Jump to content

Тема о КОРОНАВИРУСУ... све на једном месту

JESSY

Препоручена порука

пре 9 минута, Branka62 рече

Jedino što Fauči to nije izjavio.

WWW.INDEPENDENT.CO.UK

’Waiting for a more effective vaccine is actually the worst thing you can do to lower your risk of getting severely ill and dying of Covid-19’

The numbers Americans should be emphasising are that all three vaccines have proven 100 per cent effective at preventing deaths. The risk of hospitalisation also plummets to virtually zero for people who receive the vaccine.

 Is the one-dose vaccine as effective as the Moderna or Pfizer vaccines? The one-dose vaccine is effective and can protect people from COVID-19. All three vaccines are 100 percent effective in preventing COVID-19- related hospitalization and death once fully vaccinated. All three vaccines are also extremely effective in preventing symptomatic or severe cases of the virus.
Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Tumaralo. рече

The numbers Americans should be emphasising are that all three vaccines have proven 100 per cent effective at preventing deaths. The risk of hospitalisation also plummets to virtually zero for people who receive the vaccine.

Da, i ja sam ovo našla -  tu nisu navedene Faučijeve reči.

(Prepričane) Faučijeve reči su

"...doctors and scientists, including Dr Fauci, have said all three vaccines are extraordinarily effective at preventing serious illness and death."

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

Lucerna corporis tui est oculus tuus. Si oculus tuus fuerit simplex, totum corpus tuum lucidum erit. Si autem oculus tuus fuerit nequam, totum corpus tuum tenebrosum erit. Evangelium Secundum Matthaeum 6, 22-23

In nomine + Patris, et + Filii, et Spiritus + Sancti. Amen.

Подели на овим сајтовима

пре 36 минута, Bernard рече

Биће да ови лажу, зар нису људи у Афричким државама масовно вакцинисани? стога нема толико заражених и умрлих од короне :) 

Подели на овим сајтовима

@Branka62 @fsašta misliš sad o tome da ljudi dobijaju otkaze, da ne mogu ići kod lekara, putovati autobusom... I o komentarima da narod treba nasilno vakcinisati. Veselje forumčana što su ljudi dobili otkaz, vređanje.. I izjava klauda da bi nas sve vakcinisao... Pre dva tri meseca si me nazvala paranoičnom... Dokle si sad stigla sa zaključcima

"Drži svoj um u adu i ne očajavaj"

Подели на овим сајтовима

пре 10 часа, Н И Н Е рече

Вакцинисан сам и ревакцинисан али трећу дозу нећу тражити бар док не прође годину дана. И ова докторка у пензији каже да трећа вакцина није неопходна за све. Прва јесте али џаба причати некима.

Podaci iz Izraela jasno pokazuju da je treća doza najpotrebnija starijima od 50 godina, ali kod nas je preporučuju i svima koji su pre više od 6 meseci primili kinesku vakcinu. 

E_dyK2YWUAAeCxD?format=jpg&name=large

Подели на овим сајтовима

пре 24 минута, sanja84 рече

@Branka62 @fsašta misliš sad o tome da ljudi dobijaju otkaze, da ne mogu ići kod lekara, putovati autobusom... I o komentarima da narod treba nasilno vakcinisati. Veselje forumčana što su ljudi dobili otkaz, vređanje.. I izjava klauda da bi nas sve vakcinisao... Pre dva tri meseca si me nazvala paranoičnom... Dokle si sad stigla sa zaključcima

Zaštita ljudskih života je prioritet. 

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, fsa рече

Zaštita ljudskih života je prioritet. 

A zašto sad vi veliki vernici i humanisti ne uputite koju reč protiv 100 000-200 000 abortusa na godišnjem nivou samo u Srbiji? To je mnogo više od korone. 

"Drži svoj um u adu i ne očajavaj"

Подели на овим сајтовима

Mila Samardžić

Nemam baš naviku da pišem o sebi, ali možda je dobro ispričati, kao jedno od iskustava.
Imala sam koronu, nije bilo lagano. Nisam morala u bolnicu.
Potom sam vakcinisana Fajzerovom vakcinom, pre više od 6 meseci.
Nedavno sam opet dobila koronu, blažu nego prvi put. Kijavica, glavobolja, kašalj, sve to dva-tri dana.
Iako mislim da sam zabetonirala imunitet, primiću treću dozu i uopšte mi ne bi smetalo da se malo razbolim i kad stigne još neki soj.
Pripadam rizičnoj kategoriji stanovništva, sa progresivnom MS.
Jedna zanimljivost: između dva ciklusa pulsnih terapija koristim deksazon, uglavnom dve ampule dnevno, u trajanju od 5 dana, nekad i produženo sa po jednom ampulom dnevno, još 5 dana. Pretpostavljam da je deksazon prevenirao probleme sa plućima.
Zašto ovo pišem?
Zato što bi mi odavno obavili sve parastose da se nisam fokusirala SAMO na sigurne izvore informacija.
Odlučila sam se za nultu toleranciju prema frustriranim, razmaženim i neurotičnim ljudima, dosta mi je njihove buke i besova.
Pandemija će proći. Šta će posle? Na ulicu da traže plate? Potrošili su sve svoje plate tako što su lečenje podigli sa 30-ak evra na dvadesetak hiljada evra, po osobi.
Nemam empatije za njih pa nek im je 40 godina kad uđu u ambulantu. Imam je za vakcinisane koji se zbog njih grče po bolnicama, pa nek im je 100 godina.
Pravo na život je osnovno ljudsko pravo, preduslov za ostvarenje svih ostalih ljudskih prava.
Razmažena rulja je svoje plitkoumne potrebe stavila ispred prava na život svakoga ko se nađe u njihovoj blizini.
A bilo je lako. Da nas je 90% zavrnulo rukav, u razumnom roku, danas bismo drugačije pričali.
Ne pravim ličnu promociju ovim ljutitim komentarom, ne govorim o svom životu. Govorim o životima ljudi koji su godinama u karantinu zbog teških bolesti i imaju sve razloge da su kivni na stepenice, trotoare, autobuse, male penzije, velike bolove. Nijednog nisam čula da se ponaša kao neurotična budala.

https://www.facebook.com/groups/scienceinserbia/posts/4445903952125261?comment_id=4446577352057921

Подели на овим сајтовима

пре 17 минута, sanja84 рече

A zašto sad vi veliki vernici i humanisti ne uputite koju reč protiv 100 000-200 000 abortusa na godišnjem nivou samo u Srbiji? To je mnogo više od korone. 

Liiij be bate... Dvesta iljade abortusa?!

Znaci teme na koje vas ljudi lazu ko decu su daleeko sire od kovida i vakcina :)

Daj ljudi ne zamlacujte se... Kakvih 200.000 abortusa?

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...