Jump to content

Da li Kina kreće nizbrdo?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Pod liderstvom Kine potpisan najveći trgovački sporazum na planeti

• Свиђа ми се 1

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Kad se ovo dogodi, bye bye dominaciji dolara. 

• Свиђа ми се 1

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

RS.SPUTNIKNEWS.COM

Кина је лансирала ракету са роботом који треба да покупи узорке камења са Месеца, чиме ће постати прва земља која је то учинила још од 1970. године.

Подели на овим сајтовима

• 1 month later...

Ја не знам ко иде узбрдо ко иде низбрдо само знам да су наша бараћа и сестре које раде за све те кинеске, америчке, немачке и остале стране корпорације веслачи на галији. 

Подели на овим сајтовима

пре 14 минута, Вилер Текс рече

Ја не знам ко иде узбрдо ко иде низбрдо само знам да су наша бараћа и сестре које раде за све те кинеске, америчке, немачке и остале стране корпорације веслачи на галији. 

Како ко и како гдје, нема правила. 

Подели на овим сајтовима

Још један од упечатљивих знакова да долази вијек кинеске доминације у економији, јесте увођење прве дигиталне валуте 

WWW.WARC.COM

China has launched a second trial of electronic cash with over $3 million-worth of e-yuan distributed among 100,000 residents in the tech hub of Shenzhen, double the number of participants in an...

Кина ће бити прва земља у свијету која ће имати дигиталну валуту којом ће моћи и централна банка да управља. 

Мали историјски подсјетник. Прва земља која је увела папирни новац била је...Кина, за вријеме Танг династије и то у 7 вијеку да би широко распрострањена употреба у Кина била у 11 вијеку за вријеме Сонг династије. Папирни новац је свјетло дана у Европи угледао тек у 13 вијеку преко успостављеног јединственог простора од Европе и Азије "Пут свиле" на простору монголског царства. Иако је свјетло дана угледала у 13 вијеку, папирна новчаница у Европи није нашла своју примјену све до половине 17 вијека. 

Ето тако је то било, Кинези који ништа не знају да направе само копирају...тако су имали паприни новац, који је трансформисао свјетску економију и омогућио просперитет какав данас уживамо, у распорстрањеној употреби 600г прије супериорног запада. 

Као што ни ондашње увођење папирног новца није било случајно, и оно што је тад слиједило је континуална доминација као свјетске бр.1 економске силе све до покушаја британске инавзије у 19 вијеку, тако ни увођење дигиталне валуте сад није ништа друго него понављање историје када ће Кина опет преузети кормило и доминирати на пољу економије и трговине. 

• Свиђа ми се 1

Подели на овим сајтовима

Демократија на западни начин. Нечувено је да Кина хапси стране држављане на свом територију, то могу само западне државе попут Канаде када је ухапшена извршна директорка Хуавија, која ни по чему није згријешила против канадских закона него је ухапшена на захтјев Сједињених Држава, и сада је држе у кућном притвору док јој се не ријеши случај. Бандитско хапшење страног држављана у Канади може, хапшење канадских држављана у Кини не може. 

Трудоов позив је само очајни покушај да се супротставе Кини, и према начину на који је изговорен показује немоћ и очај јер више не могу да скривају ни своје лицемјерне и безобразне изјаве.  

• Свиђа ми се 1

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...