Jump to content

Тема о КОРОНАВИРУСУ... све на једном месту

JESSY

Препоручена порука

пре 2 минута, cloudking рече

Naravno... i nemoj slucajno da nekom padne na pamet da pozove deratizaciju da ti ljudi profesionalno ociste prostor na dugo vreme, nego se misevi vataju iskljucivo babinim receptima "uzmes jednu kutiju od jafe, malo misomora, malo sode bikarbone i dva cesnja belog luka...sve to utrljas na lice i ruke dok stavljas unapred pripremljenu misolovku od kutija za cipele napravljenu po specijalnoj recepturi babe aleksandra vucica... dobrodosloi u srbiju!" :D:D :D 

Jel i u Italiji ovako vatabe bube  i miseve? Zbabini recepti :D:D:D 

Naravno, podrazumeva se da je deratizaciji debelo placena deratizacija i dezinsekcija citave zgrade, al to sto je nesto bilo placeno ne znaci da nije placeno tuidjim parama i ne znaci da te pare nece da se podele a da sam poso nije tolko ni bitan jer - imamo kutije za cipele :D:D:D 

Bilbija, falio si... niko ne moze coveka tako srcano da nasmeje kao Bilbija!

Uzivajte vi samo u "italijanskom" metodu ... Lepo vam upakuju, sarena ambalaza a unutra poluprazno ... Stave neku lepuskastu plavusicu za 300 ewvrica na  ulaz , puste malo muzike i vama super..

To su vam privatne klinike. A kada nastupi neki ozbiljann problem pali se ovde...

OB-Studenica-i-Poliklinika-09122017-1.jp

a ne ovde...

WWW.BOLNICASVNIKOLA.CO.RS

magnetna rezonanca

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Bilbija рече

To su vam privatne klinike. A kada nastupi neki ozbiljann problem pali se ovde...

A miševi, ima li?

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, cloudking рече

A miševi, ima li?

Svi preszli u privatne klinike, kazu lepse su plocice ... njima dobro, ne moraju da se lece ...

Nego da te pitam, postavio si fotku plocica i misolovke  iz drzavne bolnice pa me zanima sta si radio tamo kada ne valja i ima miseva? Mislim, nije valjda da je cela ova prica samo proke....nje a kada se leci ide se tamo gde lece a ne gde sedi lepuskasta plavusica ... :)) 

Подели на овим сајтовима

пре 35 минута, Bilbija рече

Svi preszli u privatne klinike, kazu lepse su plocice ... njima dobro, ne moraju da se lece ...

Nego da te pitam, postavio si fotku plocica i misolovke  iz drzavne bolnice pa me zanima sta si radio tamo kada ne valja i ima miseva? Mislim, nije valjda da je cela ova prica samo proke....nje a kada se leci ide se tamo gde lece a ne gde sedi lepuskasta plavusica ... :)) 

Isao sam po specijalnom zadatku... ne smem previse da pricam o tome... narocito ne mogu o tim stvarima da diskutujem sa strancima. Molim te da promenimo temu... nije bezbedno...

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

пре 16 часа, cloudking рече

Prilog: Pod cekaonice  u Niskom porodilistu, licno sam uslikao fotku dok sam cekao da mi prime suprugu na redovan CTG pregleg pre samo par godina. (jos uvek tako izlgeda pod klinike u kojoj docekujemo nove ljude na ovaj svet...)image.png

PS. Ruku na srce, ovakvu konceptualnu umetnost nije moguce videti u privatnim klinikama... tamo se debili jos uvek pale na cistocu, urednost i pedantnost :D

Чооовечее ово је боље од  Мондријана и чувене  " Композиција  II "  и још се буниш . :D

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

пре 5 часа, Тражитељ рече

Да, Билбија, грешиш око приватних клиника и домова здравља у Србији, није то баш упоредиво са приватним универзитетима типа Мегатренда (мада ни Мегатренд није сам по себи лош колико је на лошем гласу). 

I privatni univerziteti su bolji od drzavnih. Makar sto se tice informatike, programiranja i kompjuterskog inzenjerstva, privatni univerziteti su 2 koraka ispred drzavnih sto se tice znanja koje pruzaju, tehnologija koje koriste itd. Uce svoje studente mnogo modernije i korisnije stvari.

To lozenje na drzavno je produkt 50 godina komunjarskog ispiranja mozga, svuda je privatno bolje od drzavnog kada im se dozvole da se takmice. 

Подели на овим сајтовима

On 12.8.2020. at 14:48, cloudking рече

Na naki nacin si osudjen na drzavno zdravstvo jer iako su klinike super i odlicno rade, komplikovane intervencije i operacije ipak mora da radis u KC...

пре 17 часа, cloudking рече

Nista lose ne vidim u tome. Zdravstveno osiguranje koje placas je puklo zbog korone tako da si ostao bez njega a privatno ne placas tako da ti jedino ostaje da platis samu intervenciju... 

Naravno, lose je to sto bi trebalo da mozes da trazis odstetu jer je puklo osiguranje koje ti se obavezalo da te leci, ali zivimo u Srbiji pa te nerealne a logicne scenarije i ne razmatram..

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Подели на овим сајтовима

On 12.8.2020. at 15:19, Тражитељ рече

За државно здравствено осигурање оде скоро цела једна плата годишње...

Ако добро рачунам: 5,15% од месечне бруто плате, пута 12 месеци, то је 61,8% од месечне бруто плате или ~88% месечне нето плате. Значи, ко ради за 400 евра месечно, годишње плати око 350 евра. Али ко ради за 1500 евра плату, тај годишње око 1300 евра уплати у здравстени фонд, што и није баш мало.

Racunaj da ti 50 % svake plate ode na "usluge" koje ti pruza drzava koje placas - a vecinu ne dobijas. 
19 % socijalno i penziono.
10 % porez na rad.
20 % pdv.

akcize na benzin, kafu, cigarete, registraciju necu ni da racunam.... ovo samo iznad pogadja svakog coveka. 

пре 17 часа, cloudking рече

Nista lose ne vidim u tome. Zdravstveno osiguranje koje placas je puklo zbog korone tako da si ostao bez njega a privatno ne placas tako da ti jedino ostaje da platis samu intervenciju... 

Naravno, lose je to sto bi trebalo da mozes da trazis odstetu jer je puklo osiguranje koje ti se obavezalo da te leci, ali zivimo u Srbiji pa te nerealne a logicne scenarije i ne razmatram..

Zdrastveno osiguranje nije puklo zbog korone, zdrastveno osiguranje je puklo zbog drzave. Korona je samo pokazala koliko je to drzavno zdrastvo jadno i slabo, da ne moze da izdrzi ovo sto u sustini nije toliko strasno koliko ga predstavljaju. Ovo bi druge zemlje izdrzale bez ikakvog problema, kao sto izdrzavaju...

Sam sistem je piramidalna sema, ti i ja placamo z osiguranje i penziono i od tih para umesto da se stede, one se trose za druge izdatke, bez ikakve odgovornosti prema meni, tebi, rapsodi ili bilo kome drugom. 

Inace odlicno si objasnio sve ostalo, samo mi se ne svidja krivljenje korone za nesto za sta je nas sistem kriv. Nemamo mi milion bolesnih, nego 20 000 od kojih treba 20(tak) % zdrastvenu negu, sto je 4 000 ljudi i to sve raspodeli od maja do danas, na pet meseci....

To sto ne moze da izdrzi opterecenje od ekstra 4 000 ljudi na drzavnom nivou, nije problem korone nego naseg zdrastva. I nije to 4000 ljudi od jednom nego u rasponu od 5+ meseci. 

Подели на овим сајтовима

пре 22 часа, Bilbija рече

A za kraj je nemoralno, a na zapadu u privatnim bolnicama i nemoguce, da neko radi kod konkurenta kao sto rade srpski lekari....Pa do rucka u drzavnoj klinici a posle rucka privatnoj ...Voleo bih da vidim ovakvo ponasanje u bilo kojoj delatnosti na zapadu... nema sedenja na dve stolice..

Tvoj problem je sto konstatno razmisljas o posledicama a ne o uzrocima. Pa onda vidis lekare koji "sede na dve stolice" i vidis da toga nema na zapadu i onda zakljucis "aha to je zato sto je zapad to zabranio".

Al ne razmislis o drugoj stavci. Ko bi u Srpskim bolnicama onda radio ako im zabrane da sede na dve stolice? Sta mislis, koju bi stolicu izabrali? privatnu ili drzavnu? 

Razmisljaj malo o uzrocima, sta je uzrokovalo to da doktori sede na deve stolice, i o posledicama - sta bi se desilo sa zedravstvo kada bi im to zabranili? 

Da li bi izabrali drzavnu stolicu, gde imaju losije uslove rada i manju platu, ili privatnu stolicu gde imaju bolje uslove rada i vecu platu? Sta bi ti izabrao? 

Подели на овим сајтовима

On 10.8.2020. at 22:54, nikola a рече
RS.N1INFO.COM

Glavni američki epidemiolog Entoni Fauči smatra da vakcina protiv koronavirusa neće biti 100 odsto delotvorna....

Ovog faucia vise ne treba slusati. Covek je promenio pricu 100 puta do sada. 
Prvo vakcina nece biti 2 godine, sada nece biti delotvorna.

Cuti bre vise cica, 2 blage o zivotu nemas, astrolozi bi prognozirali vise stvari od tebe.

Подели на овим сајтовима

On 12.8.2020. at 5:45, Bilbija рече

Da kriticki razmisljas primetio bi da je samo "osam" privatnih klinika u Srbiji pribavilo potrebnu dokumentaciju, sto znaci da su te privatne klinike "amaterska " udruzenja. Ozbiljne klinike u ozbiljnim drzavama poput Nemacke su tu dokumentaciju predale verovatno prilikom otvaranja klinike kao i Srpske drzavne klinike. I takve ustanove i nisu trebale da cekaju bilo sta.

Srspke privatne klinike su kao i privatni fakulteti, Megatrend i slicni, ne vrede pisljivog boba ..

Srpske privatne klinike su znacajno bolje od drzavnih, ne znam o cemu pricas iskreno, vecina ljudi koje znam, a koji imaju para radije idu u privatnu nego u drzavnu.

Slicno vazi i za fakultete, jedini razlog sto su privatni fakulteti na losem glasu u javnosti jeste sto su ovi tvoji iz SNS kupovali diplome na temu menadzmenta krastavca iz megatrenda.

Tako da ne bih znao o cemu pricas. 

Подели на овим сајтовима

пре 22 часа, Bilbija рече

I obavezno trazi neurologa koji je diplomirao na Megatrendu ili nekom drugom super kvalitetnom privatnom srpskom "univerzitetu" ..

Sta fali, kada moze da imamo ministre vlasti koje podrzvas, sto ne bi imali i doktore... valjda je ministar ozbiljnija pozicija od neurohirurga.... neurohirurg moz da ubije jednog coveka i ostaje bez dozvole i zaglavljuje robiju, ministar moze da unisti zivote milionima i nikom nista... 

Подели на овим сајтовима

пре 19 минута, haveaniceday рече

Srpske privatne klinike su znacajno bolje od drzavnih, ne znam o cemu pricas iskreno, vecina ljudi koje znam, a koji imaju para radije idu u privatnu nego u drzavnu.

Што рече доктор Несторовић да на западу (иста шема и код нас) не зна се је ли боље имати добро здравствено или немати ниједно. По принципу ако имаш добро здравствено осигурање, наћи ће ти да оперишеш нешто што не мораш, даће ти неку скупу терапију или екстра скуп лек који уопште нису нужни, или краће речено  да би  зарадили ( базични принцип постојања, не лекарска етика  ) ископаће ти болест , па макар и у најави. Сурово али истинито. Грана индустрије  као и свака друга грана  којој је основни принцип ЗАРАДА. 

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Рапсоди рече

Што рече доктор Несторовић да на западу (иста шема и код нас) не зна се је ли боље имати добро здравствено или немати ниједно. По принципу ако имаш добро здравствено осигурање, наћи ће ти да оперишеш нешто што не мораш, даће ти неку скупу терапију или екстра скуп лек који уопште нису нужни, или краће речено  да би  зарадили ( базични принцип постојања, не лекарска етика  ) ископаће ти болест , па макар и у најави. Сурово али истинито. Грана индустрије  као и свака друга грана  којој је основни принцип ЗАРАДА. 

To je ljudska priroda. Uglavnom u americi npr rade to sto pricas, ali ne operacijama (jer osiguranje isto tako ne zeli da placa nesto sto ne mora) ali ti uvaljuju raznorazne nepotrebne skenere i testove. 

Te price o lekarskoj etici, to je bajka. Niko ne leci ljudi cisto iz dobrobiti duse, sa tim treba da se pomirite. Imaju hiljadu i jednu sebicnu motivaciju u celoj prici. 

Gledaj ovako.. kada mi kazes o lekarskoj etici, kao da si mi rekla "pekarska etika" u zelji da mi objasnis da ti pekar sprema 'lebac da ti ne bi bila gladna a ne da zaradi pare. Jednostavno je besmisleno, ljudi rade iz licnih interesa stvari. 

Sa druge strane, lekar, kao i pekar, zeli da bude sto bolji u svom poslu. Niko ne zeli da mu musterije umiru i ne budu zadovoljne proizvodom. 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...