Jump to content

Darth Sidious

Члан
  • Број садржаја

    88
  • На ЖРУ од

  • Последња посета

Everything posted by Darth Sidious

  1. То ти мислиш да не бих имао Нови завет. Дух Свети гарантује очување Библије:"Небо и земља ће проћи, а речи моје неће проћи." (Лк. 21, 33). Узда се гностик у своје преварно срце:"Срце је преварно више свега и опако;ко ће га познати."(Јер. 17, 9). Зло не помаже раст добра.
  2. И тек како има. Једини додатак би могао да буде веровање у ватрени пакао, који се појављује први пут у 1. Еноховој. Цитира се у Мт. 25. Гностик не чита, него по унутрашњем осећају тумачи. По искри светлости.
  3. Нисам одмах написао али гностик је лепо потврдио да су Јевреји имали метафизику. Пошто је њему мила "воља за моћ", он је ту метафизику на тај начин дефинисао. Иначе, каква воља за моћ даје способност превођења целог постојања у ништавило, пошто је по теби природа зло?
  4. Наводи, цитати, концепт, историја. Јесу ли теби страни ови појмови? Како званична теологија посматра душу у разоваплоћеном стању, је другачије него што су то чинили Оци Цркве. Вероватно су ти еони, еманације и веганизам смањили когнитивне способности.
  5. Како да не. И ја исто.
  6. Јустин Мученик у Апологији 1.
  7. Mass killings under communist regimes - Wikipedia EN.WIKIPEDIA.ORG Crimes against humanity under communist regimes - Wikipedia EN.WIKIPEDIA.ORG https://www.washingtonpost.com/opinions/five-myths-about-christopher-columbus/2015/10/08/3e80f358-6d23-11e5-b31c-d80d62b53e28_story.html
  8. Занимљиво је што на овом форуму постоји атмосфера да је слободно рећи да је Бог Старог завета ђаво (Тумарало рекао), а ако тражиш да се нескривена мржња према другачијим хришћанима оправда, онда постоји могућност да будеш исмејан.
  9. А зашто онда Христа назива Демијургом?
  10. Питаш ме за године и да ли сам заљубљен, као и да ли сам дементан. Брачна понуда старије девојке.
  11. Нисам расположен за ближа упознавања. Ожењен сам и имам дете.
  12. Ниво глупости код тебе је неограничен. Чим су говорили о стварима које измичу искуству, а које чине темеље погледа на свет имали су метафизику. Можда схватиш у следећој реинкарнацији.
  13. Изгледа да не познајеш историју платонизма. При појави Хришћанства немаш више старог платонизма. У питању је средњи платонизам. Том правцу припада нпр. Јустин Мученик. Друго, Библија, посебно Нови завет који је историјски савременик средњег платонизма, не показује знаке платонистичких утицаја. Тако да уклањање платонизма из Хришћанства не редукује Хришћанство на адвентизам. Управо је гностицизам уроњен у мешавину утицаја мистеријских култова, обожавања природе, средњег платонизма и неопитагорејства. Њу ејџ покрет је у ствари гностицизам за савремене масе.
  14. Податке изнеси. Не причај напамет.
  15. Онда наведи утицаје који су мењали метафизику Старог завета. Не мислим на календар са именима месеца или акадско писмо. Покажи где су персијски утицаји, који су персијски, а да нису можда опште човечански елементи. И ако си заборавио Манеса је перијски цар одрао и разапео. Толико о томе.
  16. Кога су они поробили? Ако је неко ширио своје границе, онда је то Исток. Преко Православља и преко ислама. Запад је и морао да оде још западније, јер нису могли источније. А то што кажеш да су сатанисти, само потврђује оно што сам рекао.
  17. Волео бих да се једном докажу тврдње о "западном вавилонском ропству".
  18. Не. То сам као дете слушао целх 90-тих, посебно у првој половини. А сада често чујем на православним седељкама.
  19. Упознао сам у својој локалној Цркви једног човека, наводни библијски верник, који верује да су људски издисаји и удисаји "уздисаји Св. Духа" из Посланице Римљанима. Он поставља питања духовима и ако добије издисај онда је потврдно. Тврди да је праведни Јов пропалитет, да је Бог Старог завета ђаво, да је Исус постао Син Божији на Јордану, да је Исус био у Индији и на Тибету и да су 7 цркава Откривења 7 чакри. Причао ми је како је имао сусрет са црном силуетом са ватреним очима усред ноћи. И принцип му је да ако ти све иде по жељама одна те Бог воли.
  20. Гностик манихејац. Атеисти ће се спасити, али гностици, бојим се...
  21. Направих лапсус, тачно. Ипак је у теби мало протестантизма.
  22. TheologicalStudies.org.uk: George Eldon Ladd (1911-1982) THEOLOGICALSTUDIES.ORG.UK
  23. Ја сам од оних који мисле да пљување по западним хришћанима неће Православље представити у бољем светлу. Пречесто слушано у српским срединама:"Ми смо добри, а како су тек они лоши" или у овој варијанти:"Ми смо добри јер су они лоши." Иначе у Библији се учи против клевете:Приче 6, 16-19;26, 20;1.Пет. 2, 1;Пс. 15, 1-3;Лев. 19, 16.
  24. Као што рекох, промућкај пре употребе. Протестантизам је превише широк, да би се говорило о једном ставу. Друго, нико не тврди да је Константин дао канон. Јел ти провоцираш или хоћеш да разговараш?
  25. Пошто су одређени "владићи-маркићи-акакићи" почели да пљују и клевећу протестанте, ја који презирем клевету, да их подсетим на 10. заповест. Такође, основа, темељ, фундамент, суштина, ипостас, енергија и како год савремене православне есхатологије, а која гласи "већ сада, али још не", пази чудо, уопште није православна. Први ју је предложио калвинистички теолог Герхадус Вос (1846-1949), професор Библијске теологије на Принстону. Овај приступ је додатно развио Џорџ Елдон Лад (1911-1982), професор Новозаветне егзегезе и теологије на Фулер теолошкој школи. Лад је можда идејни творац "Шмеманове" идеје усхођења у Царство Божије, јер Лад каже да је Царство Божије, Божија власт а такође и простор у коме Бог врши власт а у који ми у историји улазимо али ћемо у тај простор бити уведени у будућности.
×
×
  • Креирај ново...