Jump to content

Тема о КОРОНАВИРУСУ... све на једном месту

JESSY

Препоручена порука

пре 18 часа, cloudking рече

@haveaniceday e i ovo je simptom... krene kao "statistika" a onda ga preuzmi teoreticari zavera i dobijes da je nosenje maski i drazenj fizicke distance zapravo "psiholoski rat protiv naroda" a narod ko narod, posto nismo ovce, sve planove zlih mocnika provalimo iz prve!

Pa narod ko narod, kada ga prisilajvas an neke gluposti on reaguje buntom.

Kada mu zabranis da izadje iz kuce i da seta na otvorenom.... pocne i ostale stvari koje trazi od njega ( a koje su razumne ) da tretira kao maltretiranje. Ljudi cene slobodu i ne vole naredjivanja, posebno ne besmislena naredjivanja (zanrama izlaska napolje 4 dana, kuci u pet, itd).

na neki nacin i ne grese jeste psiholoski rat. Ne znam zasto uopste odbacas to kao da je pitanje ili ili. Mozes ti da koristis razumne st vari da bi uvalio neke nerazumne i maltretrirao druge ljude.

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, haveaniceday рече

Pa narod ko narod, kada ga prisilajvas an neke gluposti on reaguje buntom.

Kada mu zabranis da izadje iz kuce i da seta na otvorenom.... pocne i ostale stvari koje trazi od njega ( a koje su razumne ) da tretira kao maltretiranje. Ljudi cene slobodu i ne vole naredjivanja, posebno ne besmislena naredjivanja (zanrama izlaska napolje 4 dana, kuci u pet, itd).

Ово јесте тачно.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, GeniusAtWork рече

Ово јесте тачно.

Ja sam to zakljucio iz diskusije sa avaksima. Na stranu ovi sto vode tu pricu, ali vecina njih sto zaglave u toj prici a nisu dr.Jovana su samo ljudi koji su u fazonu... "traze od mene da spricam svoje dete, i to na silu, i to uvek i to cime god mi oni kazu"  i na sve to dodam u kakvoj zemlji zivimo gde niko nije odgovoran za nista....sto bi iko od njih verovao javnom zdravlju i to na silu bio nateran.....

Zato mislim da "pro vaxi" prave vecu stetu vakcinaciji sa pokusajima prisiljavanja nego korist.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, GeniusAtWork рече

Ово јесте тачно.

Искрено мислим да треба да привремено ограниче утакмице, вел'ке журке и славља и генерално та масовна окупљања јер је сад више него очигледно да највећи русвај тренутно креће с таквих места и догађаја. А остало оставиш људима на одговорност и цепај. Чини ми се да су поред журки и утакмица једини додатни проблем биле неке специфичне фабрике, ал то се да решити уз мало организације. Вирус се не може зауставити, ал не мора баш 20000 људи да му буде изложено у току једне вечери. Ако буду поново вратили лудачке мере, затварање у куће, оне болнице за људе без симптома и слично, народ ће цикнути, на крају можда избије и потпуно спонатана побуна очајих и полуделих људи.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Juanito рече

Искрено мислим да треба да привремено ограниче утакмице, вел'ке журке и славља и генерално та масовна окупљања јер је сад више него очигледно да највећи русвај тренутно креће с таквих места и догађаја. А остало оставиш људима на одговорност и цепај. Чини ми се да су поред журки и утакмица једини додатни проблем биле неке специфичне фабрике, ал то се да решити уз мало организације. Вирус се не може зауставити, ал не мора баш 20000 људи да му буде изложено у току једне вечери. Ако буду поново вратили лудачке мере, затварање у куће, оне болнице за људе без симптома и слично, народ ће цикнути, на крају можда избије и потпуно спонатана побуна очајих и полуделих људи.

najracionalnije stanje jeste da se sve te stvari koje si nabrojao limitiraju i da prodavnice rade po mogucstvu 24 sata da ljudi mogu da spodele svoje shopinge i da se ne zabranjuje ljudima izlazak u parkove i napolje da bi dobili sto vise vitamina D i da kupe suplmente cinka..

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, Juanito рече

Ја да се питам:

Моментално бих забранио било каква окупљања, на отвореном или затвореном. Све утакмице ако се играју, играће се без публике као што је у оним државама Европе које су поново покренуле спорт. Нема митинговања, страначких окупљања и вожњи по Србији, и осталог.

Затворио бих студентске домове до даљег. Они су сада највећа жаришта. Ако су школе и факултети још увек затворени, нема потребе да се студенти доводе безвезе у ризик. И да доведу неког у ризик после.

Евентуално бих можда увео контролу за људе који долазе из најтеже погођених држава (Бразил, Мексико, Индија, САД).

И то је то. То је оно што би по мени држава требала и морала да уради. Све више од тога је контрапродуктивно и јако опасно. И само може да створи инат, бунт и контраефекат.

Подели на овим сајтовима

@Avocado Не игноришем оно питање, него немам конкретан одговор. Знам формулу (Бајесова теорема) и ферцера ми за многе случајеве, ал не могу никако да скотам шта овде конретно треба да убацим у формулу. Другим речима, не знам како да формулишем хипотезу за случај независних виђања са више људи. Она формула за поновљено бацање коцкица се не користи за бајесовску вероватноћу. 

Подели на овим сајтовима

Iskreno pocinjem da mislim da ce novi talas "karantina" ili ti kod nas policijskog casa da se uvede cim bude trebao da oteza opoziciji skupljanje potpisa i pojavu u medijima....dok ce vladajuca stranka 24\7 pink da forsira.

Imacemo nagli skok obolelih za koji ce da izadju eksperti ™  da na m pricaju kako smo mi zapravo neodgovorna goveda i da moramo da i slusamo a njihova preporuka ce da bude - svi u kuce kad  vam mi kazemo, a u isto vreme ce to da bude termin emitovanja govora voljenog predsednika.....

A pojedini ce dami pricaju da patim od dunning krugera i da ne verujem u nauku i da treba da slusam 10 0000 naucnika ako to ne poslusam, da sam ubica, da hocu svi da pomru i ostale taktike koje su koristi.

Подели на овим сајтовима

RS.N1INFO.COM

Poslednjih dana broj novoobolelih od koronavirusa svaki dan kreće se oko 90. Prošle nedelje imali smo više sportskih...

Подели на овим сајтовима

пре 17 минута, GeniusAtWork рече
RS.N1INFO.COM

Poslednjih dana broj novoobolelih od koronavirusa svaki dan kreće se oko 90. Prošle nedelje imali smo više sportskih...

Избори доиста и нису (не морају да буду) толики ризик, ал зајебанције пре избора су ризик. 

Подели на овим сајтовима

BiH je na početku gdje je bila u martu

image.png.468d9c37cf65fb7c602f16c3322f9ea4.png

• Свиђа ми се 1

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 4 часа, haveaniceday рече

najracionalnije stanje jeste da se sve te stvari koje si nabrojao limitiraju i da prodavnice rade po mogucstvu 24 sata da ljudi mogu da spodele svoje shopinge i da se ne zabranjuje ljudima izlazak u parkove i napolje da bi dobili sto vise vitamina D i da kupe suplmente cinka..

i obavezno nosenje maski u zatvorenim prostorijama.

• Свиђа ми се 1
пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, haveaniceday рече

Imacemo nagli skok obolelih za koji ce da izadju eksperti ™  da na m pricaju kako smo mi zapravo neodgovorna goveda i da moramo da i slusamo a njihova preporuka ce da bude - svi u kuce kad  vam mi kazemo, a u isto vreme ce to da bude termin emitovanja govora voljenog predsednika.....

И мени се нешто чини да нам ово следи...

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...