Jump to content

Тема о КОРОНАВИРУСУ... све на једном месту

JESSY

Препоручена порука

"Iako su kovid propusnice pre svega osmišljene za olakšavanje putovanja tokom leta, one su i dalje na snazi širom Evrope."

> Ma ovo niko nije mogao da pretpostavi.....

"Njihova primena postaje sve obuhvatnija. Širom kontinenta ovi dokumenti se uveliko koriste za pristup različitim javnim objektima i okupljanjima, pa čak i radnim mestima, ali kako je novi pandemijski talas zahvatio Evropu, sve više se govori o primeni takozvanog "2G" sistema."

> Niko, ali niko, nije ni sanjao da će se stvari razvijati ovakvim tokom...

------

Tupavi leminzi. 

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Tumaralo. рече

Leminge je Lenjin nazivao: "korisni idioti".

Opet padas u teorije koje su manje verovatno. Evo pazi sada ovo objasnjenje.

Austrija je zemlja koja dosta zavisi od zimskog turizma. Ako razmislis o novcanom interesu, austriji je u novcanom i drzavnom interesu da ima sto vise vakcinisanih ljudi do zimskih praznika. Otud i zatvaranje, da bi prisilili ovih ostalih 40 % ljudi da se vakcinisu. 

Ja sam sve to isto pretpostavio sto i ti, samo iz. totalno drugacijih motiva koje dajem onima koji ih uvode. 

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, haveaniceday рече

Ok FSA ali ako saberemo sve bolesti disajnih organa sa koronom (pod pretpostavkom da su svi oni umrli od korone) imamo 16 000 ljudi, a ti ides do cifre od 30 000 ljudi.. gde je ostalih 14 000 ? Iz koje od ovih grupa dolazi? Koliku god razliku da dodamo, nema sanse da je od korone umrlo 30 000, jer bi morali da budu zavedeni negde (pod neku bolest).

10356 umrlih od kovida samo u 2020. godini... a evo koliko su prijavili:

Информација о актуелној епидемиолошкој ситуацији у вези са новим корона вирусом у Републици Србији за 31. децембар 2020. године

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Tumaralo. рече

Jbt, zar si ti toliki pilićar?

Anyway, proći se i zima i videćeš da si bio u krivu... a sledeće godine nas čekaju još jača uslovljavanja i restrikcije.

Tada ćeš se možda setiti pa ćeš reći "hm da, izgleda da to ipak nije bilo zbog zimskog turizma" jer imaš neke elemente ljudskosti u sebi za razliku od npr. Avocada, leminga crknutog.

aj u sto marki da nas ne cekaju. :) Mislim ne znam je l si u pravu ja mislim da nisi

Подели на овим сајтовима

пре 54 минута, fsa рече

10356 umrlih od kovida samo u 2020. godini... a evo koliko su prijavili:

Информација о актуелној епидемиолошкој ситуацији у вези са новим корона вирусом у Републици Србији за 31. децембар 2020. године

Cekaj ne razumem te, kako to uklapas sa ovim brojkama koje si postavio. 

Znam da pozivas podatke iz birna, ali ovi podaci koje si sada postavio se ne uklapaju sa time, osim ako ja nesto nisam ispravno razumeo.

Dakle ako neko premine u Srbiji oni moraju da ga kategorisu negde. Ti koji su preminuli od kovida, ugurali su ih znaci u neke druge grupe. Koje? 

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Tumaralo. рече

Tada ćeš se možda setiti pa ćeš reći "hm da, izgleda da to ipak nije bilo zbog zimskog turizma" jer imaš neke elemente ljudskosti u sebi za razliku od npr. Avocada, leminga crknutog.

Popuni formular, biće ti lakše...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

@haveaniceday Ovako... Ministarstvo zdravlja svakodnevno iznosi podatke o ukupnom br. preminuluh od kovida od početka epidemije. Na dan 31.12.2020. po njihovim tvrdnjama bilo je ukupno 3211 preminulih. 

Međutim, Republički zavod za statistiku je 1.7.2021. izneo zvanične podatke o br. umrlih u toku 2020. god. po kojima je covid-19 kao uzrok smrti potvrđen kod 10356 ljudi. Taj broj ustanovljen je na osnovu potvrda o smrti koje su stizale u Republički zavod za statistiku (RZS) po redovnoj proceduri ( Birn je pisao o tome https://birn.rs/broj-umrlih-od-korone-tri-puta-veci/ ).

Ovde možeš da pogledaš detaljan izveštaj o broju umrlih svake godine, uzrocima smrti, polu i starosnoj strukturi preminulih: https://data.stat.gov.rs/Home/Result/18030302?languageCode=sr-Latn# . Parametre pretraživanja možeš sam da podešavaš... npr. ovo su rezultati za prethodne 3 godine ( kovid je zadnja stavka - "šifre za posebne namene" ):

12.png

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, fsa рече

@haveaniceday Ovako... Ministarstvo zdravlja svakodnevno iznosi podatke o ukupnom br. preminuluh od kovida od početka epidemije. Na dan 31.12.2020. po njihovim tvrdnjama bilo je ukupno 3211 preminulih. 

Međutim, Republički zavod za statistiku je 1.7.2021. izneo zvanične podatke o br. umrlih u toku 2020. god. po kojima je covid-19 kao uzrok smrti potvrđen kod 10356 ljudi. Taj broj ustanovljen je na osnovu potvrda o smrti koje su stizale u Republički zavod za statistiku (RZS) po redovnoj proceduri ( Birn je pisao o tome https://birn.rs/broj-umrlih-od-korone-tri-puta-veci/ ).

Ovde možeš da pogledaš detaljan izveštaj o broju umrlih svake godine, uzrocima smrti, polu i starosnoj strukturi preminulih: https://data.stat.gov.rs/Home/Result/18030302?languageCode=sr-Latn# . Parametre pretraživanja možeš sam da podešavaš... npr. ovo su rezultati za prethodne 3 godine ( kovid je zadnja stavka - "šifre za posebne namene" ):

12.png

Ja pokusavam ovu tabelu od shoneta da skapiram.
image.thumb.png.db584ee962ade09955617a59ba6ea922.png

odakle njemu broj od 10000 sa ovog sajta, dakle kako je ON (shone_bate) dosao do broja od 10 000? Sada vidim da je naveo da je to 2020 godina. Dakle odakle 10 000 tu? Gde su te smrti koje nisu korona, u kojoj grupaciji? Razumes sta te pitam? Ako je osoba X umrla od korone, a nju su zaveli pod nesto drugo - to mora da se pokaze negde. Gde je? 

DATA.STAT.GOV.RS

Подели на овим сајтовима

@haveaniceday Ovaj lik je koristeći zvanične podatke Republičkog zavoda za statistiku upoređivao uzroke smrti u toku 2020. sa desetogodišnjim prosekom:

E7TGRRSXoAgUYQ3?format=png&name=900x900

https://twitter.com/shone_bate/status/1419987249979170816

Dakle, u toku 2020. umrlo je 13991 stanovnika Srbije više nego 2019. godine, a od tog broja 10356 od kovida.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, fsa рече

@haveaniceday Ovaj lik je koristeći zvanične podatke Republičkog zavoda za statistiku upoređivao uzroke smrti u toku 2020. sa desetogodišnjim prosekom:

E7TGRRSXoAgUYQ3?format=png&name=900x900

https://twitter.com/shone_bate/status/1419987249979170816

Dakle, u toku 2020. umrlo je 13991 stanovnika Srbije više nego 2019. godine, a od tog broja 10356 od kovida.

Ok, ali gde pise da je tih 10356 umrlo od kovida? Ja to ne vidim na sajtu RSZ to te pitam. Znaci ne vidim na sajtu 10365 umrlih od kovida. 
Kako je dosao do brojke od 10365. Jel ta brojka negde na sajtu? 

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, haveaniceday рече

odakle njemu broj od 10000 sa ovog sajta, dakle kako je ON (shone_bate) dosao do broja od 10 000? Sada vidim da je naveo da je to 2020 godina. Dakle odakle 10 000 tu? Gde su te smrti koje nisu korona, u kojoj grupaciji? Razumes sta te pitam? Ako je osoba X umrla od korone, a nju su zaveli pod nesto drugo - to mora da se pokaze negde. Gde je? 

DATA.STAT.GOV.RS

Evo odakle ( strana 3. ): https://publikacije.stat.gov.rs/G2021/Pdf/G20211180.pdf

11.png

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, fsa рече

E to ti trazim znaci ovo
док су на трећем месту болести које могу да се доведу у везу са COVID-19 (умрло 10 356 лица (8,9%), односно 6 629 мушкараца и 3 727 жена).

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, haveaniceday рече

E to ti trazim znaci ovo
док су на трећем месту болести које могу да се доведу у везу са COVID-19 (умрло 10 356 лица (8,9%), односно 6 629 мушкараца и 3 727 жена).

Ovde su te ljude uračunali pod stavkom "šifra za posebne namene"

DATA.STAT.GOV.RS

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...