Jump to content

Слике форумаша

Оцени ову тему

Препоручена порука

• Одговори 11.6k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Verujem da ce mi zbog ove slike zavideti sve cure na forumu  :1319_womens: :1312_womens:

11141208_957855037581112_880641438071744

Потпис:

Надање је моје- Отац;

Прибежиште моје- Син;

Покров мој- Дух Свети;

Тројице Свесвета, слава теби.

Подели на овим сајтовима

Tоком 1944. године, Савезници (САД, СССР и Велика Британија (БАФ-Balkan Air Force) су извршили неколико хиљада хуманитарних летова над територијом некадашње нам државе. У сарадњи са јединицима НОВЈ и ЈВуО, Савезници су евакуисали преко две хиљаде летача из посада својих авиона који су обарани над територијом наше земље, у "ходу" доставили више хиљада тона опреме, муниције и медицинског материјала и оно што је најважније, у болнице (најчешће у Италији), превезли више од 15000 рањеника и болесника. 

Три највеће операције су изведене у садејству са ЈВуО са летелишта у Прањанима (Србија), те у сарадњи са НОВЈ са летелишта у Брезни (Црна Гора), односно Меденом пољу (БиХ).

Током зиме и пролећа 1944. године, под будним оком Елија (Илија) Поповића, инжињеријског поручника америчке војске, народ из Босанског Петровца и околних села је уредио летелиште, на које је током 1944. године слетало неколико десетина Савезничких авиона, који су допремали наоружање и војну опрему Врховном штабу и приштабским јединицама НОВЈ које су се налазиле у Дрвару. Са овог летелишта су три совјетске Дакоте превезле и Врховни штаб у Италију и на концу, у неколико десетина одвојених операција, са овог привременог летелишта је у болнице у Барију превезено 2000 рањених бораца...

Стицајем околности, ономад сам посетио ту локацију и обишао летелиште и споменик подигнут храбрим совјетским и америчким пилотима... Који је нажалост девастиран и за чију обнову интерес не показују обе власти у некадашњој БиХ...

11154781_10200477516137626_5590301351388

Споменик и иза њега (и мене :))) ) - Медено поље

п.с. Овде је Шибо шиб`о своју "Партизанску ескадрилу", тј. он ју је "сместио" на Медено поље, иако је филм већим делом сниман на аеродрому Удбина, док је "права" партизанска ескадрила, односно Прва ваздухопловна база НОВЈ основана у Ливну :)))

Подели на овим сајтовима

Наравно да хоће кад изгледаш као девојчица. ;)

Pa da.  Na to sam i mislila .

:))

Потпис:

Надање је моје- Отац;

Прибежиште моје- Син;

Покров мој- Дух Свети;

Тројице Свесвета, слава теби.

Подели на овим сајтовима

Тоич, по облачном јутру око 7:00 бунован за воланом :takeoff: ...страх и трепет чивијашких друмова. :policeman-1:   

2v1aomp.jpg

Ниси вез`о појас... 1000 динара.

Ја би рекао да овде се Мирослав сликао на неком паркингу  .Адамс би само да кажњава. :)))  :)))

Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. :mazenje:

Наше писмо   је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо .

Подели на овим сајтовима

WNfnO5i.jpg

Моји некадашњи ученици и ја на свирци.

Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni!

Подели на овим сајтовима

Што, шта то значи?

`ел није нешто опасно...? :(

Опасно је ако је неки Џејмс Бонд сат, иначе није. :)

Само сам радознао. Је л' га стварно користиш да гледаш време или ти је више као накит?

Подели на овим сајтовима

Само сам радознао. Је л' га стварно користиш да гледаш време или ти је више као накит?

Па за време... Замисли прође Моника Белучи и пита те колико је сати, а ти немаш сат!?

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Tako sam ja svojevremeno nosio upaljač uvek kad izađem u kafić. Iako nikada nisam bio pušač   :)))

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...