Jump to content

Тема о КОРОНАВИРУСУ... све на једном месту

JESSY

Препоручена порука

пре 25 минута, obi-wan рече

"Kuga je krenula ka Damasku i prošla usput pored jednog karavana u pustinji. Vođa ju je upitao:
- Kuda tako žuriš?
- U Damask, da uzmem bar hiljadu ljudskih života.
Pri povratku, kuga se ponovo mimoišla sa karavanom a vođa joj je rekao:
- Uzela si pedeset hiljada, a rekla si samo hiljadu života.
- Ne, odgovorila je kuga, uzela sam samo hiljadu a ostale je pokupio strah."

Strah i stres imunski sistem prepolove. Pouzdanje u Boga Jezusa Kristusa, molitva, pokora, i zdrav način života ga udvostruče.

Lucerna corporis tui est oculus tuus. Si oculus tuus fuerit simplex, totum corpus tuum lucidum erit. Si autem oculus tuus fuerit nequam, totum corpus tuum tenebrosum erit. Evangelium Secundum Matthaeum 6, 22-23

In nomine + Patris, et + Filii, et Spiritus + Sancti. Amen.

Подели на овим сајтовима

пре 19 минута, obi-wan рече

Zvanične brojke kažu da je smrtnost među populacijom od 1-50 godina života 0.1%, takođe postoji i realna vjerovatnoća da ste već u protekla dva mjeseca negdje zakačili virus "Korona" i prehodali ga maltene na nogama. Niste paničili. Niste praznili rafove prodavnica. Niste pravili silne zalihe hrane.

Ne valja ovo donekle opravdano kritikovanje maničnog ponašanja u samoposlugama do licitiranja sa procentima s namjerom da se izjednači korona i sezonski grip. Nije isto. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Justin Waters рече

Ne valja ovo donekle opravdano kritikovanje maničnog ponašanja u samoposlugama do licitiranja sa procentima s namjerom da se izjednači korona i sezonski grip. Nije isto. 

Nisu pravili zalihe ni kod "svinjskog" i inih drugih, koji su u rangu sa ovim, pa nikom nista. U tom lezu grmi zec.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, obi-wan рече

Nisu pravili zalihe ni kod "svinjskog" i inih drugih, koji su u rangu sa ovim, pa nikom nista. U tom lezu grmi zec.

Nije u rangu, ovaj je mnogo gori.

Problem s ovim gazenjem preko leseva u samoposlugama je sebicnost, neko ce nagrabiti 10 kila salame i 50 kila brasna a neki nece stici zbog toga umjesto da se ravnomjernije raspodjeli i da ako dodje do situacije kao u Italiji ljudi uloze malo napora da istrpe s manje resursa dok je kriza. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Justin Waters рече

Nije u rangu, ovaj je mnogo gori.

Danas sam uzivo slusao profesora farmacije sta prica o svemu ovome, a drzim da ta struka ipak ima sta da kaze.
Ne, nije gori, nista posebno nije opasniji od ovih nabrojanih. Razlike ima, ali ni izbliza nisu takve kakvim ih masmediji predstavljaju.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Ахахахахахаха

Данас преподне

RS.N1INFO.COM

Broj respiratora u Srbiji tretira se kao državna tajna, rekla je premijerka Ana Brnabić i dodala da je tako u svim...

Данас поподне

RS.N1INFO.COM

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da Srbija trenutno raspolaže sa 1.008 respiratora što je kako je...

confused112:smeha:confused1

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, Bernard рече

Moj zdravstveni karton je skoro prazan, plaćam osnovno i dodatno zdravstveno osiguranje već 42. god. Mi koji brinemo za svoje zdravlje smo vrlo pametni i odgovorni, nažalost većina kojima to ide na živce, vi koji ste civilizacijski ljudi, koji volite da živite život, tj. to ne znaju i ne žele da brinu za svoje zdravlje vole da ko gotovani (to ti je komunjarski mentalitet) koriste naš novac za farmaceutsko-mafijske poslove, hteo sam reći nove tablete, antibiotike i vakcine...... Trenutno je najmodernija tableta Medrol, za svaku drugu bolest, ulcerozni kolitis, sprečavanje moždanog udara, itd. doktori napišu recept za Medrol (tako im je naredila far. mafija) Pa gde si to video da jedna tableta leči skoro deset bolesti......Postoji 5-6 tableta za visok pritisak, nijedna ne valja. Zašto te ljude ne nauče da žive zdravim životom? Moj "komšija", star 50god. ima 120 kg. visok 175 cm pije 18 tableta na dan, holesterol, šećer i visok pritisak, kad sam ga pitao kad misli da oslabi za jedno 40. kg mi je odgovorio pitanjem- jel si ti lud. Eto, vidiš isto razmišlja kao ti. Ja bi te tablete za visok pritisak sve ukinuo, ali mafija kaže, ne, ne dolazi u obzio, lova mora da kaplje.

Kakva je to vakcina za grip kad od nje oko 10% vakcinisanih oboli - DOBIJE GRIP!!!! Pitaj tvojeg doktora koliko, i koje su to supstance koje čine jednu vakcinu. Ne znaju, nemaju pojma! Ne smeju da znaju, tako su naredili ovi koji trljaju ruke i broje profit.

Ти дефинитивно имаш много већи проблем од короне и других вируса. Живи у својим лунатичким илузијама, ја ти не могу помоћи. 

Подели на овим сајтовима

пре 27 минута, obi-wan рече

Danas sam uzivo slusao profesora farmacije sta prica o svemu ovome, a drzim da ta struka ipak ima sta da kaze.
Ne, nije gori, nista posebno nije opasniji od ovih nabrojanih. Razlike ima, ali ni izbliza nisu takve kakvim ih masmediji predstavljaju.

Корона није толико опасна као чисто здравствени проблем на нивоу појединца. Можда је ко грип, можда мало гора, знаће се после неког времена, још је рано за дефинитивне закључке. Оно што је сасвим сигурно је да је најгори ешидемиолошки проблем кога је планета видела у последње време. То је оно што ти и екипа не капирате. Проблем је огроман број оболелих у исто време. То је олешило Италију само тако. Наравно да не би требало да паничи здрав и јак појединац који закачи вирус, ал то је друга тема. Апсолутна је људска и хришћанска дужност да се предузму мере да се епидемија успори и стави под контролу јер се тиме штите хиљаде живота слабијих и угроженијих. Свако другачије понашање је понашање неодговорног клинца који вози 100 на сат кроз насеље јер је искусан возач тркачких аутомобила. 

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, obi-wan рече

Плашим се да ће ограничења путовања постати толико далекосежна да ће се отказивати венчања, пропуштати дипломе и породична окупљања. Па чак и она велика журка која се назива Олимпијада, и то би се могло отказати. Можете ли уопште замислити да се то деси?

Revidirao je malo stav:

Цитат

For weeks, Sharkawy has been encouraging people to stay calm and not panic. But the time has come to warn people against travelling unless necessary, he said Wednesday. 

"I've been relatively even-handed about this over most of the last few weeks, but we don't have any choice at this point in time but to be a little bit more conservative and to suggest that we really want to limit travel of any kind if it's not absolutely necessary — at least until this starts to settle down in the next few weeks."

link

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

пре 35 минута, GeniusAtWork рече

Ахахахахахаха

Данас преподне

RS.N1INFO.COM

Broj respiratora u Srbiji tretira se kao državna tajna, rekla je premijerka Ana Brnabić i dodala da je tako u svim...

Данас поподне

RS.N1INFO.COM

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da Srbija trenutno raspolaže sa 1.008 respiratora što je kako je...

confused112:smeha:confused1

Србија у овом тренутку има 1.008 респиратора, три пута више него за време свињског грипа 2009. године 

Вучић је навео да Србија у овом тренутку има 1.008 респиратора, а да ће за 25 дана бити набављено још 500.

Истакао је да је то три пута више него што је Србија имала 2009. године за време свињског грипа, када их је било 350 и када смо изгубили 137 људи.

Вучић је навео да до сада није желео да говори о броју респиратора и да је он за то крив, јер је желео да представи да их имамо мање, како би могли да набавимо више респиратора на разним странама, јер неке земље као Немачка не желе да их извозе.

Мислим да се мало забројао. Са друге стране директор клиничког центра Војводине је рекао да у Војводини има 118 респиратора, РТС вечерас. То је 17000 становника на један респиратор што је боље него тренутно у Италији, 1 на 20000. Ако је у остатку Србије исто, имамо још 400 укупно око 500. Вероватно довољно.

Неће бити довољно ако се болесни буду слободно кретали као директорка кожне клинике у Северној Македонији. Уз елементарну озбиљност популације биће их довољно.

"... Всјакоје ниње житејскоје отложим попеченије ... "    "... Нека буде воља Твоја... "     Верујемо или не верујемо, питање је сад!

Подели на овим сајтовима

пре 46 минута, Juanito рече

Корона није толико опасна као чисто здравствени проблем на нивоу појединца. Можда је ко грип, можда мало гора, знаће се после неког времена, још је рано за дефинитивне закључке. Оно што је сасвим сигурно је да је најгори ешидемиолошки проблем кога је планета видела у последње време. То је оно што ти и екипа не капирате. Проблем је огроман број оболелих у исто време. То је олешило Италију само тако. Наравно да не би требало да паничи здрав и јак појединац који закачи вирус, ал то је друга тема. Апсолутна је људска и хришћанска дужност да се предузму мере да се епидемија успори и стави под контролу јер се тиме штите хиљаде живота слабијих и угроженијих. Свако другачије понашање је понашање неодговорног клинца који вози 100 на сат кроз насеље јер је искусан возач тркачких аутомобила. 

Ovo sto sam procitao na jednom linku iz Italije deluje bas hevi i nimalo jednostavno , poslao sam upit tetki mojoj rodjenoj koja zivi blizu Bergama

Javljam kad dobijem odgovor

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

"Верујем Господе, помози мом неверју"

"О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш"

Подели на овим сајтовима

WWW.NSPM.RS

ЛОНДОН - Након што је главни научни саветник британске владе данас саопштио да је у Британији заражено чак 10...

Борис Џонсон: Генерацијама није виђена оваква здравствена криза, многе породице ће морати да се суоче са смрћу својих најближих од коронавируса

PDF Штампа Ел. пошта
четвртак, 12. март 2020.

ЛОНДОН - Након што је главни научни саветник британске владе данас саопштио да је у Британији заражено чак 10.000 људи, премијер Борис Џонсон упозорио је сународнике да ће многе породице морати да се суоче са смрћу својих најближих од коронавируса.

dzonson-300.jpg

На конференцији за новинаре после данашњег састанка одбора за ванредне ситуације британске владе, Џонсон је рекао да ће епидемија наставити да се шири.

На примедбе да држава није донијела дугорочне мере попут многих других земаља, Џонсон је одговорио да је Влада следила упутства и савете науке и најавио да ће "...прави потези бити повучени у правом тренутку".

"Генерацијама није виђена оваква здравствена криза", констатовао је британски премијер, преноси Реутерс.

У последња 24 сата број потврђених случајева у Британији је порастао за 29 одсто, на 590, а од последица болести до сада је умрло 10 људи.

"Ако размислите шта то стварно значи, вероватније је да је реалан број заражених негде између пет и десет хиљада", изјавио је главни научни саветник британске владе Патрик Валанс.

Он је рекао да се предвиђа да би епидемија могла да достигне врхунац за 10 до 14 недеља.

Британски план борбе против ширења короне састоји се из три фазе: обуздавање, одлагање и ублажавање.

Премијер Џонсон је рекао да засад неће бити отказани велики јавни догађаји, школе ће наставити да раде, али и да би ситуација могла да се промени уколико се вирус буде даље ширио.

У међувремену, Ирска је донијела одлуку да затвори школе, универзитете и обданишта до 29. марта, као и да огранични масовна окупљања, саопштио је премијер Ирске Лео Варадкар, преноси Реутерс.

(Танјуг)

Понашају се слично Италијанима.!?

• Свиђа ми се 1

"... Всјакоје ниње житејскоје отложим попеченије ... "    "... Нека буде воља Твоја... "     Верујемо или не верујемо, питање је сад!

Подели на овим сајтовима

пре 52 минута, Juanito рече

Pa ko je to bre osporio? Koji mi to pojedinci sta ne kapiramo? Sta ti `oces da mi kazes - da je ova ma`nita panika nesto normalno ili cak potrebno?
Otvori oci i citaj napisano - pisemo o nepotrebnoj i neosnovanoj panici upravo tih uglavnom neugrozenih pojedinaca.

...

Nego, pretpostavimo za trenutak ovakvu (sasvim nemogucu) situaciju: svi smo sasvim zivotno ugrozeni, manje od pola nas ce da pretekne. I sta sad? Da udarimo u paniku? Pa tek tad to ne bi imalo nikakvog smisla, a nema ga ni sad.

Ljudi su prolazili mnogo gore stvari ne plaseci se ni izbliza kao mi danas.

A danas sve posandrcalo, "poliberalilo" valjda.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...