Jump to content

Тема о КОРОНАВИРУСУ... све на једном месту

JESSY

Препоручена порука

пре 5 минута, Avocado рече

I šta Bajes kaže o tome... ako ja dodjem u kontakt sa koronom 15 puta, ti dodjes u kontakt sa koronom 100 puta, jel su nam iste sanse da se zarazimo?

Занимљиво ми. :D

Шансу су исте, али вероватноћа је упитна. ..ваљда . 

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

Ја рекох: "Сваки дан окушам смрт", а он ће на то: "Бог је рекао да те љуби. Зато буди спокојан."

Св. Исак Сирин

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Avocado рече

I šta Bajes kaže o tome... ako ja dodjem u kontakt sa koronom 15 puta, ti dodjes u kontakt sa koronom 100 puta, jel su nam iste sanse da se zarazimo?

Нигде не могу да нађем примере таквих процена да би ми било јасно и да бих могао да ти одговорим. Сви примери које налазим су заправо корисни за научно истраживање, дијагностику или судске одлуке. На пример, Бајес је одличан (кажу, математички најбољи алат) за процене типа ”колика је вероватноћа да је неко крив у светлу тих и тих доказа” или ”колика је вероватноћа да има корону или неки други вирус за дате симптоме”. Али јако тешко налазим како се примењује на процену вероватноће да ће се нешто догодити.

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

35 minutes ago, Рапсоди said:

Занимљиво ми. :D

Шансу су исте, али вероватноћа је упитна. ..ваљда .

Pitah kakva je situacija po Bajesu... a ne po Mlađi...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, GeniusAtWork рече

Форум у шоку! Расправа о ВЕРОВАТНОЋИ је попримила димензије које нећете ВЕРОВАТИ!!!

A kada pročitate šta su Avokado i Mlađa jedan drugom rekli, ostaćete u NEVERICI! 

porukom-dobrote-nahrani-gladnog.thumb.jpg.e6722ef9e536dc201ac006f5bb88acb0.jpg

Подели на овим сајтовима

20 minutes ago, Juanito said:

Нигде не могу да нађем примере таквих процена да би ми било јасно и да бих могао да ти одговорим. Сви примери које налазим су заправо корисни за научно истраживање, дијагностику или судске одлуке. На пример, Бајес је одличан (кажу, математички најбољи алат) за процене типа ”колика је вероватноћа да је неко крив у светлу тих и тих доказа” или ”колика је вероватноћа да има корону или неки други вирус за дате симптоме”. Али јако тешко налазим како се примењује на процену вероватноће да ће се нешто догодити.

Hmmm.... hvala na odgovoru ali ne kontam... iz prošle poruke sam razumeo da je za takva pitanja bolji bajesovski pristup, a sad razumem da se teško primenjuje na ovo pitanje... pri čemu meni deluje da je odgovor sasvim jednostavan... da je svakako veća šansa/verovatnoća da se zaraziš ako dođeš u kontakt sa koronom 100 puta nego ako dođeš u kontakt 15 puta... i da je formula ona koju sam već pokazao za dobijanje broja 6 na kockici:  1 - (šansa da se ne zaraziš u pojedinačnom kontaktu) ^ broj kontakata...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 34 минута, Avocado рече

Pitah kakva je situacija po Bajesu... a ne po Mlađi...

Не верујем у његово васкрсење :D

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Подели на овим сајтовима

@Avocado  Ниси укапирао поенту , али нема везе .  

Подели на овим сајтовима

U stvari smislio sam bolji način od potpunog ignorisanja....

1 hour ago, haveaniceday said:

Odds na engleskom - verovatnoca na srpskom ( u strucnoj literaturi).
Chance (probability) na engleskom - sansa na srpskom.

12:smeha::))12:smeha::))

1 hour ago, haveaniceday said:

mozes da vidis ovde u formuli da si racunao odds.

:unbelieveble: joooj12:smeha::))7896634confused1

Подели на овим сајтовима

6 minutes ago, cloudking said:

:D

104385449_10158222479186897_497631764528

znam, znam..  "Korona se siri bez obzira dal si zatvoren"... "i kad se izolujes i kad se ne izolujes korona se siri jednakom brzinom"... "sedenje kod kuce ubija vise nego korona" sve znam, nego dobra fora jbg :D

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

45 minutes ago, PredragVId said:

image.png

@haveaniceday e i ovo je simptom... krene kao "statistika" a onda ga preuzmi teoreticari zavera i dobijes da je nosenje maski i drazenj fizicke distance zapravo "psiholoski rat protiv naroda" a narod ko narod, posto nismo ovce, sve planove zlih mocnika provalimo iz prve!

• Свиђа ми се 1
пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

Изгледа да је код нас ситуација благо речено јако лоша.

Задњих пар дана је удвостручен број новозаражених. У Нишу је удесетостручен у поређењу од пре пар недеља. У Крагујевцу, који јако дуго није имао заражене, 37 хоспитализовано, од тога деветоро на респираторима.

У синдикату здравства данас су изјавили да се опет отварају ковид болнице и да је лекарима из примарне заштите наложено да се спреме да пређу у њих. Што по њима значи да ће можда и још пре избора бити уведено или опет ванредно стање или ванредна ситуација.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...