdje rješenja. Sovjeti su ovdje gadno zakuvali čorbu crtajući granice tako da istorijska područija jednog naroda pripadnu drugome. Rješenje može proizići samo ukoliko se Azeri i Jermeni dogovore, niko drugi ih ni na kakav način ne može razmiriti milom, jedino eventualno silom kao što su Srbima oteli Kosovo (Srbija nije ništa prepustila još uvijek).  

• Свиђа ми се 1

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Rabbi рече

Moja nana(muslimanka) 8.djece, mama 5., a kod sestara prosjek troje.Nekad jeste bio prosjek 5+ djece u ruralnim djelovima, danas ne. 

Danas je Srbija 1,46

Hrvatska 1,42

Bosna i Hercegovina 1,28

Ne verujem da je kod Srba ranije bilo drugačije. Moj deda je svakako imao jednog sina i tri ćerke. Srbija danas ima najviši stepen porođaja.

Milost i istina neka te ne ostavlja; priveži ih sebi na grlo, upiši ih na ploči srca svojega!

Подели на овим сајтовима

пре 21 часа, SrbinKatolik рече

Azerbejdzan do pre 100 godina nije ni postojao, nikada u istoriji nije postojala drzava imenom Azerbejdzan ali jeste Jermenija i Jermeni. Rusija je vršila nemerno teritorijalne izmene kako bi odrzala trajni sukob isto tako je radila i u okolnim drzavama.

Пре сто година Русија није постојала као самостална, већ СССР којим НИСУ управљали Руси (као што нису СФРЈ управљали Срби, иако су били најбројнији).

Седи, један.

"Христос васкрсе, радости моја!"

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, Dragi рече

Danas je Srbija 1,46

Hrvatska 1,42

Bosna i Hercegovina 1,28

Ne verujem da je kod Srba ranije bilo drugačije. Moj deda je svakako imao jednog sina i tri ćerke. Srbija danas ima najviši stepen porođaja.

Da, baš los fertalitet. Sve - 2.1 je loše. 

Previše laži sa obje strane. Jel ima neko kvalitetne izvore informacija? 

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Justin Waters рече

Nema ovdje rješenja. Sovjeti su ovdje gadno zakuvali čorbu crtajući granice tako da istorijska područija jednog naroda pripadnu drugome. Rješenje može proizići samo ukoliko se Azeri i Jermeni dogovore, niko drugi ih ni na kakav način ne može razmiriti milom, jedino eventualno silom kao što su Srbima oteli Kosovo (Srbija nije ništa prepustila još uvijek).  

Ma Azerima da otmu NK ništa im neće značiti. Ne vjerujem da ce se Azeri dole ikada vraćati. 

Подели на овим сајтовима

пре 54 минута, Rabbi рече

Da, baš los fertalitet. Sve - 2.1 je loše. 

Previše laži sa obje strane. Jel ima neko kvalitetne izvore informacija? 

Moji izvori su svetska banka ?

Crna Gora 1,74

Albanija 1,64

Maćedonija 1,50

Подели на овим сајтовима

пре 57 минута, Rabbi рече

Ma Azerima da otmu NK ništa im neće značiti. Ne vjerujem da ce se Azeri dole ikada vraćati. 

Mnogo im znači. 

Nagorno znači "Gorje". Nagorno je ono što je Tibet u odnosu na Kinu, ili Golanska visoravan u odnosu na Izrael. Sa aspekta sigurnosti za Azerbejdzan jedna je od ključnih tačaka. Nijedna država koja vodi do sebe, ne bi ovakvu stratešku tačku ostavila u drugim rukama gdje neprijatelj ima cijelu državu kao na dlanu. 

S druge strane i dijelovi Jermenije su kao na dlanu sa Nagorna, tako da pored kulturno - istorijskih razloga, i oni imaju jednake razloge da drže Nagorno radi osiguravanja granica od neprijatelja. 

exaggerated_relief_map_of_the_caucasus_and_surrounding_area_76349.jpg

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...