Jump to content

Тема о КОРОНАВИРУСУ... све на једном месту

JESSY

Препоручена порука

пре 13 минута, МиодрагМ рече

На овом линку не видим ниједног колегу лекара...    

Dr Aleksandar Ivković i Dr Leon Vujanović. 

пре 22 минута, МиодрагМ рече

и не бих даље да читам линкове за групе које се као баве науком и раскринаквају ,,псеудонауку'' професора београдског Медицинског факулзтета ...  ( паметном доста!) 

Njenu pseudonauku raskrinkale su njene kolege sa Medicinskog fakulteta:

Чланови Катедре за микробиологију (24 од 25 чланова):

Проф. др Тања Јовановић, продекан за редовну наставу Медицинског факултета у Београду
Проф. др Драгана Вуковић, управник Института за микробиологију и имунологију
Проф. др Наташа Опавски, шеф Катедре за микробиологију
Проф. др Бранислава Савић
Проф. др Сања Митровић
Проф. др Лазар Ранин
Проф. др Маја Ћупић
Проф. др Александар Џамић
Проф. др Слободанка Ђукић
Проф. др Ивана Дакић
Проф. др Маја Станојевић
Проф. др Александра Кнежевић
Проф. др Ивана Ћирковић
Проф. др Ивана Лазаревић
Проф. др Ивана Чоловић Чаловски
Проф. др Вера Мијач
Доц. др Ана Банко
Доц. др Ина Гајић
Доц. др Ирена Аранђеловић
Доц. др Елеонора Дубљанин
Асист. са докторатом др Данијела Миљановић
Асист. др Стефан Мијатовић
Асист. др Душан Кекић
Асист. др Марко Јанковић

Чланови Катедре за имунологију (9 од 9 чланова):

Проф. емер Марија Мостарица Стојковић
Проф. др Владимир Трајковић, шеф Катедре за имунологију
Проф. др Душан Попадић
Проф. др Вера Правица
Проф. др Милош Марковић
Доц. др Емина Милошевић
Доц. др Владимир Перовић
Асист. са докторатом др Ирена Вуковић
Асист. др Марина Стаменковић

http://med.bg.ac.rs/?p=23468&fbclid=IwAR1DeoKdjm2n124v7IIwLZUE2ALtQMwj2qDMxot-UUBvPP4GdM-0iaGxffo

...posebnim saopštenjem obratili su se i zaposleni na Institutu za mikrobiologiju i imunologiju, Katedri za mikrobiologiju i Katedri za imunologiju.

Oni su takođe istakli da “apsolutno ne podržavaju stavove” iznete u ovoj peticiji, koji su netačni, stručno neutemeljeni i neargumentovani.

-Nastavnici i saradnici Instituta za mikrobiologiju i imunologiju snažno podržavaju vakcinaciju protiv COVID-19 svih starosnih i drugih grupa za koje su vakcine odobrene, jer je to jedini način za efikasno i dugoročno rešavanje pandemije. Vakcine čija upotreba je odobrena su bezbedne i korist od njihove primene daleko premašuje bilo koji mogući rizik – navode se u saopštenju.

Dalje se dodaje “da je jedina nesumnjivo tačna tvrdnja u tekstu peticije ona koja se odnosi na “lažno predstavljanje medicinskih istina” i “širenje pseudonauke”, te da je „tekst ove peticije pravi primer i jednog i drugog.”

-Kao nastavnici i saradnici najvećeg medicinskog fakulteta u zemlji treba da se zapitamo kako i zašto se bilo ko sa medicinskim obrazovanjem odluči da podrži ovakvu inicijativu, ali nam je takođe dužnost da kažemo da ovakav pseudonaučni i pseudokritični pristup značaju, dijagnostici i prevenciji oboljenja COVID-19 nanosi stvarnu i ozbiljnu štetu zdravlju svih nas – zaključuju nastavnici i saradnici katedri i instituta.

Ovo saopštenje potpisli su svi članovi Katedre za imunologiju, i 24 od 25 članova Katedre za mikrobiologiju. Saopštenje nije potpisala prof. dr Valentina Arsić Arsenijević koja je bila potpisnik peticije protiv vakcinacije dece protiv kovida 19.

https://www.danas.rs/drustvo/medicinski-fakultet-ogradjujemo-se-od-profesora-koji-su-protiv-vakcinacije-protiv-kovida/

Подели на овим сајтовима

пре 16 минута, fsa рече

Dr Aleksandar Ivković i Dr Leon Vujanović. 

Njenu pseudonauku raskrinkale su njene kolege sa Medicinskog fakulteta:

Чланови Катедре за микробиологију (24 од 25 чланова):

Проф. др Тања Јовановић, продекан за редовну наставу Медицинског факултета у Београду
Проф. др Драгана Вуковић, управник Института за микробиологију и имунологију
Проф. др Наташа Опавски, шеф Катедре за микробиологију
Проф. др Бранислава Савић
Проф. др Сања Митровић
Проф. др Лазар Ранин
Проф. др Маја Ћупић
Проф. др Александар Џамић
Проф. др Слободанка Ђукић
Проф. др Ивана Дакић
Проф. др Маја Станојевић
Проф. др Александра Кнежевић
Проф. др Ивана Ћирковић
Проф. др Ивана Лазаревић
Проф. др Ивана Чоловић Чаловски
Проф. др Вера Мијач
Доц. др Ана Банко
Доц. др Ина Гајић
Доц. др Ирена Аранђеловић
Доц. др Елеонора Дубљанин
Асист. са докторатом др Данијела Миљановић
Асист. др Стефан Мијатовић
Асист. др Душан Кекић
Асист. др Марко Јанковић

Чланови Катедре за имунологију (9 од 9 чланова):

Проф. емер Марија Мостарица Стојковић
Проф. др Владимир Трајковић, шеф Катедре за имунологију
Проф. др Душан Попадић
Проф. др Вера Правица
Проф. др Милош Марковић
Доц. др Емина Милошевић
Доц. др Владимир Перовић
Асист. са докторатом др Ирена Вуковић
Асист. др Марина Стаменковић

http://med.bg.ac.rs/?p=23468&fbclid=IwAR1DeoKdjm2n124v7IIwLZUE2ALtQMwj2qDMxot-UUBvPP4GdM-0iaGxffo

...posebnim saopštenjem obratili su se i zaposleni na Institutu za mikrobiologiju i imunologiju, Katedri za mikrobiologiju i Katedri za imunologiju.

Oni su takođe istakli da “apsolutno ne podržavaju stavove” iznete u ovoj peticiji, koji su netačni, stručno neutemeljeni i neargumentovani.

-Nastavnici i saradnici Instituta za mikrobiologiju i imunologiju snažno podržavaju vakcinaciju protiv COVID-19 svih starosnih i drugih grupa za koje su vakcine odobrene, jer je to jedini način za efikasno i dugoročno rešavanje pandemije. Vakcine čija upotreba je odobrena su bezbedne i korist od njihove primene daleko premašuje bilo koji mogući rizik – navode se u saopštenju.

Dalje se dodaje “da je jedina nesumnjivo tačna tvrdnja u tekstu peticije ona koja se odnosi na “lažno predstavljanje medicinskih istina” i “širenje pseudonauke”, te da je „tekst ove peticije pravi primer i jednog i drugog.”

-Kao nastavnici i saradnici najvećeg medicinskog fakulteta u zemlji treba da se zapitamo kako i zašto se bilo ko sa medicinskim obrazovanjem odluči da podrži ovakvu inicijativu, ali nam je takođe dužnost da kažemo da ovakav pseudonaučni i pseudokritični pristup značaju, dijagnostici i prevenciji oboljenja COVID-19 nanosi stvarnu i ozbiljnu štetu zdravlju svih nas – zaključuju nastavnici i saradnici katedri i instituta.

Ovo saopštenje potpisli su svi članovi Katedre za imunologiju, i 24 od 25 članova Katedre za mikrobiologiju. Saopštenje nije potpisala prof. dr Valentina Arsić Arsenijević koja je bila potpisnik peticije protiv vakcinacije dece protiv kovida 19.

https://www.danas.rs/drustvo/medicinski-fakultet-ogradjujemo-se-od-profesora-koji-su-protiv-vakcinacije-protiv-kovida/

не знам зашто али ме све ово баш подсјећа на некадашњу пропаганду Кумнунистичке партије СФРЈ...  на челу са другом Титом? 

кад неко искочи из оквира партијске морално политичке подобности одмах следи стављање на стуб срама и потписи подобних комуниста против ,,јеретика'' ! 

све већ виђено!

Подели на овим сајтовима

пре 41 минута, Dragi рече

Je*ala vas ta vakcina. Majka mi je dobila vakcinu, i sad je umrula. Od kad je dobila Johnson, samo joj je bilo gore, i sad eto umrula je... 

Moje saučešće Dragi. Johnson da, i kod nas su dve žene umrle. Da sam znala da kažem javno pre nego što ti se mama vakcinisala.

• Тужан 1

"Drži svoj um u adu i ne očajavaj"

Подели на овим сајтовима

Управо сада, МиодрагМ рече

не знам зашто али ме све ово баш подсјећа на некадашњу пропаганду Кумнунистичке партије СФРЈ...  на челу са другом Титом? 

кад неко искочи из оквира партијске морално политичке подобности одмах следи стављање на стуб срама и потписи подобних комуниста против ,,јеретика'' ! 

све већ виђено!

A mene podseća na raskolnike i jeretike koje je punoća Crkva uvek saborno osuđivala i izopštavala. I oni su propovedali neku svoju uvrnutu "nauku" i tvrdili da svi ostali greše.

U svakom žitu ima kukolja, pa tako i među lekarima.

Подели на овим сајтовима

пре 7 часа, GeniusAtWork рече

Имамо катастрофалан број новозаражених дневно и то јесте чињеница.

Ne, već država prijavljuje visok broj pozitivnih na prc test.

1. možda država prijavljuje više

2. možda pozitivan nije ujedno i zaražen

3. možda jeste zaražen ali mu ništa ne fali

Tu ne mora biti ničega katastrofalnog (kao što nije), nemoj da širiš paniku kao nekakav đerlek.

Подели на овим сајтовима

пре 18 минута, fsa рече

A mene podseća na raskolnike i jeretike koje je punoća Crkva uvek saborno osuđivala i izopštavala. I oni su propovedali neku svoju uvrnutu "nauku" i tvrdili da svi ostali greše.

U svakom žitu ima kukolja, pa tako i među lekarima.

Црква је понекад саборно била у заблуди али је, рецимо, Марко Ефески својим ставом против мишљења већине сачувао Цркву, да и не помињемо и низ других случајева... 

Подели на овим сајтовима

Nije dovoljno uništavati leminzima biznise, zatvarati ih u jazbine, gušiti im decu, već je potrebno ismevati ih tokom tog procesa.

Na taj način demoralizacija dobija mnogostruko uvećan efekat.

MONDO.RS

Muškarac razvio sindrom nemirnog anusa posle korone, veruje se da je prvi takav slučaj u svetu!

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, Dragi рече

Je*ala vas ta vakcina. Majka mi je dobila vakcinu, i sad je umrula. Od kad je dobila Johnson, samo joj je bilo gore, i sad eto umrula je... 

Moje saučešće.

Inače, J&J su osvedočeni trovači.

WWW.REUTERS.COM

Johnson & Johnson says its Baby Powder is safe. But Reuters found its talc was sometimes tainted with asbestos, a fact it kept from regulators and the public.

Mada ni drugi nisu mnogo bolji.

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

пре 18 минута, МиодрагМ рече

Црква је понекад саборно била у заблуди али је, рецимо, Марко Ефески својим ставом против мишљења већине сачувао Цркву, да и не помињемо и низ других случајева... 

Rekao sam da me podseća na sukob raskolnika/jeretika sa Crkvom, a ne da je reč o istovetnoj situaciji. U medicini se do saznanja dolazi na potpuno drugačiji način. Pomenuta doktorka nema nikakve naučne dokaze kojima bi potkrepila svoje tvrdnje, baš kao ni Nestorović, Mila, Jovana i dr. antivakseri. Oni prosto lupetaju.

Подели на овим сајтовима

пре 42 минута, Tumaralo. рече

Ne, već država prijavljuje visok broj pozitivnih na prc test.

1. možda država prijavljuje više

2. možda pozitivan nije ujedno i zaražen

3. možda jeste zaražen ali mu ništa ne fali

Tu ne mora biti ničega katastrofalnog (kao što nije), nemoj da širiš paniku kao nekakav đerlek.

1. Prijavljuje se mnogo manje ( podaci Zavoda za statistiku to jasno pokazuju, a i Kon je to javno priznao ). Sem toga, mnogi zaraženi se uopšte ne testiraju jer imaju blaže simptome.

2. Teoretski je moguće, ali se u praksi mnogo češće dešava da testovi budu negativni iako su ljudi bolesni. 

3. Većina takvih se i ne testira jer treba čekati satima u kovid ambulanti. 

4. Svaka smrt koja je mogla biti izbegnuta je katastrofa

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Dragi рече

Искрено сучешће...  вјечан јој спомен.

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

пре 49 минута, fsa рече

Rekao sam da me podseća na sukob raskolnika/jeretika sa Crkvom, a ne da je reč o istovetnoj situaciji. U medicini se do saznanja dolazi na potpuno drugačiji način. Pomenuta doktorka nema nikakve naučne dokaze kojima bi potkrepila svoje tvrdnje, baš kao ni Nestorović, Mila, Jovana i dr. antivakseri. Oni prosto lupetaju.

Просто не видим шта је професорка ,,лупетала'' кад је већином говорила да се још ништа не зна, и само цитирала фајзерове ставове око њихове вакцине... која је, иначе, свугдје само привремено пуштена у промет,  због хитности ...  

Примјери да вакцина баш и не ради како су, и како се прича, су Израел, Сингапур, Србија...   

Чему трећа, бустер, доза и чему припрема за четрвту, пету, ину... ?    

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, МиодрагМ рече

Просто не видим шта је професорка ,,лупетала'' кад је већином говорила да се још ништа не зна, и само цитирала фајзерове ставове око њихове вакцине... која је, иначе, свугдје само привремено пуштена у промет,  због хитности ...  

Leon Vujanovic

Moderator
Maja Stanojević Ja kada polemišem sa avaksima se ne hvatam u njihovu zamku gde se od mene očekuje da budem defanzivan i odgovaram na njihov gish gallop. Oni promovišu najidiotskije floskule ikada i uopšte nije na meni da ih demantujem, već na njima da ih dokažu. Naučnom metodom i empirijski. Kada to prođe recenziju (peer review), neki naučnici će da ponove njihov eksperiment i ako su rezultati komparativni onima sa originalnih studija, onda znači da je autor generisao dobre rezultate koji se ponavljaju i ponavljaju i ponavljaju i to se radi na taj način. Na njima je apsolutno sva težina dokaza. Odgovoriću s obzirom da si me tagovala, ali probaću da ne idem puno u detalje, jer ne želim da napišem 10 stranica teksta koji svakako na nju neće imati nikakav uticaj, jer je i ona klasična antivakserska sektašica.
"Na šta konkretno misli i kakve studije su morale da budu urađene u vezi delovanja priona na ćelije čoveka"
Neke od bolesti koje izazivaju prioni su relativno poznate, poput tzv "bolesti ludih krava" i one su rapidno progresivna, neurodegenerativna obolenja poput transmisivne spongiformne encelopatije, koja buši rupe u mozgu i koga pretvara u sunđerastu smesu. Ponekad unos mesa takvih krava izaziva ljudski oblik te bolesti koja se zove Krojcfeld-Jakobova bolest, mada jako retko. Mene zanima kako prion uspe da prođe kroz krvno moždanu barijeru, ali to je već tema nekog drugog komentara.
Oblik je veoma bitan u molekularnom svetu i na oblik proteina utiču intermolekularne veze koje ga putem elektrostatičkih, hidrofobnih, vodoničnih i drugih interakcija oblikuju i termin za to je "savijanje proteina", jer se radi o 3D molekulu koji zauzima prostor. Primarna struktura proteina čini lanac aminokiselina, a sekundarnu formiraju gorepomenute intermolekularne veze i one doprinose stvaranju alfa heliksa i beta listova. Prione formira abnormalna sekundarna struktura zahvaljujući kojoj mogu da izbegnu degradirajuće enzime i deluju neometano, tako što akumuliraju u tkivu, koje je najčešće moždano i s obzirom na promene koje izazivaju, do smrtnog ishoda dolazi relativno brzo i prate ga veoma vidljive promene u čoveku.
Ona jednostavno lupa gluposti. Od šezdesetih pa do sada nije zabeležen ni jedan slučaj pojave priona nakon primene RNK terapije, niti tokom kliničkih studija, niti tokom obzervacione faze u kojoj su vakcine primile milijarde ljudi, ali eto, jedan mikrobiolog, a rekao bih da se ovo "mikro" odnosi na veličinu njenog znanja, tvrdi suprotno. Kada dokaže da je to tačno, onda bi usput i mogla da nam objasni kako antihelminitik inhibira RNK virus. Do tada, bye felicia.
"Dalje, šta može da se kaže protiv njene tvrdnje da kad telo već stvori S protein i ćelija ga izbaci na svoju površinu, ali zajedno sa drugim svojim sadržajem"
Pa može da se kaže da je previše čitala o off-label veterinarskim lekovima i zaboravila na imunologiju. Ne dešava izbacivanje "drugog" sadržaja, već se antigeni pakuju zajedno sa MHC-I receptorima i prezentuju na površini ćelije i na ovaj način se pokreće kaskada koja se završava pravljenjem antitela protiv tog antigena.
"antitela koja se stvore i unište S protein, unište takođe i svoj materijal? Otud njeno pominjanje autoimunih bolesti, makar kako sam ja shvatila."
Lupa gluposti. Da je to istina onda bi infekcija svakog virusa, a pogotovo DNK virusa izazivala autoimune bolesti. Receptori na T ćelijama neće prepoznati ništa osim antigena koji je na njima i za ovo je odgovorna pozitivna i negativna selekcija T ćelija u timusu. Način na koji se to dešava je predstavljen u ovoj figuri. Neka dokaže i ovu tvrdnju, a do tada Bye Felicia.
" Da li to ona govori da protein S koji je na virusu i onaj koji stvori telo, nisu isti?" Moderna je imala spremljenu iRNK vakcinu mesec dana nakon što su SARS-CoV-2 sekvencirali Kinezi i objavili taj rad u Nature-u. Katalin Kariko, koja je optimizovala proces primene terapeutskog RNK je zaposlena u Moderni. Godinu dana pre epidemije je FDA odobrila prvi terapeutski iRNK lek, tako da su tačno znali kojim smerom da idu. Felicia se treći put moli da dokaže svoje sumanutosti, jer se mišljenje šarlatana koji misle da lek koji leči rečno slepilo može iskoristiti pri lečenju virusa niko normalan neće razmatrati za ozbiljno.
"Dakle, na čemu se zasniva njen strah," Kao i svi strahovi - na neznanju. Zašto niko od njih ne citira neku naučnu studiju, nego svi oni imaju "mišljenja"
"a na čemu bi se zasnivao kontraargument?" Na čemu bi se zasnivao kontraargument na tvrdnju da se autizam ne leči klistiranjem varikinom? Njeno mišljenje je bezvredno. Sigurno ima pristup laboratorijama. Neka lepo dokaže to što tvrdi i objavi u nekom žurnalu pa ćemo pričati. Kontraargument na šta, kada argument ne postoji?
"Ko bi, po Vama bio bolji sagovornik od ovog?" Neko agresivan, poput Richard Dawkinsa, ali mi na žalost nemamo takve komunikatore nauke, koji će na agresiju ovih budala da odgovare duplo agresivnije i da prebace težinu dokaza na nju, a ne da se brane i budu defanzivni. To je ono čemu se oni nadaju ovakvim pištećim tonovima i govorom tela.
"Ja kontraargumente nisam čula." Zato što je to u domenu logičke greške i ovakve stvari se argumentuju i kontraargumentuju empirijski i preko naučnih istraživanja, jer inače celu priču svedemo na "mišljenje", a onda ulazimo u dogmatiku kojom se bavi religija, a ne nauka. I ovo je pogotovo istinito kada neko daje tvrdnje koje demantuju nešto što je na hiljadu i jedan način dokazano i potvrđeno, poput kaskade sa sličice ispod.
"Koliko sam razumela, ona nije protiv vakcina,"
Tj: Nisam protiv vakcina, ali... Nisam homofob jer imam druga geja, nisam rasista jer imam druga Roma, nisam ovo, jer sam ono.
"samo je izrazito protiv novih platformi." Pa dobro. I ja sam protiv toga da se sišu konjske paštete pa nikom ništa.
"A još izrazitije kad su u pitanju deca." Pa ok. S obzirom da ova ekipa obožava da se rukovodi procentima, onda može i ovako: Obzirom da je Delta povećala incidencu hospitalizacije preadolescentne populacije za nekih 10x te i da su zabeleženi smrtni slučajevi kod oko 2% (a ovo je beznačajan procenat, tako da nije frkica) dece onda bi mogla da iz svog džepa plati njihove sahrane, ali i obezbedi adekvatnu terapiju za eventualni Long Covid i MIS-c.
"I to ne zato što je nešto loše, već zato što se, po njoj, još uvek ne zna da li je loše." Da, još kad bi i otvorila stručnu literaturu jednom u x godina i recimo našla objavljene rezultate studija na osnovu kojih su zaključili da je vakcinisanje te populacije bezbedno i preporučljivo onda verovatno bi verovatno znala odgovor na to pitanje.
"Stiče se utisak da ako Sinofarm ponudi nezavisne studije za decu, da će ova napustiti udruženje koje predvodi, jer će podržati vakcinaciju." Sinofarm nije ispitan na 65+, osobama sa komorbiditetima, niti imunokompromitovanima, a ovo je populacija koja je u Srbiji pretežno i vakcinisana ovom vakcinom, jer su je isforsirali ignoramusi poput nje zarad ko zna kakvih interesa ili možda jednostavno jer su neznalice i koji bi trebalo da odgovraju za svaku smrt koja nastupi tokom probojne Sinofarm infekcije. Do smrtnog ishoda može doći i kod onih vakcinisanih mRNA vakcinama i Astrom (ne znam ništa o Sputniku, tako da ga neću komentarisati), ali su one izuzetno retke (0.5%). Kod Sinofarma to već nije tako. Video sam do sad više otpusnih lista osoba koje su umrle nakon probojne infekcije.

https://www.facebook.com/groups/117202582284906/posts/846732655998558/?comment_id=848350002503490&reply_comment_id=848758159129341

Подели на овим сајтовима

@Tumaralo.A šta reče u onom tvom videu onaj čovek. Ko finansira ove "istražitelje istine" J&J?

Samo da kažem, znam nekoliko ljudi iz svog okruženja koji su nekoliko dana posle primanja kineske vakcine oboleli od kovida. Svima govore da su se baš zarazili pred vakcinaciju... A meni samo deluje da mrtva vakcina nije dobro napravljena i da nije umrtvljen do kraja virus. Jbg, kineska roba. 

Očigledno je da se ne može više ćutati. Ni kineska nije dobra. 

"Drži svoj um u adu i ne očajavaj"

Подели на овим сајтовима

пре 36 минута, МиодрагМ рече

Примјери да вакцина баш и не ради како су, и како се прича, су Израел, Сингапур, Србија...    

Za to kako vakcine "rade" tj. u kojoj meri štite od zaražavanja, ozbiljnijeg razboljevanja i smrti postoje podaci. Postavljali smo ih više puta ovde na forumu. Evo još jednom ( podaci iz Izraela od pre 2 dana ):

FAYwiojVkAAeNCn?format=png&name=large

Desno gore su prikazani podaci koliko se ljudi u proseku zarazilo ( na 100000 stanovnika ), a desno dole koliko njih se ozbiljno razbolelo ( isto na 100000 ljudi ).

Crvenom bojom označeni su nevakcinisani, svetlozelenom vakcinisani 2 puta, tamnozelenom vakcinisani 3. dozom ( buster ). U gornjem delu tabele navedena je starost pacijenata.

Ako npr. posmatramo starosnu grupu 80-89 godina, od 100000 ljudi ozbiljno se razbolelo: 

175,2 nevakcinisanih

52,8 vakcinisanih sa 2 doze

6,8 vakcinisanih i 3. put.

Na osnovu čega se tvrdi da vakcine ne rade kako treba? 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...