Jump to content

Тема о КОРОНАВИРУСУ... све на једном месту

JESSY

Препоручена порука

пре 2 часа, Tumaralo. рече

Što nema veze sa sadašnjom eksperimentalnom genetskom terapijom koja se ljudima nameće putem zastrašivanja, pretnji i diskriminatornim merama.

Да одмах кажем, боли ме уво за твоје ставове. Вакциниши се, немој, иди у ковид болницу да се природно прокужиш, веруј у шта хоћеш...

Ал једно ми није јасно. Зашто си ме неколико пута питао да ти објасним како раде односно не раде РНК вакцине и разне ствари с тим у вези, зи зашто се на моменте правиш да те то као интересује наука кад и после релативно детаљног (за форум) писања мене будале и даље вртиш бесмислине мантре о генетској терапији? 

Подели на овим сајтовима

Замислите  карикатуралну анимацију са Хамлетовским мотивима или само карикатуру  (моја идеја) ваксери  и антиваксери , као ваксери хоће да  народ да шприцају, антиваксери не дају, а народ представљен као Буриданов магарац (да прими ил да не прими, питање је сад).И тако народ остаде  без вакцине ...карикатура апсурда ....:D 

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

Отишла   моја старија комшиница са старијим мужем  да се муж вакцинише, и питали је  док јој се муж  вакцинисао да ли је и она примила вакцину . Она каже да није....они почели да је благо убеђују да прими и она .... а она ће на то њима : " Јок, јок...да видим прво шта ће са овим мојим(мужем ) бити  ".:smeh1:

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

Тренд смртиости у Бангладешу

Скетполики и даље сматрају да од ковид19 умиру само јако старе или јако болесне особе и да без обзира на године млађе категорије не умиру. Међутим са протоком времена, слабе вакцинације и појаве опаснијих сојева жалац смрти се спушта ка млађим. 

Screenshot_20210804_220736.jpg

• Свиђа ми се 1

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, Juanito рече

Зашто си ме неколико пута питао да ти објасним како раде односно не раде РНК вакцине и разне ствари с тим у вези, зи зашто се на моменте правиш да те то као интересује наука кад и после релативно детаљног (за форум) писања мене будале и даље вртиш бесмислине мантре о генетској терапији? 

Ništa ti meni detaljno nisi pisao.

Pitao sam te dva puta isto pitanje vezano za pouzdanost PCR testa u smislu kako pouzdano znamo da kada preko PCR tehnologije dođemo do nekog genetskog materijala kako pouzdano znamo da se taj materijal nalazi isključivo u našem "nevidljivom neprijatelju" i nigde drugo (recimo, nekom drugom korona virusu ili nečemu desetom).

Ti si na to dao odgovor koji se svodi na "virus SARS COV2 je sekvenciran, znamo koji je deo genetske sekvence koji se isključivo tamo javlja".

Ok, hvala na odgovoru. Mada kasnije smo naučili da je isti čovek u upravnom odboru Fajzera i u upravnom odboru Illumine (firme koja prozvodi jedinu* mašinu putem koje je nevidljivi neprijatelj sekvenciran i to može da znači nešto ali i ne mora).

Drugi put sam opet pitao isto ali sa snimkom predsedika Tanzanije koji je nalazio koze, papaje i papagaje pozitivne na PCR testu.

Treći put sam te pitao za ovaj video i nisi ga ni pogledao da kažeš šta ne valja već si se samo isprsio kao naučnik i retorički pitao "što si spavao na fizici". U međuvremenu mi je jedan doktor medicine rekao da to jeste istina. Inače, ja ne razumem šta je to u videu, razumem samo zaključak ali za ono prethodno moram da pitam stručnjake pa pitam lekare, fizičare, hemičare. 

*ima i neki institut/firma sa Oxforda ali oni su u nekom incestuoznom odnosu sa Illuminom

-------------

Što se tiče "genetske terapije" nije to u pitanju nego "genetski bazirana terapija". Wow, sorry, oprosti mi ako ikako možeš. Oprosti što param uši plemenitoj naučnoj zajednici.

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Justin Waters рече

Тренд смртиости у Бангладешу

Скетполики и даље сматрају да од ковид19 умиру само јако старе или јако болесне особе и да без обзира на године млађе категорије не умиру. Међутим са протоком времена, слабе вакцинације и појаве опаснијих сојева жалац смрти се спушта ка млађим. 

Screenshot_20210804_220736.jpg

Ovaj grafik nikako ne obara da od kovida umiru jako stare i bolesne osobe, jer kako vidimo ovde najvise umiru stari, a o mladima nemamo nikakvih podataka osim da cine sve ukupno ispod 20 % mrtvih ako su mladji od 50 godina.

Za ameriku znam da je od svih umrlih 95 % imalo komorbiditete. Samo je 5 % osoba umrlo bez komorbiditeta. 
Od tih pet valjda je troje ispod 30 godina. 

Molim te ne siri nenaucnu nicim opravdanu paranoju. 

Подели на овим сајтовима

пре 4 часа, Tumaralo. рече

Što nema veze sa sadašnjom eksperimentalnom genetskom terapijom koja se ljudima nameće putem zastrašivanja, pretnji i diskriminatornim merama.

Ova vakcina nije nikakva genetska terapija. Ta prica ti je glupa kao noc iskreno. Mislim pricaj je, boli me uvo, vidim da pokusavas da uklopis u nesto smisleno sve sto se desava, ali te price o genetskoj terapiji i da ce ljudi umirati od vakcina apsolutno nemaju nikakvog smisla.

Sve te price sterilitet od vakcina i slicno dolaze iz one kuhinje gde "ima previse ljudi na svetu" i onda krecu spekulacije sta bi zapravo hteli da urade oni koji misle da nas ima previse (aka da nas sterilisu ili pobiju).

Uvek se pazi da ne budes "korisni idiot" budalama.  

Jasno je da se ovde deli mnogo polu informacija pogresnih informacija da ni naucnici ne znaju tacno sta se desava, i sve je to sasvim normalno. 

Moja preporuka ti je da slusas Ionadisa ponajvise, a ove ostale da ne fermas puno. On je jako ime u nauci, jako je racionalan i ne peca se puno na gluposti, niti ga zanima da trabunja po medijima nesto preterano. 

Подели на овим сајтовима

пре 56 минута, Tumaralo. рече

Što se tiče "genetske terapije" nije to u pitanju nego "genetski bazirana terapija". Wow, sorry, oprosti mi ako ikako možeš. Oprosti što param uši plemenitoj naučnoj zajednici.

Ovo je jako bitna razlika.
Svaka vakcina je "genetski bazirana terapija".
Ubacis gen virusa, imunitet ga nauci i ima odbranu.

Genetska terpija je kada menjas gene ljudima. To se u ovom slucaj une desava.

Подели на овим сајтовима

Debilkon ne može da izgovori nijednu rečenicu koja u sebi ne sadrži "dve nedelje".

DIREKTNO.RS

Epidemiolog i član Kriznog štaba za borbu protiv koronavirusa dr Predrag Kon rekao je danas da imamo porast aktivnosti virusa, kao i da se očekuje porast broja novozaraženih, i tokom sledeće nedelje.

Pored toga što ima krticu u Glavnom štabu kovid armije, rekao je "jasno je da vakcina ne može dugo da drži, takva je situacija u Izraelu, javlja se i u drugim zemljama."

Ne može dugo da drži! :))

Sva sreća pa će Fajzer svaka dva mesca da snabdeva narod gladan doze.

Подели на овим сајтовима

RS.N1INFO.COM

Predsednik Udruženja infektologa Srbije Tomislav Preveden izjavio je da će treća doza vakcine protiv korone svakako biti neophodna i da stručna tela u Srbiji treba da daju predloge ko prvi treba da je primi...

Pa da, svakako.

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Tumaralo. рече
RS.N1INFO.COM

Predsednik Udruženja infektologa Srbije Tomislav Preveden izjavio je da će treća doza vakcine protiv korone svakako biti neophodna i da stručna tela u Srbiji treba da daju predloge ko prvi treba da je primi...

Pa da, svakako.

2032, potrebna je 151 doza vakcine protiv covida dragi gradjani, posle policijskog casa stanite u red u vasem lokalnom kampu posle vecere SLAVA VUCICU 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...