Jump to content

Тема о КОРОНАВИРУСУ... све на једном месту

JESSY

Препоручена порука

пре 2 минута, Bilbija рече

U celoj italiji je bila na snazi zabraa kretanja za 65 milona italijana, samo na posao, sa posla, kod lekara i cetvrti slucaj je bio u slucaju neke iznenadne neophodosti ... u slucaju da ti se razboli otac, majka pa moda popunis certifikat da vi otisao do njih. I tako trio meseca, a vi po Srbiji slinite  zbog vikenda.

Ja te pitam je l bio policijski cas ili ne. Ne znam zasto izbegavas odgovor na to pitanje.

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Bilbija рече

Nije vec cekas u redu ispred prodavnice jer je ograicenn broj ljudi u prodavnici ... pa stojis sat -dva dok nne dodjes na red da udes u prodavicu 

124706362-de85da2e-6ae4-4549-b482-8a451c

A sta je bolje, da u pet dana imas redove sa 150 ljudi ili u rasponu od 7 dana redove sa 100 ljudi?

Ja mislim da je logicno da prodavnice rade 24 h da bi sto manje kontakta bilo izmedju ljudi, a ne da skratis vreme odlaska u prodavnicu na 8 h dnevno pet dana, sa totalnom zabranom 48h.

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, nikola a рече

image.png.845139f1473169116be76e070dd53ecf.png

image.png.4b73d320737bee732105952d341a66b6.png

image.png.88e459ec2f60de2209335cb8c8211a4e.png

Definitivno je postojalo kuvanje broja preminulih. Ali mislim da nije bilo samo smanjvianja kada im treba nego i povecavanja po potrebi.

Ako pogledamo sve zemlje, cak i one gde raste broj zarazenih, opada broj preminulih. Jer broj zarazenih raste delom i zbog masovnijih testiranja, a broj preminulih opada jer sad vec imamo oprobane terapije koje znamo da rade.

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, haveaniceday рече

Ja te pitam je l bio policijski cas ili ne. Ne znam zasto izbegavas odgovor na to pitanje.

Bato ne smes da izadjes iz kuce osim bna posao ili kod lekara ili u supermarjket 3 meseca. Kako se to zove kod tebe?

A evo ga certifikat koji si morao da imas:

(lavoro presso ...,
devo effettuare una visita medica, urgente assistenza a congiunti o a persone con disabilità, o
esecuzioni di interventi assistenziali in favore di persone in grave stato di necessità, obblighi di
affidamento di minori, denunce di reati, rientro dall’estero, altri motivi particolari, etc....).

A evo da ti prevedem gde si smeo da ides:

lavoro presso ---radim tu i tu...

moram posetiti lekara, hitno pomoici clanu porodice ili licu sa hendikepom,ili vrsiti intervenciju licima kojima je neophodna ozbiljna pomoc, obaveze prema maloletnnim licima (staratelji), ju slucaju podnosenja krivicnne prijave, povratak iz inostranstva, motivi particolari...ovo zadje je za neke nepredvidjene situazije..

Ovo su jedine situacije u kojima si se mogao kretati po italiji 3 meseca.

E sada kako se tlo zove objasni mi i meni i Avokadu ..da li je policijski cas ili policijska tri meseca?

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Bilbija рече

Bato ne smes da izadjes iz kuce osim bna posao ili kod lekara ili u supermarjket 3 meseca. Kako se to zove kod tebe?

Nisi smeo da se prosetas do parka uopste a? U celoj italiji?

a reci mi sto se ovo ovde ne slaze sa tvojom tvrdnjom:

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, haveaniceday рече

Nisi smeo da se prosetas do parka uopste a? U celoj italiji?

a reci mi sto se ovo ovde ne slaze sa tvojom tvrdnjom:

Nisi smeo bajo da se setas tri meseca, kapiras...

a sta se ovde ne slaze:

On 9 March 2020, the government of Italy under Prime Minister Giuseppe Conte imposed a national quarantine, restricting the movement of the population except for necessity, work, and health circumstances,

...

The lockdown measures, despite being widely approved by the public opinion,[1] were also described as the largest suppression of constitutional rights in the history of the republic.[2][3]

On the evening of 9 March, the quarantine measures were expanded to the entire country, coming into effect the next day. In a televised address, Conte explained that the moves would restrict travel to that necessary for work, and family emergencies, and that all sporting events would be cancelled.[27] Italy was the first country to implement a national quarantine as a result of the 2020 coronavirus outbreak.[28]

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Bilbija рече

Nisi smeo bajo da se setas tri meseca, kapiras...a sta se ovde ne slaze:

On 9 March 2020, the government of Italy under Prime Minister Giuseppe Conte imposed a national quarantine, restricting the movement of the population except for necessity, work, and health circumstances,

..

ja vidim da tu pise da je restrikcija kretanja, nacionalni karantin a ne i policijski cas. Restrikcija kretanja je jedno a policisjki cas je drugo. DA je bio policijski cas pisalo bi "curfew" a ne lockdown i restricted movement.

Ovde  npr pise da si smeo, da se setas i da dzogiras je l nas namerno lazes ili nisi znao ili nas oni lazu? https://www.thelocal.it/20200401/here-are-italys-new-quarantine-rules-on-jogging-walking-and-taking-kids-outside

Nothing changes when it comes to adults going for a run, jog or walk alone. This is allowed, as these all count as forms of exercise, as long as people stay "near home".

Znaci mogao si da izadjes da setas, da dzogiras, oko 200 metara od kuce. Ovde samo pise da nisi mogao da odes na teren da igras fudbal...

A to je poprilicno drugacije od Srbije, gde nisi smeo da mrdnes od pet popodne do 6 ujutru, i od petka do ponedeljka. Dakle morao si da sedis u stanu, nisi smeo uopste iz kuce da izadjes, tukli su ljude jer su ih uhvatili da sede sami ispred zgrade.

Zato te lepo pitam da razjasnis, jer se ti pravis da su to dve iste stvari, jer eto i u jednom i u drugom slucaju kretanje je ograncieno. Samo je italija bila mnogo normalnija i manje restriktivna od Srbije.

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, haveaniceday рече

ja vidim da tu pise da je restrikcija kretanja, nacionalni karantin a ne i policijski cas. Restrikcija kretanja je jedno a policisjki cas je drugo. DA je bio policijski cas pisalo bi "curfew" a ne lockdown i restricted movement.

Ovde  npr pise da si smeo, da se setas i da dzogiras je l nas namerno lazes ili nisi znao ili nas oni lazu? https://www.thelocal.it/20200401/here-are-italys-new-quarantine-rules-on-jogging-walking-and-taking-kids-outside

Nothing changes when it comes to adults going for a run, jog or walk alone. This is allowed, as these all count as forms of exercise, as long as people stay "near home".

Znaci mogao si da izadjes da setas, da dzogiras, oko 200 metara od kuce. Ovde samo pise da nisi mogao da odes na teren da igras fudbal...

A to je poprilicno drugacije od Srbije, gde nisi smeo da mrdnes od pet popodne do 6 ujutru, i od petka do ponedeljka. Dakle morao si da sedis u stanu, nisi smeo uopste iz kuce da izadjes, tukli su ljude jer su ih uhvatili da sede sami ispred zgrade.

Zato te lepo pitam da razjasnis, jer se ti pravis da su to dve iste stvari, jer eto i u jednom i u drugom slucaju kretanje je ograncieno. Samo je italija bila mnogo normalnija i manje restriktivna od Srbije.

LOCKDOWN znnaci IZOLACIJA, karatin nacionalni, 65 milona ljudi je bilo u karantinu 3 meseca. A karanti znas valjda sta je. nema konntakata, nema kretannja, nnema druzennja ...3 meseca bajo ..

A 200 m oko kuce si mogao da trckaras?  pa to je bilo super onda samo ne znam zasto su ulice bile puste... i tako tri meseca ...nemate vi blagog pojma sta je ograicavanje kretanja i policijski cas u Srbiji...

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, haveaniceday рече

Pogledaj onih nekoliko videa gde policija naplacuje kaznne zbog odlaska u supermarket koji nije ajblizi mestu stanovanja ,a zaista nemam strpljenja da ti objasnjavam i da te ubedjujem u esto sto ne zelis da verujes.

Подели на овим сајтовима

пре 16 минута, Bilbija рече

LOCKDOWN znnaci IZOLACIJA, karatin nacionalni, 65 milona ljudi je bilo u karantinu 3 meseca. A karanti znas valjda sta je. nema konntakata, nema kretannja, nnema druzennja ...3 meseca bajo ..

A 200 m oko kuce si mogao da trckaras?  pa to je bilo super onda samo ne znam zasto su ulice bile puste... i tako tri meseca ...nemate vi blagog pojma sta je ograicavanje kretanja i policijski cas u Srbiji...

WWW.JAGRANJOSH.COM

Difference between the Lockdown and Curfew: During the curfew, all the essential services, schools, colleges, and markets are closed for a specific

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Bilbija рече

naravno da ima razlike ali sustina je ista.

Ne, upravo je suština različita što sam ti već objasnio...

пре 2 часа, Bilbija рече

Zabranna kretaja

Ograničenje kretanja... jedino u celom svetu je naš Šizoje zabranio kretanje...

пре 2 часа, Bilbija рече

je bila u italiji a snazi 2-3 meseca. Samo na posao , sa pòosla, hrana. lekar ...

Šetnja, džoging, apoteka i sve što se može smatrati za hitno i važno...

пре 2 часа, Bilbija рече

kako se to zove potpuno je nebitno jer kada si na ulici odmah ti prilazi policija i pita gde ces i zasto. 

Ovde je policija prilazila i samo tražila da vidi da li imaš ausvajs.... nije pitala gde ćeš i zašto jer je to nebitno ako nemaš/imaš ausvajs...

пре 2 часа, Bilbija рече

To sto ti sam popunjavas certifikat je nesto sto mi nemamo u Srbiji a italijani imaju zadnjih desetak godina i uvedeo je radi smanjenja maltretirabnja gradjana po salterima sa birokratijom.Tebi recimo treba certifikat da si rezident da bi mogao da kupis kola.

Imam klijente koji rade samo noću zbog prirode posla... njihovi zaposleni nisu dobili ausvajs... u Italiji bi popunili taj sertifikat i radili normalno... razumeš razliku?

пре 2 часа, Bilbija рече

Puste ulice u celoj Italiji, kapiras ..

Kapiram ali ne znam zašto to stalno ponavljaš kad je irelevantno za priču.

пре 2 часа, Bilbija рече

A da je neophodo spreciti kretaje radi umanjenja mogusnosti sire nja zaraze je potpuno logicno i shvatljivo.

Smanjiti kretanje... ne sprečiti... takođe, postoje načini da se smanji kretanje bez policijskog časa... zato ni jedna zemlja na svetu nije povodom pandemije uvela policijski čas...

пре 2 часа, Bilbija рече

Samo sto je situacija u Srbiji bila mnogo blaza, vi ste bili kao na letovajju u poredjenju sa italijanima.

Situacija u nekim gradovima je bila mnogo blaža nego u drugim gradovima pa je Šizoje uveo policijski čas svuda.

Evo sad je situacija u Beogradu mnogo blaža nego u Novom Pazaru, pa Šizoje uvodi policijski čas u Beogradu ali ne i u Novom Pazaru...

Zato što policijski čas nema nikakve veze sa borbom protiv kovida...

пре 2 часа, Bilbija рече

Ali vi u Srbiji niste osetili ni deseti deo restrikcija koje su bile a snazi u Italiji.

Aha... naročito stariji koji uopše nisu smeli da izlaze iz kuće... osim ako nemaju ausvajs... onda mogu kad hoće i gde hoće... ako ti SNS da dozvolu da izlaziš tokom policijskog časa onda te korona zaobilazi... skroz logično i u funkciji borbe protiv virusa...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 5 часа, Avocado рече

Ne, upravo je suština različita što sam ti već objasnio...

Ograničenje kretanja... jedino u celom svetu je naš Šizoje zabranio kretanje...

Šetnja, džoging, apoteka i sve što se može smatrati za hitno i važno...

Ovde je policija prilazila i samo tražila da vidi da li imaš ausvajs.... nije pitala gde ćeš i zašto jer je to nebitno ako nemaš/imaš ausvajs...

Imam klijente koji rade samo noću zbog prirode posla... njihovi zaposleni nisu dobili ausvajs... u Italiji bi popunili taj sertifikat i radili normalno... razumeš razliku?

Kapiram ali ne znam zašto to stalno ponavljaš kad je irelevantno za priču.

Smanjiti kretanje... ne sprečiti... takođe, postoje načini da se smanji kretanje bez policijskog časa... zato ni jedna zemlja na svetu nije povodom pandemije uvela policijski čas...

Situacija u nekim gradovima je bila mnogo blaža nego u drugim gradovima pa je Šizoje uveo policijski čas svuda.

Evo sad je situacija u Beogradu mnogo blaža nego u Novom Pazaru, pa Šizoje uvodi policijski čas u Beogradu ali ne i u Novom Pazaru...

Zato što policijski čas nema nikakve veze sa borbom protiv kovida...

Aha... naročito stariji koji uopše nisu smeli da izlaze iz kuće... osim ako nemaju ausvajs... onda mogu kad hoće i gde hoće... ako ti SNS da dozvolu da izlaziš tokom policijskog časa onda te korona zaobilazi... skroz logično i u funkciji borbe protiv virusa...

Sustina je ista, spreciti kretajem gradjana da bi se izbeglo sirennje zaraze. Shodno sopstvemnim uslovima drzave su se i ponasale. U zavisosti od srepenna odgovornosti gradjanna, zdravstveog sistema i tome slicnno. Srbiji je trebao policijskl cas jer gradjani slabo kopcaju opasost od ove zaraze. te stoga se uvode odgovarajuce mere.  Nemcima recimo su bile zlatno blaze mere ali nemci i innace se nesto ne ljube tri puta kada se sretnu ili kada cestitaju Bajram jedni drugima. U Italiji je opet bilo znantno restriktivnije nego i u Srbiji i u Nemackoj. I tako tri meseca. A kara imas zabranu kretanja tri meseca kao u Italiji onda zalbe na vikennt u Srbiju izgledaju smesno. Ali srecom u Srbiji je bilo znato mannje zarazenih ego u Italiji pa je zbog toga kod vas sve bilo znatno opustenije i sa manje ogranicenja . 

Подели на овим сајтовима

Update: Chinese mainland reports 9 new confirmed COVID-19 cases, all imported

Gaokao, or the national college entrance exam, concluded in some parts of China on Wednesday.

jjj.jpg

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...