Jump to content

Тема о КОРОНАВИРУСУ... све на једном месту

JESSY

Препоручена порука

On 21. 9. 2021. at 16:11, sampaganini92 рече

Ja se ne obracam svojim arhijerejima nikad kad sam bolestan pa ni tokom pandemije korone. Bio sam kod 2 razlicita lekara usled miokarditisa i dobio od njih informacije vezano za koronu i za vakcinaciju. Nikome ne diram u zelju niti potrebu da se vakcinise niti kazem da ce od vakcine ljudi mrtvi da padaju. 

Expand  

Ima i takvih koji odgovore na ova pitanja očekuju od "mudrih arhijereja", pa se dotični osetio pozvanim da ih pouči o stvarima koje nedovoljno poznaje. Dodatni problem je to što će mnogi verujući njegove problematične stavove videti kao stav Crkve.

On 21. 9. 2021. at 16:11, sampaganini92 рече

Misljenje arhijereja prenosim u kontekstu odbrane prava ljudi koji ne zele da se vakcinisu da ne dodje do gorepomenute situacije da me neki morbidni probisvet da potvrdi svoju vrednost u svetu i zivotu u koju je nesiguran optuzuje za bolest necijeg deteta. Jel razumes potrebu tu ili ti nije jasno? Ili mislis da svi nasi i ruski arhijereji koji brane tu slobodu izbora nenacitani kao ti sveznalica pa ne umeju da procene da li nevakcinisani svojom nevakcinisanoscu zapravo ubijaju sve oko sebe? Ok brate ti si najpametniji jer znas kako funkcionise peer review proces i kako moze da se objavi rad u medicinskom zurnalu i sta je nauka a sta nije. A mi drugi pa nemamo pojma jel te ako se ne slazemo s tobom mi smo antinaucni? To sto izvalcimo drugacije zakljucke znaci da smo glupi? Jel ti kao hriscanin ne vidis problem i gordost u tom svom rezonu? 

Expand  

Verujem da velika većina nevakcinisanih nije svesna da ugrožava druge, pa ne čudi to što smatraju da im se neopravdano ugrožavaju neka prava. Nerealno je očekivati da će se oni potpuno dobrovoljno vakcinisati, tako da su države prisiljene da ih manje ili više "pritisnu" da to urade... i to svuda daje rezultate. Nije idealno rešenje, ali ovaj krug nepotrebne patnje i smrti mora nekako da se prekine... za dobro svih nas.

Ne da mislim, već znam da nevakcinisani predstavljaju znatno veći rizik po okolinu od vakcinisanih. U pitanju je naučno potvrđena činjenica i tu pozivanje na autoritete ( duhovne, naučne, ove ili one... ) nema nikakvu težinu. Uopšte se ne radi o tome niti ja mislim da sam inteligentniji ili bolji od drugih. Nije ovo moja nauka niti sam ja tu nešto otkrio i dokazao pa da imam razloga da se gordim, već samo prenosim naučno potvrđena saznanja do kojih su drugi došli. Jedan od mojih bivših učenika je još kao osnovac bio matematički genije, a kao srenjoškolac osvojio je prvo mesto na republičkom takmičenju iz matematike. Međutim, ono što on piše o kovidu luđe je od svega što sam čuo na ovom forumu od Tumarala i dr. Nisam ja ni inteligentniji ni bolji od njega, ali on tu svoju inteligenciju koristi na pogrešan način jer iz nekog meni nedokučivog razloga ne veruje naučnim dokazima, ali zato prosto upija najluđe i najbesmislenije teorije zavere koje možeš da zamisliš. To je ono što njegove tvrdnje u ovom slučaju čini izuzetno glupim. Svaka čast arhijerejima koje pominješ, ali nije ni mudro ni duhovno ispravno negirati naučna saznanja i dostignuća. 

To što tebe nije briga da li neko štiti sebe i druge od bolesti ili to odbija nije baš za pohvalu, ali tvoja stvar... ti radi po svojoj savesti, a ja ću i dalje onako kako smatram da je ispravno.

Подели на овим сајтовима

On 21. 9. 2021. at 17:25, Bernard рече

Thumbnail

Expand  

Метода се може видети и на ширењу страха од вакцина, маски и сл. Зар не? Али, све што пронађемо, цитирамо, извучемо, све се може применити на друге. На нас - таман посла.

Подели на овим сајтовима

On 21. 9. 2021. at 17:46, Tumaralo. рече

1631899056958.thumb.jpg.0e579493e9929f83885e84a220402ad6.jpg

Expand  

NE znam  ko ti ovo reko, ali je jos veci tenkre :D 

U stvari ne znam ko je veci tenkre... onaj ko je ovo izmislio ili onaj ko je u ovo poverovao ;) 

On 24. 10. 2020. at 11:02, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Expand  

Подели на овим сајтовима

On 21. 9. 2021. at 18:04, ГорданаП рече

Метода се може видети и на ширењу страха од вакцина, маски и сл. Зар не? Али, све што пронађемо, цитирамо, извучемо, све се може применити на друге. На нас - таман посла.

Expand  

Разлика је „само“ што ови који шире страх од вакцина немају монопол над насиљем.

Подели на овим сајтовима

Meet some of my new friends on life support. If they could talk, they'd probably tell you to get vaccinated.
Worked 14 hours today to see 24 COVID ICU patients. Only 1 was vaccinated and only 2 were not on life support and going to ultimately die, including a young mother who delivered her baby last month. Placed 2 dialysis catheters and a chest tube, made sure a priest saw someone for Viaticum as we placed her on a morphine drip, and I refused to code someone because it was absolutely futile. 30 minutes later he made his bride of 4 months a widow and single mother of their 2 young children. I held her as she cried.
Yesterday was no better. 14 hours of rounding, procedures, and exhaustion.
Most are in septic shock and will never come out it. Several now have secondary pneumonia due to Acinetobacter which is resistant to every single antibiotic. Some get Pneumocystis jirovecii from being on dexamethasone to treat the COVID. The lungs of most are so stiff that it it is nearly impossible to ventilate them. Sometimes I just have to settle for an 82% or 85% O2 saturation. They're on huge sedative doses, including fentanyl 200 mcg/hr, propofol 50 mcg/kg/min, dexmedetomidine 1.5 mcg/kg/hr and ketamine 2.5 mg/kg/min. They all get turned down for ECMO. There are no beds at those places.
I work like a dog the whole day. No breaks. No breakfast. No lunch. No Diet Coke. No bathroom breaks; I actually realized today that it was after 7 PM when I used the bathroom for the first time. It's one disaster after another after another. And the nurses? Many of the experienced ones are gone, burned out, or they did a travelling job and made a lot of money. Many got sick and don't want to go back. Who. can blame them? Many of them now seem young, many seem quite inexperienced to me, especially for an ICU. Sometimes I'm not even sure how they got into an ICU. Tonight one asked me about giving Lasix to a patient in septic shock on 3 pressors. Another worried about the patient having occasional minor ventilator dyssynchrony but apparently thought it was OK for him to have a BP 60/40 (my last patient tonight: She wanted to bolus him propofol because he "bucked the vent." I said "He's about to die!" and started fluids and pressors). Nationally we are experiencing an absolute shortage of experienced ICU nurses now. It's a huge problem. Don't get me wrong: There are awesome nurses that rock, but in these hard core COVID units mostly staffed by travelling nurses and Locums staff, there seem to be fewer of them over the last year and a half.
We're all either burned out or getting there. You have no idea who is taking care of you or how experienced they are. This is when you probably at least want to see some gray hairs or fine wrinkles on your physician or nurse.
I've honestly never worked this hard before, even through New York, Texas, or Florida. I always had a PA, an NP, or med students to help split the load, but this time I'm all alone with no help and things are just worse all around. There seem to be fewer staff for this fourth wave of COVID (or whatever we are up to!)
I'm tired and waiting for dinner, my first meal of the day. I'm disgusted in what I'm seeing. It's a hopeless quagmire of death. You can prevent this with a free vaccine.
UPDATE 09/13/2021: Since writing this post a few days ago, four (4) of these ICU patients died in the last 24 hours 😢
09/15/2021: Another 2 of the above patients have died.

Подели на овим сајтовима

On 21. 9. 2021. at 18:22, mirko1929 рече

Разлика је „само“ што ови који шире страх од вакцина немају монопол над насиљем.

Expand  
WWW.NSPM.RS

Немачки политичари шокирани су због убиства младог радника на бензинској пумпи који је замолио муштерију да стави заштитну маску. Они су упозорили против...

Блажени гладни и жедни правде, јер ће се наситити;

Подели на овим сајтовима

On 21. 9. 2021. at 19:47, Н И Н Е рече
WWW.NSPM.RS

Немачки политичари шокирани су због убиства младог радника на бензинској пумпи који је замолио муштерију да стави заштитну маску. Они су упозорили против...
Expand  

Не разумеш. Оно што сам рекао се односило на државу. Тај који је то урадио ће бити кажњен. Међутим, када би држава одлучила да стреља све невакцинисане, њу не би имао ко да казни. И то је разлика. Ови што су против вакцине не могу да, нпр. забране вакцине. Тако да ово уопште није симетрична борба. У том смислу кажем, аргумент из страха не може да се примени на ову другу страну. Индивидуални акти насиља ≠ органи присиле.

Подели на овим сајтовима

On 21. 9. 2021. at 19:52, mirko1929 рече

Не разумеш. То се односило на државу. Тај који је то урадио ће бити кажњен. Међутим, када би држава одлучила да стреља све невакцинисане, њу не би имао ко да казни. И то је разлика. Ови што су против вакцине не могу да, нпр. забране вакцине. Тако да ово уопште није симетрична борба.

Expand  

По ком закону би их стрељала? Не може то тек тако, као лудак на бензинској пумпи. Држава функционише у складу са законима.

Мислиш да треба да буде симетрична борба?

Подели на овим сајтовима

On 21. 9. 2021. at 19:47, Н И Н Е рече
WWW.NSPM.RS

Expand  

:unbelieveble:

Radikalizovani debili.

Expand  

Подели на овим сајтовима

On 21. 9. 2021. at 19:55, Н И Н Е рече

По ком закону би их стрељала? Не може то тек тако, као лудак на бензинској пумпи. Држава функционише у складу са законима.

Мислиш да треба да буде симетрична борба?

Expand  

Па и јевреји су у логорима убијани по закону. И кулаци исто тако.

Не мислим да борба треба уопште да постоји. За мене је сабласно да држава може да натера некога да неку супстанцу против своје воље гура у свој организам. А у то колико су COVID вакцине ефективне, и које су им нус-појаве, у то не улазим. За мене је телесни интегритет ствар неотуђивог принципа. Ко хоће да се вакцинише нека се вакцинише, ко неће не мора. Ко не жели невакцинисане да пушта у свој локал, кућу итд., нека не пушта. Ко жели нека пушта. И обратно.

Подели на овим сајтовима

On 21. 9. 2021. at 20:00, mirko1929 рече

Па и јевреји су у логорима убијани по закону. И кулаци исто тако.

Expand  

Мислио сам да причаш о савременим државама. Мислим да чак ни хитлерова Немачка није имала такав закон него су то радили тајно.

Не мислим да борба треба уопште да постоји. За мене је сабласно да држава може да натера некога да неку супстанцу против своје воље гура у свој организам. А у то колико су COVID вакцине ефективне, и које су им нус-појаве, у то не улазим. За мене је телесни интегритет ствар неотуђивог принципа. Ко хоће да се вакцинише нека се вакцинише, ко неће не мора. Ко не жели невакцинисане да пушта у свој локал, кућу итд., нека не пушта. Ко жели нека пушта. И обратно.

Expand  

Како може држава да га натера? Ако нећеш да носиш маску вози бицикл, не убијај продавце по бензинским пумпама.

Подели на овим сајтовима

On 21. 9. 2021. at 20:16, Н И Н Е рече

Мислио сам да причаш о савременим државама. Мислим да чак ни хитлерова Немачка није имала такав закон него су то радили тајно.

Expand  

И нацисти, и комунисти су убијали по закону. Но није ствар у убијању. Док су дошли до убијања, радили су свашта друго, исто тако по закону, што држава не би требала да има уопште право да ради.

On 21. 9. 2021. at 20:16, Н И Н Е рече

Како може држава да га натера? Ако нећеш да носиш маску вози бицикл, не убијај продавце по бензинским пумпама.

Expand  

Ма не говорим о маскама, и индивидуалним актима насиља. Него кажем нема држава право да те на силу натера да се вакцинишеш. А маске су чиста култура. То је код нпр. азијата нормално, невезано за COVID, кад си болестан да носиш маску да не би заражавао друге. Генерално за разне ствари мислим да треба да се интегришу у културу подизањем свести, али да не треба нужно да буду све законски дефинисане.

Подели на овим сајтовима

Ко хоће да се вакцинише нека се вакцинише, ко неће не мора.

Expand  

Apsolutno si u pravu. U slucaju da si se izolovao od drustva i zivis svoj samoodrzivi zivot daleko od zajednice.

Ali ako zelis da zivis  u kolektivu sto nije nikakvo pravo niti te iko na to primroava onda ces morati da postujes zajednicka pravila.

Mozes ti i da kazes "ko zeli da nosi svuda sa sobom licnu kartu nek nosi ko nece ne mora" i zaista ako zivis sam i izolovan, mozes da se setas po svom imanju bez ikakve licne karte kolko ti volja... ali ako zelis da zivis u zajednici, mi clanovi zajednice volimo taj stepen sigurnosti da znamo koliko nas ima, kako se zovemo i sta radimo jedni medju drugima... 

Sad se samo postavlja pitanje. Da li zelis da zivis u koletivu ili ne?  ZIvot  u kolektivu nije nikakva obaveza niti neotudjivo pravo. Slobodan si da biras.

PS. Zackoljica je u tome sto u slucaju licne karte cak i ako zivis sam i izolovan, OPET moras da je imas... pa mi je cudno da vam to drzavno nasilje i povreda integriteta ne smeta bas mnogo?

PPS. Obavezne vakcinacije nece biti sigurno ali kovid pasosa i slicnih ograncienja sigurno hoce. Sto znaci da u tom scenariju nisi u obavezi da se vakcinises ako neces i sve sto treba da radis jeste da zivis izolovano i da ne posecujes mesta koja zahtevaju potvrdu o imunizaciji a koju clanovi kolektiva zahtevaju jer veruju da ce tako biti sigurniji.

A ako mislis da je to neka nebuloza, opet nista strasno, pokrenes politicku kampanju i u normalnim zemljama (koje nisu srbija) ukolik osakupis dovoljno istomisljenika imas prezentovanu vrlo jasnu i lepu mogucnost da ta pravila politicki promenis.

Ali kuknjavom po internetu nista od toga ne biva... zapravo kuknjava je nacin na koji avaksi kazu "hocemo da nas neko tretira  ko princeze i da nam se udovoljava jer smo glupi i nismo u stanju bas da ukapiramo kako funkcionise svet oko nas"

Expand  

Подели на овим сајтовима

On 21. 9. 2021. at 10:45, cloudking рече

Hahah

Vidi ga samo se restartovao.

Sest puta me je nacrtano da vakcina nije nikakva genska terapija i trazeno mu ja da objasni kako to kovid vakcina modifikuje gene i samo se izgubio.

Sad se vraca ko da se nista nije desilo i nastavlja od pocetka. :)

Jel sad kapirate zasto se sa avaksima samo treba zajebavati? Ionako su nemocni da ista promene i na kraju ce svakako da urade to sto se od njih trazi samo njihov detinji karakter podrazumeva da prvo mora malo da kukumavce...

Expand  

Pre ću nju da slušam nego tebe, molekularni biolog Sylvia Kerschbaum-Gruber, medicinski univerzitet Beč, danas u austrijskim vestima.

https://tvthek.orf.at/live/ZIB-Nacht/14137332

Dobro, ona kaže da genska vakcina (nem. gen-basierte Impfung), kao, nije gen-terapija, jer samo privremeno menja naš gen. Aha. Samo privremeno - na koje vreme? dan, dva, godinu, deset, doživotno? - nama se menja i manipuliše nam se genetika. Ali to nije genska terapija. Nije objasnila zašto nije genska terapija ako se, iako navodno samo privremeno, menja genetika.

Milost i istina neka te ne ostavlja; priveži ih sebi na grlo, upiši ih na ploči srca svojega!

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...