Jump to content

Da li je 5G mreža opasna?

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 14 минута, Avocado рече

Navikao sam da sam u pravu i kada raspravljam sa drugim glupacima o drugim temama...

To je i moja poenta... navikao si da si u pravu i da ljudi sa kojima raspravlajs jesu neobrazovani neudokvani glupaci. :)

Nego, evo, edukuj me... obrazuj, kako vec. Da li postoje neki aksiomi u nauci i ako da - koji su?

Подели на овим сајтовима

пре 31 минута, haveaniceday рече

Nemoj da si tako strog prema sebi,

Nisam to o sebi napisao...

nisi ti glup, nisi ni preterano dogmatican, samo volis da se raspravljas i bitnija ti je pobeda u raspravi i dominacija nad sagovornikom od istine, i ne biras sredstva.

Jok... bitna mi je istina... zato obično pokušavam da demonstriram istinu argumentima i dokazima... ne pokušavam da trabunjam o metodama i motivima sagovornika...

Dogmatican si u granicama normale. Recimo dogma ti je da je "tramp moron" ma sta god uradio.. al to je normalno, da punim mozak izvorima informacija iz kojih ti punis i ja bih bio takav....

Ma jok... Tramp je balvan... neotesan... i naravno da je balvan šta god uradio kad ta kvalifikacija ne zavisi od toga šta je uradio nego kakav je... umeju balvani da urade i pametne stvari... on je čak izuzetno uspešan s obzirom na to koliki je balvan...

pateticna je ta ekipa postala iskreno... uspeli su da vam oblate i harisa, i hichensa, i vi polako predajete jedno po jedno... i i dalje ste fokusirani kako je tramp debil. :D

Zaista ne znam koji smo to mi i koje izvore informacija se ti tripuješ da ja koristim... a narandžasti balvan mi je tek poslednja rupa na svirali... opet projektuješ... to što si se ti istripovao da si podmladak američke republikanske partije stvarno ne znači da svako ko se s tobom nešto ne slaže ima iste fokuse...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, haveaniceday рече

To je i moja poenta... navikao si da si u pravu i da ljudi sa kojima raspravlajs jesu neobrazovani neudokvani glupaci. :)

Ti stvarno misliš da ako iskriviš reči sagovornika (na pisanom medijumu poput foruma) nešto postižeš osim što se sramotiš?

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Avocado рече

Nisam to o sebi napisao...

AJDE!? Nisi O SEBI!? Da l je moguce... neverovatno.. ja bio siguran da si o sebi. ?

Цитат

Jok... bitna mi je istina... zato obično pokušavam da demonstriram istinu argumentima i dokazima... ne pokušavam da trabunjam o metodama i motivima sagovornika...

A kako mozes da dodjes do istine(kroz debate) ako ne razmislas i tumacis o motivima i metodama sagovornika?

Цитат

Ma jok... Tramp je balvan... neotesan... i naravno da je balvan šta god uradio kad ta kvalifikacija ne zavisi od toga šta je uradio nego kakav je... umeju balvani da urade i pametne stvari... on je čak izuzetno uspešan s obzirom na to koliki je balvan...

A ti znasd da je balvan? Kako si tacno utvrido.. kojim tvrdim naucnim metodom... obrazuj me, edukuj, zeljan sam znanja i tvojih velikih i jakih dokaza za takvu degradaciju jednog ultra uspesnog coveka...

Цитат

Zaista ne znam koji smo to mi i koje izvore informacija se ti tripuješ da ja koristim... a narandžasti balvan mi je tek poslednja rupa na svirali...

toliko ti je nebitan da svaki put kada pises o njemu pizes najgore moguce degradirajuce stvari.... :D.. ti tako negativno pises o njemu, da mi je tvoj nivo mrznje prema tom coveku skoro kao kod onih koji zive na njegovom tweeter feedu.

Ja toliko mrznje prema NIJEDNOM PREDSEDNIKU IKAD nisam video...

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Avocado рече

Ti stvarno misliš da ako iskriviš reči sagovornika (na pisanom medijumu poput foruma) nešto postižeš osim što se sramotiš?

Pa eto, da dobijes malo "taste of your own medicine"...

Nesto sumnjam da se sramotim... ljude uglavnom boli briga sta ja i ti pisemo ovde, to da li ce da nas posmatraju pozitivno ili negativno zavisi od nasih akcija prema njima prvenstveno i nase medjusobne koristi. Osim ako nemas i tu da me naucis nesto.... i da mi pricas kako je to glup i netacan stav.

Vis' to pokusavam da ti pokazem.. nije lose da priznas kad izvrces tudje reci, evo ja sam sada tvoje skroz namerno i svesno izvrnuo. Malo da te bocnem i da ti dokazem poentu.

Подели на овим сајтовима

пре 36 минута, haveaniceday рече

Pa eto, da dobijes malo "taste of your own medicine"...

A kad sam ja to uradio? Neki konkretan primer...

пре 36 минута, haveaniceday рече

Nesto sumnjam da se sramotim... ljude uglavnom boli briga sta ja i ti pisemo ovde, to da li ce da nas posmatraju pozitivno ili negativno zavisi od nasih akcija prema njima prvenstveno i nase medjusobne koristi.

Pa valjda tebe brine da li radiš nešto sramotno nevezano za to kako će drugi da te posmatraju?

Подели на овим сајтовима

пре 21 минута, Avocado рече

A kad sam ja to uradio? Neki konkretan primer...

Vec sam ti ih navodio, ti to ne dozivljavas da si uradio tako, u redu, ja sam ubedjen da jesi tako mi deluje. Mnogo puta. Ne mislim da to radis jer si los, vec jer si navikao na takav maliciozan nacin konverzacije, prvenstveno zbog tema o kojima sam ti rekao tipa evolucija i to. Znam kakvi mogu da buud miroljubi petrovici i njima slicni, sa njima mora malo tako....

A i kada radis, mozda ti je korisno za posao, isto kao sto je meni postala korisna binarna logika i cesto upadnem u zamku objasnjavanja stvari binarno, jer mi je tako lakse za izrazavanje iako su u pitanju nijanse.

(ne priznajem da gresim, samo upadnem u takav nacin objasnjavanja drugima jer mi je mozak navikao na to pa objasnjenje bude lose jer realnost nije binarna  :)  a ti to vesto iskoristis.. al nisi ti kriv sto si bolji sa recima od mene..)

Подели на овим сајтовима

пре 8 часа, haveaniceday рече

Ne preterano. Sta je sramotnoa drugi odredjuju. Brine me samo da ne uradim nesto zlo.

Tužno... mada objašnjava dosta toga... uvek sam se pitao čemu toliki besmisleno glupi, mazohistički napadi koji se završavaju sasvim jednostavno tako što te pitam "a kad sam ja tako nešto napisao" i tebi ili maca pojede jezik ili prosto paušlno kažeš mnogo puta... mene bi bilo užasno sramota da nekog optužim i da se ispostavi da sam optužbu izvukao direktno iz guzice... ali tebe izgleda nije sramota kad se jasno demonstirira da lažeš ili lupetaš... imaću to u vidu...

Подели на овим сајтовима

пре 8 часа, haveaniceday рече

Vec sam ti ih navodio, ti to ne dozivljavas da si uradio tako, u redu, ja sam ubedjen da jesi tako mi deluje.

Tebi može da deluje i da slon može da svira violinu ali to je samo tvoj problem... i nije validan razlog da besramno lažeš o drugima...

Цитат

Mnogo puta. Ne mislim da to radis jer si los, vec jer si navikao na takav maliciozan nacin konverzacije, prvenstveno zbog tema o kojima sam ti rekao tipa evolucija i to. Znam kakvi mogu da buud miroljubi petrovici i njima slicni, sa njima mora malo tako....

Ne mora... upravo u tome je fora... sa tobom i takvim poput Miroljuba uopšte nisu potrebne nikakve posebne taktike i retoričke veštine... takvi najčešće sami sebe pobede u raspravi... samo što se uvek završi sa onom čuvenom:

Debating creationists on the topic of evolution is rather like trying to play chess with a pigeon — it knocks the pieces over, craps on the board, and flies back to its flock to claim victory.

Подели на овим сајтовима

пре 20 минута, Avocado рече

Tužno... mada objašnjava dosta toga... uvek sam se pitao čemu toliki besmisleno glupi, mazohistički napadi koji se završavaju sasvim jednostavno tako što te pitam "a kad sam ja tako nešto napisao" i tebi ili maca pojede jezik ili prosto paušlno kažeš mnogo puta... mene bi bilo užasno sramota da nekog optužim i da se ispostavi da sam optužbu izvukao direktno iz guzice... ali tebe izgleda nije sramota kad se jasno demonstirira da lažeš ili lupetaš... imaću to u vidu...

Tvoja demonstracija da ja (ili bilo ko drugi) "lazem ili  lupetam" ne dokazuje pod obavezno da ja lazem i lupetam, mislim dokazuje u tvojim ocima, svakako. Ali mogucnost da neko dokaze nesto nije ekvivalent istini.

Цитат

tebi ili maca pojede jezik ili prosto paušlno kažeš mnogo puta... [/quote]

ma jok, nego, sta ima da demonstriram nesto sto je tu na izvolte... imamo pisanu formu, koga zanima objektivno taj ce da pogleda unazad sta smo pisali pa ce lepo da vidi...

Imaj, uspesne demonstracije da ja lazem ili lupetam nemaju efekat emocionalne kontrole. Ako lazem i lupetam a ti to uspesno demonstriras, ljudi imaju da procitaju pa da vide i procene, sasvim je nepotrebno i nebitno da li ja osecam sramotu ili ne.

Meni mozes samo uspesno da dokazes da gresim, to jedino ima efekta na mene, ako te to zanima onda izvolte... al da bi mi dokazao da gresim moras da mi pokazes sta je istina. DA zauzmes poziciju, i da je odbranis (sto jako retko radis).. uglavnom zauzimas opoziciju.... cisto da bi napadao tudju poziciju.

Zato sam i prihvatio Zvonkove ideje o libertarijanizmu. Zato sto Zvonko nije kao kukavica cucao sa strane i kritikovao moje ideje bez da mi pruzi alternativno, razumnije i bolje objasnjenje. A ti - to radis.

Zato sam i prihvatio evoluciju, jer kad sam bio jako mlad verovao sam u kreacionizam. Zato sto ljudi koji su branili evoluciju nisu sedeli sa strane i kritikovali kreacionizam (kao sto su kreacionisti radili sa evolucijom) vec su pruzali poziciju, alternativno objasnjenje.

Itd itd...

imaću to u vidu...

Подели на овим сајтовима

пре 25 минута, Avocado рече

Tebi može da deluje i da slon može da svira violinu ali to je samo tvoj problem... i nije validan razlog da besramno lažeš o drugima...

Fora je sto ne lazem. Nijednom do sad nisam slagao. Mislim cak i da lazem valjda je besmisleno da dokazujes osobi da laze.. jer ko laze - zna da laze, laz ukljucuje voljni momenat gde ti namerno izneses nesto sto je neistina.

Ja sve sto sam izneo o tome sta si rekao (ili mislio) mislim da je istina, mozda gresim, al ne lazem.

Uostalom izneo si ono sto ti mislis da je "jasan dokaz" .. ne znam sta hoces dalje... ima ljudi tu, procitaju vide...

Цитат

Ne mora... upravo u tome je fora... sa tobom i takvim poput Miroljuba uopšte nisu potrebne nikakve posebne taktike i retoričke veštine... takvi najčešće sami sebe pobede u raspravi...

I bokseru nije potrebna bokserska tehnika kada se potuce sa nekim ulicarem, al institkti ga automatski stavljaju u gard, i automatski radi 1-2-3 ili kombinaciju koju je trenirao. ne baca nikad pijani krose nego uvek bokserski ispravan tehnicki.

Al dobro, ako se ti osecas bolje u demonstraciji da ti ne trebaju te vestine... slobodno promovisi tu pricu. :)

Цитат

Debating creationists on the topic of evolution is rather like trying to play chess with a pigeon — it knocks the pieces over, craps on the board, and flies back to its flock to claim victory.

Meh, ja mislim da je ova tvrdnja glupost. Kreacionisti imaju dosta dobrih debatora, vestih u retorici, zato i uspevaju da se prime kod ljudi toliko. Da se nisu angazovali najjaci debatni umovi koji poznaju tematiku u pricu, imali bi jos vise pobeda.

U svakoj javnoj debati sa bilo kime sofizam je neophodan sastojak.

Mislim ceo kreacionisticki argument jeste sofisticki dobro predstavljanje strawmana o evoluciji.

Подели на овим сајтовима

ajd ovako @Avocado, posto si ubedjen da lazem ... ja ocu odmah da ti se izvinem za sve lazi koje sam izneo... ja ne znam zaista kako da ti objasnim da ja to sto ti nazivas lazima ja stvarno vidim kao istinu....

zaista nemam nameru da iznosim nesto sto mislim da nije istina...... ne vidim svrhu u tome.... jer mi je ultimativna svrha u ovim debatama da testiram svoje stavove, koliko se dobro drze pred tudjim kritikama i argumentima...

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

пре 34 минута, haveaniceday рече

Tvoja demonstracija da ja (ili bilo ko drugi) "lazem ili  lupetam" ne dokazuje pod obavezno da ja lazem i lupetam, mislim dokazuje u tvojim ocima, svakako. Ali mogucnost da neko dokaze nesto nije ekvivalent istini.

Čekaj bre čoveče, lažno si predstavio i iskrivio šta sam napisao, rekao da si to uradio da dobijem malo "taste of your own medicine", rekao da te nije sramota jer "ljude uglavnom boli briga sta ja i ti pisemo ovde, to da li ce da nas posmatraju pozitivno ili negativno zavisi od nasih akcija prema njima prvenstveno i nase medjusobne koristi"  i sad se opet vraćaš na početak kako se to nije desilo... idi bre leči se negde...

Подели на овим сајтовима

пре 10 часа, Avocado рече

Really?

Znači prihvatio si istinu da Afroamerikanci kao grupa imaju u proseku niži IQ u odnosu na belce za 15  pointsa?

Ili nisi pa istu tvrdnju demantuješ dokazima i argumentima? Kojim? :)

Tako što razotkrivaš motive osobe koja to ističe npr. da je puna mržnje i sl.? :)

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...