Jump to content

Тема о КОРОНАВИРУСУ... све на једном месту

JESSY

Препоручена порука

Управо сада, haveaniceday рече

Ovo sto sam ja napisao je CFR. Covece, cfr kovida je 0.3 % ... cfr gripa je 0.1 %... ko prica o pravoj smrtnosti o cemu ti...

Jok dečko... CFR za kovid na svetskom nivou je trenutno 2,55%... 1.213.224 / 47.428.861 * 100

CFR za Slovačku će biti drugačiji i prilično nestandardan rezultat jer ćemo prvi put u istoriji imati testiranje skoro cele populacije (izuzev dece) za neku bolest, tako da će ta cifra biti bliža pravoj smrtnosti nego uobičajnom CFR.

Ne znamo da li će biti 0,3% i već sam ti objasnio šta je problem u tvom rezonovanju (ne znamo još uvek koliko će preživeti novotestiranih).

Rezultat iz Slovačke (kad saznamo koliko ih je umrlo) bi mogao da uporediš sa nekom zemljom u kojoj su svi građani (osim dece) uradili test na grip... a pošto se to neće desiti ne možeš da taj rezultat porediš sa CFR za grip... tj. možeš jer je glupost neograničena...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, haveaniceday рече

Bukvalno najjadniji argument ikad koji se zlopotrebljava za svaku politiku ikad. 
Sta je sa umrlim od  saobracaja? ajde da zabranimo saobracaj.. to ce da spasi gomilu ljudi da ne preminu u saobracajnim nezgodama.

Kako li uspevas da pravis ovakve analogije i da te uopste ne bude sramota? :D

Od saobracaja imamo koristi, na njemu pociva citava civilizacija. Ukidanjem saobracaja ubio si milione ljudi... 

Bas me zanima koliko si ljudi ubio time sto ce diskoteka da ne radi 2 nedelje...

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Avocado рече

Jok dečko... CFR za kovid na svetskom nivou je trenutno 2,55%... 1.213.224 / 47.428.861 * 100

CFR za Slovačku će biti drugačiji i prilično nestandardan rezultat jer ćemo prvi put u istoriji imati testiranje skoro cele populacije (izuzev dece) za neku bolest, tako da će ta cifra biti bliža pravoj smrtnosti nego uobičajnom CFR.

Rezultat iz Slovačke (kad saznamo koliko ih je umrlo) bi mogao da uporediš sa nekom zemljom u kojoj su svi građani (osim dece) uradili test na grip... a pošto se to neće desiti ne možeš da taj rezultat porediš sa CFR za grip... tj. možeš jer je glupost neograničena...

?????

I u slovackoj je CFR bio 2 % dok nisu detektovali sveasimptomatkse slucajeve masovnim testiranjem. ;) 

Ne znamo da li će biti 0,3% i već sam ti objasnio šta je problem u tvom rezonovanju (ne znamo još uvek koliko će preživeti novotestiranih).

tako je, od 40 000 detektovanih u par dana masovnog testiranja preminuce toliki broj da ce da pomeri tu racunicu od 0.3 % ?????

ovo vec postaje smesno........ 

Подели на овим сајтовима

пре 18 минута, haveaniceday рече

Evo udruzuju se vlasnici kafica i kafana, turisticki radnici - jer ce ljudi da ostanu bez golog dinara... 

Биће ваљда све у реду, председник је замолио кризни штаб да буду милостиви.

JCEImA6.jpg

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, cloudking рече

Od saobracaja imamo koristi, na njemu pociva citava civilizacija. Ukidanjem saobracaja ubio si milione ljudi... 

Bas me zanima koliko si ljudi ubio time sto ce diskoteka da ne radi 2 nedelje...

A koliko si ljudi ubio time sto ti bankrotira pola populacije i izazoves masovnu ekonomsku depresiju?

Ja ne znam kako ti mozes da budes toliko kreativan a toliko plitak i tupav da ne shvatas da ekonomska steta isto ima mrtve.. samo ti te mrtve niko ne gura pred nos. 

mnogo si povodljiv medijskom propagandom, meni je to impresivno..

isto kao sto ce od saboracaja da umiru i sto od saobracaja imas koristi, tako imas i od ugostiteljstva. Uzmi preracunaj koliko se para obrne u ugostiteljskim objektima i koliko drugih firmi zavisi od njih. Koliko se tamo hleba pojede, mesa pojede, piva popije, koliko je njih zaposleno u tim objektima i trose taj novac u prodavnicama okolo njih. 

Подели на овим сајтовима

Управо сада, haveaniceday рече

A koliko si ljudi ubio time sto ti bankrotira pola populacije i izazoves masovnu ekonomsku depresiju?

Ja ne znam kako ti mozes da budes toliko kreativan a toliko plitak i tupav da ne shvatas da ekonomska steta isto ima mrtve.. samo ti te mrtve niko ne gura pred nos. 

I posle ja sam taj koji je katastroficar i panicar... :D

Izvini, gde je to tacno pola populacije bankrotiralo od korone i moze li tvoja desnicarska ganglija uopste da predstavi sebi razmeru jednog takvog dogadjaja kad bi se zaista desio?

Подели на овим сајтовима

пре 13 минута, haveaniceday рече

?????

I u slovackoj je CFR bio 2 % dok nisu detektovali sveasimptomatkse slucajeve masovnim testiranjem. ;) 

Tako je*... i kako ćeš genije to da uporediš sa gripom (što je suština tvoje poruke) budući da nikada nije urađeno takvo masovno testiranje za grip?

(* osim što nisu detektovali asimptomatske slučajeve, nego sve slučajeve)

Цитат

tako je, od 40 000 detektovanih u par dana masovnog testiranja preminuce toliki broj da ce da pomeri tu racunicu od 0.3 % ?????

Naravno da ti je smešno kad si školski primer Dunning Kruger efekta...

Ne znam da li će cifra da ispadne 0,3 ili veća ili manja... ne znaš ni ti... ne zna niko... ono što doduše svako može da zna je da je besmisleno uzeti cifru koja obuhvata i one koji su sveže zaraženi i sve one koji su do sada bili zaraženi i podeliti je sa brojem ljudi koji su do sada umrli i onda fantazirati da iz nje možeš da na bilo koji način zaključiš koliko će trenutno zaraženih umreti... prosto mešaš babe i žabe i to na najočigledniji mogući način... kao što već rekoh, takva prognoza nije ni netačna, nego je nebulozna...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, haveaniceday рече

?????

Ако сам добро разумео Авокада, он каже да пошто је ово у Словачкој много ближе правој смртности од ковида, то не може да се пореди са CFR од грипа. Јер праву смртност од грипа нико нигде није тестирао до сада, зна се само CFR од отприлике 0.1%.

"Права" смртност наравно условно, јер тачан број нико никад не може да зна за било коју болест.

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

Управо сада, GeniusAtWork рече

Ако сам добро разумео Авокада, он каже да пошто је ово у Словачкој много ближе правој смртности од ковида, то не може да се пореди са CFR од грипа. Јер праву смртност од грипа нико нигде није тестирао до сада.

"Права" смртност наравно условно, јер тачан број нико никад не може да зна за било коју болест.

CFR od gripa (po pretpostavkama eksperata tako da u nju nemam sumnje uopste) je 0.1 %..a  ovo sto sam racunao je CFR kovida. % mrtvih od zarazenih. 

Ne znam sto ne bi mogli da poredimo CFR od gripa.. zar ne verujemo ekspertima da je cfr od gripa oko 0.1 %? To su brojke koje eksperti pretpostavljaju...

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, haveaniceday рече

CFR od gripa (po pretpostavkama eksperata tako da u nju nemam sumnje uopste) je 0.1 %..a  ovo sto sam racunao je CFR kovida. % mrtvih od zarazenih. 

Ne znam sto ne bi mogli da poredimo CFR od gripa.. zar ne verujemo ekspertima da je cfr od gripa oko 0.1 %? To su brojke koje eksperti pretpostavljaju...

Зато што се на грип тестирају само они који заврше у болници, а можда не ни они увек. 

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Avocado рече

Ne znam da li će cifra da ispadne 0,3 ili veća ili manja... ne znaš ni ti... ne zna niko...

Al znamo kolika ce steta (ekonomska) biti od klimatskih promena. ??

Nije dunning kruger nikakav nego mi ovde prodajes gluposti da ce od 40 000 novih slucajeva koji su detektovani masovnim testiranjem skoro cele populacije - da bude neki bitan broj mrtvih koji ce vidno da pomeri taj procenat od 0.3%. 

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Juanito рече

Зато што се на грип тестирају само они који заврше у болници, а можда не ни они увек. 

Sve brojke za grip koje iznose su bazirane na "pretpostavkama" a ne na faktickom broju testova. Pretpostave broj obolelih u godini, pretpostave broj umrlih i onda racunaju CFR. 

Ako mi ne verujes, evo ti na sajtu CDC sta pise.. evo su brojke koje iznose.. 

WWW.CDC.GOV

Learn about how CDC estimates the burden of seasonal influenza in the U.S.

Ako pogledas u tabeli pise "estimate". 

Ako su nesto zeznuli u pretpostavkama smrtnost od gripa moze komoptno da bude i 0.5 % i 0.1% i 0.001 %. 

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, haveaniceday рече

CFR od gripa (po pretpostavkama eksperata tako da u nju nemam sumnje uopste)

Opa!

Dal je moguce da verujes tim ispiracima mozgova koji donose odluke bez odgovornosti?

Pffft, "strucnjaci"... prava Istina se zna gde je- u mladjinom tumacenju jucub klipova... :)

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, haveaniceday рече

Sve brojke za grip koje iznose su bazirane na "pretpostavkama" a ne na faktickom broju testova. Pretpostave broj obolelih u godini, pretpostave broj umrlih i onda racunaju CFR. 

Ako mi ne verujes, evo ti na sajtu CDC sta pise.. evo su brojke koje iznose.. 

WWW.CDC.GOV

Learn about how CDC estimates the burden of seasonal influenza in the U.S.

Ako pogledas u tabeli pise "estimate". 

Ako su nesto zeznuli u pretpostavkama smrtnost od gripa moze komoptno da bude i 0.5 % i 0.1% i 0.001 %. 

ОК, значи овде поредимо случај короне где се тестира већина популације (Словачка) и случај инфлуенце где се екстраполацијом долази до бројке која теоријски има исто значење као да је тестирана цела популација?

Ако је тако, онда има смисла поредити, наравно отприлике.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, haveaniceday рече

Al znamo kolika ce steta (ekonomska) biti od klimatskih promena. ??

a) Ne znamo... pretpostavljamo.

b) Što menjaš temu?

пре 2 минута, haveaniceday рече

Nije dunning kruger nikakav nego mi ovde prodajes gluposti da ce od 40 000 novih slucajeva koji su detektovani masovnim testiranjem skoro cele populacije - da bude neki bitan broj mrtvih koji ce vidno da pomeri taj procenat od 0.3%. 

Jeste dunning kruger pošto sam objasnio gde grešiš na način koji bi svako razuman trebalo da može da razume, a ti se tome smeješ.

Pri čemu kad uđeš u taj mod izgleda razboraviš i da čitaš... nisam ti napisao da će da se taj broj pomeri, već sam ti sasvim eksplicitno napisao da niko ne zna kakav će broj da bude.

Evo da probam da objasnim kao da si petogodišnjak... recimo da si doručkovao i izmereno je da si uneo 1000 kalorija... i sad si počeo da ručaš i još se ne zna koliko ćeš uneti... u toj situaciji ne možeš da kažeš da si do sada uneo prosečno 500 kalorija po obroku (1000 podeljeno sa dva obroka), te da ćeš za ručak uneti najverovatnije 500 kalorija i da inače prosečno u svakom obroku unosiš 500 kalorija... čak i ako ispadne da si ručao 500 kalorija i da ti je to prosečan unos po svakom obroku, to će samo biti slučajno nasumično tačan rezultat jer je cela prognoza nebulozna.

Za slučaj da ti je nejasna analogija:

kalorije - umrli

doručak - do sada zaraženi

ručak - trenutno zaraženi

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...