Jump to content

Ослобађање од проблема наркоманије

Препоручена порука

Алкохолизам не може уопште да се упореди са марихуаном, мнооого је штетнији и опаснији. Што се "дозирања" тиче то је споредно питање. Ја сам се потпуно одвикао од жестоких пића и мене једна чашица већ "ошамути" и осећам се веома непријатно.

"Легалност" је посебна тема и ту би тек имало шта да се дискутује, али да не скрећемо.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

• Одговори 227
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

On 16. 7. 2012. at 16:06, bgcz рече

Људи, немојте поредити чашицу ракије и џоинт јер нису за поређење заиста.

Али, рецимо да се чашица ракије може упоредити са 2-3 дима од којих ћеш једва мало да се чачнеш.

И онда долазимо до мало апсурдне ситуације да је грех попушити џоинт, а није грех узети пар димова.

И ако ћемо о позитивним странама марихуане, смех продужава живот :)

Мени је мало нелогично да алкохол умерено није грех, а да марихуана јесте грех свака конзумација, и мислим да је то тако само јер је овде нелегална, а алкохол нам је у крви већ генерацијама.

И људи, не тврдим да није грех, не знам то, ту сте ви компетентнији да о томе причате, а ја ћу читати пажљиво, али пијан и надуван човек нису ни слично. Овај први је ван мозга, може да се напије толико да пребије жену и децу рецимо, овај други увек има контролу над собом колико год да је препушен и увек је насмејан и опуштен, само често делује мало збуњен, И није забележен ниједан смртни случај НИКАДА.

Е сада, да ли је грех одиграти тикет за 50 динара? Није, али коцкање је грех јер можеш себи уништити и породицу и живот.

Да ли је грех попити 3-4 пива? Није, може мало да те опусти али и даље владаш собом, али препијање је грех јер губиш моћ расуђивања између добрих и лоших дела.

Мене занима где је та граница за траву? Па није ваљда да је то толики грех да не смеш да дођеш уморан са посла и да направиш топлу купку, легнеш и подуваш један џоинт са женом, пустите мозак да одмори мало.

Опет, када се гледа са стране да ли би неки светитељ то учинио, онда је грех јер верујем да неби, али рецимо да гајимо марихуану (самим тим не чинимо грех куповине и налажења са дилером) које је логично објашњење зашто је грех попушити један џоинт кући увече на сваких пар месеци? Значи не објашњење "то је дрога, то је грех" него објашњење ЗАШТО је грех јел може неко да понуди?

Немојте о негативним утицајима марихуане, јер је причати то исто као и рећи да ћеш добити цирозу јетре ако попијеш 3 пива једном месечно.

Негативан утицај по здравље не може имати ако се уноси у јако малим количинама.

Која је званична дефиниција греха уопште?

Иначе. хвала још једном свима који су се потрудили да ми одговоре ;)

Пошто је дејство слично опијању, можда је најбоље да прочиташ беседу Св Василија Великог, који је о томе причао:

http://www.svetosavlje.org/biblioteka/Bogoslovlje/SvetiVasilijeVeliki/SvetiVasilijeVeliki07.htm

Беседа је одлична, феноменална, и веома савремена.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

• 2 months later...

Сетих се да сам покренуо тему, а да нисам људима дао одговор шта урадих...Нисам редован на форуму свкаи дан, имам периоде када сам по цео дан овде, имам периоде када не улазим уопште, надам се да ћу ускоро постати редован...

Елем, што се моје одлуке тиче, преломио сам на, по мени, праву страну. Свакако на ону коју је подржало више људи овде... Престао сам и да размишљам о трави, понекада попијем 2-3 пива и то ми даје одушак какав ми је потребан...Не напијам се наравно...

Хвала свима који су писали, значила ми је доста свака појединачна порука, све сам их са разумевањем прочитао и изанализирао...

У здравље :)

Какве су ти мисли, такав ти је живот.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...