Jump to content

Избори 2020 (21. Јун)

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 3 часа, nikola a рече

Ako je Đilas svesno/nesvesno imao efekat pacifikatora i relativizatora raznih nezadovoljstava i protesta u opoziciji onda je Vučić izgubio još jedan fejk kanal za preusmeravanje gneva i privid demokratije. Ako je tako onda će gnev da ide preko nekog drugog nad kim nema kontrolu ili će to biti spontano i haotično kao početak prošlih protesta. A nisam siguran da mu manje kontrole sada baš odgovara.

Ako je Đilas prava opozicija onda je čudno što ne daje podršku obaranju "izbora", pogotovo kada je i RIK priznao da su neregularni. Sve oko izbora je bilo dovoljno loše da se bojkotuju, OK.

Ali ako su "izbori" baš tako loši (za sve nas) zašto ih onda (zajedno) ne oboriti ako je već Radulović sam uradio najteži, najveći i najskuplji pravni deo posla?

Ovo ponašanje Đilasa je kako kada bi pre izbora razgovarali ovako:

Đilas: Ovi izbori su loši, i ja neću da učestvujem u njim.
Radulovi: Jeste ovi izbori su loši, ja ću da učestvujem da kontrolišem šta tačno rade.

a posle izbora:

Obradović: Imam pravno oborene i obesmišljene izbore, ne važe ni izbori ni mandati ni ništa, hajde da ih nateramo da to priznaju.
Đilas: Pa jeste, ali rekoh da su izbori loši, neka sad ovako, nema veze znali smo to.

Obradović: Ali imaće 2/3, promeniće Ustav, predati Kosovo, ide ekonomska kriza i ko zna šta će sve još da urade!
Đilas: Znam, jeste, ali ja sam bojkotovao izbore pa neću sad da se mešam u to a i sad je epidemija zbog izbora tako da...

I šta je sad ovo od Đilasa? Inat, kratkovidost, sujeta ili je on prorok koji vidi da će u budućnosti sve biti ok i zato ne treba sada da se kidamo oko "izbora", Ustava, Kosova itd. itd. itd.?

Ko hoce nesto da menja, trazice nacin. Ko nece, trazice izgovor. Djilas je imao i priliku i moc da menja stvari ali nije. Za vreme zutih, Srbija je bila na rubu bankrota.

Jedini razlog njegove borbe i aktivnosti je licna vlast i moc, ne bilo kakva promena sistema. 

Подели на овим сајтовима

У претходном посту јуче сам грешком у дијалогу два пута написао Обрадовић уместо Радуловић. Данас видим да изгледа нисам много промашио.

Е сад, Обрадовић је део Ђиласове тзв. "уједињене опозиције Србије" која из мистериозних разлога неће да обара фалсификоване изборе.

RS.N1INFO.COM

Lider pokreta Dveri Boško Obradović podneo je Ustavnom sudu inicijativu za poništavanje izbora zbog, kako je rekao,...

Подели на овим сајтовима

Будући да постављам доста Радуловићевих објава може се помислити да сам субјективан. Дакле, упркос сјајном раду око проласка кроз институције ради доказивања и обарања "избора" Радуловић нажалост наставља да лупета око епидемије и маски. Ставићу линк ка том низу на твитеру на теми о корона вирусу.

Подели на овим сајтовима

SLOBODNA.RS

Politika - Predsednik Pokreta Dosta je bilo (DJB) Saša Radulović izjavio je danas da kada bi svi bili iskreni u borbi protiv aktuelne vlasti, "svi zajedno bi stali iza zahteva da oborimo falsifikovane...

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, nikola a рече

Будући да постављам доста Радуловићевих објава може се помислити да сам субјективан. Дакле, упркос сјајном раду око проласка кроз институције ради доказивања и обарања "избора" Радуловић нажалост наставља да лупета око епидемије и маски. Ставићу линк ка том низу на твитеру на теми о корона вирусу.

E pazi slucajno da neko od njih ne pomisli da si "objektivan" pa da prihvati tvoja misljenja. :)
Mislim, briga njih sta prica Radulovic, da li je to istina, da li si ti subjektivan ili objektivan - svako tera svoju pricu nikog od njih to ne zanima. (no hard feelings)

Samo ti glasaj, povezuj se sa ljudima koji misle slicno i gradi sto vecu zajednicu. Tako se dobijaju kulturne i politicke borbe.

Подели на овим сајтовима

пре 14 часа, florenntina рече

Jedini razlog njegove borbe i aktivnosti je licna vlast i moc, ne bilo kakva promena sistema. 

Ja vise mislim da je u pitanju "prihvatanje" i "uvazavanje". Da oce bas vlast i moc mogao bi da stane uz vucica, kao recimo Ceda ili Seselj ili Dacic. Ovi iz opozicije uglavnom hoce prihvatanje i uvazavanje, jer jedino to ne mogu da dobiju kod vucica. Vucic hoce svo prihvatnje i uvazavanje i divljenje njemu na ledja.

Подели на овим сајтовима

Цитат

У нову Владу дефинитивно неће ући Александар Вулин, Небојша Стефановић, Зорана Михајловић, и Ана Брнабић. Такође ни Младен Шарчевић неће добити прилику да се нађе не само на списку нових министара него ни на некој битној функцији власти због недавне афере са покушајем укидања веронауке.

:coolio:

Оваквог сте човека нашли да критикујете :D

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, nikola a рече

Odakle je taj citat?

VIDOVDAN.ORG

Члан Председништва СНС Милош Вучевић изјавио да ће сутра на консултације о формирању нове владе са председником Србије СНС тражити мандат за састав...

Подели на овим сајтовима

Прве реакције власти на иницијативе за обарање избора. Додуше, у чудним околностима.

Власт је потпуно игнорисала 2700 приговора, 2700 жалби и још 2700 жалби, неколико кривичних пријава, признање РИК-а да изборни процес није готов, жалбе уставном суду од стране Радуловића. Око свега тога влада потпуни мрак.

Међутим, на само један гест Обрадовића за поништавање избора власт (у виду Стефановића) је муњевито реаговала.

NOVA.RS

Potpredsednik Vlade Srbije Nebojša Stefanović ocenio je danas da je obraćanje jednog od lidera Saveza za Srbiju Boška Obradovića ispred Ustavnog suda skandalozno i da pokazuje "koliko malo...

Иначе, све ово што је Обрадовић рекао испред Уставног суда исто је рекао и Радуловић испред Управног и то са далеко јачим речником и у присуству доста људи у трајању од око сат времена. Додуше, тај Радуловићев скуп испред Управног није пренео ниједан медиј а ова кратка Обрадовићева изјава је одмах осванула на Н1 ;) 

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, nikola a рече

image.png.8c87a40c765473763addd194bb8fa063.png

Čudna imena

Velike plate 

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

"Верујем Господе, помози мом неверју"

"О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш"

Подели на овим сајтовима

пре 15 минута, Вукашин рече
VIDOVDAN.ORG

Члан Председништва СНС Милош Вучевић изјавио да ће сутра на консултације о формирању нове владе са председником Србије СНС тражити мандат за састав...

Taj deo teksta nije izjava Vučevića nego onog koji je pisao tekst. Što ne znači da neće tako i biti.

Подели на овим сајтовима

пре 40 минута, nikola a рече

Иначе, све ово што је Обрадовић рекао испред Уставног суда исто је рекао и Радуловић испред Управног и то са далеко јачим речником и у присуству доста људи у трајању од око сат времена. Додуше, тај Радуловићев скуп испред Управног није пренео ниједан медиј а ова кратка Обрадовићева изјава је одмах осванула на Н1 ;) 

Valjda su i bazvrci sa N1 ukapirali koliko je Radulovic uzaludan lik ...

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...