Arsenija Написано Јун 2, 2014 Пријави Подели Написано Јун 2, 2014 1. И дозвавши својих дванаест ученика даде им власт над духовима нечистим да их изгоне, и да исцељују од сваке болести и сваке немоћи. Мар. 3:13, Мар. 6:7, Лука 9:1 2. А дванаест апостола имена су ова: први Симон, који се зове Петар, и Андрија брат његов; Јаков Зеведејев, и Јован брат његов; Мат. 4:18, Мар. 1:16, Јован 1:42 3. Филип и Вартоломије; Тома, и Матеј цариник; Јаков Алфејев, и Левије прозвани Тадија; 4. Симон Кананит, и Јуда Искариотски, који Га и предаде. Јован 13:26, Дела 1:13 5. Ових дванаест посла Исус и заповеди им говорећи: На пут незнабожаца не идите, и у град самарјански не улазите. 2 Цар. 17:24, Језек. 3:5, Јован 4:9, Јован 4:20 6. Него идите к изгубљеним овцама дома Израиљевог. Иса. 53:6, Јер. 50:6, Јер. 50:17, Мат. 15:24, Дела 3:25, Дела 13:46, Рим. 11:1, 1 Пет. 2:25 7. А ходећи проповедајте и казујте да се приближило царство небеско. Мар. 6:12, Лука 9:2, Лука 10:1 8. Болесне исцељујте, губаве чистите, мртве дижите, ђаволе изгоните; за бадава сте добили, за бадава и дајите. 2 Цар. 5:16, Дела 20:35, 1 Пет. 4:10 9. Не носите злата ни сребра ни бронзе у појасима својим, Лука 22:35 10. Ни торбе на пут, ни две хаљине ни обуће ни штапа; јер је посленик достојан свог јела. Лука 10:7, 1 Тим. 5:18 11. А кад у који град или село уђете, испитајте ко је у њему достојан, и онде останите док не изиђете. Мар. 6:10, Лука 10:7 12. А улазећи у кућу назовите јој: Мир кући овој. 13. И ако буде кућа достојна, доћи ће мир ваш на њу; а ако ли не буде достојна, мир ће се ваш к вама вратити. 14. А ако вас ко не прими нити послуша речи ваше, излазећи из куће или из града оног, отресите прах с ногу својих. Дела 13:51, Дела 18:6 15. Заиста вам кажем: лакше ће бити земљи содомској и гоморској у дан страшног суда него ли граду оном. Мар. 7:27, Лука 10:12 16. Ето, ја вас шаљем као овце међу вукове: будите дакле мудри као змије и безазлени као голубови. Јер. 40:16, Дела 23:17, Рим. 16:18, Ефес. 5:15 17. А чувајте се од људи; јер ће вас они предати судовима, и по зборницама својим биће вас. Дела 5:40 18. И пред властеље и цареве водиће вас мене ради за сведочанство њима и незнабошцима. Дела 12:1, Дела 24:12 19. А кад вас предаду, не брините се како ћете или шта ћете говорити; јер ће вам се у онај час дати шта ћете казати. 2 Мој. 4:12, Јер. 1:7, Лука 12:11 20. Јер ви нећете говорити, него Дух Оца вашег говориће из вас. 2 Сам. 23:2, Дела 4:8, Дела 6:10 21. А предаће брат брата на смрт и отац сина; и устаће деца на родитеље и побиће их. Мих. 7:6 22. И сви ће мрзети на вас имена мог ради; али који претрпи до краја благо њему. Дан. 12:12, Гал. 6:9 23. А кад вас потерају у једном граду, бежите у други. Јер вам кажем заиста: нећете обићи градова Израиљевих док дође Син човечији. Јер. 37:12, Мат. 16:28, Јован 7:1, Дела 2:1, Дела 14:6, Дела 17:10, Дела 17:14 24. Нема ученика над учитељем својим ни слуге над господаром својим. 25. Доста је ученику да буде као учитељ његов и слузи као господар његов. Кад су домаћина назвали Веелзевулом, а камо ли домаће његове? 26. Не бојте их се дакле; јер нема ништа сакривено што се неће открити, ни тајно што се неће дознати. Мар. 4:22, Лука 8:17, Лука 12:2 27. Шта вам говорим у тами, казујте на видику; и шта вам се шапће на уши, проповедајте с кровова. 28. И не бојте се оних који убијају тело, а душу не могу убити; него се бојте Оног који може и душу и тело погубити у паклу. Иса. 8:12, Лука 12:4 29. Не продају ли се два врапца за један динар? Па ни један од њих не може пасти на земљу без оца вашег. 30. А вама је и коса на глави сва избројана. Дела 27:34 31. Не бојте се, дакле; ви сте бољи од много врабаца. 32. А који год призна мене пред људима, признаћу и ја њега пред Оцем својим који је на небесима. 1 Сам. 2:30, Псал. 119:46, Мат. 25:34, Рим. 10:9, 1 Тим. 6:12, Откр. 2:13, Откр. 3:5 33. А ко се одрекне мене пред људима, одрећи ћу се и ја њега пред Оцем својим који је на небесима. Мат. 26:70, Мар. 8:38, Лука 9:26, 2 Тим. 2:12 34. Не мислите да сам ја дошао да донесем мир на земљу; нисам дошао да донесем мир него мач. Лука 12:51, Откр. 6:4 35. Јер сам дошао да раставим човека од оца његовог и кћер од матере њене и снаху од свекрве њене: Мих. 7:6, Мат. 24:10, Мар. 13:12 36. И непријатељи човеку постаће домашњи његови. 37. Који љуби оца или матер већма него мене, није мене достојан; и који љуби сина или кћер већма него мене, није мене достојан. Мар. 1:20 38. И који не узме крст свој и не пође за мном, није мене достојан. 39. Који чува душу своју, изгубиће је; а који изгуби душу своју мене ради, наћи ће је. Мат. 16:25, Лука 17:33, Јован 12:25, Откр. 2:10 40. Који вас прима, мене прима; а који мене прима, прима Оног који ме је послао. Дела 21:17 41. Који прима пророка у име пророчко, плату пророчку примиће; а који прима праведника у име праведничко, плату праведничку примиће. 1 Цар. 17:10, 2 Цар. 4:8, 2 Цар. 4:10, Јер. 38:11 42. И ако ко напоји једног од ових малих само чашом студене воде у име ученичко, заиста вам кажем, неће му плата пропасти. Мат. 18:5, Мат. 25:40, Јевр. 6:10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јун 2, 2014 Пријави Подели Написано Јун 2, 2014 1. Лијепа ти си, драга моја, лијепа ти си, очи су ти као у голубице између витица твојих; коса ти је као стадо коза које се виде на гори Галаду;2. Зуби су ти као стадо оваца једнаких, кад излазе из купала, које се све близне а ниједне нема јалове.3. Усне су ти као конац скерлета, а говор ти је љубак; као кришка шипка јагодице су твоје између витица твојих;4. Врат ти је као кула Давидова сазидана за оружје, гдје висе тисућама штитови и свакојако оружје јуначко;5. Двије су ти дојке као два ланета близанца, који пасу међу љиљанима.6. Док дан захлади и сјенке отиду, ићи ћу ка гори смирновој и ка хуму тамјанову.7. Сва си лијепа драга моја, и нема недостатака на теби.8. Ходи са мном с Ливана, невјесто, ходи са мном с Ливана, да гледаш с врха Аманскога, с врха Сенирскога и Ермонскога, из пећина лавовских, с гора рисовских.9. Отела си ми срце, сестро моја невјесто, отела си ми срце једнијем оком својим и једнијем ланчићем с грла својега.10. Лијепа ли је љубав твоја, сестро моја невјесто, боља је од вина љубав твоја, и мирис уља твојих од свијех мириснијех ствари.11. С усана твојих капље сат, невјесто, под језиком ти је мед и млијеко, и мирис је хаљина твојих као мирис Ливански.12. Ти си као врт затворен, сестро моја невјесто, извор затворен, студенац запечаћен.13. Биље је твоје воћњак од шипака с воћем краснијем, од кипра и нарда.14. Од нарда и шафрана, од иђирота и цимета са свакојаким дрвљем за кад, од смирне и алоја и са сваким прекрасним мирисима.15. Изворе вртовима, студенче воде живе и која тече с Ливана!16. Устани сјевере, и ходи јуже, и дуни по врту мом да капљу мириси његови; нека дође драги мој у врт свој, и једе красно воће своје. Zero је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Небојша Јовановић Написано Јун 2, 2014 Пријави Подели Написано Јун 2, 2014 Јован (1:1) Плутон је реаговао/ла на ово 1 Планина Атос република монаха Света Земља Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bojan Lazic Написано Јун 3, 2014 Пријави Подели Написано Јун 3, 2014 Marko 2: 1 I uđe opet u Kapernaum posle nekoliko dana; i ču se da je u kući. 2 I odmah skupiše se mnogi tako da ne mogahu ni pred vratima da se zbiju; i kazivaše im reč. 3 I dođoše k Njemu s oduzetim koga su nosili četvoro. 4 I ne mogući približiti se k Njemu od naroda otkriše kuću gde On beše, i prokopavši spustiše odar na kome oduzeti ležaše. 5 A Isus videvši veru njihovu reče uzetome: Sinko! Opraštaju ti se gresi tvoji. 6 A onde seđahu neki od književnika i pomišljahu u srcima svojim: 7 Šta ovaj tako huli na Boga? Ko može opraštati grehe osim jednog Boga? 8 I odmah razumevši Isus duhom svojim da oni tako pomišljaju u sebi, reče im: Što tako pomišljate u srcima svojim? 9 Šta je lakše? Reći uzetome: Opraštaju ti se gresi, ili reći: Ustani i uzmi odar svoj, i hodi? 10 No da znate da vlast ima Sin čovečji na zemlji opraštati grehe, (reče uzetome:) 11 Tebi govorim: ustani i uzmi odar svoj, i idi doma. 12 I usta odmah, i uzevši odar izađe pred svima tako da se svi divljahu i hvaljahu Boga govoreći: Nikada toga videli nismo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јул 18, 2014 Пријави Подели Написано Јул 18, 2014 1. И у трећи дан би свадба у Кани Галилејској, и онде беше мати Исусова. 2. А позван беше и Исус и ученици његови на свадбу. 3. И кад неста вина, рече мати Исусова њему: Немају вина. 4. Исус јој рече: шта хоћеш од мене, жено? Још није дошао час мој. 5. Рече мати његова слугама: што год вам рече учините. 6. А онде беше шест камених судова за воду, постављених по обичају јудејског очишћења, који хватаху по две или по три мере. 7. Рече им Исус: Напуните судове водом. И напунише их до врха. 8. И рече им Исус: Захватите сад и носите пехарнику. И однесоше. 9. А кад окуси пехарник вино које је постало од воде, и не знађаше откуда је, а слуге знадијаху које су захватиле воду, позва пехарник женика. 10. И рече му: Сваки човјек најпре добро вино износи, а када се опију, онда лошије; а ти си чувао добро вино до сада. 11. Овим, у Кани Галилејској, учини Исус почетак знамења, и показа славу своју; и вероваше у њега ученици његови. Јован (2, 1-11) ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јул 19, 2014 Пријави Подели Написано Јул 19, 2014 "Ovako govori Gospod, izbavitelj tvoj,Svetac Izrailjev:Ja, Gospod Bog tvoj, učim te za tvoje dobroi putem te vodim kojim imaš ići.Oh, da si ti zapovesti moje slušao!Mir bi tvoj kao reka bio,sreća tvoja kao valovi morski."Isaija48:17, 18 -Владимир- and Zero је реаговао/ла на ово 2 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Август 5, 2014 Пријави Подели Написано Август 5, 2014 ~ Изиђох од оца, и дођох на свијет,и опет остављам свијет, и идем к оцу (Јов. 16, 28) ~ Власт имам положити (душу) ивласт имам узети је опет (Јов. 10, 18). ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Cico Написано Август 5, 2014 Пријави Подели Написано Август 5, 2014 Bez uvrede,treba mi neko pojasnjenje,na sta se tacno mislilo u nekim recenicamaa apostola Pavla? “Ali smrt carova od Adama do Mojseja i nad onima koji ne sagrešiše sličnim prestupom kao Adam,koji je slika Onoga koji će doći“ NA KAKVU SE “smrt“ konkretno mislilo? Nemojte misliti da se pravim blesav namerno,nego samo sam zbunjen malo,pa bih bio zaista zahvalan ako mi pomognete u tumacenju a nesto ranije se kaze ono sto me je VEOMA zbunilo. “Ako li naša nepravda objavljuje Božiju pravdu,šta ćemo reći? Zar je Bog nepravedan kada pokazuje gnev? Kao čovek govorim. Nikako! Jer kako bi onda Bog mogao suditi svetu? (A sad ono sto me je NAJVISE zbunilo,je bas ovo: ) Jer ako se istina Božija kroz moju laž pokaza obilno na slavu Njegovu,zašto još i ja kao grešnik da budem osuđen?“ Inace,moram priznati jednu stvar. Dugo sam bio ateista,tj. nisam se izjasnjavao tako,al sam se tako ponasao. Zelja mi je da se preobratim,zato vas i ljubazno za pomoc molim,i bio bih vam duboko zahvalan Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Август 5, 2014 Пријави Подели Написано Август 5, 2014 Бољи је залогај суха хљеба с миром, него пуна кућа поклане стоке са свађом. (Приче Соломонове, 17:1) ~Не сабирајте себи блага на земљи, гдје мољац и рђа квари, и гдје лупежипоткопавају и краду; Него сабирајте себи благо на небу, гдје ни мољацни рђа не квари, и гдје лупежи не поткопавају и не краду. (Мт. 6, 19,20). Suncokret54 је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Август 8, 2014 Пријави Подели Написано Август 8, 2014 О дубино богатства и премудростии разума Божијега! Како сунеиспитиви судови његови и неистраживи путеви његови јер је од Њега и кроз Њега и радиЊега све. Њему слава у векове.Амин (Рим 11,33.36) Suncokret54 је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Август 8, 2014 Пријави Подели Написано Август 8, 2014 1. Јн. 4,1-21: 1 Љубљени, не вјерујте свакоме духу, него испитујте духове јесу ли од Бога; јер многи су лажни пророци изишли у свијет. 2 По овоме распознавајте Духа Божијег: Сваки дух који признаје да је Исус Христос у тијелу дошао, од Бога је; 3 А сваки дух који не признаје да је Исус Христос у тијелу дошао, није од Бога; и то је дух Антихриста, за којега сте чули да долази, и сада је већ у свијету. 4 Ви сте од Бога, дјечице, и побиједили сте их, јер је већи Онај који је у вама неголи који је у свијету. 5 Они су од свијета, зато говоре од свијета, и свијет их слуша. 6 Ми смо од Бога; који познаје Бога слуша нас, који није од Бога не слуша нас. По овоме познајемо духа истине и духа обмане. 7 Љубљени, љубимо једни друге; јер је љубав од Бога, и сваки који љуби од Бога је рођен, и познаје Бога. 8 Који не љуби не познаде Бога; јер Бог је љубав. 9 У томе се показа љубав Божија према нама што је Бог Сина својега Јединороднога послао у свијет да живимо Њиме. 10 У томе је љубав, не што ми завољесмо Бога, него што Он завоље нас, и посла Сина својега, као жртву помирења за гријехе наше. 11 Љубљени, кад овако Бог заволи нас, и ми смо дужни љубити једни друге. 12 Бога нико никада није видио; ако љубимо једни друге, Бог у нама пребива, и љубав је његова савршена у нама. 13 По овоме знамо да у Њему пребивамо, и Он у нама, што нам је дао од Духа својега. 14 И ми смо видјели и свједочимо да је Отац послао Сина - Спаситеља свијета. 15 Који призна да је Исус Син Божији, Бог у њему пребива и он у Богу. 16 И ми смо познали и повјеровали љубав коју Бог има према нама. Бог је љубав, и који пребива у љубави, у Богу пребива и Бог у њему. 17 Тиме се љубав показала савршеном у нама, да бисмо имали смјелости на Дан суда; јер као што је Он, и ми смо у овоме свијету. 18 У љубави нема страха, него савршена љубав изгони страх напоље; јер је у страху мучење, а ко се боји, није се усавршио у љубави. 19 Ми љубимо њега, јер Он први заволи нас. 20 Ако ко рече: Љубим Бога, а мрзи брата својега, лажа је; јер који не љуби брата својега којега види, како може љубити Бога, којега није видио? 21 И ову заповијест имамо од њега: Који љуби Бога, да љуби и брата својега. ИгорМ је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Август 10, 2014 Пријави Подели Написано Август 10, 2014 1. Бијаше пак неки болесник, Лазар из Витаније, из села Марије и Марте, сестре њезине. 2. А Марија, чији брат Лазар боловаше, бјеше она која помаза Господа мирисом и обриса ноге његове својом косом. 3. Онда сестре послаше к њему говорећи: Господе, ево болује онај кога ти љубиш. 4. А када чу Исус, рече: Ова болест није на смрт, него на славу Божију, да се Син Божији прослави кроз њу. 5. А Исус љубљаше Марту и сестру њезину и Лазара. 6.Па када чу да је болестан, тада остаде два дана на мјесту гдје бјеше. 7. Послије тога рече ученицима: Хајдемо опет у Јудеју. 8. Рекоше му ученици: Рави, сад Јудејци тражаху да те каменују, па зар опет идеш онамо? 9. Исус одговори: Није ли дванаест часова у дану? Ко дању иде не спотиче се, јер види свјетлост овога свијета; 10. А ко иде ноћу спотиче се, јер нема свјетлости у њему. 11. Ово каза, и потом им рече: Лазар, пријатељ наш, заспао је, но идем да га пробудим. 12. Онда рекоше ученици његови: Господе, ако је заспао, устаће. 13. А Исус им бјеше рекао за смрт његову, они пак мишљаху да говори о починку сна. 14. Тада им Исус рече отворено: Лазар умрије. 15. И мило ми је због вас што нисам био ондје, да вјерујете; него хајдемо њему. 16. Онда Тома, звани Близанац, рече осталим ученицима: Хајдемо и ми да помремо с њим. 17. Када пак дође Исус, нађе га, а он већ четири дана у гробу. 18. А Витанија бјеше близу Јерусалима око петнаест стадија. 19. И многи од Јудејаца бијаху дошли Марти и Марији да их тјеше за братом њиховим. 20. Када пак Марта чу да Исус долази, изиђе пред њега, а Марија сјеђаше дома. 21. Онда рече Марта Исусу: Господе, да си ти био овдје, не би умро брат мој. 22. Али и сада знам, да што год заиштеш у Бога, даће ти Бог. 23. Рече јој Исус: Васкрснуће брат твој.24. Марта му рече: Знам да ће васкрснути о васкрсењу у посљедњи дан. 25. Исус јој рече: Ја сам васкрсење и живот; који вјерује у мене ако и умре, живјеће. 26. И сваки који живи и вјерује у мене неће умријети вавијек. Вјерујеш ли ово?27. Рече му: Да, Господе! Ја вјерујем да си ти Христос Син Божији који долази у свијет. 28. И ово рекавши отиде те зовну тајно Марију, сестру своју, рекавши: Учитељ је дошао и зове те. 29. Она, како чу, устаде брзо и отиде к њему. 30. Јер Исус још не бјеше дошао у село, него бијаше на ономе мјесту гдје га срете Марта. 31. А Јудејци, који бијаху са њом у кући и тјешаху је, кад видјеше Марију да брзо устаде и изиђе, пођоше за њом говорећи да иде на гроб да плаче ондје. 32. А Марија, чим дође гдје бјеше Исус и видје га, паде пред ноге његове говорећи му: Господе, да си ти био овдје, не би умро мој брат. 33. Онда Исус, кад је видје гдје плаче, и гдје плачу Јудејци који дођоше с њом, потресе се у духу и сам се узбуди, 34. И рече: Гдје сте га метнули? Рекоше му: Господе, дођи да видиш. 35. Исусу ударише сузе. 36. Онда Јудејци говораху: Гле како га љубљаше. 37. А неки од њих рекоше: Не могаше ли овај који отвори очи слијепоме учинити да и овај не умре? 38. А Исус се опет потресе у себи, и дође на гроб. А то бијаше пећина, и камен лежаше на њој. 39. Исус рече: Склоните камен! Рече му Марта, сестра умрлога: Господе, већ заудара; јер је четири дана у гробу. 40. Рече јој Исус: Не рекох ли ти да ако вјерујеш, видјећеш славу Божију? 41. Тада склонише камен гдје лежаше мртвац. А Исус подиже очи горе, и рече: Оче, благодарим ти што си ме услишио! 42. А ја знадох да ме свагда слушаш; него рекох народа ради који овдје стоји, да вјерују да си ме ти послао. 43. И ово рекавши, викну громким гласом: Лазаре, изиђи напоље! 44. И изиђе умрли увијен по рукама и ногама погребним повојима, и лице му убрусом повезано. Исус им рече: Раздријешите га и пустите нека иде. 45. Онда многи од Јудејаца који бијаху дошли Марији, видјевши шта учини Исус, повјероваше у њега.46. Неки пак од њих отидоше фарисејима и казаше им шта учини Исус. Јн. 11, 1 - 46 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Ранђеловић Написано Август 18, 2014 Пријави Подели Написано Август 18, 2014 "Ко год мене призна пред људима, признаћу и ја њега пред својим Оцем, који је на небесима. А ко год се мене одрекне пред људима, и ја ћу се њега одрећи пред својим Оцем, који је на небесима." (Матеј 10, 32-33) "Гостољубље не заборављајте, јер из гостољубља неки и не знајући примише анђеле." (Јеврејима 13, 2) "Јер, ја се већ изливам као леваница и стигло је време мога одласка. Добар бој сам био, трку завршио, веру сачувао. Сада ми је припремљен венац праведности, који ће ми онога Дана предати Господ, праведни Судија. И не само мени него и свима који су с љубављу чекали да се Он појави.'' (2 Тимотеју 4, 6-8) "Нека зна да ће онај који обрати грешника са пута заблуде његове, спасти душу од смрти, и покрити мноштво гријехова." (Јаков 5, 20) "Не дај да те зло победи, него победи зло добрим." (Римљанима 12, 21) "Свачије ће дјело изаћи на видјело; јер ће Дан показати; јер ће се огњем открити, и свачије ће се дјело огњем испитати какво је." (1. Коринћанима 3, 13) "Не варајте се: Бог се не да обмањивати. Што човек посеје то ће и пожњети: који, сеје у тело своје, од тела ће пожњети погибао; а ко сеје у духу од духа ће пожњети живот вечни." (Галaтима 6, 7-9) "И, ево, Ја сам са вама у све дане до свршетка века. Амин." (Мат. 28, 20) Земља живих Познај себе Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zero Написано Август 18, 2014 Пријави Подели Написано Август 18, 2014 "Ja sam Bog iz bliza, a ne samo izdaleka, i blizu tebe je spasenje tvoje." (Jer. 23, 23) "Gledajući ljude sažali mu se, jer bejahu smeteni i rasejani kao ovce bez pastira."(Mat. 9, 36) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zero Написано Август 18, 2014 Пријави Подели Написано Август 18, 2014 "Zlato i srebro ispituje se ognjem, a čovek poniženjem." (Sirah. 2, 5) Дуња је реаговао/ла на ово 1 "Gledajući ljude sažali mu se, jer bejahu smeteni i rasejani kao ovce bez pastira."(Mat. 9, 36) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука