Гости Guest Izida Написано Август 17, 2009 Гости Пријави Подели Написано Август 17, 2009 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Izida Написано Август 17, 2009 Гости Пријави Подели Написано Август 17, 2009 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Izida Написано Август 17, 2009 Гости Пријави Подели Написано Август 17, 2009 Arabic Christian Song - harani ya jesu Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bilja Написано Август 18, 2009 Пријави Подели Написано Август 18, 2009 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Надежда Написано Август 20, 2009 Пријави Подели Написано Август 20, 2009 Jos dve arhive: ftp://ftp.logos.md/Audio/Muzica(Muzyka)/Cintari_bisericesti(Cerkovnye_pesnopenija)/ http://www.resurse-ortodoxe.ro/share-ortodox/muzica-bisericeasca/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Надежда Написано Август 20, 2009 Пријави Подели Написано Август 20, 2009 Pardon, nesto sam pogresno uradila 0110_hahaha Probaj sad, kod mene radi. ftp://ftp.logos.md/Audio/Muzica(Muzyka)/Cintari_bisericesti(Cerkovnye_pesnopenija)/ http://www.resurse-ortodoxe.ro/share-ortodox/muzica-bisericeasca/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Надежда Написано Август 20, 2009 Пријави Подели Написано Август 20, 2009 aaaaaaaaaaaaa, gubim kosu!!!! 0104_cheesy Ne znam sta je u pitanju prvi link i dalje ne radi kad kliknem ovaj forumski a kod mene u favoritima radi. Dacu link na home stranu ftp://ftp.logos.md/ pa dalje peske do foldera: Audio> Muzica(Myzuka ( 0110_hahaha) ) ako ne uspe ps. ma naume, dosta i ove dve arhive za ceo zivot 0110_hahaha Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marija Написано Август 20, 2009 Пријави Подели Написано Август 20, 2009 ftp://ftp.logos.md/Audio/Muzica%28Muzyka%29/Cintari_bisericesti%28Cerkovnye_pesnopenija%29/ https://www.pouke.org/forum/public/style_emoticons/default/aplauz.gif klapklap klapklap klapklap klapklap klapklap klapklap klapklap 1312_womens i hvala :smiley: Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Написано Август 20, 2009 Пријави Подели Написано Август 20, 2009 Дивна Љубојевић је српска интерпретаторка православне духовне музике Србије, Византије, Бугарске и Русије и оснивач, диригент и уметнички руководилац хора и студија за духовну музику „Мелоди“. Следе линкови за скидање духовних песама у извођењу Дивне Љубојевић и њеног хора (укупно 34 песме). 1. Angelskij Sabor.mp3 2. Agni Partene.mp3 3. Aksion Estin.mp3 4. Asomen Odin To Teo.mp3 5. Blagosloven Jesi Hriste Boze Nas.mp3 6. Blagoslovi Duše Moja.mp3 7. Bogorodice djevo 2.mp3 8. Bogorodice Djevo.mp3 9. Carju Nebesni.mp3 10. Djeva Dnes.mp3 11. Dnes Blagodat.mp3 12. Dostojno Jest.mp3 13. Glasom Mojim Ko Gospodu Vozvah.mp3 14. Gospodi Vozbah...Da Ispravitsja.mp3 15. Heruvimska Pesma.mp3 16. Hristos Voskrese.mp3 17. Jelici Vo Hrista Krestistesja.mp3 18. Kirie Eleison.mp3 19. Kratima.mp3 20. Ne Ktomu Plamenoje Oruzije.mp3 21. Plotiju Usnuv.mp3 22. Pravoslavija Svjetilnice.mp3 23. Pridite Poklonimsja.mp3 24. Rozdestvo Tvoje.mp3 25. S Nami Bog.mp3 26. Slava Vo Visnjih Bogu.mp3 27. So Svjatimi.mp3 28. Stihire Pashe.mp3 29. Tebe Pojem.mp3 30. V Cerminjem Mori.mp3 31. V Tajnje Dobrodjetelji.mp3 32. Volsvi Persidstviji.mp3 33. Voskrsenije Hristovo Vidjevse.mp3 34. Vzbranoj Vojevodje.mp3 "Ја сам пут и истина и живот; нико неће доћи к Оцу до кроза ме."(Јован 14,6) Ако ти се догоди нешто добро, благослови Господа и продужиће ти се! Ако ти се догоди нешто лоше, благослови Господа и прекратиће ти се! Св.Јован Златоусти Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Написано Август 20, 2009 Пријави Подели Написано Август 20, 2009 Са благословом Његовог Преосвештенства Епископа рашко-призренског и косовско-метохијског +Артемија објављен је албум вокалног састава ПИРГ који чине Небојша Мастиловић и јереј Арсеније Арсенијевић. Албум је изашао у продукцији Пријатеља манастира Ђурђеви Ступови. НЕ ОД ОВОГА СВЕТА је албум православне духовне музике. На њему поред аутора певају и Јелисавета Арсенијевић и Александар Сарачевић. Песме су рађене по мотивима традиционалне српске духовне и етно музике. Материјал је снимљен почетком августа 2006. године у манастиру Студеница. Намера аутора је била да, концепцијски и садржајно, овим албумом осветли живот и дело Светог Саве, да се укаже на његов подвиг и актуелност данас, како због величине и висине личности, тако и због свежине и виталности његових идеја који српски Средњи век, као најсветлије доба наше историје, издваја из европског Средњег века. Следе линкови за скидање великог броја песама састава ПИРГ које су до сада издали на својим албумима (укупно 30 песама). 1. Anitrije Vojvoda.mp3 2. Biser Mnogoceni.mp3 3. Bogorodicin Grad.mp3 4. Darovi Tisine.mp3 5. Dve Zvezde.mp3 6. Haljine Nove.mp3 7. Iznad Greha i Smrti.mp3 8. Krst Na Vrhu Srbije.mp3 9. Ljubav Bratska.mp3 10. Molitva Olge Romanovne.mp3 11. Molitva.mp3 12. Ne Od Ovog Sveta.mp3 13. Nebeski Vecni Dan.mp3 14. Orlovine.mp3 15. Premudri Boze.mp3 16. Prolecna Pesma.mp3 17. Raduj Se Srbine.mp3 18. So Zemlji.mp3 19. Sveti Georgije.mp3 20. Sveti Nikolaj.mp3 21. Svetogorske Staze.mp3 22. Svetom Jovanu.mp3 23. Tajna Hristova.mp3 24. Vladaj Boze.mp3 25. Voda Ziva.mp3 26. Za Zivot Sveta.mp3 27. Zar Smem Da Cutim.mp3 28. Zemlja Svetog Simeona.mp3 29. Zvona.mp3 30. Zvona 2.mp3 "Ја сам пут и истина и живот; нико неће доћи к Оцу до кроза ме."(Јован 14,6) Ако ти се догоди нешто добро, благослови Господа и продужиће ти се! Ако ти се догоди нешто лоше, благослови Господа и прекратиће ти се! Св.Јован Златоусти Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Izida Написано Август 20, 2009 Гости Пријави Подели Написано Август 20, 2009 Pomaze Bog,Milane! Dobrodosao u nas forum! dobrodosli Puno ti hvala sto si ove linkove podelio sa nama!Mnogo volim Divnu! Svrati na kaficu i zurkicu u Zenski kutak! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marija Написано Август 20, 2009 Пријави Подели Написано Август 20, 2009 samo da Divnine linkove postavimo i u topik Divna Ljubojević, može https://www.pouke.org/forum/public/style_emoticons/default/smiley.gif dobrodosli Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Pieta Написано Август 20, 2009 Пријави Подели Написано Август 20, 2009 Pomaze Bog,Milane! Dobrodosao u nas forum! srcee Puno ti hvala sto si ove linkove podelio sa nama!Mnogo volim Divnu! Svrati na kaficu i zurkicu u Zenski kutak! Hehe, bre, Izida, svakog ali svakog pozdravi i odmah pozove u zenski kutak https://www.pouke.org/forum/public/style_emoticons/default/0110_hahaha.gif Kad je vec tu da pozdravi i da pozove, da ne dangubi dobrodosli Pozdrav!!! Вкусите и видите јако благ Господ.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Написано Август 20, 2009 Пријави Подели Написано Август 20, 2009 Бог ти помогао сестро Изида. Ево још неких линкова са православним духовним садржајима у МП3 формату: Музички састав “Ступови” је настао у мају 2003. године непосредно после великог Васкршњег концерта традиционалне и духовне музике у Центру "Сава", који је био намењен обнови манастира Ђурђеви Ступови у Расу, као резултат представљања концертног албума који је изашао у издању ПГП РТС-а. Сам назив групе настао је и као симбол пријатељства са манастиром и његовог духовног покровитељства, али и симболично указује на ступове српске традиције, чији важан део чини и музика као и на ступове православне духовности, манастире, као светилнике народу, и српске светитеље, као што су св. Симеон Мироточиви, св.Сава, св. Владика Николај и други, који су заиста светлоносни ступови Српског народа. Музика коју изводи м.с. “Ступови” представља интересантан спој српске, изворне, народне музике, која се огледа пре свега у традиционалном певању, али и старим, српским инструментима и савремених аранжмана који носе дух овог времена и чијем звуку доприносе савремени инструменти који постоје у групи. Ту је већи број песама са Косова и Метохије, али и других крајева Србије, обликованих у осмишљене аранжмане који, традиционалне песме приближавају овом времену. Следе линкови за скидање песама са њиховог албума из 2006. године ПОДИГНИМО СЕБЕ - ОБНОВИМО СТУПОВЕ (укупно 13 песама). 1. Božić, Božić, blagi dan.mp3 2. Čije je ono devojče.mp3 3. Gugutka guka vo osoje.mp3 4. Gusta mi magla padnala.mp3 5. Hristos voskrese, radost donese.mp3 6. Lazi, Lazo, Lazare.mp3 7. Podignimo Stupove - Radoslav Janković (priest).mp3 8. Podignimo Stupove.mp3 9. Rođenje bogorodice.mp3 10. Šuškavac.mp3 11. Sinoć mi je dolazio Đorđe.mp3 12. Sve sto diše neka hvali Gospoda, Aliluja.mp3 13. Vezak vezla Djeva Marija.mp3 "Ја сам пут и истина и живот; нико неће доћи к Оцу до кроза ме."(Јован 14,6) Ако ти се догоди нешто добро, благослови Господа и продужиће ти се! Ако ти се догоди нешто лоше, благослови Господа и прекратиће ти се! Св.Јован Златоусти Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Написано Август 20, 2009 Пријави Подели Написано Август 20, 2009 Свако добро од Господа свима на форуму. Манастир Хиландар је српски православни манастир, који се налази на територији Свете Горе (Аγιоν Оρоς), која се простире на највећем делу полуострва Атос (Аτоς), у северном делу Егејског мора. Света Гора има екс-територијални статус, и данас се придржава традиција из времена раног периода хришћанства. Манастир Хиландар игра важну улогу у духовности Српске православне цркве. Монаси на Светој Гори су основали прве манастире још од 4. века наше ере, али сви манастири су уништени услед јаких нападаја Арапских гусара од 7. до 10. века. Након снажења Византијске државе под Македонском династијом, и изгона арапских гусара из Егејског мора, од средине 10. века на Светој Гори почињу да се оснивају манастири који постоје до данашњих дана. Од тог времена много манастира је основано, али услед различитих околности, многи нису успели да се одрже дуже време. Тако је од стране најбројнијих грчких монаха основан почетком 11. века и манастир Хиландар (Χελανδαρίου, највероватније по неком од чланова братства или ктитор). Први српски монаси јављају се на Светој Гори средином 12. века. Хиландар представља једно од назјначајнијих средишта српске културе и духовности. Кроз векове, релативно заштићен од напада и пљачкања, у сигурности Свете Горе Атонске и њене аутономије, био је поштеђен судбине која је задесила скоро све друге српске манастире. У Хиландару је очувана најбогатија колекција оригиналних старих рукописа, икона, фресака, тако да он у данашње време представља најзначајнију ризницу српске средњовековне културе уопште. Следе линкови за скидање православног духовног појања (византијски напев) монаха са Хиландара. Поред појања ту су и звуци Хиландарских звона и клепала (укупно 17 фајлова). 1. Pojanje 1.mp3 2. Pojanje 2.mp3 3. Pojanje 3.mp3 4. Pojanje 4.mp3 5. Pojanje 5.mp3 6. Pojanje 6.mp3 7. Pojanje 7.mp3 8. Pojanje 8.mp3 9. Pojanje 9.mp3 10. Pojanje 10.mp3 11. Zvono 1.mp3 12. Zvono 2.mp3 13. Zvono 3.mp3 14. Zvono 4.mp3 15. Klepalo.mp3 16. Narator 1.mp3 17. Narator 2.mp3 "Ја сам пут и истина и живот; нико неће доћи к Оцу до кроза ме."(Јован 14,6) Ако ти се догоди нешто добро, благослови Господа и продужиће ти се! Ако ти се догоди нешто лоше, благослови Господа и прекратиће ти се! Св.Јован Златоусти Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука