Jump to content

Da li Kina kreće nizbrdo?

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 10 часа, Justin Waters рече

Američke baljezgarije o navodnom špijuniranju Huaweia su smješne.

RS.N1INFO.COM

Evropski parlament pomno prati prisutsvo visoke kineske tehnologije za nadzor u Srbiji, koji uključuje hiljade postavljenih "pametnih" kamera koje su opremljene naprednim sistemom za...

Niko ne zna za ovo u Beogradu. Mesecima ovde pišem o digitialnom gulagu koji se uvodi pod okriljem plandemije i tek sad da nađem neku vest u domaćim medijima.

Prvi put sam primetio kamere kada sam otišao na Trg republike posle onog lokdauna u maju 2020.

Odmah mi je bilo jasno o Čemu Se Tu Radi.

P.S. nema to veze Kina vs Amerika.. postoje moćnici koji ne poznaju granice. Sva tehnologija je i nastala u USA i predata je Kini pa se sada stvara neka lažna dihotomija.. Doktor Bil je član Kineske Akademije. Kinez nije u stanju da izmisli nikakvu novu tehnologiju, može samo da kopira i da radi šta mu se kaže.

Подели на овим сајтовима

WWW.THEGUARDIAN.COM

Uyghur Martyrs’ Road and Dalai Lama Road also adorn Hungary’s capital near project condemned as ‘Chinese influence-buying’

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

@Tumaralo.

пре 8 часа, Tumaralo. рече
RS.N1INFO.COM

Evropski parlament pomno prati prisutsvo visoke kineske tehnologije za nadzor u Srbiji, koji uključuje hiljade postavljenih "pametnih" kamera koje su opremljene naprednim sistemom za...

Niko ne zna za ovo u Beogradu. Mesecima ovde pišem o digitialnom gulagu koji se uvodi pod okriljem plandemije i tek sad da nađem neku vest u domaćim medijima.

Prvi put sam primetio kamere kada sam otišao na Trg republike posle onog lokdauna u maju 2020.

Odmah mi je bilo jasno o Čemu Se Tu Radi.

P.S. nema to veze Kina vs Amerika.. postoje moćnici koji ne poznaju granice. Sva tehnologija je i nastala u USA i predata je Kini pa se sada stvara neka lažna dihotomija.. Doktor Bil je član Kineske Akademije. Kinez nije u stanju da izmisli nikakvu novu tehnologiju, može samo da kopira i da radi šta mu se kaže.

Ја знам, спомињао сам, али Јустину је битније да живи у свету америка вс кина, мислим не само њему... србима генерално. 
То да кина шпијунира то је јасно као дан сваком нормалном. Шпијунирају и америка и немачка, али само кина има свог произвођача мобилних телефона којим може да шпијунира цео свет лагано, док су ови остали мало отежани у том приступу и америчке компаније имају мало више аутономије него Хуавеи, и нису потенцијалне жртве америчке власти у жељи да шпијунира рецимо неког србина.

Подели на овим сајтовима

пре 14 часа, haveaniceday рече

Ја знам, спомињао сам, али Јустину је битније да живи у свету америка вс кина, мислим не само њему... србима генерално. 
То да кина шпијунира то је јасно као дан сваком нормалном. Шпијунирају и америка и немачка, али само кина има свог произвођача мобилних телефона којим може да шпијунира цео свет лагано, док су ови остали мало отежани у том приступу и америчке компаније имају мало више аутономије него Хуавеи, и нису потенцијалне жртве америчке власти у жељи да шпијунира рецимо неког србина.

Напротив. Америка вс Кина, креира сама Америка својим поступцима. Санкције, оптужбе, санкције, оптужбе, и не знају ништа друго да ураде осим да санкционишу, да шаљу војне бродове, да пријете Кини да не смије ово или оно да ради, да имају око на њих и остале каубојштине само њима својствене. 

• Свиђа ми се 1

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 16 часа, fsa рече

Што спомену, довољно је да постану самостални у производњи чипова и полупроводника, и то ће драстично да промјени слику економије не само у Азији него и глобално, а то ће повући за собом и тектонску расподјелу глобалне моћи и једна ера која траје још од Колумба, полако ће да се завршава. Морали су увести санкције, јер другог избора нису имали, овако сад могу да се надају да неће успјети како неки прижељкују, а крајња опција има је започети тоталитарни рат. 

• Свиђа ми се 1

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 56 минута, Justin Waters рече

Напротив. Америка вс Кина, креира сама Америка својим поступцима. Санкције, оптужбе, санкције, оптужбе, и не знају ништа друго да ураде осим да санкционишу, да шаљу војне бродове, да пријете Кини да не смије ово или оно да ради, да имају око на њих и остале каубојштине само њима својствене. 

ок јусто знамо да мрзиш америку и да те то омета у исправном гледању ствари.Знамо да у сваком сукобу који америка има са било киме у твојим очима је америка 100 % и једина крива и да су остали дивни. 

Не мораш више да нас убеђујеш, верујемо ти сви. 

Подели на овим сајтовима

Debunking two myths – “China stole American jobs” and “America built China.”

WWW.NATIONOFCHANGE.ORG

China succeeded by emulating the proven paths of other Asian Tigers, which relied on investment, manufacturing, and exports to build their nations.

Подели на овим сајтовима

On 4.6.2021. at 17:54, haveaniceday рече

ок јусто знамо да мрзиш америку и да те то омета у исправном гледању ствари.Знамо да у сваком сукобу који америка има са било киме у твојим очима је америка 100 % и једина крива и да су остали дивни. 

Не мораш више да нас убеђујеш, верујемо ти сви. 

Али чињеница је да је Кина проживљавала готово исту судбину као и Србија у разним окупацијама и ропству. Британија је на почетку 20. века изградила целу своју привреду и индустрију тако што је пљачкала Кину, док је први Американац милионер био трговац опијумом у Кини. Запад је терао Кинезе да постану овисници од опијума и терали их да купују опијум од Запада. Разумеш ли ти до које мере тај Запад нема права да се пита о Кини, а да не причамо да се заправо ради о измишљотинама о кинеској бруталности према својим грађанима, као што је измишљотина о ,,маскарну на Тјенанмену'', над Ујгурима, итд.

Требаш да се пробудиш из матрикса који ти сервира пропаганда са запада. Узми мало, сада су те чињенице доступне, истражи како ствари тачно стоје, па се полако врати на ове разговоре.

https://www.youtube.com/watch?v=fZbTlxCZxsg&list=PLJ76wAgiabSUbR2d1oy38kiEwjW3a9aeP&index=2

https://www.youtube.com/watch?v=tdqvoK-epvo&list=PLJ76wAgiabSUbR2d1oy38kiEwjW3a9aeP&index=3

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

Цитат

Али чињеница је да је Кина проживљавала готово исту судбину као и Србија у разним окупацијама и ропству. 

Друже, научи шта значи "самоодговорност".

Није запад узроковао банкрот југославије 1980, него Срби, Хрвати и остали "југословени". 
Исти културни узрок тог банкрота 1980 године је крив за све што нам се дешава.

Кина јесте проживела сличну муку као Србија, али та мука није "запад" већ 50 година комунизма. Додуше кинези су мало паметнији од Срба па су комунисти само на "папиру", док економију полако али сигурно шалтају у тврди капитализам. 

Дакле, ти када научиш појмове као што су самоодговорност и бациш ту идеологију жртве из главе може да причамо. А дотле иди дружи се са јустинијаном, ја са лузерима не могу да губим време а лузер је свако који своје муке сваљује на другог и не прихвата сопствене кривице. 

Подели на овим сајтовима

пре 5 часа, fsa рече

Debunking two myths – “China stole American jobs” and “America built China.”

WWW.NATIONOFCHANGE.ORG

China succeeded by emulating the proven paths of other Asian Tigers, which relied on investment, manufacturing, and exports to build their nations.

Добар текст, али обе изјаве су полу тачне. 

Америчке "манифактуринг" послове "краду" сви редом, јер америка прави такве дилове. Мексико, Кина, Кореа, итд. Ја не бих користио термин крађа. Једноставно бизнис иде тамо где је јефтинија радна снага. Ако кина пружа јефтинију радну снагу то ће бити кина. Ништа ново под капом небеском. 

Такође "кину" јесте делом изградила америка, али је изградила и Русија и Европа и Аустралиа сви остали који су трговали са њом. 

Обе ствари више мање и помињу у тексту, али нису баш 100 % искрени. Например када кажу "usa accounted for only 10 % fdi" , прво 10 % из једне државе је огроман број, друго не би требало да се гледају само ФДИ. Ту су и индиректне инвестиције и трговине. 

Када апл унајми FOXXCONN да им прави телефоне то није директна инвестиција (мислим) али су паре које је добила Кина. 

Али је генерално текст добар, само те две замерке, да су те две изјаве "полу истине" 

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, haveaniceday рече

Друже, научи шта значи "самоодговорност".

Није запад узроковао банкрот југославије 1980, него Срби, Хрвати и остали "југословени". 
Исти културни узрок тог банкрота 1980 године је крив за све што нам се дешава.

Кина јесте проживела сличну муку као Србија, али та мука није "запад" већ 50 година комунизма. Додуше кинези су мало паметнији од Срба па су комунисти само на "папиру", док економију полако али сигурно шалтају у тврди капитализам. 

Дакле, ти када научиш појмове као што су самоодговорност и бациш ту идеологију жртве из главе може да причамо. А дотле иди дружи се са јустинијаном, ја са лузерима не могу да губим време а лузер је свако који своје муке сваљује на другог и не прихвата сопствене кривице. 

Какву одговорност имају они који су нападнути и опљачкани? Можда су одговорни зато што нису размишљали да јачају војску. Али Србија је толико мала. Кина је можда одговорна што није била довољно јака када су је са запада затекли слабу и опљачкали је и израбљивали. Што се тиче комунизма, није све црно-бело. То је политички покрет који у старту има западни карактер, а и јесте као политика са запада. Србија је пропатила због комунизма, али Кина је имала комунизам као једино решење да после века срама - због потчињености Западу, и неуспеха да пронађу себи ново вођство унутар сопственог народа, јер је сваки покушај био неуспешан, што због кризе лидерства што због утицаја Запада, - пронађу слободу од страних утицаја. Комунизам је лепо дошао као кец на десетку. Иначе комунизам је изворно хришћанска идеја, која је нажалост злоупотребљена. Кинези као стабилно друштво и велике традиције и цивилизације, природно су искористили комунистички систем да се ослободе страних утицаја. Сада долази ново доба и хвала Богу изгледи су све бољи.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

пре 14 минута, Milan Nikolic рече

Какву одговорност имају они који су нападнути и опљачкани? 

Прво кинези нису  пљачкани то су глупости. Кина је годинама била империјална сила, апсолутно јој ништа нису могли енглези, то су живе глупости. Опијумски ратови су смешна прича. То је био чист трговински рат, и тешко да је имао неке екстремно велике последице по кину. Изгубили су две луке, које су просперирале много боље него комплетна кина (баш због европског и кинеског менталитета).

Друго, ако ти радиш у некој фирми, примаш плату, ту плату коцкаш и трошиш у кафани и ти то понашање кривиш у чињеници да ти је неко једном украо бициклу. То је ужасно размишљање и приступ стварима. Тако ти приступаш глобалној политици. 

Кина изгуби пар сукоба са французима и британцима око царина... и шта ти од тога правиш? Правиш апсолутну пљачку кине од које кинези толико нису могли да се опораве да је то страшно. Па је л су кинези стварно толико неспособни? 

Друго рекао си да су "британци навукли кинезе на опијум" што је опет глупост, као да су кинези мала деца. Опијум је тада пушио више мање цео свет, нико кинезе није тукао по ушима да пуше опијум сами су конзумирали. 

Треће ти су ту набројао британце, у том "рату" и тим споразумима који су дошли после тога, није укључивао само британце него и Руску федерацију (њих си например заборавио) Па би се онда логично поставило питање, је л су онда и Руси ту нешто криви????

Ево ти комплетан "уговор" који је изашао из опијумског рата, ја стварно не видим ништа толико опасно по економију кине. Далеко је од сјајног али ништа што руинира једну државу колико на пример комунизам. 

EN.WIKIPEDIA.ORG
Цитат

Србија је пропатила због комунизма, али Кина је имала комунизам као једино решење да после века срама због потчињености Западу, 

Како им је комунизам ту помогао осим што су побили масу својих грађана и руинирали своју економију? 

Подели на овим сајтовима

Кина није желела да тргује са Британијом јер Кини није било потребно ништа што им нуде, а имали су све што им је потребно. То мораш да разумеш као прво. Онда је на силу, војну силу, уведена трговина опијумом.

Руси су имали неки мањи део целог тог Кинеског колача. Не кажем да је Русија анђео са неба, јер је и Србији стално била терет, заједно са западним силама, па се све то вагало да Русија буде мање окрутна и штетна по нас.

Кинези су на управним местима економије и царине имали странце јако дуго времена. Ређали су се Британци, Американци, Французи и не знам ко још. Ти једноставно не живиш у стварности када говориш да Кина није пљачкана.

Не знам како је комунизам могао да шкоди Кини када је она већ била на дну под контролом поменутих сила. Кина је била у успону и имала је добар део светске економије у оно време пре него што је упала у канџе запада, након чега је дошла до дна.

Данас је Кина то што јесте захваљујући управо паметном политиком која је била једино могућа за све ово време ослобађања од запада. Данас су Хонг Конг и Тајван као Црна Гора или Украјина, део територије где запад прави нове нације антикинезе.

Међутим, то није довољно да уруше Кину. Не знам шта би ти волео, али вероватно не знаш каквога си духа. Било би добро да мало поразговарамо о твом духовном стању и да видимо како да ти помогнемо. Да ли се причешћујеш и да ли си православан?

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...