Jump to content

Избори 2020 (21. Јун)

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 5 минута, Odahviing рече

Rođen u Zagrebu srpske nacionalnosti, školovo se u Bg pa dalje, pa dalje u Ženevi. Nigde video nisam da je bio Rumun. 

Da si kliknuo video bi "Jovan Karamata gave a new and much simpler proof"
A evo još nečega što smo doprineli svetu: 

EN.WIKIPEDIA.ORG

Rumun, Rumun 100%

A akio je ovo nas pronalazak u redu, kapa dole ...

a za Karamatu--

EN.WIKIPEDIA.ORG

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Bilbija рече

Pravili smo mi avione i automobile i lekare stvaramo ali gde je tu nasa invencija? Izmislili smo avionsku elisu? Spric za inekcije? Epruvetu? Revolicionalisali motor sa unutrasnjim sagorevanjem? Ideticno pitanje mozes da postavis i za avione, zasto smo od drugih ucili da ih pravimo? Hajde avioine, to je koimplikovano, oda barem ekser? Sarku na vratima? Dozer za pice u restoranima? Daj neku nasu invennciju, nesto sto su drugi nauciili od nas,, nas doprinos svetskom progresu ali ako moze bez pominjanja onog muceika Tesle ako je moguce. Pa povuci paralelu sa nekim narodom slicne velicine, austrijom na primer ili holandijom ...

Pa nije to nepohodan uslov za uspeh. Dovoljno je da budes profesionalan i dobro radis posao. Nisam ni ja izmislila ni obracun poreza ni napravila softver za njihovo racunanje i klasifikovsnje potrebnih finansijskih informacija. Pa opet koristim ono sto su drugi napravili (za sta im i placam) i radim vredno i profesionalno i to je sasvim dovoljno. Sta je stamota uciti od drugih i kopirati dobra resenja. Imas masu preduzetnika koji hrane cele porodice koristeci fransize. Kupe licencu za neki poznati lanac (npr. kafe) i super. Posteno rade i skroz OK zaradjuju, vise od prosecnog dobrog supervizora profesionalca u nekoj dobroj kompaniji.

Подели на овим сајтовима

Btw. Ti isti famozni Nemci su i dva puta potpuno devastirali celi svet pa to niko ne potencira u ovakvoj vrsti diskusija, samo se prica o Mercedesu. I s obzirom koliko smo mali narod, nas doprinos svetskoj naucnoj, kulturnoj i umetnickoj bastini je sasvim zadovoljavajuci i OK, cak i vise od toga.

Sta su Svajcarci izmislili i kakav doprinos su dali npr. svetskoj umetnosti? A 300g zive u miru i progresu uz suplji sir i kuku-klok! Pa kakve to veze ima? Ne moras uposte biti ni Mask ni Gejts da bi bio uspesan. Sasvim je dovoljno da si solidno prosecan i vredan.

Подели на овим сајтовима

пре 12 часа, Bilbija рече

Pa sta fali Seselju?

Pa pristojnost... prati radnju fabule... :)

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 31 минута, florenntina рече

Btw. Ti isti famozni Nemci su i dva puta potpuno devastirali celi svet pa to niko ne potencira u ovakvoj vrsti diskusija, samo se prica o Mercedesu. I s obzirom koliko smo mali narod, nas doprinos svetskoj naucnoj, kulturnoj i umetnickoj bastini je sasvim zadovoljavajuci i OK, cak i vise od toga.

Sta su Svajcarci izmislili i kakav doprinos su dali npr. svetskoj umetnosti? A 300g zive u miru i progresu uz suplji sir i kuku-klok! Pa kakve to veze ima? Ne moras uposte biti ni Mask ni Gejts da bi bio uspesan. Sasvim je dovoljno da si solidno prosecan i vredan.

Za nemce i u devastaciji su produktivniji od ostalih ... 6 milona mrtvih nemac a 30 miliona Rusa ... i jos 30 sa strane ... 10 za jednnog nemca...produktivni kao u Mercedecu ...

Подели на овим сајтовима

пре 19 минута, Avocado рече

Pa pristojnost... prati radnju fabule... :)

Pa Seselj je pristojan, sta mu fali? Obradovic nije, Trifunovic nije, Djilas nije ... Onaj vaterpolista je izgleda pristojan

A ostali su se resili pristojnosti, poput DS-a koji se resio Micunovica koji je pristojna osoba ...

• Оплаках :)) 1
Подели на овим сајтовима

пре 36 минута, florenntina рече

Svajcarci su nemci, francuzi i italijani ... kada se pitas sta su svajcarci dali onnda pogledas ova tri naroda ...

Подели на овим сајтовима

пре 58 минута, florenntina рече

Pa nije to nepohodan uslov za uspeh. Dovoljno je da budes profesionalan i dobro radis posao. Nisam ni ja izmislila ni obracun poreza ni napravila softver za njihovo racunanje i klasifikovsnje potrebnih finansijskih informacija. Pa opet koristim ono sto su drugi napravili (za sta im i placam) i radim vredno i profesionalno i to je sasvim dovoljno. Sta je stamota uciti od drugih i kopirati dobra resenja. Imas masu preduzetnika koji hrane cele porodice koristeci fransize. Kupe licencu za neki poznati lanac (npr. kafe) i super. Posteno rade i skroz OK zaradjuju, vise od prosecnog dobrog supervizora profesionalca u nekoj dobroj kompaniji.

Nije sramota uciti od drugih, to je poizitivnno i pohvalno ali treba biti realan i priznati da sve sto znamo smo mi naucili od drugih a drugi nisu nista naucili od nas. I treba se upitati zasto je to tako. Zasto su se oni dosetili a mi nismo? Hajde jednom, hajde dva puta, hajde deset puta ... ali zasto bas svaki put i u svim oblastima da se oni dosete a mi ne, nego moramo da gledamo kako oni rade i da ucimo od njih a nikada oni od nas?

Zasto? Sistem? Turci? Komunisti? Vucic? ... ili je po sredi nesto sasvim trece ..

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Bilbija рече

Za nemce i u devastaciji su produktivniji od ostalih ... 6 milona mrtvih nemac a 30 miliona Rusa ... i jos 30 sa strane ... 10 za jednnog nemca...produktivni kao u Mercedecu ...

Jesu ali to nije na ponos nego na sramotu. I nije samo stvar broja nego i nacina na koji su ubijali ljude i pljackali njihovu imovinu... ali da ne sirimo temu...

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Bilbija рече

Nije sramota uciti od drugih, to je poizitivnno i pohvalno ali treba biti realan i priznati da sve sto znamo smo mi naucili od drugih a drugi nisu nista naucili od nas. I treba se upitati zasto je to tako. Zasto su se oni dosetili a mi nismo? Hajde jednom, hajde dva puta, hajde deset puta ... ali zasto bas svaki put i u svim oblastima da se oni dosete a mi ne, nego moramo da gledamo kako oni rade i da ucimo od njih a nikada oni od nas?

Zasto? Sistem? Turci? Komunisti? Vucic? ... ili je po sredi nesto sasvim trece ..

A sta je po tvom misljenju po sredi? Mentalitet? 

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Bilbija рече

Svajcarci su nemci, francuzi i italijani ... kada se pitas sta su svajcarci dali onnda pogledas ova tri naroda ...

Pa nece biti bas tako. Zivela sam i tamo malo igrom slucaja i nisam srela nijednog Svajcarca koji se oseca ili izjasnjava kao Nemac (bila sam u nemackom kantonu). Oni su drzava za sebe sa sopstvenim identitetom i tradicijom. To su pokazali i dokazali i tokom svetskih ratova. To sto imaju tri kantona sa tri jezika nista ne menja. Imaju toliko stotina godina slobode i prosperiteta i sta? Kuku-klok?

Da ne bude zabune, ja izuzetno cenim njihovu mudrost i prosperitet samo pokusavam da dokazem da genijalnost i izumiteljstvo nije nuzan uslov za normalan zivot iako je svakako sjajno i fascinantno.

Подели на овим сајтовима

пре 4 часа, florenntina рече

. Dovoljno je da budes profesionalan i dobro radis posao. 

Kako se ljudi vrlo brzo prešaltaju na sistem i mentalitet drugih država i naroda pa zaborave odakle su došli.

Klasična gasterbajterska pitanja, a kako to kod vas ovo ovako , ono onaako.

Vratite se  u Srbiju pa onda olako davajte rešenja kako je samo to dovoljno.

To  "samo" ovde vekovima ne može da zaživi. I Švajcarci jesu umetnici , 60 posto svih ulaganja su im ulaganja u ljude. Bez kvalitetnog čoveka nema ništa i to pod uslovom da procentualno dominiraju i grade srednji stalež.

Mi jesmo dosta doprineli svetu ali nismo sebi, a razlog je što imamo istaknute pojedince i nikakvu stabilnost u prosečnim stanovnicima.  To je najbolje objasnio Mišel Platini nako prvenstva u fudbalu kada je reprezentacija Jugoslavije , sa najvećim imenima koje smo ikada imali zabeležila nikakav rezultat. Čovek je rekao, pojedinačno imate najveće igrače i stručnjake u svetu, nemate rezultat, vama je potreban psihijatar.

Mi smo narod koji pati od patološke individualnosti, nemamo osećaj zajedništva, zato nemamo stabilnost.

Sestro, kada si profesionalan u Srbiji i dobro radiš posao onda svako hoće da ti skine glavu, nismo mi Švajcarci, Norvežani, Kanadjani pa da takve ljude afirmišemo.Mi takve pojedince imamo, onda oni odu preko grane gde im je SAMO dovoljno da su vredni i profesionalni i ne pada im na pamet ovde da se vrate da bi bili obezglavljeni.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...