Jump to content

Ima li utehe i za one koji nisu pravoslavci?

Оцени ову тему

Препоручена порука

онда вам је прилично јасно, из очевог питања које је логично због вашег писања, да је такво размишљање крајње погубно и води у секташки менталитет?

а претходни одговори су били више него суштински, садржајни и информативни да би вас упутили у правом смеру.

Подели на овим сајтовима

U svakom slučaju nema nikakve utehe ni za ateiste ni za ljude drugih religija ni za 35000 drugih grupa hrišćana.

Spasenje je ekskluzivno za nas. I istina je za nas. I sve je za nas.

Upravo tako ispada posle svega, ili ces kako ja kazem ili ti sledi rostiljanje u paklu, jer si i sada vec Luciferov sluga.  blessyou

фала Богу, па Он не зависи од људског суда или саветовања  :)

и оставите се тих квалификација на време, ко јесте а ко није и чији слуга, то ми не можемо да знамо јер у срца не виримо, а још је мање хришћанин позван да броји туђе, него своје.

Te kvalifikacije svako daje sam o sebi, zar treba da se pravim gluva i slepa da bih ugodila bezobraznicima?

DUM SPIRO, SPERO.

Подели на овим сајтовима

... ja nisam nikome kriva sto je vecina vernika neobrazovana i kao stado ovaca slede svog vodju ne usudjujuci se da pita nista, a i ako bi neko hteo da pita, sta bi mogao da pita u svom ne znanju i kakav odgovor bi dobio od ovakvih neznalica koje sede na vrhu?

Овакви субјективни и острашћени коментари са "ад хоминем" врстом уопштавања људи,заиста не приличе озбиљној дискусији и озбиљној особи као што сте ви, те бих вас најљубазније замолио да коменатре овог и оваквог типа,омаловажавајућег по суштини и уопштено усмереног по форми,једноставно заборавите...ради вас,ради нас,ради нормалног,конструктивног и плодотворног дијалога.Поздрав!

ПС.Искрено ми је жао због вашег губитка.

Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni!

Подели на овим сајтовима

онда вам је прилично јасно, из очевог питања које је логично због вашег писања, да је такво размишљање крајње погубно и води у секташки менталитет?

а претходни одговори су били више него суштински, садржајни и информативни да би вас упутили у правом смеру.

Ne poznajem sektaski mentalitet, valjda vi to bolje znate od mene, kada koristite njihovu terminologiju klasifikovanja ljudi, sto vam ne sluzi na cast.

DUM SPIRO, SPERO.

Подели на овим сајтовима

... ja nisam nikome kriva sto je vecina vernika neobrazovana i kao stado ovaca slede svog vodju ne usudjujuci se da pita nista, a i ako bi neko hteo da pita, sta bi mogao da pita u svom ne znanju i kakav odgovor bi dobio od ovakvih neznalica koje sede na vrhu?

Овакви субјективни и острашћени коментари са "ад хоминем" врстом уопштавања људи,заиста не приличе озбиљној дискусији и озбиљној особи као што сте ви, те бих вас најљубазније замолио да коменатре овог и оваквог типа,омаловажавајућег по суштини и уопштено усмереног по форми,једноставно заборавите...ради вас,ради нас,ради нормалног,конструктивног и плодотворног дијалога.Поздрав!

Promenila sam komentar pre vase reakcije. Mimoisli smo se.

Hvala na saucescu.

DUM SPIRO, SPERO.

Подели на овим сајтовима

Promenila sam komentar pre vase reakcije. Mimoisli smo se.

Hvala na saucescu.

Заиста ми је више него драго што сте ме предухитрили! :)

Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni!

Подели на овим сајтовима

Потпуно се слажем!

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

Бог трпи и воли далеко више од нас, а ми сматрамо да свакоме свака дискусија треба да се окрене на корист. на крају, слободна је воља саговорника да ли ће да прихвати коментаре, савете, предочено или сведочено написано ...

молим кориснике да се суздрже од гласања кога треба а кога не, опомињати или бановати на јавном делу форума. уколико вам смета неки пост, опција пријављивања се налази у доњем десном углу свачије поруке.

потом, можете оставити коментар и администрација ће обратити посебну пажњу на сваки и сходно ситуацији реаговати.

хвала унапред на разумевању.

Подели на овим сајтовима

Ех, знаш ли колико је њих до сада долазило на форум, представљајући се у почетку као наивни и незнавени којима треба као помоћ, а само лажу - Бог види и зна, а заправо су секташи који су дошли овде да уче свештенике и теологе како треба веровати и читати св. Писмо.....и да они теше праовславне.

I vi sebe nazivate OCEM? Stidite se da tako pljujete po onima koji su dosli da traze utehu ovde. Riba smrdi od glave i sada mi je i jasno zasto se to kaze. Sramota za jednog svestenika da nabedjuje osobu u zalosti  da laze! Nadam se da ce Bog da vas kazni za ovakav prljav postupak prema meni, jer vi kao svestenik prvi biste trebali da pokazete svojim primerom da imate ljubav, a vi imate samo svoj nebeski ego i reci jedne babe tracare. Stidite se jos jednom, Bog je pokazao vase licemerje javno, razmislite malo o tome zasto je to ucinio!

Мт 12, 7 Kad biste pak znali šta je to: Milosti hoću a ne priloga, nikad ne biste osuđivali prave;

Ne živimo po zakonu, jer ako li nas zakon opravdava onda Hrist nije vaskrsnuo i nije došao da bi spasio grešnike već pravednike, kojima očigledno spasenje i ne treba, pa ne razumem zašto li pravednik traži utehe kad je svojom pravednošću već opravdan???  89898989898989

Pa mi nekako i dalje u srcu stoji himna ljubavi... ako i imam svo znanje ovoga sveta, a ljubavi nemam opet sam ništa... Gospod ne voli tužitelje, ili ti tužibabe, koje mole za kaznu, već nas poziva da imamo istu ljubav i iste osećaje...''Oprosti im oče ne znaju šta rade'' to je rekao Gospod na križu, a nije vapio svome ocu da uništi njegove neprijatelje...

Veličanstven je njegov govor na gori Mt 5, 1-48 gde nas Gospod uči da ljubimo neprijatelje i da molimo za njih...

Dve zapovesti nam daje Gospod, ljubi Boga svoga svim svojim silama, svim svojim srcem i svim svojim umom i druga je zapoved ljubi bližnjega svoga kao sebe samoga. Ne verujem da bi iko voleo da neko moli za njegovu propast i kaznu. Što ne želiš da ljudi tebi čine ne čini ni ti njima, i što želiš da ljudi tebi čine čini i ti njima...

Što se tiče suda još na jednu stvar da potsetim:

Mt 7, 1 Ne sudite da vam se ne sudi;

2 Jer kakvim sudom sudite, onakvim će vam suditi; i kakvom merom merite, onakvom će vam se meriti.

3 A zašto vidiš trun u oku brata svog, a brvna u oku svom ne osećaš?

A dobar je Gospod i kori nas kao otac sina koga voli, a sve nama za nauk i naše spasenje...

Pa smanjimo račune kako bi i Gospod nama u onaj dan...

Molimo jedni za druge, pa će se i videti plodovi ljubavi, a ne plodovi osude i krivice.

Bog nije osvetnik, Bog je ljubav!

Gospode  0205_whistling, Sine Božiji, pomiluj me grešnu!

apel.png

Подели на овим сајтовима

Изгледа ми невероватно, али некако сам успела да прочитам целу тему! Иако се слажем са Оцем Агапијем и осталом браћом и сестрама када су у питању недоумице у погледу намера особе која се представља као Јестира, сложићу се и са Медом и онима који мисле да не треба бановати јер свака дискусија има неку сврху и корист...

Ја је конкретно од Јестире нисам имала (праштај! али тако је) али сам стрпљиво и са пажњом читала коментаре јер сам много научила од православне браће и сестара.  isus-sinai

ПС. Оче Агапије, да ли сте приметили да Јестира која себе дефинише... па да се не понављамо, научили смо напамет, будући лаик као православни верник, зна које се проповеди "могу чути у свакој цркви по  мањим  селима у Србији" и даје себи право да коментарише књиге и предавања која јој предлажу....

Мени је све ово смешно! :drugarstvo:

Подели на овим сајтовима

Sirota Jestira, uspela je da se posvadja i sa poslednjim sagovornikom. Moze biti da smo svi mi bezobrazni i ludi, a samo ona da je pametna. No, to se desava kada se "pruza uteha" onome ko to (u stvari) ne zeli.

nekaje  otisla  i ovako je nastrojena inicirana  i prica kao navijeni  programirani sat  :drugarstvo: isus-sinai dada :)

Ko je otisao i gde? Imas halucinacije? :)

sorry ,nisam  primjetila  ,ipak mislim kad vec si tu onda dobro dosla ,ostavi samo svestenike  na miru nemjesaj ih sa nama  ovdje sto smo manje vise  isti svako na svoj kalup nastrojen a svestenike mozes samo  da pitas  ako te nest o pravoslavlju interesuje  jel nisu tu za prepucavanje  ,mozes li se ovog pravila pridrzati i sve u redu je onda 

Onda ne trebaju da se mesaju tamo gde nisu pozvani i da prostace i vredjaju.

dobro svako drugacije sve vidi ,nije se umjesao nigdje  ,dobro da kaze ponesto  bar nekad ,nece naskoditi,smijem li znati odkad si na zemlji to jest kolko imas godina ako neje previse  slobodno pitanje
Подели на овим сајтовима

Sirota Jestira, uspela je da se posvadja i sa poslednjim sagovornikom. Moze biti da smo svi mi bezobrazni i ludi, a samo ona da je pametna. No, to se desava kada se "pruza uteha" onome ko to (u stvari) ne zeli.

nekaje  otisla  i ovako je nastrojena inicirana  i prica kao navijeni  programirani sat  smej.gif greengrin greengrin :D

Ko je otisao i gde? Imas halucinacije? :D

sorry ,nisam  primjetila  ,ipak mislim kad vec si tu onda dobro dosla ,ostavi samo svestenike  na miru nemjesaj ih sa nama  ovdje sto smo manje vise  isti svako na svoj kalup nastrojen a svestenike mozes samo  da pitas  ako te nest o pravoslavlju interesuje  jel nisu tu za prepucavanje  ,mozes li se ovog pravila pridrzati i sve u redu je onda 

Onda ne trebaju da se mesaju tamo gde nisu pozvani i da prostace i vredjaju.

dobro svako drugacije sve vidi ,nije se umjesao nigdje  ,dobro da kaze ponesto  bar nekad ,nece naskoditi,smijem li znati odkad si na zemlji to jest kolko imas godina ako neje previse  slobodno pitanje

Jednom ocu ne prilici vredjanje vernika i tu nema sta da se diskutuje.

Zasto te zanima koliko godina imam, radoznalost? Napisi koliko ti imas, pa cu ti reci da li mogu da ti budem majka ili baba.

DUM SPIRO, SPERO.

Подели на овим сајтовима

Изгледа ми невероватно, али некако сам успела да прочитам целу тему! Иако се слажем са Оцем Агапијем и осталом браћом и сестрама када су у питању недоумице у погледу намера особе која се представља као Јестира, сложићу се и са Медом и онима који мисле да не треба бановати јер свака дискусија има неку сврху и корист...

Ја је конкретно од Јестире нисам имала (праштај! али тако је) али сам стрпљиво и са пажњом читала коментаре јер сам много научила од православне браће и сестара.  greengrin

ПС. Оче Агапије, да ли сте приметили да Јестира која себе дефинише... па да се не понављамо, научили смо напамет, будући лаик као православни верник, зна које се проповеди "могу чути у свакој цркви по  мањим  селима у Србији" и даје себи право да коментарише књиге и предавања која јој предлажу....

Мени је све ово смешно! smej.gif

Ne bi ti bilo smesno kada bi shvatila da postoje osobe koje svoj mozak koriste za razmisljanje, a ne za papagajsko ponavljanje. Pokusaj i ti da ga koristis, veruj mi da neces umreti od od toga...

DUM SPIRO, SPERO.

Подели на овим сајтовима

Мт 12, 7 Kad biste pak znali šta je to: Milosti hoću a ne priloga, nikad ne biste osuđivali prave;

Ne živimo po zakonu, jer ako li nas zakon opravdava onda Hrist nije vaskrsnuo i nije došao da bi spasio grešnike već pravednike, kojima očigledno spasenje i ne treba, pa ne razumem zašto li pravednik traži utehe kad je svojom pravednošću već opravdan???  89898989898989

Pa mi nekako i dalje u srcu stoji himna ljubavi... ako i imam svo znanje ovoga sveta, a ljubavi nemam opet sam ništa... Gospod ne voli tužitelje, ili ti tužibabe, koje mole za kaznu, već nas poziva da imamo istu ljubav i iste osećaje...''Oprosti im oče ne znaju šta rade'' to je rekao Gospod na križu, a nije vapio svome ocu da uništi njegove neprijatelje...

Veličanstven je njegov govor na gori Mt 5, 1-48 gde nas Gospod uči da ljubimo neprijatelje i da molimo za njih...

Dve zapovesti nam daje Gospod, ljubi Boga svoga svim svojim silama, svim svojim srcem i svim svojim umom i druga je zapoved ljubi bližnjega svoga kao sebe samoga. Ne verujem da bi iko voleo da neko moli za njegovu propast i kaznu. Što ne želiš da ljudi tebi čine ne čini ni ti njima, i što želiš da ljudi tebi čine čini i ti njima...

Što se tiče suda još na jednu stvar da potsetim:

Mt 7, 1 Ne sudite da vam se ne sudi;

2 Jer kakvim sudom sudite, onakvim će vam suditi; i kakvom merom merite, onakvom će vam se meriti.

3 A zašto vidiš trun u oku brata svog, a brvna u oku svom ne osećaš?

A dobar je Gospod i kori nas kao otac sina koga voli, a sve nama za nauk i naše spasenje...

Pa smanjimo račune kako bi i Gospod nama u onaj dan...

Molimo jedni za druge, pa će se i videti plodovi ljubavi, a ne plodovi osude i krivice.

Bog nije osvetnik, Bog je ljubav!

Gospode  smej.gif, Sine Božiji, pomiluj me grešnu!

Kada bi se svako toga pridrzavao, manje bi se po crkvama sramotili...

DUM SPIRO, SPERO.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...