Jump to content

Тема о КОРОНАВИРУСУ... све на једном месту

JESSY

Препоручена порука

пре 15 часа, Bilbija рече

pa to je bilo super onda samo ne znam zasto su ulice bile puste...

Sto jednostavno ne priznas, kazes, pogresio sam, moja greska... Srbija je bila znatno strozija od Italije (i bilo koje druge evropske zemlje).
Velika je razlika da li mozes da izadjes i prosetas krug po kraju, ili si bukvalno zakljucan u kucu svako vece od pet do 6 ujutru i 2 dana svake nedelje.

Подели на овим сајтовима

пре 4 часа, fsa рече

Update: Chinese mainland reports 9 new confirmed COVID-19 cases, all imported

Gaokao, or the national college entrance exam, concluded in some parts of China on Wednesday.

A evo pozitivnih vesti od tebe. Kada su u pitanju kineski diktatori gde lekari misterozno nestaju - njima verujes.
Al Srbija - tu se laze..

Au brate mili... sa kim ja delim ovaj prostor :D

• Хахаха 1
Подели на овим сајтовима

пре 13 часа, Avocado рече

Kapiram ali ne znam zašto to stalno ponavljaš kad je irelevantno za priču.

Cak i to laze. Postavio je snimke centra grada, gde su uglavnom poslovni objekti, pa cuj.. ulice puste tamo... zamisli...Siguran sam da ulice naselja gde ima zapravo ljudi imaju situaciju gde se ljudi setaju sa distancom.

Zamsli avokado, u centru milana pusto... sve one stanbene zgrade tamo....

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, fsa рече

Opet si ustao na pogrešnu nogu...

Nisam ti ja kriv što nema lepih vesti iz SAD :stadaradim:

Naravno da ima. ;)

Iako je broj novih slucajeva stabilan ili u porastu:
image.png.146b46939dfb6653a1c53719ac44ecbc.png

Broj novih smrti od covid19 je u znacajnom padu

image.png.e343570cc72c6bcac5a5d15692512a39.png

Sto znaci da SAD (uprkos svim idiotksim clancima) odlicno resava problem covida. Tretmani su uspesni,  a vecina novih slucajeva i ne zahtevaju tretman.

SAD ce uskoro da ima imunitet krda, a to koliko ce kompanija da pobegne iz kine i kakve ce posledice kinezi imati od ovih gluposti ces tek da vidis. Ekonomija uglavnom malo laguje za realnoscu. ;)

Samo mene ne interesuje da sirim propagandu o SAD kao sto ti siris o kini... jer si iz nekog razloga zaljbuljen u komunjare.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, fsa рече

@haveaniceday 

Drago mi je ako i tamo stvari idu na bolje :drugarstvo:

Jedna od razloga je sto testiraju kao Koreanci.
Na ulici bukvalno prodjes uzmu ti bris i testiran si. Imaju test koji za 10 minuta daje rezultat.

images?q=tbn:ANd9GcRKslkDnh_E4o8zBC-6e0k

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, fsa рече

Stotine dronova osvetlile su protekle noći nebo nad Seulom, noseći motivacione poruke s ciljem da se podigne svest o borbi protiv kovida-19

Koreanci su sila, jedna od drzava na koje Srbija i Srbi treba da se ugledaju (Korea, Svajcarska, Usa, Izrael - po mom misljenju) ne samo u covidu vec u mnogim drugim stvarima.

Подели на овим сајтовима

пре 31 минута, haveaniceday рече

Sto znaci da SAD (uprkos svim idiotksim clancima) odlicno resava problem covida. Tretmani su uspesni,  a vecina novih slucajeva i ne zahtevaju tretman.

To što nema povećanja smrtnosti nije nešto posebno vezano za SAD. To je globalni trend što se jasno vidi:

image.png.64673c66ef27069bfad2cc5ee4268213.png

Dok je u prvom talasu broj smrti pratio eksponencijalnu putanju porasta novih slučajeva, u drugom talasu, kriva smrtnosti je zaravnjena što vjerovatno govori da virus nije toliko opasan više i da je to ono što se spominjalo "oslabio" tj mutirao je. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 21 минута, Justin Waters рече

To što nema povećanja smrtnosti nije nešto posebno vezano za SAD. To je globalni trend što se jasno vidi:

image.png.64673c66ef27069bfad2cc5ee4268213.png

Dok je u prvom talasu broj smrti pratio eksponencijalnu putanju porasta novih slučajeva, u drugom talasu, kriva smrtnosti je zaravnjena što vjerovatno govori da virus nije toliko opasan više i da je to ono što se spominjalo "oslabio" tj mutirao je. 

Jasno brate, SAD nista ne mogu da urade kako treba, sve sto oni ikad i uvek urade lose a sve sto dobro urade nije do njih.
Al zato kina.. e to je drzava.... 0 slucajeva, manje slucajeva od italije, manja smrtnost od kompletne evrope. To je drzava.. :)

A ovo je isti trend... nema dobrih vesti iz SAD..
image.png.8a3fec768cf4665f19464acb38322438.png

image.png.a685a0dcbd7c366bfeda9669db0f5559.png

Подели на овим сајтовима

Čini se da najbolje rezultate u borbi s epidemijom ima nekoliko gusto naseljenih azijskih država: Vijetnam, Južna Koreja, Tajvan, Japan, Kina (+ Hong Kong), Singapur, Tajland itd... bez obzira na velike međusobne razlike u ekonomskoj razvijenosti, političkom sistemu i samoj strategiji borbe s epidemijom. S druge strane, najviše problema vidimo u Evropi, Severnoj i Južnoj Americi. Da li uzrok tome treba tražiti u činjenici da je taj deo sveta bio najpogođeniji SARS-om, pa su imali unapred spremnu strategiju i resurse... ili se toliko razlikuje mentalitet ljudi tamo u odnosu na ostatak sveta?

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, fsa рече

Čini se da najbolje rezultate u borbi s epidemijom ima nekoliko gusto naseljenih azijskih država: Vijetnam, Južna Koreja, Tajvan, Japan, Kina (+ Hong Kong), Singapur, Tajland itd... bez obzira na velike međusobne razlike u ekonomskoj razvijenosti, političkom sistemu i samoj strategiji borbe s epidemijom. S druge strane, najviše problema vidimo u Evropi, Severnoj i Južnoj Americi. Da li uzrok tome treba tražiti u činjenici da je taj deo sveta bio najpogođeniji SARS-om, pa su već unapred spremnu strategiju i resurse... ili se toliko razlikuje mentalitet ljudi u tamo u odnosu na ostatak sveta?

Mozda su zaduzeni slicni faktori izmedju tih zemalja, klima npr.
Ne kazem da jeste to, ali me cudi da ti to ne pada na pamet, jer sve zemlje koje si nabrojao imaju jako vlaznu\tropsku klimu.
Opet moze da bude i genetika u pitanju. Sve te zemlje cine - azijati.
A evropu i ameriku cine uglavnom evropljani i crnci (u manjem broju azijati)

Ne znam zasto odmah pretpostavljate da su u pitanju drzave\narod. Postoje milioni razloga koji mogu da uticu na to i moze da buce kombinacija ovih tvojih i ovih mojih.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...