Jump to content

Избори 2020 (21. Јун)

Оцени ову тему

Препоручена порука

Idite na glasanje pa barem glasali nevažeći, dali beli listić, napisali po koju psovku! 

Ako imate za koga da glasate, onda još bolje. :) 

Danas smo tiho okupirani i manipuliše se narodom. A jedino što pomaže jeste demokratizacija, istinita, lična, moja, zato što sam ja lično demokrat. A pošto demokratija nije poželjna u okupacionoj zoni, odmah navale nevernici i kritičari demokratije i kako je demokratija ovo i ono - no, demokratija je samo jedan moderni izraz, jedna savremena faseta za sabornost. I protiv sabornosti ne može da bude nijedan Srbin ukoliko je Srbin i Hrišćanin, jer mi smo jedna, sveta, saborna i apostolska Crkva, zar ne. 

Kada smo već tu, i skupština atinske demokratije zvala se "crkva" (eklesija), isto kao i jevrejski narodni-verski (crkveni valjda ne mogu da kažem) sabori (kahal) ;)

I tu je odgovor na naše muke, u demokratiji. Ali demokratija, sabornost, zavisi naravno i od svakog nas pojedino.

https://en.wikipedia.org/wiki/Ecclesia

Milost i istina neka te ne ostavlja; priveži ih sebi na grlo, upiši ih na ploči srca svojega!

Подели на овим сајтовима

Ne znam za druge, ali moje srpsko državljansto miruje (ne zbog Srbije), dakle pšt ;) 

Dijaspora, šta'š, oterali su nas širom globusa kao onomad Jevreje. I apostol Pavle je bio dijasporaš i imao je rimsko državljanstvo....

Milost i istina neka te ne ostavlja; priveži ih sebi na grlo, upiši ih na ploči srca svojega!

Подели на овим сајтовима

Нисам нарочито упућен у нацистичку пропагандну машинерију али неко јесте:

Цитат

КАО ХИТЛЕР Слоган СНС „За нашу децу“ превод слогана нациста из 1934. и 1936. год.

Цитат

Миливојевић је тада, гостујући на Н1 уочи ванредног стања, констатовао да опозиција није уочила још једну ствар, а то је да слоган владајуће партије представља превод слогана с којим су немачки нацисти изашли на изборе 1934. и 1936. године.

Нису уочили јер немају везе с мозгом.

Деца у политичкој кампањи

• Свиђа ми се 1
Ако си пао, немој да се каљаш; ако си се укаљао, немој да се ваљаш! —Св. Јустин Ћелијски
Подели на овим сајтовима

Da, dečiji argument. Sve samo za našu decu, a ko može da bude protiv dece osim nečovek, čudovište. Mada su ovi naši još pitomi u poređenju sa ovima na zapadu, vidi Gretu itd. (iako opominjem Žinjca da se ne ruga Greti jer dete :smeh1: ) 

I da, totalitarizam se uvek posluživao dece, svejedno da li fašizam, ili komunizam... dečiji argument: Ko može da bude protiv deteta! I kad dete bolje zna od tebe, stvarno, da se posramiš i da radiš šta ti se kaže jer i dete zna da je jedino to pravo....

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, florenntina рече

Znam da je sablaznjivo, ali ne dajte se deprimirati. I danas se u Srbiji radjaju i zive mnogi sjajni ljudi samo sto se o njima ne pise i ne razgovara puno zbog sistema negativne selekcije.

A kada se o njima pričalo i razgovaralo?

Kada?

Подели на овим сајтовима

15 hours ago, Дејан said:

A kada se o njima pričalo i razgovaralo?

Kada?

Pa nije to samo ili se prica ili ne prica. Ima puno stepenica izmedju. Ne znam kako je bilo ranije, ali ovo sto se secam, ako izuzmemo rat i bombardovanje, ovoliki stepen prostakluka, bezobrazluka i agresije ne pamtim. Kako pogledam koji prilog, sokiram se koliko se ljudi (i to javne licnosti!) ruzno ponasaju, psuju, prete... Sta da ocekujes onda od prostog naroda. 

Pre su postojale BAR neke emisije o kulturi, nauci, neke lepe price o uspesima nasih ljudi itd itd. Danas je politika usla u svaku poru drustva a sa njom i blato u kom se svi valjamo...

Ukratko, nikada nije bilo ne samo idealno nego ni dobro,  ali ipak nije bilo ni prostakluka i agresije bas u ovolikoj meri. Bar ne javno. Pazi npr. ovo?

Подели на овим сајтовима

Nema za koga. Imamo demokrazia blokata kako Italijanci vele, blokirana tj. manipulisana demokratija. Demokratiju moramo da razvijamo drugačije, od ulice, od dole na gore, od naroda. (što ne možemo da imamo bolje ako uspemo: demokratija od naroda)

A ne smemo da zaboravimo pritisak koji se vrši na svejedno koju vladu da imamo. Plašim se da jedno vreme moramo na jedan dualizam vlada vs. narod - vlada koja principijemo (mora da) kaže Da, i narod koji ne da!

Подели на овим сајтовима

пре 7 часа, florenntina рече

Pa nije to samo ili se prica ili ne prica. Ima puno stepenica izmedju. Ne znam kako je bilo ranije, ali ovo sto se secam, ako izuzmemo rat i bombardovanje, ovoliki stepen prostakluka, bezobrazluka i agresije ne pamtim. Kako pogledam koji prilog, sokiram se koliko se ljudi (i to javne licnosti!) ruzno ponasaju, psuju, prete... Sta da ocekujes onda od prostog naroda. 

Pre su postojale BAR neke emisije o kulturi, nauci, neke lepe price o uspesima nasih ljudi itd itd. Danas je politika usla u svaku poru drustva a sa njom i blato u kom se svi valjamo...

Ukratko, nikada nije bilo ne samo idealno nego ni dobro,  ali ipak nije bilo ni prostakluka i agresije bas u ovolikoj meri. Bar ne javno. Pazi npr. ovo?

Како то да сад нема тих емисија?

Важно је да има Кесића.

Подели на овим сајтовима

3 hours ago, Дејан said:

Како то да сад нема тих емисија?

Важно је да има Кесића.

Nema, ni slobodnih medija ni slobodnih novinara. Svi koji su pokusali da ostanu iole nezavisni i posteno rade svoj posao, nasilno su proterani i marginalizovani. 

Imamo kriminalca Zeljka Mitrovica. Ako je to tebi lepo, civilizovano i ok, sta da ti kazem, nastavi da podrzavas sistem koji ti to omogucava.

Meni je to neprihvatljivo i zato cu uraditi sve sto je u mojoj moci da doprinesem da se to promeni. Cak i da se nikada ne vratim u Srbiju, uradicu to zbog svoje porodice koja tamo zivi, svojih prijatelja i njihove dece. To je izmedju ostalog i glavni razlog zasto uopste trosim vreme, kada ga imam, pisuci po forumima.

Подели на овим сајтовима

Just now, Milan Nikolic said:

@florenntina 

Само реци за кога би гласала осим за Вучићеву странку?

Za onu stranku, ne znam kako se zovu, sto podrzavaju monarhiju. Za Radulovica ako izadje na izbore. Za Obradovica. Za Trifunovica. Za demokrate, Kostunicinu stranku... za Sapica iako je lazna opozicija ali nema veze. Na kraju cak i za Ivicu Dacica, Slobovog pionira!

Glasacu za bilo koga ko ce bar za jedan promil biti manje los od ove sadasnje vlasti. A mislim da bi bilo ko od gore pomenutih, vecinom katastrofalnih izbora ipak bio manje los izbor od Vucica, Malog, Vesica, Brnabicke, Vulina, Stefanovica, Maje Gojkovic itd itd

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...