Jump to content

Тема о КОРОНАВИРУСУ... све на једном месту

JESSY

Препоручена порука

Управо сада, Dimitrije рече

@Ayla   otvori kanal na jutjubu ja ću da ti šaljem goste iz Srbije, 100.000 sabskrajbera za čas. Kakav vam je internet, pošto treba malo jači za strimig?

Kada nana Almedina otvori suncobran pred kuću, dobar nam je signal.

Nemoj ovdje o tome, molim te, spamujemo temu koja je mnogima trenutno od najvećeg značaja. 
Imaš temu offtopic do mile volje, pa udri tamo.

Подели на овим сајтовима

пре 23 часа, Grizzly Adams рече

@Dimitrije

Uzalud se trudis. :)

Ljudi ko da nikad nisu isli u opstinu da izvade jedan papir pa ne znaju kakva je to "efikasna organizacija"... Kad se uspanicis - samo pendrek. Pendrek leci i Sidu a kamo li koronavirus... Zbog kineskih komunjara koji su lecili pendrekom umesto mozgom sada ispasta ceo svet.

Тренутно је Шведска практично једини бастион слободе на планети Земљи. Сви остали су огрезли у тоталитаризам у мањој или већој мери и увели разна ограничења за своје грађане. Живео феминизам, знао сам да су те женске прикривени либертаријанци.

NOVA.RS

Panični strah, ali i opreznost usled pandemije koronavirusa, u svim zemljama zatvorio je škole, vrtiće, restorane, sportske centre, osim u Švedskoj.

Подели на овим сајтовима

А пазите ово. Холандија, земља за коју се често тврди да има један од најбољих здравствених система на свету, је до јуче имала 575 кревета на интензивној за пацијенте са короном. Јуче су повећали на 925 јер је број пацијената достигао 487. И управо су наручили 2000 респиратора и не зна се још кад ће стићи. Данас им је умрло 63.

Извор на холандском (можете прочитати преко гугл транслејт):

NOS.NL

Hoe gaat Nederland om met het tekort aan beademingsapparatuur? Lees het aan de hand van drie vragen.

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Juanito рече

А пазите ово. Холандија, земља за коју се често тврди да има један од најбољих здравствених система на свету, је до јуче имала 575 кревета на интензивној за пацијенте са короном. Јуче су повећали на 925 јер је број пацијената достигао 487. И управо су наручили 2000 респиратора и не зна се још кад ће стићи. Данас им је умрло 63.

NOS.NL

Hoe gaat Nederland om met het tekort aan beademingsapparatuur? Lees het aan de hand van drie vragen.

Да сам Холанђанин, мсм да бих био бесан на државу Низоземску... 

Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos.
"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Juanito рече

Imaju 17.8m stanovnika, i oko 900 milijardi BDP otprilike srazmjerno Singapuru i njihovom broju stanovnika i BDP-u, a zdravstvo im ne može primirisati Singapurskom...nije da nemju para, samo ih izgleda ne raspoređuju na pravilan način. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 32 минута, Juanito рече

Тренутно је Шведска практично једини бастион слободе на планети Земљи. Сви остали су огрезли у тоталитаризам у мањој или већој мери и увели разна ограничења за своје грађане. Живео феминизам, знао сам да су те женске прикривени либертаријанци.

NOVA.RS

Panični strah, ali i opreznost usled pandemije koronavirusa, u svim zemljama zatvorio je škole, vrtiće, restorane, sportske centre, osim u Švedskoj.

Brate, ajde ti praktikuj "socialnu udaljenost" i "karantin" u ovim okolnostima...

d27vjk6-4b94066e-a657-413e-a4e7-bbeab055

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, Срђан Шијакињић рече

Да сам Холанђанин, мсм да бих био бесан на државу Низоземску... 

Холанђани огромном већином верују да имају најбоље здравство на свету. Мислим да њима то уопште није битно. Превентивна медицина практично не постоји, женама није уопште омогућено да рада папа тест пре тридесете, чак не могу ни да плате да га ураде својевољно, лекари опште праксе лече све док пацијент не почне да умире итд итд. Нигде нисам видео гори здравствени систем по дизајну. Наравно, многи други системи су пропали и лоши због корупције и сличних разлога, ал никад нисам видео систем који је свесно дизајниран да буде толико лош.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Grizzly Adams рече

Brate, ajde ti praktikuj "socialnu udaljenost" i "karantin" u ovim okolnostima...

d27vjk6-4b94066e-a657-413e-a4e7-bbeab055

Па зато ће код вас ту да забране оргије. Ладно званично изјавили да је Десанка једини безбедан сексуални партнер. :smeh1:

WWW.B92.NET

Zdravstveni zvaničnici Njujorka, grada sa 8,7 miliona stanovnika, od kojih je koronavirusom zaraženo više od 12.000 ljudi, izdali su priručnik za bezbedan seksualni život, u kome na prvom mestu...

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Juanito рече

Холанђани огромном већином верују да имају најбоље здравство на свету. Мислим да њима то уопште није битно. Превентивна медицина практично не постоји, женама није уопште омогућено да рада папа тест пре тридесете, чак не могу ни да плате да га ураде својевољно, лекари опште праксе лече све док пацијент не почне да умире итд итд. Нигде нисам видео гори здравствени систем по дизајну. Наравно, многи други системи су пропали и лоши због корупције и сличних разлога, ал никад нисам видео систем који је свесно дизајниран да буде толико лош.

Баш интересантно, а ипак су у топ 20 по дуговечности, изгледа да су други фактори изражени. А какво је приватно здравство, колико се користи и колико је доступно? Мислим да ће бити, Боже ме опрости ако тако може да се каже, занимљиво видети реакције људи у развијеним земљама које буду радиле лош посао у овој кризи. Јер на крају вирус не бира између богатих и сиромашних превише, ни богати људи неће моћи да се спасу ако не буде респиратора, без обзира што се у нормалним околностима можда лече приватно... 

Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos.
"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

Skandal u Švajcarskoj, Dačić najavio protestnu notu

;;...a u međuvremenu se zarazio i drugi diplomata, koga nisu hteli da puste u bolnicu u Švajcarskoj - rekao je Dačić.

Ministar je rekao da će protestovati zbog toga, jer da se tako nešto desi njihovim ljudima kod nas, reakcija Srbije bi svakako bila humanija.

demokratija-u-muzickoj-slagalici.jpg

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...