Jump to content

Тема о КОРОНАВИРУСУ... све на једном месту

JESSY

Препоручена порука

пре 13 минута, fsa рече

U policiju i prijava za pretnju. Odma.

Svako ima prava da bude glup. To nikome ne moze da se oduzme ali to nije opravdanja da se krsi zakon.

• Свиђа ми се 1
пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

Rešenje problema vakcinacije

- август 12, 2021

Razmišljao sam koje bi rešenje bilo najbolje. Postoje ljudi koji odbijaju nauku. To često rade izrazito agresivno. Pravi primer su vesti na portalima. Oko 15h portali izbace vest koliko ljudi je testirano, bolesno, koliko je na respiratorima i koliko je umrlo. Minut kasnije već je stotinjak komentara, nisu stigli ni da pročitaju vest. Svi su negativni, uglavnom su gomila uvreda ili gomila gluposti. Niko drugi ni ne želi da komentariše a ako se neko usudi tu odmah kreće gađanje fekalijama (što je očekivano jer nemaju ništa pametno što bi rekli). 

Na sve to, postoji gomila zdravstvenih radnika koji ne žele da se vakcinišu i ponosni su na to. Imamo niz poslovica u narodu koje opisuju takve. U svakom slučaju došli smo u situaciju iz koje izgleda nema izlaza. Država nema hrabrosti da naredi obaveznu vakcinaciju za sve koji rade sa ljudima, pre svega medicinsko osoblje a nakon njih i nastavnike po školama. Oni nevakcinisani su sve više ubeđeni da su u pravu jer eto i vakcinisani se razbole. Ne žele da shvate da su oni krivci za to.

Sve više je vesti da ima pacijenata koji su se razboleli od nevakcinisanog osoblja. Ubrzano ističe zaštita koju imaju oni vakcinisani klasičnim vakcinama. Delta soj je već tu. Mere su mlitave ili nepostojeće, zasnovane na starim šablonima a na medijima se stručnjaci prosto utrkuju ko će dati netačniju izjavu. Svako ko ih sluša, a da sam ne zna i nema naučnu osnovu, bude sluđen oprečnim podacima.

Evo rešenja. Naravno, ovo moje rešenje niko neće ni razmatrati, niti ga uzeti za ozbiljno. 

Dakle, moj predlog. Odvajanje bolnica. U jednoj bolnici nevakcinisani zdravstveni radnici koji leče nevakcinisane pracijente a u drugoj vakcinisani koji leče vakcinisane pacijente. Nikome ne bi bilo ukinuto pravo da se leči a nevakcinisani genijalci bi dobili lečenja kakva su sami istražili da su dobra, mogli bi i aktivno da učestvuju u lečenju.

To bi kasnije moglo da se proširi i na škole. Đaci koji su za učenje nauke i nastavnici koji su vakcinisani a u druge oni koji decu uče kreacionizmu, ravnoj Zemlji, nevakcinisanju.

Kaže jedan antivakcinaš: Ako vam znanje dolazi iz škola ili sa fakulteta onda niste merodavni za raspravu. Ovako bi postigli baš to, svako svome jatu.

Sasvim sam siguran da moj predlog niko neće shvatiti ozbiljno. Ali me zanima kako bi reagovali ovi veliki protivnici vakcinacije, da li bi pristali da ih leče isti takvi protivnici vakcinacije? Mislim da bi to bilo pravedno i pošteno. Nikome ne bi bilo uskraćeno lečenje a svako bi dobio lečenje koje smatra ispravnim.

Nevakcinisanom osoblju bi se mogli priključiti i svi oni koji daju savete, u komentarima, kako da se leči. Pokazali su da sebe smatraju ravnopravnim što se tiče medicine. Dozvolio bih im da uvedu metode koje žele. Neka se leče svime čime predlažu da se leče drugi, 

Razmislite o mom predlogu.

https://ljudilazi.blogspot.com/2021/08/resenje-problema-vakcinacije.html?fbclid=IwAR10H6m4RBi-xFS6n6fWrRx2XSWQAhm4-ucDVSS4Z7r_Xwj651RAr_gKr5o

Подели на овим сајтовима

Mask-free Sweden nears zero daily Covid deaths as chief epidemiologist warns against ‘far-reaching conclusions’ about Delta strain

Mask-free Sweden nears zero daily Covid deaths as chief epidemiologist warns against ‘far-reaching conclusions’ about Delta strain

His comments were made in response to newly released data from the Centers for Disease Control and Prevention (CDC) suggesting the Delta strain is more transmissible and could potentially cause more severe illness. The New York Times and other media outlets ran stories reporting that the CDC now believes the Delta variant is as contagious as chickenpox – but this comparison didn’t seem to impress Tegnell. 

“It is difficult to say how contagious Delta is, [as] when it comes to chickenpox, we have been able to follow the disease for several years. The infectivity [of Delta] seems to be very uneven – in some cases, one person infects a hundred people, then we have other occasions when an infected person does not infect anyone at all,” he told Sweden’s Aftonbladet.

WWW.RT.COM

As the CDC urges Americans to mask up against the Delta variant, Sweden’s chief epidemiologist has argued that more data is needed about the strain’s infectiousness. His mask-free nation is hovering at...

Lucerna corporis tui est oculus tuus. Si oculus tuus fuerit simplex, totum corpus tuum lucidum erit. Si autem oculus tuus fuerit nequam, totum corpus tuum tenebrosum erit. Evangelium Secundum Matthaeum 6, 22-23

In nomine + Patris, et + Filii, et Spiritus + Sancti. Amen.

Подели на овим сајтовима

пре 17 часа, Justin Waters рече

Већина умрлих од ковида су дошли у болницу са симптомима ковида, повишена температура, кашаљ, тешко дисање и већина их је умрла од гушења, неки од тромбозе која је изазвала мождани или срчани удар, некима су се распали органи. Та изјава да било кога ко је тестиран позитиван и умро штиклирају као корона преминулог је равна оној да било ко је уопште умро од почетка пандемија проглашавају корона преминулим, нигдје везе. 

A ti to znas kako? 

Da odgovorim na retoricko pitanje, nemas pojma, ne znas samo nagadjas.

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, fsa рече

Rešenje problema vakcinacije

- август 12, 2021

Razmišljao sam koje bi rešenje bilo najbolje. Postoje ljudi koji odbijaju nauku. To često rade izrazito agresivno. Pravi primer su vesti na portalima. Oko 15h portali izbace vest koliko ljudi je testirano, bolesno, koliko je na respiratorima i koliko je umrlo. Minut kasnije već je stotinjak komentara, nisu stigli ni da pročitaju vest. Svi su negativni, uglavnom su gomila uvreda ili gomila gluposti. Niko drugi ni ne želi da komentariše a ako se neko usudi tu odmah kreće gađanje fekalijama (što je očekivano jer nemaju ništa pametno što bi rekli). 

Na sve to, postoji gomila zdravstvenih radnika koji ne žele da se vakcinišu i ponosni su na to. Imamo niz poslovica u narodu koje opisuju takve. U svakom slučaju došli smo u situaciju iz koje izgleda nema izlaza. Država nema hrabrosti da naredi obaveznu vakcinaciju za sve koji rade sa ljudima, pre svega medicinsko osoblje a nakon njih i nastavnike po školama. Oni nevakcinisani su sve više ubeđeni da su u pravu jer eto i vakcinisani se razbole. Ne žele da shvate da su oni krivci za to.

Evo rešenja. Naravno, ovo moje rešenje niko neće ni razmatrati, niti ga uzeti za ozbiljno. 

Dakle, moj predlog. Odvajanje bolnica. U jednoj bolnici nevakcinisani zdravstveni radnici koji leče nevakcinisane pracijente a u drugoj vakcinisani koji leče vakcinisane pacijente. Nikome ne bi bilo ukinuto pravo da se leči a nevakcinisani genijalci bi dobili lečenja kakva su sami istražili da su dobra, mogli bi i aktivno da učestvuju u lečenju.

Evo resenje:

1. Ne lupetati gluposti po internetu i ne svadjati se sa ljudima koji izrazavaju sumnju jer je to sasvim normalan i ljudska osobina.

2. Ne vredjati ljude koji izrazavaju saumnju jer je to sasvim normalna i ljudska osobina.
3. Uvesti privatno zdrastveno osiguranje, gde svako placa svoje troskove lecenja pa neka vidi da li mu se vise isplati vakcina od 20 dolara ili bolnicka nocena od par iljada evra. 

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, fsa рече

Image

"Običan grip" :scratch_head:

Opet jos jedno manipulisanje podacima. Ono sto ti niko ne kaze jeste da Florida ima izuzetan procenat starih ljudi jer je popularna destinacija za penziju, posto je 8 meseci proleca i 4 leta. 

Vidis kako manipulisu tobom... florida je 6 po starosti u americi.. 

inace da nemas vakcinu protiv gripa imao bi slicne rezultate i sa obicnim gripom. 

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, haveaniceday рече

Opet jos jedno manipulisanje podacima. Ono sto ti niko ne kaze jeste da Florida ima izuzetan procenat starih ljudi jer je popularna destinacija za penziju, posto je 8 meseci proleca i 4 leta. 

Vidis kako manipulisu tobom... florida je 6 po starosti u americi.. 

inace da nemas vakcinu protiv gripa imao bi slicne rezultate i sa obicnim gripom. 

Ne znam gde vidiš manipulaciju. Procenat starijih ljudi bio je sličan i pre nekoliko meseci tj. tokom prvog i drugog talasa. Poenta na koju sam želeo da ukažem je da podaci o hospitalizacijama pokazuju da nisu u pravu oni koji tvrde da je delta soj manje opasan od nekih prethodnih. To što i pored velikog procenta vakcinisanih sada ima najviše hospitalizovanih ukazuje na to da je Delta soj mnogo opasniji od prethodnih.

Подели на овим сајтовима

пре 32 минута, haveaniceday рече

Evo resenje:

1. Ne lupetati gluposti po internetu i ne svadjati se sa ljudima koji izrazavaju sumnju jer je to sasvim normalan i ljudska osobina.

2. Ne vredjati ljude koji izrazavaju saumnju jer je to sasvim normalna i ljudska osobina.
3. Uvesti privatno zdrastveno osiguranje, gde svako placa svoje troskove lecenja pa neka vidi da li mu se vise isplati vakcina od 20 dolara ili bolnicka nocena od par iljada evra. 

To što ti predlažeš kao rešenje je neizvodljivo. 

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, haveaniceday рече

Evo resenje:

1. Ne lupetati gluposti po internetu

:ok::dobro:

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

aGpvrZw_700bwp.webp

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

@Avocado

Najbolji mi je komentar žene koja se zatekla u prostorijama ITV

“Not sure what protesters were hoping to achieve, but all they would’ve found was me, Jane, Nadia and Penny on Loose Women talking about the menopause,”

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...