Jump to content

Секс пре брака

Оцени ову тему

Препоручена порука

On 22. 7. 2020. at 13:52, Rabbi рече

Hrišćanstvo je religija. Sve o što si naveo ili citirao su indirektno ili direktno riječi zabrane. Očekivao sam razloge zbog čega je sex prije braka zabranjen. Zbog čega šteti u daljem bitisanju. 

Expand  

Može da se tumači kao zabrana, ima ljudi koji to rade, neki su i svetitelji postali, što ne znači da je ispravno. 

Подели на овим сајтовима

On 22. 7. 2020. at 14:28, Вукашин рече

Јесте ово форум, али мени постаје стран тај дух расправљања и неког доказивања, и то може да прерасте у неку врсту насиља над вољом. Могу да кажем само нешто из личног искуства, без жеље да доминирам, већ само дељења ради.

Око религије се нећемо сложити. Силазак Христов на земљу, смрт и васкрсење Његово, за мене је Живот вечни који већ сада овде почиње. Није човеков изум и систем веровања.

Око блуда, могу да кажем да је то наслада која опија човека, и човек зарања у њу, свесно се искључујући. После сам осећао празнину, не испуњење. Осећаш се лакше зато што задовољиш страст, али касније се враћа још јача. Не само блуд, већ сваки грех тако јача власт над човеком. Али, може временом глас савести да се утиша, па тај грех пређе у страст, или другу природу и онда то постаје "природно стање".

Expand  

Kao što može prerasti u slijepu poslušnost praćeno ličnim uvjerenjima onog što zastupaju. Takvi postaju nesnosnjivi i opasni i po samu zajednicu ili društvo. Ti se nazivaju ekstremi, a sloboda vjerovanja je svakome zagarantovano pravo. Želja za dominacijom je vrlo cesta karakteristika takvih. Razmišljam kako ti gledaš na ženu koja u brak nije stupila nevina...

Подели на овим сајтовима

On 22. 7. 2020. at 15:06, Rabbi рече

Svaka vjerska zajednica ima Svete spise, zabrane ili ti pravila ponašanja, pa nazovi kako hoćeš. Tako se i različito tumače, ali imaju isto značenje. 

Expand  

To je tvoj stav , tumačenje i doživljaj i nije u redu nametati ga drugima.

Подели на овим сајтовима

@Rabbi Pod pretpostavkom da nisi trol :D probacu da objasnim. Imas recenicu apostola: sve mi je dozvoljeno ali mi nije sve na korist. Znaci ko hoce, moze se seksati do mile volje pre braka, ako ima sa kim, ali onda snosi i odgovornost za eventualne posledice, pocev od fizickih (eventualne bolesti) zavrsno sa duhovnim. Na primer, posle ne znam koliko partnera, covek se istrosi emocinalno/duhovno/... gledaj kako hoces i posle izgubi sposobnost da se preda u potpunosti bracnom drugu. Sa druge strane, Crkva jasno kaze da je seks pre braka nepozeljan (ja to tako vidim), a ako neko sebe smatra clanom pravoslavne crkve, onda prati osnovna pravila igre.

Sa druge strane, covek iako je pre brljao, uvek ima sansu da se pokaje  i promeni, zar ne? Pa i nek se seksao pre braka, ako je shvatio da je to bilo lose, uvek moze da se pokaje i da se promeni. A ako smatra da je to skroz, ok, onda ti je to to. Slobodna volja.

Brak je Bogom blagoslovena veza muskarca i zene, i ako se dvoje vec dovoljno vole, lepo se vencaju i vozi. A ako je seks jedina veza izmedju dvoje, nece takav brak dugo opstati.

Подели на овим сајтовима

Mene zanima ima li tu nekih vremenskih i kvantitativnih razgraničenja. Recimo omakne im se jednom i onda posle 6 meseci uzdržanja se venčaju. Da li se to računa u neki problematičan seks pre braka ili ne? Ili recimo imaju još nedelju dana do braka i desi se par puta seks, hoće li taj seks sve živo da im pokvari jer više nisu nevini i bolje i da ne pokušavaju sa brakom? Ili je problem samo ako se opuste 10-15-20 puta pre braka i onda je tek sve gotovo? Ili je bitnije u stvari da gledaju posne dane? Ili...

Подели на овим сајтовима

On 22. 7. 2020. at 20:08, nikola a рече

Mene zanima ima li tu nekih vremenskih i kvantitativnih razgraničenja. Recimo omakne im se jednom i onda posle 6 meseci uzdržanja se venčaju. Da li se to računa u neki problematičan seks pre braka ili ne? Ili recimo imaju još nedelju dana do braka i desi se par puta seks, hoće li taj seks sve živo da im pokvari jer više nisu nevini i bolje i da ne pokušavaju sa brakom? Ili je problem samo ako se opuste 10-15-20 puta pre braka i onda je tek sve gotovo? Ili je bitnije u stvari da gledaju posne dane? Ili...

Expand  

Kažu da treba ljubav da bude

A ne samo "tuc" kreker

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

"Верујем Господе, помози мом неверју"

"О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш"

Подели на овим сајтовима

On 22. 7. 2020. at 20:08, nikola a рече

Expand  

Najbolje je da razdele postelju i imaju seks kad oće decu :D

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...