Jump to content

Тема о КОРОНАВИРУСУ... све на једном месту

JESSY

Препоручена порука

Управо сада, Bilbija рече

Samo sto ti ne kapiras da je razvoj oruzja doveo do puta u svemir a ne obrnuto.

kapiram ja da ti tako mislis, samo sto to nije tacno.
Imas istoriju razvoja raketne tehnologije, u ratu nije nikakav preteran napredak dozivela..

Подели на овим сајтовима

Управо сада, haveaniceday рече

kapiram ja da ti tako mislis, samo sto to nije tacno.
Imas istoriju razvoja raketne tehnologije, u ratu nije nikakav preteran napredak dozivela..

V1 i V2 su prvi raketni motori i napravljeni su iskljucivo za rat. I naparvili su ih nemacki nacisti.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Bilbija рече

Hrvatska drzava je imala status drzave u toj drzavi? :))

Hrvati su jedini narod koji se odrekao svoje suverenosti i slobode i predao vlast nad sobom madjarskoj kruni. I bili su podanici zadnjih "tisucu" ljata, sto madjarima, sto austrijancima, sto italijanima a na koncu i nama srbima ... i tako do pre 25-30 godina kada su stekli nezavisnost. U Evropi su ostali jos samo Romi bez drzave nakon hrvata... 

tako pise na wikipediji brale...

sta ja znam, moza lazu.. pisu engleski mora da su amerikanci..

image.thumb.png.833c823f8d7688c487f0be44d8946c8d.png

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Bilbija рече

V1 i V2 su prvi raketni motori i napravljeni su iskljucivo za rat. I naparvili su ih nemacki nacisti.

Znaci od 500 stvari ukljucenih razvoj raketa za let na mesec, neke stvari su napravljene u ratnom stanju i sa ciljem rata - i to je tebi dokaz da ne bi napravili iste motore da lete ovako do meseca i da nije bilo rata ne bi napravili te iste stvari?

Koje smesno rezonovanje.. al dobro, nisi jedini koji veruje u gluposti da rat doprinosi razvoju tehnologije i ekonomije.. ima jos njih koji gaje tu logicku gresku.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, haveaniceday рече

Znaci od 500 stvari ukljucenih razvoj raketa za let na mesec, neke stvari su napravljene u ratnom stanju i sa ciljem rata - i to je tebi dokaz da ne bi napravili iste motore da lete ovako do meseca i da nije bilo rata ne bi napravili te iste stvari?

Koje smesno rezonovanje.. al dobro, nisi jedini koji veruje u gluposti da rat doprinosi razvoju tehnologije i ekonomije.. ima jos njih koji gaje tu logicku gresku.

Ne rat vec vojna industrija je pokretac tehnoloskog progresa... svuda a narocito i SAD ...

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Bilbija рече

Ne rat vec vojna industrija je pokretac tehnoloskog progresa... svuda a narocito i SAD ...

Ma to su gluposti. Svakako da vojna industrija doprinosi, ja mislim da vise stete pravi nego koristi.

Svi naucnici koji gube vreme da prave neki tamo tenk, mogu da uloze svoje vreme da prave automobil koji trosi manje goriva i naprave svima bolji zivot.

tu je i glupost amerikanaca i njihovih ratova... to sto imaju vecu stetu nego korist za naciju...

Citao sam tamo ulozili ne znam koliko miliona dolara u neki avion koji je totalni promasaj...

ja mislim da zapravo vojna industrija mozda i isporava tehnoloski progres, jer uzima ljudski resurs  i finasijski od obicne industrije..

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, haveaniceday рече

Ma to su gluposti. Svakako da vojna industrija doprinosi, ja mislim da vise stete pravi nego koristi.

Svi naucnici koji gube vreme da prave neki tamo tenk, mogu da uloze svoje vreme da prave automobil koji trosi manje goriva i naprave svima bolji zivot.

tu je i glupost amerikanaca i njihovih ratova... to sto imaju vecu stetu nego korist za naciju...

Citao sam tamo ulozili ne znam koliko miliona dolara u neki avion koji je totalni promasaj...

Najbolji studenti se regrutuju za rad u drzavnim vojnim sgencijama...

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Bilbija рече

Pa lakse je kada se pokaze put ... Trebba se dosetiti prvi i krenuti onuda kuda niko pre tebe nije isao ...

Brale pogledaj onaj link, rakete su produkt ne jedne nacije i jednog naucnika vec 50-100 nacucnika iz gomile razlicitih nacija koji su doprineli tome na razne nacine.

Ne lozi se toliko na te Nemce, imaju oni dosta dobrog sto moze da se nauci, al imaju i Ameri i Kinezi i svi ostali...

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, haveaniceday рече

Brale pogledaj onaj link, rakete su produkt ne jedne nacije i jednog naucnika vec 50-100 nacucnika iz gomile razlicitih nacija koji su doprineli tome na razne nacine.

Ne lozi se toliko na te Nemce, imaju oni dosta dobrog sto moze da se nauci, al imaju i Ameri i Kinezi i svi ostali...

Bajo, kompletna raketna industrija, i SSSR-a i SAD se temelji na nemackim nacistickim naucnicima koje su i jedni i drugi "pokupili" na ovaj ili onaj nacin... Treba biti Gutenberg a kada Gutenberg napravi stampariju lako je stampati knige i meni danas ...

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Bilbija рече

Bajo, kompletna raketna industrija, i SSSR-a i SAD se temelji na nemackim nacistickim naucnicima koje su i jedni i drugi "pokupili" na ovaj ili onaj nacin... Treba biti Gutenberg a kada Gutenberg napravi stampariju lako je stampati knige i meni danas ...

Подели на овим сајтовима

@Juanito

RS.N1INFO.COM

Zabrinuti stanovnici Južne Koreje u tolikom su strahu od zaraze koronavirusom da mnogi među njima poslednjih pola...

Подели на овим сајтовима

пре 13 часа, Bilbija рече

Bajo, kompletna raketna industrija, i SSSR-a i SAD se temelji na nemackim nacistickim naucnicima koje su i jedni i drugi "pokupili" na ovaj ili onaj nacin...

Prva raketa je lansirana 1926 od strame amerikanca, tako da mozes da kazes da je cela nacisticka raketna industrija pokupila od americkih naucnika.... i unapredila na tome... ;).. ko je tu kome pokazao put? Da li nemci amerikancima jer su im dali malo unapredjenje vec postojece tehnologije ili amerikanci nemcima jer su prvi kreirali tehnologiju?

AIRANDSPACE.SI.EDU

Glavnu gresku pravis u tome sto mislis da rat donosi veliki napredak tehnologije, to je fundamentalna greska. Naravno da rat donosi odredjene napredak tehnologije ali ako uporedis sa razvojem tehnologije u miru rat je net-gubitak tehnologije a ne razvoj.

To je jedna te ista mitologija koja nikako da crkne, kao i ona da drzava vise izmislja nego privatni sektor. A ako pogledas uredjaje i pronalaske oko tebe, vecinu ih je izmislio i napravio privatni sektor, a drzava samo par.

npr: avion, privatni sektor, prva raketa privatni sektor, prvi automobil privatni sektor, prva raketa privatni sektor, struja jednosmerna i naizmenicna privatni sektor itd....

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...