Jump to content

Тема о КОРОНАВИРУСУ... све на једном месту

JESSY

Препоручена порука

Sano jedno pitanje: kako može država da se više brine o mom zdravlju,nego ja? Kako ona mene više voli nego ja sebe,pa ne znam šta je po mene dobro.
Daj čoveče ne pričaj koješta.
Svako treba sam da odluči dal će i kolko da bude u samoizolaciji

Predlažem rješenje.
Pustimo da virus odradi svoje, hronično bolesni ljudi bez obzira na dob su svakako neproduktivni ljudi...što nije dobro za sveti kaptializam. Ljudi koji su pred penzijom i nakon nje, pa i oni su beskorisni za sveti kapitalizam, i za penzioni fond samo su breme društvu. Sve ih treba pustiti da pomru, oni najjači će izaći neokrznuti usljed epidemije. Ne treba nikoga primati u bolnicu i tako i tako...one koji dobiju teške komplikacije, samo na ulazu u bolnicu treba preusmjeriti u određeno mjesto gdje će umrijeti u mukama, i onda ih pokopati u neku jamu. Bolnica ne treba da pati tako da običan čovjek može doći na pregled. Običan čovjek treba da živi punim plućima, i šta ima neki tamo stari sa komplikacijama koje virus može ubiti, da im smetaju u njihovom življenju. 
Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Dimitrije рече

Sano jedno pitanje: kako može država da se više brine o mom zdravlju,nego ja? Kako ona mene više voli nego ja sebe,pa ne znam šta je po mene dobro.

Ne brine se država o tvom zdravlju. 

Država se brine da se zaraza ne raširi i zahvati veliki broj ljudi. 

Ti ovdje namjerno trolaš, jer svojim pisanjem direktno izjavljuješ da te nije briga ako bi nekome prenio zarazu, jer bitan si sam sebi i da imaš slobodu da se krećeš i radiš šta hoćeš. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Dimitrije рече

Jel bi tako mislio i da trenutno zivis u Italiji?

Подели на овим сајтовима

пре 50 минута, Срђан Шијакињић рече

Лик кога сам поменуо, овај Мартенсен, каже да је до овога дошло и делимично зато што свет није довољно научио из кризе 2008. године, па су се у међувремену поновиле исте грешке. Он пре свега прича о америчким великим корпорацијама које су се понашале неодговорно и бринуле само о користи својих директора, а сада рачунају на државу да их извади (помиње се да Боинг, Спејс Икс, Безос и остали тешкаши траже огромне зајмове). Каже и да ова криза има оволики утицај јер је економија таква да зависи од сталне експанзије, па не може да опстане у случају застоја. Како теби то има смисла све? 

Mislim da sam video par njegovih snimaka ranije. Sve zavisi kako se bude razvijala situacija, tesko je predvideti...

Ono sto je sigurno - ovo ce proci. Pre ili kasnije. Posle toga sledi oporavak cija brzina zavisi koliko traje "blokada". Ako se odrzi vecina postojecih kompanija oporavak ce biti veoma brz, ako se raspadnu onda ce trebati malo vise vremena dok se uspostave nove. Tu su veci problem mali biznisi nego velike korporacije.

Mislim da bi mnogo bolje bilo pustiti firme da rade uz dodatne mere opreza i zastite nego "iskljucivati ekonomiju" kako se to radi. Ima puno biznisa koje ljudi mogu da obavljaju bezbedno uz minimalni rizik za sirenje zaraze ako se malo povede racuna. Ljudi su svesni situacije i trude se najboje sto mogu, na primer:

Screen-Shot-2020-03-23-at-9-48-59-AM.png

Nazalost, mi ljudi smo prirodno veoma skloni panici i preteramo sa reakcijama pa napravimo vecu stetu od koristi.

Bice sve OK. Pregurali smo i gore stvari pa cemo i ovo.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Ако већ није неко поставио ово.... у Француској умрло у последња 24h 186 људи и 8675 у болницама..... у Италији умрло 601 a Шпанији умрло 435...

WWW.LEFIGARO.FR

Le gouvernement se prépare à prolonger le confinement de la population pour contrer l'épidémie de coronavirus. Le premier...

Подели на овим сајтовима

ne bih izlazio da sam zaražen,nikad. Apsolutno pre svega sam sam sebi bitan,i ima pravo da radim kako mi je lepo jer Volim Boga on voli mene,i imam tu slobodu. Jer sam čovek!

Ne brine se država o tvom zdravlju. 
Država se brine da se zaraza ne raširi i zahvati veliki broj ljudi. 
Ti ovdje namjerno trolaš, jer svojim pisanjem direktno izjavljuješ da te nije briga ako bi nekome prenio zarazu, jer bitan si sam sebi i da imaš slobodu da se krećeš i radiš šta hoćeš. 

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Dimitrije рече

ne bih izlazio da sam zaražen,nikad. Apsolutno pre svega sam sam sebi bitan,i ima pravo da radim kako mi je lepo jer Volim Boga on voli mene,i imam tu slobodu. Jer sam čovek!

Jesi li ti sam sebi bitan, to je najmanje važno. Bitno je da kontaš da li svojim postupcima ugrožavaš druge, očigledno da ne kontaš.

Većina ljudi su se zarazili u ovoj epidemiji tako jer su bili u blizini ljudi za koje nisu znali da su zaraženi, jer i sami prenositelji nisu znali. A svi su dobro znali da je započela epidemija. A gro je primjera lošeg ponašanja:

- U Banja Luci je jedan klaster zaraze nastao tako što su se momak i cura vratili sa skijanja u Austriji, i išli na zabave i sretali se sa gomilom ljudi, tek nakon što su proširili zarazu toga javili se da su bili u Austriji.

- U Hrvatskoj su primjećeni ljudi koji izlaze na benzinske pumpe da kupuju čips i sokove, druže se i piju kafu jer su prodavnice zatvorene u 17 sati. 

- Kod Prijedora je sinoć čovjek izazvao saobraćajni udes, a imao je rješenje o smaoizolaciji jer se vratio iz inostranstva

- U Njemačkoj policija mora da razbija korona zabave jer mladi prkosno ogranizuju skupljanja u javnosti da se provode jer se junače da im korona ne može ništa. 

- U Hrvatskoj je direktorica neke banje dobila otkaz jer je isto tako organizovala "korona parti" za starije osobe i penzionere i pored uvedenog policijskog časa i zabrane okupljanja. 

-U Austriji se sad sprovodi istraga u jednom skijalištu koje je bilo rasadnik zaraza po Evropi jer nisu zatvorili na vrijeme kada je izbila epidemija u Italiji i ako su upozoravani. 

Ovo je samo vrh ledenog brijega koji pokazuje da ljudi nisu u većini sposobni da se samorganizuju u vrijeme zaraza i drugih pošasti koje mogu biti opasne po društvo. Znam da slijepo vjerujete u samoorganizovanost i moć pojedinca da odluči ispravno, ali to ne važi u ovom univerzumu. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Jesi li ti sam sebi bitan, to je najmanje važno. Bitno je da kontaš da li svojim postupcima ugrožavaš druge, očigledno da ne kontaš.
Većina ljudi su se zarazili u ovoj epidemiji tako jer su bili u blizini ljudi za koje nisu znali da su zaraženi, jer i sami prenositelji nisu znali. A svi su dobro znali da je započela epidemija. A gro je primjera lošeg ponašanja:
- U Banja Luci je jedan klaster zaraze nastao tako što su se momak i cura vratili sa skijanja u Austriji, i išli na zabave i sretali se sa gomilom ljudi, tek nakon što su proširili zarazu toga javili se da su bili u Austriji.
- U Hrvatskoj su primjećeni ljudi koji izlaze na benzinske pumpe da kupuju čips i sokove, druže se i piju kafu jer su prodavnice zatvorene u 17 sati. 
- Kod Prijedora je sinoć čovjek izazvao saobraćajni udes, a imao je rješenje o smaoizolaciji jer se vratio iz inostranstva
- U Njemačkoj policija mora da razbija korona zabave jer mladi prkosno ogranizuju skupljanja u javnosti da se provode jer se junače da im korona ne može ništa. 
- U Hrvatskoj je direktorica neke banje dobila otkaz jer je isto tako organizovala "korona parti" za starije osobe i penzionere i pored uvedenog policijskog časa i zabrane okupljanja. 
-U Austriji se sad sprovodi istraga u jednom skijalištu koje je bilo rasadnik zaraza po Evropi jer nisu zatvorili na vrijeme kada je izbila epidemija u Italiji i ako su upozoravani. 
Ovo je samo vrh ledenog brijega koji pokazuje da ljudi nisu u većini sposobni da se samorganizuju u vrijeme zaraza i drugih pošasti koje mogu biti opasne po društvo. Znam da slijepo vjerujete u samoorganizovanost i moć pojedinca da odluči ispravno, ali to ne važi u ovom univerzumu. 
Znam da slijepo vjerujete u samoorganizovanost i moć pojedinca da odluči ispravno, ali to ne važi u ovom univerzumu. 

U Južnoj Koreji, država nikako nije ograničavala kretanje, sami mali preduzednici su zabranjivali ulaz ljudima bez maski i rukavica,imali prava da prime koga hoće,i imaju najbolje rezultate,plus su testirali do pre nekoliko dana preko 300.000 ljudi,bez državnog monopola na testere. I u Evropi holandija sprovela neke mere,postojini naziv kako se zove,bez karantina, jer smatraju da će ljudi uspeti sami da steknu imunitet,bz represija
Подели на овим сајтовима

@Dimitrije

Uzalud se trudis. :)

Ljudi ko da nikad nisu isli u opstinu da izvade jedan papir pa ne znaju kakva je to "efikasna organizacija"... Kad se uspanicis - samo pendrek. Pendrek leci i Sidu a kamo li koronavirus... Zbog kineskih komunjara koji su lecili pendrekom umesto mozgom sada ispasta ceo svet.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Bake i deke koje spasimo danas od korone sledeće godine će umreti od sezonskog gripa.

To je prirodno jer čovek ne živi večno a kada ima preko 80 godina i 3 hronične bolesti svaka kijavica može biti poslednja. 

Međutim, od zaustavljanja svetske ekonomije na ovakav način umreće mnogo više ljudi plus još neke psiho i socijalne patologije gratis.

Samo neće biti toliko očigledno, niko neće moći da ukaže na kauzalan lanac od nečije individualne propasti do proglašenja vanrednog stanja i neće biti novinara da snimaju to kamerom i gnjave sa TVa.

Nije smrt najgora stvar, drugari. Najgora stvar je život u paklenim uslovima u kojoj se perspektiva smrti javlja kao uteha :ok:

Kolaps U Najavi:

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...