Arsenija Написано Септембар 12, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 12, 2014 36. Рече му Симон Петар: Господе, куда идеш? Исус му одговори: Куда ја идем не можеш сада ићи за мном, али ћеш послије поћи за мном. 37. Петар му рече: Господе, зашто сад не могу ићи за тобом? Живот свој положићу за тебе. 38. Одговори му Исус: Живот ли ћеш свој положити за мене? Заиста, заиста ти кажем: неће пијетао запјевати док ме се трипут не одрекнеш. Link. 15. А кад обједоваше, рече Исус Симону Петру: Симоне Јонин, љубиш ли ме више него ови? Рече му: Да, Господе, ти знаш да те волим. Рече му: Напасај јагањце моје. 16. Рече му опет по други пут: Симоне Јонин, љубиш ли ме? Рече му: Да, Господе, ти знаш да те волим. Рече му: Чувај овце моје. 17. Рече му трећи пут: Симоне Јонин, волиш ли ме? Петар се ожалости што му рече трећи пут: волиш ли ме? И рече му: Господе, ти све знаш, ти знаш да те волим. Рече му Исус: Напасај овце моје. 18. Заиста, заиста ти кажем: Када си био млађи, опасивао си се сам и ходио си куда си хтио; а кад остариш, раширићеш руке своје и други ће те опасати и одвести куда не желиш. 19. А ово рече указујући каквом ће смрћу прославити Бога. И казавши ово, рече му: Хајде за мном! 20. А Петар осврнувши се видје гдје за њима иде ученик кога Исус љубљаше, који се и на вечери наслони на прса његова и рече: Господе, ко је тај који ће те издати? 21. Видјевши Петар овога, рече Исусу: Господе, а шта ће овај? 22. Исус му рече: Ако хоћу да он остане док не дођем, шта је теби до тога? Ти хајде за мном. Иван Ивковић and Срђан Ранђеловић је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Ивковић Написано Септембар 12, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 12, 2014 Таштина над таштинама, вели проповедник, таштина над таштинама, све је таштина. (Проп. 1,2) Дуња, Данче*, Срђан Ранђеловић and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 "Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31) podviznickaslova.wordpress.com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Ранђеловић Написано Септембар 22, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 22, 2014 "Нема доброг дрвета које доноси рђав плод, ни рђавог дрвета које доноси добар плод. Јер, свако дрво се познаје по свом плоду. Са трња се не беру смокве, ни грожђе са купине. Добар човек из добре ризнице свога срца износи добро, а зао човек из зле ризнице износи зло, јер уста говоре оно чега је срце пуно."(Лука 6, 43-45) Ненад Р., Иван Ивковић and Arsenija је реаговао/ла на ово 3 Земља живих Познај себе Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Септембар 22, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 22, 2014 Jevandjelje po Jovanu ,18.ta glava,10. i 11. stih. Срђан Ранђеловић and Иван Ивковић је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Ивковић Написано Септембар 22, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 22, 2014 On 22. 9. 2014. at 7:51, Arsenija рече Jevandjelje po Jovanu ,18.ta glava,10. i 11. stih. А Симон Петар имаше нож, па га потеже и удари слугу првосвештениковог, и одсијече му десно ухо. А слуги бјеше име Малхо. Тада рсче Исус Петру: Стави нож у корице! Чашу коју ми је дао Отац зар да је не пијем? :good2: "Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31) podviznickaslova.wordpress.com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Септембар 22, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 22, 2014 Troje mi je drago, a milo je i Gospodu i ljudima: sloga među braćom, prijateljstvo među susjedima, muž i žena koji se vole.Sir 25, 1 Данче*, Срђан Ранђеловић, Ненад Р. and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Данче* Написано Септембар 22, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 22, 2014 И не судите,и неће вам судити;и не осуђујте,и нећете бити осуђени;опраштајте и опростиће вам се.(Лука 6,37.) Иван Ивковић, Ненад Р., Срђан Ранђеловић and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Kaludjerovic Sreten Написано Септембар 22, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 22, 2014 5. Лицемјере, извади најприје брвно из ока свога, па ћеш онда видјети извадити трун из ока брата свога. (Зач. 21). 12. Све, дакле, што хоћете да чине вама људи, тако чините и ви њима: јер то је Закон и Пророци. 20. И гле, жена која је дванаест година боловала од течења крви приступи састраг и дохвати се скута хаљине његове. 21. Јер говораше у себи: Ако се само дотакнем хаљине његове, оздравићу. 22. А Исус, обазревши се и видјевши је, рече: Не бој се, кћери, вјера твоја спасла те је. И оздрави жена од онога часа. Иван Ивковић, Срђан Ранђеловић, JESSY and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Септембар 23, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 23, 2014 13. A sada ostaje vera, nada, ljubav,ovo troje; ali je ljubav najveca medju njima. Срђан Ранђеловић, Данче*, Ненад Р. and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Септембар 23, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 23, 2014 Јер ако опростите људима сагрешења њихова , опрости ће и вама отац ваш. 15 Ако ли не опростите људима сагрешења њихова , и Отац ваш неће опростити вама. Срђан Ранђеловић and Данче* је реаговао/ла на ово 2 Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Rafa Написано Септембар 23, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 23, 2014 Дио када Господ иде са ученицима за Емаус, мнооого јако... Иван Ивковић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Ранђеловић Написано Септембар 27, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 27, 2014 "Чули сте да је речено: Не чини прељубу!А ја вам кажем: ко год пожудно погледа жену, већ је у свом срцу с њом учинио прељубу. Ако те, дакле, твоје десно око саблажњава, ископај га и баци, јер је боље да ти пропадне један део тела него да ти цело тело буде бачено у пакао. И ако те твоја десна рука саблажњава, одсеци је и баци, јер је боље да ти пропадне један део тела него да ти цело тело оде у пакао." (Матеј 5, 27-30) Данче*, JESSY, Иван Ивковић and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Земља живих Познај себе Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Ранђеловић Написано Септембар 27, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 27, 2014 "Неће сваки који ми говори: ‚,Господе, Господе", ући у Царство небеско, него онај који извршава вољу мога Оца, који је на небесима. Многи ће ми онога Дана рећи: ,‚Господе, Господе, зар нисмо пророковали у твоје име? Зар нисмо истеривали демоне у твоје име? И зар нисмо у твоје име чинили многа чуда?" Тада ћу им отворено рећи: ,‚Никад вас нисам познавао. Одлазите од мене, ви који чините безакоње!" (Матеј 7, 21-23) Рада., JESSY, Интегра and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Земља живих Познај себе Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Данче* Написано Септембар 27, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 27, 2014 А ујутру враћајући се у град огладне; и угледавши смокву једну крај пута дође њој, и не нађе на њој ништа осим лишћа, и рече јој: - Да никад више не буде од тебе рода до века! И одмах усахну смоква. И видевши то ученици зачудише се говорећи: - Како одмах усахну смоква! А Исус одговарајући рече им: -Заиста вам кажем: Ако имате веру и не посумњате, учинићете не само оно што се зби са смоквом, него и гори овој ако кажете: Дигни се и баци се у море, догодиће се. И све што узиштете у молитви верујући, добићете. (Јеванђеље по Матеју.21-18,19,20,21,22) Срђан Ранђеловић, Дуња, JESSY and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Ранђеловић Написано Септембар 28, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 28, 2014 "А ово је порука коју смо чули од Њега и коју вам објављујемо: Бог је светлост и у Њему нема нимало таме. Ако тврдимо да имамо заједницу с Њим, а ходамо у тами, лажемо и не живимо у складу с истином. Али, ако ходамо у светлости, као што је Он у светлости, имамо заједницу један с другим и крв Исуса, Његовог Сина, чисти нас од сваког греха."(1. Јованова 1, 5-7) JESSY је реаговао/ла на ово 1 Земља живих Познај себе Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука