Jump to content

Ima li utehe i za one koji nisu pravoslavci?

Оцени ову тему

Препоручена порука

• Гости
Guest ага пије млеко

Мт 12, 7 Kad biste pak znali šta je to: Milosti hoću a ne priloga, nikad ne biste osuđivali prave;

Ne živimo po zakonu, jer ako li nas zakon opravdava onda Hrist nije vaskrsnuo i nije došao da bi spasio grešnike već pravednike, kojima očigledno spasenje i ne treba, pa ne razumem zašto li pravednik traži utehe kad je svojom pravednošću već opravdan???  89898989898989

Pa mi nekako i dalje u srcu stoji himna ljubavi... ako i imam svo znanje ovoga sveta, a ljubavi nemam opet sam ništa... Gospod ne voli tužitelje, ili ti tužibabe, koje mole za kaznu, već nas poziva da imamo istu ljubav i iste osećaje...''Oprosti im oče ne znaju šta rade'' to je rekao Gospod na križu, a nije vapio svome ocu da uništi njegove neprijatelje...

Veličanstven je njegov govor na gori Mt 5, 1-48 gde nas Gospod uči da ljubimo neprijatelje i da molimo za njih...

Dve zapovesti nam daje Gospod, ljubi Boga svoga svim svojim silama, svim svojim srcem i svim svojim umom i druga je zapoved ljubi bližnjega svoga kao sebe samoga. Ne verujem da bi iko voleo da neko moli za njegovu propast i kaznu. Što ne želiš da ljudi tebi čine ne čini ni ti njima, i što želiš da ljudi tebi čine čini i ti njima...

Što se tiče suda još na jednu stvar da potsetim:

Mt 7, 1 Ne sudite da vam se ne sudi;

2 Jer kakvim sudom sudite, onakvim će vam suditi; i kakvom merom merite, onakvom će vam se meriti.

3 A zašto vidiš trun u oku brata svog, a brvna u oku svom ne osećaš?

A dobar je Gospod i kori nas kao otac sina koga voli, a sve nama za nauk i naše spasenje...

Pa smanjimo račune kako bi i Gospod nama u onaj dan...

Molimo jedni za druge, pa će se i videti plodovi ljubavi, a ne plodovi osude i krivice.

Bog nije osvetnik, Bog je ljubav!

Gospode  0110_hahaha, Sine Božiji, pomiluj me grešnu!

Kada bi se svako toga pridrzavao, manje bi se po crkvama sramotili...

Црква Христова не може бити осрамоћена...онда није Црква, нити је Христова...

А ти којој цркви припадаш ? bighugbighug

Подели на овим сајтовима

Sirota Jestira, uspela je da se posvadja i sa poslednjim sagovornikom. Moze biti da smo svi mi bezobrazni i ludi, a samo ona da je pametna. No, to se desava kada se "pruza uteha" onome ko to (u stvari) ne zeli.

nekaje  otisla  i ovako je nastrojena inicirana  i prica kao navijeni  programirani sat  bighugbighug 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha
Ko je otisao i gde? Imas halucinacije? 0110_hahaha
sorry ,nisam  primjetila  ,ipak mislim kad vec si tu onda dobro dosla ,ostavi samo svestenike  na miru nemjesaj ih sa nama  ovdje sto smo manje vise  isti svako na svoj kalup nastrojen a svestenike mozes samo  da pitas  ako te nest o pravoslavlju interesuje  jel nisu tu za prepucavanje  ,mozes li se ovog pravila pridrzati i sve u redu je onda  

Onda ne trebaju da se mesaju tamo gde nisu pozvani i da prostace i vredjaju.

dobro svako drugacije sve vidi ,nije se umjesao nigdje  ,dobro da kaze ponesto  bar nekad ,nece naskoditi,smijem li znati odkad si na zemlji to jest kolko imas godina ako neje previse  slobodno pitanje

Jednom ocu ne prilici vredjanje vernika i tu nema sta da se diskutuje.

Zasto te zanima koliko godina imam, radoznalost? Napisi koliko ti imas, pa cu ti reci da li mogu da ti budem majka ili baba.

nevidim nikakvu uvredu od o agapije  ,nebi htjela da ispadne da branim  ali nama isto neprilici da  tako  pricamo sa svestenicima  ,za godine sam pitala  samo onako usput
Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest ага пије млеко

ПС. Оче Агапије, да ли сте приметили да Јестира која себе дефинише... па да се не понављамо, научили смо напамет, будући лаик као православни верник, зна које се проповеди "могу чути у свакој цркви по  мањим  селима у Србији" и даје себи право да коментарише књиге и предавања која јој предлажу....

Мени је све ово смешно! bighugbighug

Да, приметио сам. 0110_hahaha

И мени, да није ово трагично са њом, било би комично.... 70zfof0qsamomolitva

Подели на овим сајтовима

Мт 12, 7 Kad biste pak znali šta je to: Milosti hoću a ne priloga, nikad ne biste osuđivali prave;

Ne živimo po zakonu, jer ako li nas zakon opravdava onda Hrist nije vaskrsnuo i nije došao da bi spasio grešnike već pravednike, kojima očigledno spasenje i ne treba, pa ne razumem zašto li pravednik traži utehe kad je svojom pravednošću već opravdan???  89898989898989

Pa mi nekako i dalje u srcu stoji himna ljubavi... ako i imam svo znanje ovoga sveta, a ljubavi nemam opet sam ništa... Gospod ne voli tužitelje, ili ti tužibabe, koje mole za kaznu, već nas poziva da imamo istu ljubav i iste osećaje...''Oprosti im oče ne znaju šta rade'' to je rekao Gospod na križu, a nije vapio svome ocu da uništi njegove neprijatelje...

Veličanstven je njegov govor na gori Mt 5, 1-48 gde nas Gospod uči da ljubimo neprijatelje i da molimo za njih...

Dve zapovesti nam daje Gospod, ljubi Boga svoga svim svojim silama, svim svojim srcem i svim svojim umom i druga je zapoved ljubi bližnjega svoga kao sebe samoga. Ne verujem da bi iko voleo da neko moli za njegovu propast i kaznu. Što ne želiš da ljudi tebi čine ne čini ni ti njima, i što želiš da ljudi tebi čine čini i ti njima...

Što se tiče suda još na jednu stvar da potsetim:

Mt 7, 1 Ne sudite da vam se ne sudi;

2 Jer kakvim sudom sudite, onakvim će vam suditi; i kakvom merom merite, onakvom će vam se meriti.

3 A zašto vidiš trun u oku brata svog, a brvna u oku svom ne osećaš?

A dobar je Gospod i kori nas kao otac sina koga voli, a sve nama za nauk i naše spasenje...

Pa smanjimo račune kako bi i Gospod nama u onaj dan...

Molimo jedni za druge, pa će se i videti plodovi ljubavi, a ne plodovi osude i krivice.

Bog nije osvetnik, Bog je ljubav!

Gospode  bighugbighug, Sine Božiji, pomiluj me grešnu!

Kada bi se svako toga pridrzavao, manje bi se po crkvama sramotili...

0110_hahaha

1Коr 4, 10 Mi smo budale Hrista radi, a vi ste mudri u Hristu; mi slabi, a vi jaki; vi slavni, a mi sramotni.

0110_hahaha

hvala 0110_hahaha 0110_hahaha

apel.png

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest ага пије млеко

Sirota Jestira, uspela je da se posvadja i sa poslednjim sagovornikom. Moze biti da smo svi mi bezobrazni i ludi, a samo ona da je pametna. No, to se desava kada se "pruza uteha" onome ko to (u stvari) ne zeli.

nekaje  otisla  i ovako je nastrojena inicirana  i prica kao navijeni  programirani sat  bighugbighug 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha
Ko je otisao i gde? Imas halucinacije? 0110_hahaha
sorry ,nisam  primjetila  ,ipak mislim kad vec si tu onda dobro dosla ,ostavi samo svestenike  na miru nemjesaj ih sa nama  ovdje sto smo manje vise  isti svako na svoj kalup nastrojen a svestenike mozes samo  da pitas  ako te nest o pravoslavlju interesuje  jel nisu tu za prepucavanje  ,mozes li se ovog pravila pridrzati i sve u redu je onda  

dobro svako drugacije sve vidi ,nije se umjesao nigdje  ,dobro da kaze ponesto  bar nekad ,nece naskoditi,smijem li znati odkad si na zemlji to jest kolko imas godina ako neje previse  slobodno pitanje

Zasto te zanima koliko godina imam, radoznalost? Napisi koliko ti imas, pa cu ti reci da li mogu da ti budem majka ili baba.

nevidim nikakvu uvredu od o agapije  ,nebi htjela da ispadne da branim  ali nama isto neprilici da  tako  pricamo sa svestenicima  ,za godine sam pitala   samo onako usput

Драга Сузо, свако види оно шта хоће а не онако како је реално ...

Али шта ћеш, ово је потврђени начин на који протестанти разговарају са теолозима и свештеницима Христове Цркве...онда када им понедостају аргументи крену неке тривијалне приче које немају везе са вером и духом искрене побожности и духовности.

Подели на овим сајтовима

Замолио бих све учеснике разговора да се врате на тему!

Коју тему?  joooj

Па тема је одавно исцрпена, а с' обзиром да је овде Јестира очигледни "власник" ове теме, изгледа да је она врло мудро води тамо где она мисли да треба да се заврши.... Тако да је ово само наставак...и ми се сви држимо те теме.  greengrin

Мислим, на њена питања су другари већ дали одговоре joooj joooj

Подели на овим сајтовима

Изгледа ми невероватно, али некако сам успела да прочитам целу тему! Иако се слажем са Оцем Агапијем и осталом браћом и сестрама када су у питању недоумице у погледу намера особе која се представља као Јестира, сложићу се и са Медом и онима који мисле да не треба бановати јер свака дискусија има неку сврху и корист...

Ја је конкретно од Јестире нисам имала (праштај! али тако је) али сам стрпљиво и са пажњом читала коментаре јер сам много научила од православне браће и сестара.  tanning

ПС. Оче Агапије, да ли сте приметили да Јестира која себе дефинише... па да се не понављамо, научили смо напамет, будући лаик као православни верник, зна које се проповеди "могу чути у свакој цркви по  мањим  селима у Србији" и даје себи право да коментарише књиге и предавања која јој предлажу....

Мени је све ово смешно! 0442_feel

Ne bi ti bilo smesno kada bi shvatila da postoje osobe koje svoj mozak koriste za razmisljanje, a ne za papagajsko ponavljanje. Pokusaj i ti da ga koristis, veruj mi da neces umreti od od toga...

Извини, али ја и поред најбоље намере нисам успела да укапирам шта ти у ствари хоћеш?

Хоћеш да нас убедиш у нешто или тражиш од нас да тебе убедимо у нешто?

У оба случаја, питање је "Зашто?"

Дошла си на православни форум на коме очигледно не можеш да "спарингујеш" никоме што се тиче твојих личних убеђења нити можеш некоме да их објасниш, а камо ли наметнеш tanning

С друге стране, јасно је да не желиш ни да чујеш, а камо ли прихватиш било шта што ти људи од којих наводно тражиш помоћ кажу...

Ајде, ја можда користим мозак за неке друге ствари па нам реци ти о чему се овде ради? tanning

И докле мислиш да можеш да нас возаш? tanning

Подели на овим сајтовима

Изгледа ми невероватно, али некако сам успела да прочитам целу тему! Иако се слажем са Оцем Агапијем и осталом браћом и сестрама када су у питању недоумице у погледу намера особе која се представља као Јестира, сложићу се и са Медом и онима који мисле да не треба бановати јер свака дискусија има неку сврху и корист...

Ја је конкретно од Јестире нисам имала (праштај! али тако је) али сам стрпљиво и са пажњом читала коментаре јер сам много научила од православне браће и сестара.  slava3

ПС. Оче Агапије, да ли сте приметили да Јестира која себе дефинише... па да се не понављамо, научили смо напамет, будући лаик као православни верник, зна које се проповеди "могу чути у свакој цркви по  мањим  селима у Србији" и даје себи право да коментарише књиге и предавања која јој предлажу....

Мени је све ово смешно! 4chsmu1

Ne bi ti bilo smesno kada bi shvatila da postoje osobe koje svoj mozak koriste za razmisljanje, a ne za papagajsko ponavljanje. Pokusaj i ti da ga koristis, veruj mi da neces umreti od od toga...

Извини, али ја и поред најбоље намере нисам успела да укапирам шта ти у ствари хоћеш?

Хоћеш да нас убедиш у нешто или тражиш од нас да тебе убедимо у нешто?

У оба случаја, питање је "Зашто?"

Дошла си на православни форум на коме очигледно не можеш да "спарингујеш" никоме што се тиче твојих личних убеђења нити можеш некоме да их објасниш, а камо ли наметнеш slava3

С друге стране, јасно је да не желиш ни да чујеш, а камо ли прихватиш било шта што ти људи од којих наводно тражиш помоћ кажу...

Ајде, ја можда користим мозак за неке друге ствари па нам реци ти о чему се овде ради? 0409_feel

И докле мислиш да можеш да нас возаш? bicycle

Ne zelim da te preforsiravam, ako to ni posle 15 stranica nisi shvatila, onda.... pogledaj PS

PS

Tvoj komentar na temu je.....

Javila si se zato sto imas da kazes.....

Osetila si potrebu da budes zlobna, jer....

DUM SPIRO, SPERO.

Подели на овим сајтовима

nekaje  otisla  i ovako je nastrojena inicirana  i prica kao navijeni  programirani sat  4chsmu1 0409_feel bicycle slava3
Ko je otisao i gde? Imas halucinacije? slava3

nevidim nikakvu uvredu od o agapije  ,nebi htjela da ispadne da branim  ali nama isto neprilici da  tako  pricamo sa svestenicima  ,za godine sam pitala   samo onako usput

Драга Сузо, свако види оно шта хоће а не онако како је реално ...

Али шта ћеш, ово је потврђени начин на који протестанти разговарају са теолозима и свештеницима Христове Цркве...онда када им понедостају аргументи крену неке тривијалне приче које немају везе са вером и духом искрене побожности и духовности.

Ponovo me naziovate protestantom? Da li ja vas treba da nazovem sotonistom? Nije vam bio dovoljan moj jasan i glasan odgovor za NE pripadanje ni jednoj religiji? Kakav psihicki poremecaj vi imate, to bih zaista volela da znam. I takvo nesto je OTAC!!! Mislim da cu ovo da objavim u novinama, dusevni bolesnik na celu crkve. Zaista interesantno koliko puta gluvom treba reci i koliko puta slepom treba da bi procitao napisano. Sada sam sigurna da lazete ovde i da niste otac, nego neka budala koja sebe naziva ocem, jer ni jedna religija ne bi sebi dozvolila ovakav ljudski otpad u svojim redovima.

:::::::::::::::::::

Имате последњу опомену пред бановање! Овакав начин комуникације са људима оставите за неке друге форуме и друга места. Такође, вређање свештеног лица на форуму и вређање Администрације је строго забрањено, те Вам је ово крајње снисхођење што уопште остајете и даље као члан форума.

Администрација ЖРУ

:::::::::::::::::::

DUM SPIRO, SPERO.

Подели на овим сајтовима

nekaje  otisla  i ovako je nastrojena inicirana  i prica kao navijeni  programirani sat  4chsmu1 0409_feel bicycle slava3
Ko je otisao i gde? Imas halucinacije? slava3

nevidim nikakvu uvredu od o agapije  ,nebi htjela da ispadne da branim  ali nama isto neprilici da  tako  pricamo sa svestenicima  ,za godine sam pitala   samo onako usput

Onda procitaj kako ne naziva sektasem, protestantom i Luciferovim slugom. Taj covek nije OTAC, to je neka budala od diskutanta koja se lazno predstavlja.

DUM SPIRO, SPERO.

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest ага пије млеко

Нигде не видех да сам те назвао Луциферовим слугом...

Само из искуства тврдим да имаш протестантски бекграун....

Подели на овим сајтовима

Чекај, ти не припадаш ни једној цркви.

Пожелела си утеху да тражиш на православном форуму. Јеси ли се пријавила и на друге форуме који нису православни? И ако ниси, зашто је овај наш посебан? А ако јеси, јеси ли тамо нашла неки одговор који те је задовољио?

Ево поштено ћу да те питам: Ако овде за тебе нема одговора, зашто не одеш на друго место?

Шта очекујеш овде? Људи ти дају одговоре у складу са својим ставовима који потичу од припадности Православној Вери, али они нису за тебе довољни. Побогу, па ниси ваљда очекивала да ти одговоримо да на пример треба да идеш код "видовите Зорке" или неког "белог мага" или што да не, код "биоенергетичара"

или на... шта ти ја знам какве курсеве о шта ти ја знам чему... да тамо пронађеш одговоре?

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...