Jump to content

Тема о КОРОНАВИРУСУ... све на једном месту

JESSY

Препоручена порука

пре 14 часа, Bokisd рече

Ja ne znam sta su neki rusi u RPC zapeli toliko da objasnjavaju oko vakcina i zasto svi u crkvi kada navode one koji nece da prime vakcinu pominju neke extremne grupe i razmisljanja i na tome zasnivaju stav da onaj u crkvi koji nece da primi vakcinu jeste neki teski zaverolog i apokalipticar i slicno.

Ima valjda i nekih drugih verskih i duhovnih i moralnih razloga zasto neki vernici ne zele da prime vakcinu. I to bar u crkvi treba uvazavati, evo Putin opet pre neki dan kaze da se ljudi ne trebaju prisiljavati i zastrasivati za vakcinisanje, a ovi neki u RPC se prave vece papa i od Putina.... :D

Lol. Ali zato kad se antivakserolozi protive vakcini, onda njihova mišljenja treba da uzimamo za ozbiljno, ko god da su, a? Ako kaže "valja vakcina", onda je pitanje "što se ovaj sveštenik meša u medicinu kad nema pojma", a ako kaže "ne valja vakcina" onda se njegovo mišljenje vazda šeruje kao "evo, ovaj čovek iz Crkve lepo kaže, ne primajte vakcine, zna on".

Osim toga, što je Putinovo mišljenje važnije od bilo čijeg drugog po pitanju vakcina? Jel on doktor? Epidemiolog? Imunolog? Lol, eno Putin rekao da ne treba da se teraju ljudi na vakcine, šta mi tu ima da mislimo svojom glavom???

Подели на овим сајтовима

пре 10 часа, haveaniceday рече

Врло велик јак и утицајан канал, достојан новинских чланака о њиховој превеликој опасности. 

Видео има 4 000 прегледа. 

Мој керови имају 1500.

Ne znam da li misliš da ja imam problem sa demencijom ili je u pitanju nešto drugo.

Krenulo se od toga da sam, u odgovoru Dragom, naznačila da pričam o profesionalnim antivakserima – o antivakserima koji zaradjuju pare na tom poslu, i kao primer dala link do CBC  o Boot camp Šeri Tenpeni a Tenpeni je medju najuticajnijim. Koja dobro zaradjuje, izmedju ostalog, od svoje antivakserske propagande.

Ti sarkastično komentarišeš »ako CBC kaže, mora da je tako..«

Dam link do YT klipa na kom glavom i bradom  Šeri Tempeni poziva u takav kamp.

Ti komentarišeš kanal i broj pregleda. Ti bi, po oprobanom receptu, da skreneš priču na drugu temu i zabašuriš da si se svojom sarkastičnom primedbom zaigrao.

Taman da klip ima 0 pregleda, nebitno je – sama Tenpeni potvrdjuje postojanje takvog kampa.

Dakle CBC je dao tačnu informaciju o postojanju Boot Camp.

Ako sumnjaš u ostatak teksta, možeš otići na sajt Šeri Tenpeni, prijaviti se za kamp i proveriti.

Подели на овим сајтовима

пре 10 часа, haveaniceday рече

И сада стави у перспективу реци ми мотивацију да се ЦБС бави њима осим ако не жели да диже панику и драму око иреленватних људи које је преслушао и прати толико мали број људи да је то смејурија? 

Ne razumem na koga misliš pod  "irelevantnih ljudi".

Ako misliš na vlasnika kanala, to sam, nadam se, objasnila da je nebitno. Bitna je Šeri Tenpeni. Drugo, CBC se nije bavio ovim kanalom, tako da bi to opet bilo ...da ne kažem šta.

Ako pod irelevantnim ljudima misliš na Šeri Tenpeni....šta da ti kažem. Ona je jedna od 12 najuticajnijih antivaksera  -  4. po broju sadržaja (ispred nje su Merkola, Kenedi i još jedan - ne sećam se ko). Koliko pratilaca ima (je imala), ne znam - skinuta je sa fb, tvitera i instagrama. Ali, eto, ima svoj sajt a i drag je gost na bitchute.

Ako pod irelevantnim ljudima misliš na antivaksere uopšte.... ne, to sam sigurna da ne misliš.

Tako da je i ova rečenica samo skretanje sa teme.

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

пре 11 часа, haveaniceday рече

Па како знаш да је "права слика" све што ја видим је сензационистички чланак где ми се не говоре никакве конкретне бројке већ врло паушалне информације које су формиране тако да изгледају страшно.

U pet odgovora imaš pet konkretnih brojki... (bez uračunavanja dva godišta pacijenata)...  :)

Samo su zaokružene... i samo ti se ne dopadaju...

пре 11 часа, haveaniceday рече

Знаш како су то радили лепо сингапурћани, додуше мало претерано али тамо си имао сваки податак о сваком ко је у болници. 

Србија би могла например да нам да статистику мало бољу, где је колико заражених, колико је у болници, колико година имају итд.

Ја мислим да су све те информације јако битне да би људи могли да донесу одлуке. 

Izuzetno je bitno da kaže 90,83%, a ne "preko 90%"... to bi sve promenilo...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Марек рече

Lol. Ali zato kad se antivakserolozi protive vakcini, onda njihova mišljenja treba da uzimamo za ozbiljno, ko god da su, a? Ako kaže "valja vakcina", onda je pitanje "što se ovaj sveštenik meša u medicinu kad nema pojma", a ako kaže "ne valja vakcina" onda se njegovo mišljenje vazda šeruje kao "evo, ovaj čovek iz Crkve lepo kaže, ne primajte vakcine, zna on".

Osim toga, što je Putinovo mišljenje važnije od bilo čijeg drugog po pitanju vakcina? Jel on doktor? Epidemiolog? Imunolog? Lol, eno Putin rekao da ne treba da se teraju ljudi na vakcine, šta mi tu ima da mislimo svojom glavom???

Pa ja ne pricam strogo antivakserima u crkvi, nego o onima koji ne zele da prime vakcinu iz odredjenih licnih verskih razloga, ali se ne protive da drugi po svom izboru i licnoj veri prime vakcinu.

Nije doktor ali je politicar i predsednik dzrave i zastupa stav da nikakvim zastrasivanjem ne treba primoravati gradjane Rusije na vakcinu, i to je onda zvanican stav ruske drzave, dok u RPC ima nekih koji zastrasuju ljude cak i nekim neoprostivim grehovima ako nece da prime vakcinu.

Bas paradoks,:0426_feel: drzava ne namece, dok u crkvi neki namecu, iako u crkvi imamo i odredjenu duhovnu i licnu slobodu savesti pred Bogom.

Подели на овим сајтовима

Ne nameću u u crkvi, već kažu da je poprilično debilno odbijati vakcinu pozivajući se na apokaliptična baljezganja i čipove, pogledaj šta piše. I usput, suština je da apokaliptični revnitelji osuđuju i satanizuju svakog ko se vakciniše, pa se takvi i diskriminišu i da im se preti paklom i ognjem. Zapravo, antivakseri su ti koji bulazne da je vakcinisanje neprostivo i da je vakcina žig i šta ti sve ne zmam još. Takvo ponašanje odvodi ljude u epidemiološki i zdravstveni pakao.

Kakve veze ima to što je Putin predsednik? On nema blagog pojma o sistemu zdravstvene zaštite ili o imunizaciji ili o bilo čemu što je bitno za odlučivanje da li je vakcinisanje moranje ili nije. Isto je o tome pitati njega i prvog prolaznika na ulici, to je ista instanca, iste kompetencije imaju i ista ovlašćenja. Znači - nikakva.

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, Марек рече

Ne nameću u u crkvi, već kažu da je poprilično debilno odbijati vakcinu pozivajući se na apokaliptična baljezganja i čipove, pogledaj šta piše. I usput, suština je da apokaliptični revnitelji osuđuju i satanizuju svakog ko se vakciniše, pa se takvi i diskriminišu i da im se preti paklom i ognjem. Zapravo, antivakseri su ti koji bulazne da je vakcinisanje neprostivo i da je vakcina žig i šta ti sve ne zmam još. Takvo ponašanje odvodi ljude u epidemiološki i zdravstveni pakao.

Kakve veze ima to što je Putin predsednik? On nema blagog pojma o sistemu zdravstvene zaštite ili o imunizaciji ili o bilo čemu što je bitno za odlučivanje da li je vakcinisanje moranje ili nije. Isto je o tome pitati njega i prvog prolaznika na ulici, to je ista instanca, iste kompetencije imaju i ista ovlašćenja. Znači - nikakva.

Pa ako na razne nacine zastrasuju ljude u crkvi, onda na jedan nacin i namecu zar ne.

Ne pricamo o extremnim antivakserima, licno nisam u toj grupi, i ne napadam verbalno ljude koji su primili vakcinu.

Predsednik drzave koji reprezentuje zakonodavnu i izvrsnu vlast u Rusiji, i on smatra da ne treba da postoji nametanje i zastrasivanje od strane drzave, to je njegova politicka i zakonodavna odluka i stav. I ako Putin nije upoznat sa imunizacijom i vakcinisanju i svim problemima onda ne znam ko je bolje informisan u Rusiji od njega,...... za njega radi bre cela drzava i FSB i KGB....:D

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Tumaralo. рече
WWW.FORBES.COM

More than 30 civil liberties groups are accusing the UK Home Office and police of bypassing Parliament...

Da, britanske Jovane Stojković, antivaks Slađana Velkov talibani, družina Mornar Popaja i slični. Budala ima svuda. Pa?

Подели на овим сајтовима

пре 9 часа, Avocado рече

U pet odgovora imaš pet konkretnih brojki... (bez uračunavanja dva godišta pacijenata)...  :)

Samo su zaokružene... i samo ti se ne dopadaju...

To nisu konkretne brojke. Konkretne brojke su kada imas tacane brojeve a ne prcente. 

Naravno ti imas pravo da stavljas svoje standarde sta su "konkretne brojke" za mene to nisu konkretne brojke vec neki procenti iz guzice. 

пре 9 часа, Avocado рече

Izuzetno je bitno da kaže 90,83%, a ne "preko 90%"... to bi sve promenilo...

Ne, bitno je da kaze konkretne brojke a ne procente. Naravno da mi se kao gradjanu ove zemlje ne svidja sto ne dobijam kompletnu i jasnu sliku stanja u Srbiji. Gde je koliko zarazenih, koje su godiste, da li su se zarazili na letovanju itd itd itd. Mnogo informacija koje mnoge druge drzave pruzaju svojim gradjanima. 

Sa procentima se mnogo lepo i laze i manipulise.

Evo jednog simpaticnog primera, kako da napravis nesto da zvuci puno strasnije.... 
Recimo ako u jednom gradu u saobracaju pogine jedan covek godisnje. Medjutim jedne godine se desi da poginu dvojica, mozes da izjavis dve (potpuno tacne izjave)

1.Ove godine smo imali jednu vise smrt u saobracaju

2. Ove godine je broj mrtvih u saobracaju skocio za 100 %

Obe izjave su fakticki tacne ali prava zvuci mnog omanje strasno od druge, druga je dizajnirana da emotivno pogodi vise ljudi u amgidulu.. kao i ove vesti i ove "konkretne brojke".

verujem da je krajnji cilj zastrasivanje ljudi da bi se sto veci broj vakcinisao prisiljen strahom i da bi drzava ustedela pare.

image.thumb.png.30419684a87817a4306803ee73e24fc5.png

image.thumb.png.76a76b61ce59d32f39a7c2eea25b1b5e.png

image.thumb.png.8d335bcc87f84b05d749efef971dbcb3.png

I onda kao "niste isti".... koga li lazes.... sebe verovatno. Isti ste vi, samo drugacije kapute nosite. 

Подели на овим сајтовима

I da, u ovoj zemlji treba da se uvede obavezna vakcinacija za sve medicinske radnike. 
A moze i za druge drazvne sluzbenike. 

Oni su najveca kocnica vakcinaciji, jer ljudi nece da se vakcinisu kada znaju da im se doktor nije vakcinisao. 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...