Jump to content

Да ли сте за црквенословенски језик или за српски на богослужењима и требама?

Да ли сте за црквенословенски језик или за српски на Богослужењима и требама?  

189 члановâ је гласало

1. 1. Да ли сте за црквенословенски језик или за српски на Богослужењима и требама?

• За црквенословенски.
      32
    • За српски.
      87
    • За оба језика.
      66

Препоручена порука

Што не би могла ако ти твој свештеник дозволи?  4chsmu1

Мени негодују кад за певницом певам било коју другу.  greengrin

Морам да је напишем у ноте за један мушки хор, а могао бих да наговорим и мој мешовити да је пева с исоном (или да распишем хармонију).

Написаћу једном и ноте и уписати исон (то таман кад будем урадио за мушки хор), па ћу их окачити овде. Видећу да ноте напишем за обе варијанте.

Свака ти част!!!!!!!!!!

Бог нека те благослови и уможи таланте!!!

dada dada dada

smej.gif kriminalac prstgore

Hvala, oče, ali nemojte tako  crvenilo

Stvarno neću ja sad da se pravim nešto lažno skroman (ljudi koji me znaju, znaju da nisam takav), nego je meni sve to stvarno najprirodnija stvar i ništa posebno... neka Bog da svima talante i volju i ljubav da se bave njima, a ne raznim glupostima (poput politike)...

Подели на овим сајтовима

• Одговори 606
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Не ваља кад пева мушко мелодију, а женско горе држи исон, ваља само обрнуто. Ретко кад ваља тако. А из принципа не бих да будем као Дивна.  algabacaju

А заправо највећи проблем: ја то снимам сам са собом код куће. Где сад да доводим још неко женско однекуд за комп само да би ми држала исон.  :cheesy2:

nisam mislila to, nego da ti neki ženski vokal otpjeva osnovnu melodiju a da ti poslije nasnimiš ison, tako, ili da (ako tvoj hor pristane) djevojke zajedno pjevaju melodiju a vi muški držite ison... tako nekako. glavni dio si odradio, ovo su sad samo varijacije klapklap

Подели на овим сајтовима

Не ваља кад пева мушко мелодију, а женско горе држи исон, ваља само обрнуто. Ретко кад ваља тако. А из принципа не бих да будем као Дивна.  ;)

А заправо највећи проблем: ја то снимам сам са собом код куће. Где сад да доводим још неко женско однекуд за комп само да би ми држала исон.  eheeeej

nisam mislila to, nego da ti neki ženski vokal otpjeva osnovnu melodiju a da ti poslije nasnimiš ison, tako, ili da (ako tvoj hor pristane) djevojke zajedno pjevaju melodiju a vi muški držite ison... tako nekako. glavni dio si odradio, ovo su sad samo varijacije eheeeej

A, pa to se podrazumeva da bi žene pevale (odnosno, išlo bi ovako: sopran-tenor melodija, alt-bas ison, to je najefektnije)... :)

Подели на овим сајтовима

• 2 months later...

Зашто нема латинског на листи? Шалу на страну (иако би латински био подједнако поравдан колико и црквенословенски) дефинитивно за српски.

Шефе, који ти је враг?

Подели на овим сајтовима

Црквенословенски, наравно. Требамо се држати традицийе.

В алтаpях святые плачyт, гyдит набат.

Битвы час yже назначен,

но это бyдет ад, тpижды ад, но ни шагy назад!

Подели на овим сајтовима

Црквенословенски, наравно. Требамо се држати традицийе.

А, срби традиционално говоре српски, док у црквама традиционално користе језик којим никад нису говорили. Шик морам признати.

Подели на овим сајтовима

Crkve će poželit Srbalja a Srbalja nigde biti neće...

Služba će nam na turskom da bude,

jal na turskom jal na latinskome.

oleeeee-smileys-327.gif' class='bbc_emoticon' alt='oleeeee' />

Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, 

καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος...

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...