Jump to content

Тема о КОРОНАВИРУСУ... све на једном месту

JESSY

Препоручена порука

Ево сада сам прочитао све што сам нашао о делти, све што видим јесте кукумакање како ће МОЖДА да преопетерети здраствени систем. 
У принципу понављају једне те исте приче... ни ово до сада није успело да преоптерети здраствене системе, каква црна делта.. 

Оно остало што сам нашао о делти јесте да су случајеви сви блажи и да је видно мање смртан и код невакцинисаних.. 

Подели на овим сајтовима

@haveaniceday

WWW.UCSF.EDU

We spoke to UCSF virologist Nadia Roan, PhD, about the latest developments in our knowledge of the Delta variant, including how the new variant spreads so efficiently, whether it causes more serious...

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, fsa рече

Ок то су вец неки конкретни подаци. Опет није научни рад али макар цитира неке податке... 

Ево ти зашто су научни радови битни:

Case numbers and hospitalizations are once again on the rise in the U.S., especially in states where vaccination percentages are low and the Delta variant is surging. On July 16, 2021, the Centers for Disease Control and Prevention (CDC) reported a 7-day average increase in new COVID-19 cases of 69.3% and a 35% increase in hospitalizations. Still, it is difficult to determine whether Delta is actually making people sicker than previous forms of the virus or if it is simply circulating amongst more vulnerable populations where case numbers are high, vaccination rates are low and increased stress on hospital systems is impacting patient care and disease outcomes.  

ASM.ORG

Delta has quickly become the dominant SARS-CoV-2 variant in over a dozen countries around the world. How contagious and deadly is this variant? Will vaccines remain protective against Delta?

Подели на овим сајтовима

Naprimer sto se hospitalizacija tice, je l se secate onog snimka iz kovid centra u novom sadu ili sajmistu, zaboravio sam gde, na kom piju pivce igraju kolo.. nije drzavama strano da nepotebno hospitalizuje ljude, a boga mi ni privatnim bolnicama u americi koje od drzave za svakog hospitalizovanog dobijaju pare. 

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, haveaniceday рече

Znam da jeste, jer su ljudi neodgovorni. 

U isto vreme bi voleli da imaju i slobodu da se ne vakcinisu, i da imaju bezbednosnu mrezu ako im se nesto IPAK DESI... 

Ja volim slobodu vise od svega ali volim i postenje. A nije posteno da ti i ja placamo lecenje nekom ko je svoj zivot sam rizikovao jer se nije imunizovao. 

Али тај неко исто плаћа здравствено као и ти. Значи не можеш тек тако да ускратиш неком лечење, колико год тај неодговоран био.

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, GeniusAtWork рече

Али тај неко исто плаћа здравствено као и ти. Значи не можеш тек тако да ускратиш неком лечење, колико год тај неодговоран био.

Питање је да ли плаћа.... Наш здраствени систем је тако организован да је највеће оптерећење на средњој класи. 

Ја када поломим руку и неко ко плаћа у здраствени фонд тродупло мање од мене исти гипс користимо. Он плаћа мање а ја више.

Приде у само плаћање ЗО (ако се не варам) не улази ништа друго осим КОЛИКО ЗАРАЂУЈЕШ. 
У поштеним системима, као што је ауто осигурање улази то колико си например удеса имао. Па ко се више чукао већи је ризик и више плаћа. 

Сада сам ја радио више, научио више, зарађујем више.. док су се неки коцкали, проводили и алкохолисали и ја плаћам део њиховог здравства. 

У самој сржи непоштен систем. Да се вратим на аутомобиле и чукање, по мом мишљењу рецимо, људи који пуше цигарете требају да плаћају већу премију здраственог.

Подели на овим сајтовима

RS.N1INFO.COM

Zamenica direktorke Kovid bolnice u Batajnici Aleksandra Radovanović Spurnić izjavila je da je za samo 20 dana broj pacijenata u toj ustanovi petostruko uvećan i da se večeras ili u subotu otvara...

I naravno:

"Ona je Radioteleviziji Srbije rekla da je većina bolesnika u „crvenoj zoni“ te bolnice nevakcinisana"

„Ono što je u ovom talasu jako značajno to je da su kod nas u bolnici nekoliko čitavih porodica, i roditelji i deca“, dodala je Radovanović.

Ona je ukazala da u bolnicu dolaze mladi muškarci bez hroničnih bolesti."

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

пре 22 минута, Tumaralo. рече
M.FACEBOOK.COM

Nadam se da će nam naši provax forumski eksperti objaviti podatke iz Rusije i Kine! :coolio::))

Lucerna corporis tui est oculus tuus. Si oculus tuus fuerit simplex, totum corpus tuum lucidum erit. Si autem oculus tuus fuerit nequam, totum corpus tuum tenebrosum erit. Evangelium Secundum Matthaeum 6, 22-23

In nomine + Patris, et + Filii, et Spiritus + Sancti. Amen.

Подели на овим сајтовима

пре 14 минута, Bernard рече

Nadam se da će nam naši provax forumski eksperti objaviti podatke iz Rusije i Kine! :coolio::))

Ko su ovi ljudi? Koja je ovo stanica? Koja je ovo televizija? 

Pita li se neko od vas kad vidi ove gluposti? Postavljate li sebi nekad pitanje "hm... da li ovo sto gledam pokusava (uspesno) da od mene napravi budalu?"

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, cloudking рече

Ko su ovi ljudi? Koja je ovo stanica? Koja je ovo televizija? 

Pita li se neko od vas kad vidi ove gluposti? Postavljate li sebi nekad pitanje "hm... da li ovo sto gledam pokusava (uspesno) da od mene napravi budalu?"

Evo ja sam proverio. Savrseno legitimna naucnica.

Ima 4700 citata sto je poprilicno dobro. 

WWW.RESEARCHGATE.NET

Tess Lawrie is the director of the Evidence-based Medicine Consultancy in Bath, UK.

Za poredjenje, Babic na kog vi padate u nesvest tamo po "nauci" na fejsbuku ima samo 300 citata.

WWW.RESEARCHGATE.NET

Milos Babic currently works at BioSpyder Technologies Inc. Milos does research in Molecular Biology, Cancer Biology, Genomics, and Cell Biology. Their most recent publication is 'Extraction-free whole...

Zena je bukvalno 10 puta veci naucnik od babica.... 

postavis li ti sebi neko pitanje.. bolje to da se zapitas... 

• Радостан 1
Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...