Jump to content

Тема о КОРОНАВИРУСУ... све на једном месту

JESSY

Препоручена порука

Управо сада, Bilbija рече

Drzavni sluzbenik koji je ziveo od poreza koji drzava ubbira od gradjana je udario temelje tehnologiji 4 veka pre nego sto je privatni sektor bio u stanju da ostvari profit i to vecim. d

Ne mogu da se zamajavam sa ovim bilbijom i njegovim glupostima iz cistog inata. Evo ukratko.

Prva takva masina je napravljena od strane Pascala, sasvim privatno, covek je i prodavao.

Pascal began to work on his calculator in 1642, when he was 19 years old. He had been assisting his father, who worked as a tax commissioner, and sought to produce a device which could reduce some of his workload. Pascal received a Royal Privilege in 1649 that granted him exclusive rights to make and sell calculating machines in France.

Pascal nikakve veze nije imao sa "Drzavnom sluzbom" i ostvario je profit na privastnom trzistu.

Bilbija je namerno izabrao paskala jer je on igrom slucaja bio drzavni sluzbenik, al mu je primer malo glupav... jer:

elom na temelju jednog drugog drzavno-vojnog projekta, interneta .... Youtube, Amazon, PayPal, Ilon Musk, Bezos ... svi oni koriste produkt rada drzavnih sluzbbenika ...

Lajbic je radio dosta stvari u zivotu, izmedju kojih je i bio drzavni sluzbenik, ali njegove inovacije uglavnom nisu imale veze sa njegovom drzavnom sluzbom. Njegovo "verzija" paskalovog digitrona je njegovo licno delo, veze sa drzavom nema, niti je deo njegovog drzavnog posla. To od cega je lajbic ziveo nikakve veze sa njegovim inovacijama nema. Mogao je da bude i u privatnoj sluzbi opet bi isto napravio.

Svestan sam ja da su iz drzavnih inovacija dosle neke dobre stvari, ali je vecina dosla iz privatnih... vec sam nabrojao... Avion, Elektrodistribucija, Prvi automobil, sada me je podsetio i na prvi digitron (pascal).

Moj pogled na svet nije ILI ILI - vec je da je jedno efikasnije od drugog. Tacno, internet je dosao kao produkt drzavnih subvencija. 20 od 100 proizvoda koje koristimo su dosli kroz drzavu..

Ali sta je sa ostalih 80 ? i hocemo li da verujemo da internet ne bi postojao da nije bilo drzave? Da se niko ne bi setio da deli informacije preko zice u bitovima ??? Pa to smo vec radili jos jednom privatnom inovacijom koja se zove - telegram

EN.WIKIPEDIA.ORG

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Bilbija рече

Jos jedan drzavni i vijni projekat ...

A sto mi nabrajas drzavne i vojne projekte? ja sam svestan da ih ima...
Ne znam odakle ti ideja da je moj pogled na svet "drzava i vojska nikada nisu izmislili nista"...

tvoj argument je da su "drzava i vojska glavni inovatori" a ja ti pokazujem da nisu.. to sto ces da mi nabrojis 5-6 drzavnih inovacija ne znaci da su glavni inovatori ako na 5-6 drzavnih imas 1000 privatnih.

Kapiras? Tvoj pogled na svet je taj koji je netacan, a to je da je drzava nesto posebno inovativna. Drzava je mnogo manje inovativna od individualnih ljudi koji rade na svoju ruku ili vodjeni monetarnim intereseom.

moj pogled na svet je apsolutno tacan, drzava je mnogo manje inovativna od tog pristupa.

Sve to bi ljudi izmislili bez drzavnog bacanja para. Ti imas neku glupu ideju da ne bi....

Подели на овим сајтовима

Прибојавам се да се опет штелују бројке око епидемије да би могла да крене школска година јер са оваквим стањем немају појма шта да раде.

Шарчевић, који из неког разлога и даље глуми министра просвете, скоро свака 2-3 дана даје нове предлоге а сваки нови је луђи и бесмисленији од претходних, Кон и Брнабићка ту ситуацију потпаљују својим контрадикторним изјавама...

Подели на овим сајтовима

Ево само неколико линкова од задњих 3-4 дана који илуструју хаос и зашто мислим да се бројке опет намештају да би се епидемија опет "победила" пред почетак школске године.

Имамо бисере да деца неће носити маске у школама што ће угрозити наставнике и њихове породице до тога да ће сва одељења бити подељена на 2-3 групе што значи запошљавање још око 20 хиљада просветара или да ови садашњи раде 16 сати дневно...

image.png.a921d503f723f4a3b6e56e98a3616826.png

ZELENAUCIONICA.COM

Министар просвете најавио је да ће наставници пре подне радити у школи, а поподне онлајн од куће. Ево шта они о томе кажу… Унија синдиката пеосветних радника Србије оценила...

image.png.be32c25f65251e3c56c89a0df140157d.png

image.png.cc88c97cb7152e3505a663e803d6e25c.png

image.png.402e6d92a4bad2219eb95493ba9b1fbe.png

image.png.185badfa746581a92500b5a64eb51e36.png

image.png.535717b34079c2cbc8b3b73d2aeac539.png

image.png.2d481a951a052db237c3127e226b517f.png

image.png.5009897c5cadde63a9267708ffd356e1.png

image.png.4a5a0b3b8171658cd6a862d0e286a2f7.png

Подели на овим сајтовима

пре 11 часа, Bilbija рече

Evo ti nesto o nemcima ... :))  1623 god ...

Лајбниц је немачки филозоф лужичкосрпског порекла.

... и сав живот свој Христу Богу предајмо

Подели на овим сајтовима

Evo kako to rade u Australiji

WWW.BLIC.RS

Vlasti u australijskom gradu Melburn stavile su u karantin stanare devet stambenih blokova u naseljima Flemington i Severni...
WWW.BLIC.RS

Melburn, drugi grad po veličini u Australiji, od danas je pod blokadom koja će trajati šest sedmica zbog drugog talasa...

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

117221196_1129546017445929_1031789768655

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, obi-wan рече

117221196_1129546017445929_1031789768655

Šta pa nisu Kinu krivili i 2009? Tad je epidemija izbila u Meksiku..a inače 60.8 miliona je vjeroatno nezvanično procjenjen broj u SAD-u...ukupno je bilo 500.000 globalno potvrđenih, dok se nezvanino smatra da je bilo oko 700 miliona do 1.5 milijarde. 

Vamo je ipak malo drugačije 6 miliona je službeno, a i u ovom sličaju krive Kinu.  

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Justin Waters рече

Šta pa nisu Kinu krivili i 2009? Tad je epidemija izbila u Meksiku..a inače 60.8 miliona je vjeroatno nezvanično procjenjen broj u SAD-u...ukupno je bilo 500.000 globalno potvrđenih, dok se nezvanino smatra da je bilo oko 700 miliona do 1.5 milijarde. 

Vamo je ipak malo drugačije 6 miliona je službeno, a i u ovom sličaju krive Kinu.  

Moguce, nisam pratio koga su sve krivili. Ali ovo sa nivoom panike je kljucno mesto.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

пре 12 часа, Bilbija рече

Na osnovu cega to tvrdis?

Пре неку годину сам прочитао у неким новинама. Запамтио сам за Лајбница и Павла Јуришића Штурма да су лужичкосрпског порекла.

... и сав живот свој Христу Богу предајмо

Подели на овим сајтовима

OVAI DO KTOR jE NESTO CUDAN DANIE DJILASOV NEKI.. #PAJELTAKO

...

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...