Jump to content

VJEČNO SIGURNO SPAŠENI !!!

Оцени ову тему

Препоручена порука

45 minutes ago, sanja84 said:

Možda možemo da gledamo na večno spasenje iz ugla eshatona, gde vreme ne postoji, već egzistira večna sadašnjost. Gde je Hristos razapet zauvek, vaskrsao zauvek ... gde je svaki praznik istovremen i večan ????

Неможе, јер Ис. 60:6, Пс. 16:10, Дап. 2,:27 и 3:15 Рим. 6:10, Јев. 9:27-28 јасно говоре да је Његова смрт иза Њега, односно "што је једном умро греху је умро једном за свагда;а што живи Богу живи."-Рим. 6, 10. Дакле, нема никаквог вечног "сада". 

I am The Senate!

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Darth Sidious рече

Неможе, јер Ис. 60:6, Пс. 16:10, Дап. 2,:27 и 3:15 Рим. 6:10, Јев. 9:27-28 јасно говоре да је Његова смрт иза Њега, односно "што је једном умро греху је умро једном за свагда;а што живи Богу живи."-Рим. 6, 10. Дакле, нема никаквог вечног "сада". 

ima..u eshatonu, Carstvu Božijem, gde vreme ne postoji.

"Drži svoj um u adu i ne očajavaj"

Подели на овим сајтовима

4 minutes ago, sanja84 said:

ima..u eshatonu, Carstvu Božijem, gde vreme ne postoji.

Јеси била тамо па знаш? Нисам ни ја, не знам. Али једино што има смисла јесте да време не постоји у Царству Божијем. 

Библија нам у Отк. 21, 1-4 и 21, 23-25 каже да времена у Царству Божијем нема. 

I am The Senate!

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Darth Sidious рече

Јеси била тамо па знаш? Нисам ни ја, не знам. Али једино што има смисла јесте да време не постоји у Царству Божијем. 

Pa ako ne postoji, onda je večno sada?

"Drži svoj um u adu i ne očajavaj"

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Darth Sidious рече

Individualnost je osnova nase licnosti.

Изгледа да не разликујеш та два појма. Индивидуалност је затварање у себе, а личност се пројављује потпуно супротно, излазећи из сопства, да би се познала (огледала) у другом. Индивидуа је "слијепац" загледан у своју природу (у огледалу), а личност је дух који се одражава свуда само не у огледалу.

Не одричемо се ми личности (духа), већ индивидуалности (демона). То нису синоними. А наравно да је на личности све засновано, сваки покрет.

Исто тако, не одричемо се своје воље да би на том мјесту остао вакуум, већ да би је саобразили вољи Божијој. Није проблем воља као воља, већ огреховљеност те воље, тога се одричемо. А нисмо ми никакви безвољни аутомати, такви закључци долазе од надмености протестантског свијета. Угнијездили се на сувом разуму и само сикћу.

Подели на овим сајтовима

3 hours ago, slovoA said:

Изгледа да не разликујеш та два појма. Индивидуалност је затварање у себе, а личност се пројављује потпуно супротно, излазећи из сопства, да би се познала (огледала) у другом. Индивидуа је "слијепац" загледан у своју природу (у огледалу), а личност је дух који се одражава свуда само не у огледалу.

Не одричемо се ми личности (духа), већ индивидуалности (демона). То нису синоними. А наравно да је на личности све засновано, сваки покрет.

Исто тако, не одричемо се своје воље да би на том мјесту остао вакуум, већ да би је саобразили вољи Божијој. Није проблем воља као воља, већ огреховљеност те воље, тога се одричемо. А нисмо ми никакви безвољни аутомати, такви закључци долазе од надмености протестантског свијета. Угнијездили се на сувом разуму и само сикћу.

Изгледа да ти тима двама појмовима придајеш значај који немају. Савремено погрешно православно (не само православно) виђење појмова. Саветујем читање овог чланка 

I am The Senate!

Подели на овим сајтовима

пре 16 часа, slovoA рече

Угнијездили се на сувом разуму и само сикћу.

Ne vidim ja kod njih čak ni nekog preteranog razuma. Na primer, retko ko od njih ima valjan odgovor na pitanje: otkud im uopšte ta Biblija u koju se toliko kunu?

porukom-dobrote-nahrani-gladnog.thumb.jpg.e6722ef9e536dc201ac006f5bb88acb0.jpg

Подели на овим сајтовима

4 hours ago, Desiderius Erasmus said:

Ne vidim ja kod njih čak ni nekog preteranog razuma. Na primer, retko ko od njih ima valjan odgovor na pitanje: otkud im uopšte ta Biblija u koju se toliko kunu?

Код одређених људи би требало на челу да пише:"Промућкати пре употребе."

I am The Senate!

Подели на овим сајтовима

пре 9 часа, Desiderius Erasmus рече

Ima li nekog osnova teorija da je car Konstantin uticao na ono što će ući u Novi zavet?

On je pokrivao sve to... gotovo je nemoguće da je nešto moglo da uđe što bi se grupo protivilo njemu i njegovim (beskrajnim) ambicijama.

Inače, imamo samo 2 jevanđelja u osnovi zar ne? Po Jovanu i po Marku (Luka i Matej su varijacije).

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...