Jump to content

Da li Kina kreće nizbrdo?

Оцени ову тему

Препоручена порука

У Кини је електронско плаћање толико уобичајено да ја у протекле две године у новчанику имам само једну новчаницу, а и тај новчаник је непрекидно код куће :)

Што се тиче обедовања у ресторанима, које је овде готово свакодневница, све је чешће да се на столу налази мали код, који кад завршиш само скенираш, платиш и слободно напустиш објекат. Не мора оно да зовеш конобара, чекаш дође да наплати и врати кусур. Та опција је толико добра и нарочито се осети у великим ресторанима и када је гужва (а готово увек је гужва). 

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, Agaton Vuzman рече

У Кини је електронско плаћање толико уобичајено да ја у протекле две године у новчанику имам само једну новчаницу, а и тај новчаник је непрекидно код куће :)

Што се тиче обедовања у ресторанима, које је овде готово свакодневница, све је чешће да се на столу налази мали код, који кад завршиш само скенираш, платиш и слободно напустиш објекат. Не мора оно да зовеш конобара, чекаш дође да наплати и врати кусур. Та опција је толико добра и нарочито се осети у великим ресторанима и када је гужва (а готово увек је гужва). 

Да ли су увели тамо и електронска документа у виду Кју Ар кодова? Здравствена, возачка саобраћајна итд..? Кредитне картице претпостављам нико не користи можда евентуално за нека инострана плаћања? 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

@Justin Waters

Нису увели баш електронска документа, међутим ти Кјуар кодови су постали популарни од почетка пандемије. Пре уласка у било коју јавну установу треба да се покаже тај код и ако је зелен онда нема проблема. Такође, ако је црвене боје, онда си вероватно био у близини неког ко је заражен и онда би то требао да пријавиш што пре, мада мислим да би те они први нашли свакако. 

Још једна занимљивост, у ресторанима као што је Мекдоналдс или КФЦ све се чешће наручује преко апарата, и сада сам видео да постоји опција да ти скенира лице и да те запамти, тако да следећи пут када поручујеш аутомат те препозна и аутоматски ти наплати са твог налога. 

Подели на овим сајтовима

On 15.1.2021. at 5:07, Justin Waters рече

Бандитско хапшење страног држављана у Канади може, хапшење канадских држављана у Кини не може. 

Naravno, covek stiti interese svoje drzave, svojih gradjana a ne kineskje interese i kineske gradjane. Ponasa se potpuno racionalno.  Sta je fer ili posteno? Fer i posteno je ono sto mi omogucava povoljniju poziciju, vecu zaradu i vecu moc. 

Подели на овим сајтовима

On 16.1.2021. at 20:24, Bilbija рече

Naravno, covek stiti interese svoje drzave, svojih gradjana a ne kineskje interese i kineske gradjane. Ponasa se potpuno racionalno.  Sta je fer ili posteno? Fer i posteno je ono sto mi omogucava povoljniju poziciju, vecu zaradu i vecu moc. 

Канада је ухапсила страног држављана на својој територији који није прекришио никакве канадске законе, урадили су то по налогу САД што је чисто разбојништво, а онда за говорницом позива земље да се удруже против Кине у ономе што су сами починили. Ако му је заштита интереса да хапси стране држављане на канадској територији, нек онда не кења шта ће друге државе да раде на својој. 

Њиховом лицемјерију нема краја... што се сад види са кукњавом западних влада што су привели Наваљног у Русији, а вамо развлаче Асанжа као пластелин. 

• Свиђа ми се 1

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

WWW.GLOBALTIMES.CN

The development of COVID-19 mRNA vaccines may not have come so fast without the efforts of a scientist from China who has invested years in laying the groundwork.

Подели на овим сајтовима

Izgleda da ovaj novinar ne shvata da Kinezi uopšte ne nameravaju da učestvuju u trci oko vakcinacije.... bar ne na kratke staze.

Naime, Kina je dokazala da može efikasno držati epidemiju pod kontrolom čak i bez vakcina, pa za razliku od Amerikanaca, Britanaca i EU oni ne moraju da žure s vakcinacijom svog stanovništva niti da se sebično otimaju oko vakcina s drugim državama. 

Naprotiv, Kinezi svoje vakcine šalju ugroženijima od sebe ( tu spadamo i mi ), a uz to će i dobro zaraditi prodajom istih.

Mogu da se kladim da će bez obzira na stepen uspešnosti vakcinacije epidemiološka situacija ove i naredne godine i dalje biti mnogo bolja u Kini nego u vodećim zapadnim državama. Živi bili pa videli...

Подели на овим сајтовима

Prave se da su različiti... kao na BBC možeš opušeno da čuješ mišljenja uperena protiv britanske vladajuće partije... isto to možeš da čuješ i na kineskoj državnoj televiziji... i na njoj možeš opušeno da čuješ mišljenja uperena protiv britanske vladajuće partije...  ;)

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...