Jump to content

Драгомир Анђелковић: Брутално и примитивно блаћење +Амфилохија

Оцени ову тему

Препоручена порука

On 11. 1. 2020. at 12:47, Ćiriličar рече

@Pontifex Emeritus 
Пар ствари - а ти Жекљко се расправите, мада је ова расправа глупа, као и све које ти започнеш:

• Григорије је оног новинарчића анатемисао ради пар текстова, а овде се отима имовина Цркви, отимају се Светиње, где је чак рука Св. Јована и мошти наших Светаца; отима се историја и криви, и српском народу, поред клања националног идентитета, онемогућава било какав опстанак доле осим да конвертиррају - са духовне стране, то је горе него физичко истребљење!
  • Везано за твоје ум(обол)не опаске, од вл. Стефана кога исмејаваш јер је исповедио Цецу, а тиме и саму Тајну исповести и покајања, те њега самог као човека и епископа, о коме везе немаш, а како би имао јер не пише по Данас-у којештарије. Те о твом коментару на мој и Жењков разговор. Ја живим у Москви, а Жељко зна Драгомира лично, вероватно су пријатељи. Ја питам човека; човек километарски одговара. И онда твој глупи коментар...ајде да је макар нека шала па би човек и смејао се.

Нити је Жељко русофил, а нити сам ја, писах  о томе горе, који живим ту, и деца су ми крвно пола Срби пола Руси...и опет твоје глупи коментар.

Мислим...шта рећи више.

Expand  

Биће да је Бајшев у праву кад каже: Што се расправљате са коцкастим.

Коцкасти само тролује. Леба ми узима.

Подели на овим сајтовима

On 11. 1. 2020. at 12:39, Жељко рече

Нико од нас овде није тврдио да је Рајић у праву. Дапаче смо се запитали да ли јесте у праву и колико су тачни ти наводи.

Али је Pontifex Emeritus узео да тврди како смо ми то тврдили.

Expand  

Razumijem, nego treba samo uzimati ono za sta postoje konkretni dokazi. Mislim ima Amfilohije svakakvih izleta i gresaka, narocito u odnosu prema politickim licnostima, ali i za Cedu treba potraziti dokaze, odnosno obje krstenice ili podatke prvog krstenja i tog pod Ostrogom.

Подели на овим сајтовима

On 11. 1. 2020. at 13:03, Ronald рече

Razumijem, nego treba samo uzimati ono za sta postoje konkretni dokazi. Mislim ima Amfilohije svakakvih izleta i gresaka, narocito u odnosu prema politickim licnostima, ali i za Cedu treba potraziti dokaze, odnosno obje krstenice ili podatke prvog krstenja i tog pod Ostrogom.

Expand  

Питаћу Чеду. А ако има крштеницу, онда ладно могу да рашчине Амфилохија.   

Подели на овим сајтовима

On 11. 1. 2020. at 13:14, Zoran Đurović рече

Питаћу Чеду. А ако има крштеницу, онда ладно могу да рашчине Амфилохија.   

Expand  

Pa da, o tome pricam, ako postoje dokazi, treba ih pronaci i iznijeti pred clanovima Sinoda, a onda oni mogu da djeluju u skladu sa tim. Ovako sve ostaje na prici.

Подели на овим сајтовима

On 11. 1. 2020. at 13:14, Ćiriličar рече

Па наравно! Ја и Жељко смо и причали о томе. Нити он зна, нити ја знам, и чудно нам је обојици. Рајић је црквен човек, зна шта је причешће....не би толико лагао, или је истина или жесток лапсус. А и што би митрополит причешћивао некрштене, буди Бог снама?

У првој емисији је рекао да у писму из Истамбула не помињ енико СПЦ - помиње "најсветију Српску Цркву". Зато ми чудно да сада прави лапусе јер је позван да одговори на критике. Ако је лапсус...

Онај други, Старовић, како ли, је умеренији.

Рајић је капацитет велики, мали чита много...сад, можда неки да би показали како су добри ловци, циљају "капиталце"....шта знам.

Expand  

Evo Ava odgovorio. Neka se angazuje i potrazi od Cede krstenice ili neka ga Ceda uz slikanje prve krstenice uputi makar na vrijeme drugog krstenja ako mozda nije uzeo krstenicu. Moze se lagano pronaci taj podatak pod Ostrogom i ukoliko je drugi put krstio covjeka onda ga mogu i trebaju rasciniti. Ukoliko se utvrdi da je istina o dva krstavanja, a Sinod i nakon toga ne bude djelovao, onda u SPC niko nije normalan, posto bi znacilo da niko ne postuje kanone, a ni Svete tajne.

Подели на овим сајтовима

On 11. 1. 2020. at 13:16, Ronald рече

Pa da, o tome pricam, ako postoje dokazi, treba ih pronaci i iznijeti pred clanovima Sinoda

Expand  

Ја сам убеђен да је Чеда крштен као беба - то нико не би лагао; ја на такав случај нисам налетео и зато мало хартија за бирократију тражим. Проблем ће бити сутра, када се покаже да је Чеда био крштен, а то и казао Амфилохију, а овај га прекрстио, да ли ће рашчинити Лохија, а то мора по канонима да се уради. Амфилохије је замонашио по други пут једну монахињу и правдао се неуком бирократијом у МЦП, а све је у ствари знао. Он је бескрупулозан човек. После је ту дуплу монахињу удомио код Јована Славонског да би избегао да га черече у СПЦ. 

Подели на овим сајтовима

On 11. 1. 2020. at 13:24, Ronald рече

Ukoliko se utvrdi da je istina o dva krstavanja, a Sinod i nakon toga ne bude djelovao, onda u SPC niko nije normalan, posto bi znacilo da niko niti postuje kanone, a ni Svete tajne.

Expand  

Писах дуже, јер печем ручак, а одговорих ти унапред!:))) То је то. А ово за двоструко монашење је тачно. Та калуђерица ми је и фб френдица. 

Подели на овим сајтовима

За Понтифекса. Може се анатемисати, тј. проклети и некрст. И његово потомство. То је све нормално. Тачно је пак - донекле - да некрсту то не значи ништа, јер је ван Цркве, али је нетачно доктринарно, јер ми не сматрамо некрштене особе проклетима и да не могу да се спасу. То само фундаменталисти или талибани заступају. Зато и не покрштавамо крштене људе, као што су католици или протестанти из традиционалних цркава. То је све канонски регулисано.  

Подели на овим сајтовима

On 11. 1. 2020. at 13:26, Zoran Đurović рече

Ја сам убеђен да је Чеда крштен као беба - то нико не би лагао; ја на такав случај нисам налетео и зато мало хартија за бирократију тражим. Проблем ће бити сутра, када се покаже да је Чеда био крштен, а то и казао Амфилохију, а овај га прекрстио, да ли ће рашчинити Лохија, а то мора по канонима да се уради. Амфилохије је замонашио по други пут једну монахињу и правдао се неуком бирократијом у МЦП, а све је у ствари знао. Он је бескрупулозан човек. После је ту дуплу монахињу удомио код Јована Славонског да би избегао да га черече у СПЦ. 

Expand  

Ali te dokaze treba prikupiti, o drugom krstenju, monasenju itd., I predati ih Sinodu, pa ako oni ne djeluju u smislu kaznjavanja cak ni sad kad je situacija najzategnutija, onda ni oni ne znaju kud udaraju. Mislim koja je svrha onda Patrijarha, Sinoda kad Amfilohiju ne mogu nista, kad nece ni da ga kritikuju. Ne mogu cekati dok umre jer se bojim da ce nakon ovog patrijarha biti svega oko pozicija u SPC.

Подели на овим сајтовима

On 11. 1. 2020. at 13:33, Pontifex Emeritus рече

А у супротном да рашчине тебе, оче, јер би то значило да на правди Бога клевећеш епископа. 

Expand  

Кондиционал сам користио, јер кажем да сам сигуран да је Чеда рекао истину, али то и не знам. А знам поуздано да је крштавао католике, као и да је наново замонашио монахињу. За све то имам папире, на твоју жалост. 

Подели на овим сајтовима

On 11. 1. 2020. at 13:00, Pontifex Emeritus рече

Е сад се ти фолираш. Амфилохије можда јесте на свој начин уврнут човек, често и превртљив, кога је тешко схватити и њему самом, а камо ли другима. Али да чини такве ствари, може само луд (у правом смислу речи). Тако нешто не ради ни онај блесави Мираш. А и не делује да је Митрополит толико померио памећу. Зато је проношење оваквих вести ништа друго до клеветање. А то је грех. На страну све, али огрешићете се о човека. Ето ја нпр. свашта помишљам о оцу Зорану, али се устежем да то кажем. Не зато што се плашим вас, него се плашим да се не огрешим. Јер Бог је судија свему, па и нашим речима. 

Expand  

Али кад сам нама дискутујеш онда се не плашиш да ћеш се огрешити о нас. Значи Амфилохије и поп Ђуровић зато што су свештеници су нека виша раса о коју се не сме човек огрешити али обични форумаши су само обични, јелте и њих је дозвољено огрешити се?

Приде ја све што мислим о Ђуровићу сам већ написао на форуму.

Подели на овим сајтовима

On 11. 1. 2020. at 13:47, Ćiriličar рече

И ево питање за тебе @Zoran Đurović: Шта ако светеник није знао, није утврђено па поново крсти? Или ако причести човека из незнања.

Expand  

Па, оно јес, дође ти Доналд Трамп и ти га причестиш... Не лупај, мајке ти. Не дозволи да ти болећивост спрам Митрополита "узблућује мозак у тиквини". Немој да се брукаш.  

Подели на овим сајтовима

Анђелковићев текст има искреност. Он је дефинитивно овде писао срцем, али на брзину и исхитрено. Има и пуно истине у ономе што пише, али он не схвата неке основне ствари у вези десрбизације Црне Горе. Десрбизација и црногоризација Срба у Црној Гори је давни међународни антиправославни пројекат у коме су главни извршиоци они који су плаћеници запада на власти у Црној Гори. Овог пута то је Мило Ђукановић са својим ДПС-ом, и образновним системом у Црној Гори. Као и са целим државним апаратом и методама уцена при запослењу или опстанка у неком бизнису. Дакле, Анђелковић овде у старту веома греши када на првом месту напада Патријарха Иринеја и Александра Вучића. Мислим да је то врло некоректно, бесмислено и врло наивно са његове стране. Какве везе има пад процента Срба у Црној Гори са Патријархом Иринејем и Александром Вучићем? Ако се Вучићу и може нешто по том питању приговорити, ни тада то нема доминатни утицај на пад процента броја Срба у Црној Гори. То се може мерити промилима. За Патријарха Иринеја би се то не би могло рећи ни у најмањој мери. Дапаче, Патријарх је својим србовањем док је обилазио Црну Гору и уопште кад говори о Црној Гори и Цркви у Црној Гори коју увек назива Српском, крилатио и бодрио Србе у Црној Гори. И то као отворену контру црногорствовању Амфилохијевом. Србовањем се не може похвалити и Митрополит Амфилохије који већ годинама није рекао за себе да је Србин. Или да каже: Ја као православни Србин. Или просто ја сам Србин и ово је Српска Црква. Или ја као Српски Митрополит. Док њему реч "Српска" пређе преко уста он као да се порађа. Нека велика србовања дакле одавно нећете чути од Митрополита Амфилохија. И то траје 15 година. Он ће сто пута поновити ... Ја као Митрополит Црногорски иако му је титула Митрополит црногорско-приморски. Или, ја сам Црногорац. Он је чак и у разговорима у Београду са Патријархом и Синодом захтевао да се не србује кад се говори о Цркви у Црној Гори и да се не помиње српски народ, и Српка Црква већ наш народ и Православна Црква. Међутим у Црној Гори он лично као Митрополит углавном гура црногорску причу. Главне перјнице на Цетињу Митрополиту су све сами Црногорци - о. Гојко Перовић, о. Обрен Јовановић и многи други. Из свега се да закључити да Митрополит Амфилохије и Митрополија на Цетињу не само да не гурају српску причу, они гурају црногорску причу пет пута више него српску. И стога Митрополит Амфилохије и његово црногорско окружење са Цетиња имају одређену и не малу одговорност у десрбизацији Срба у Црној Гори. И то далеко већу од Вучића која се може мерити промилима. Амфилохијева одговорност у падању броја Срба у Црној Гори се може мерити реалним процентима. Штета коју је он својим црногорствовањем нанео српском народу у Црној Гори у последњих 15 година је далеко већа од одговорности свих председника Србије у последњих 15 година. Мислим да Анђелковић не схвата ту дуплу игру врха Митрополије Црногорско-приморске и у неком свом личном разочарењу он онако на брзину, сву критику окрене према Београду и то према Патријарху и Вучићу. То је страшно непознавање чињеница. Он не схвата да тако улази у пропагандну игру коју са југа против Патријарха и Вучића и Синода играју јужни епископи у СПЦ. Не заборавимо да је Митрополит Амфилохије одавно почео гурати причу о некаквој Православној Цркви у Црној Гори док чак и име Митрополија Црногорско-приморска СПЦ ставља у други план. Он је заљубљеник у идеју аутономне Православне Цркве Црне Горе као дела Пећке Патријаршије. И то је јасно као дан. Није ми јасно како то Анђелковић до сада није укапирао.   

Подели на овим сајтовима

@Zoran Đurović Ђуровићу ајде сад нам напиши број твоје шифре и од чега ти болујеш. Годинама се лепиш за друге и градиш каријеру на Атанасију и Амфилохију. Нема ко није пљувао по Амфилохију само из разлога да гради своју личну каријеру и нико му ништа не може. Ти добро сигурно нећеш завршити.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...