Jump to content

Darth Sidious

Члан
  • Број садржаја

    88
  • На ЖРУ од

  • Последња посета

Скорашњи посетиоци профила

840 посетилаца

Darth Sidious's Achievements

Ту је, мало гледа-мало пише

Ту је, мало гледа-мало пише (4/9)

13

Форумска репутација

  1. То ти мислиш да не бих имао Нови завет. Дух Свети гарантује очување Библије:"Небо и земља ће проћи, а речи моје неће проћи." (Лк. 21, 33). Узда се гностик у своје преварно срце:"Срце је преварно више свега и опако;ко ће га познати."(Јер. 17, 9). Зло не помаже раст добра.
  2. И тек како има. Једини додатак би могао да буде веровање у ватрени пакао, који се појављује први пут у 1. Еноховој. Цитира се у Мт. 25. Гностик не чита, него по унутрашњем осећају тумачи. По искри светлости.
  3. Нисам одмах написао али гностик је лепо потврдио да су Јевреји имали метафизику. Пошто је њему мила "воља за моћ", он је ту метафизику на тај начин дефинисао. Иначе, каква воља за моћ даје способност превођења целог постојања у ништавило, пошто је по теби природа зло?
  4. Наводи, цитати, концепт, историја. Јесу ли теби страни ови појмови? Како званична теологија посматра душу у разоваплоћеном стању, је другачије него што су то чинили Оци Цркве. Вероватно су ти еони, еманације и веганизам смањили когнитивне способности.
  5. Како да не. И ја исто.
  6. Јустин Мученик у Апологији 1.
  7. Mass killings under communist regimes - Wikipedia EN.WIKIPEDIA.ORG Crimes against humanity under communist regimes - Wikipedia EN.WIKIPEDIA.ORG https://www.washingtonpost.com/opinions/five-myths-about-christopher-columbus/2015/10/08/3e80f358-6d23-11e5-b31c-d80d62b53e28_story.html
  8. Занимљиво је што на овом форуму постоји атмосфера да је слободно рећи да је Бог Старог завета ђаво (Тумарало рекао), а ако тражиш да се нескривена мржња према другачијим хришћанима оправда, онда постоји могућност да будеш исмејан.
  9. А зашто онда Христа назива Демијургом?
  10. Питаш ме за године и да ли сам заљубљен, као и да ли сам дементан. Брачна понуда старије девојке.
  11. Нисам расположен за ближа упознавања. Ожењен сам и имам дете.
  12. Ниво глупости код тебе је неограничен. Чим су говорили о стварима које измичу искуству, а које чине темеље погледа на свет имали су метафизику. Можда схватиш у следећој реинкарнацији.
  13. Изгледа да не познајеш историју платонизма. При појави Хришћанства немаш више старог платонизма. У питању је средњи платонизам. Том правцу припада нпр. Јустин Мученик. Друго, Библија, посебно Нови завет који је историјски савременик средњег платонизма, не показује знаке платонистичких утицаја. Тако да уклањање платонизма из Хришћанства не редукује Хришћанство на адвентизам. Управо је гностицизам уроњен у мешавину утицаја мистеријских култова, обожавања природе, средњег платонизма и неопитагорејства. Њу ејџ покрет је у ствари гностицизам за савремене масе.
  14. Податке изнеси. Не причај напамет.
  15. Онда наведи утицаје који су мењали метафизику Старог завета. Не мислим на календар са именима месеца или акадско писмо. Покажи где су персијски утицаји, који су персијски, а да нису можда опште човечански елементи. И ако си заборавио Манеса је перијски цар одрао и разапео. Толико о томе.
×
×
  • Креирај ново...