Jump to content

Ima li utehe i za one koji nisu pravoslavci?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Драга Јестиро, пре свега хвала Вам на љубазним и стрпљивим одговорима. Што се мене тиче, за вечерас бих поставио само још једно питање, а Ви наравно, одговорите када и ако будете желели: шта је то што не прихватате у Символу Вере и због којих разлога?

idea

Natus est Dei Filius, non pudet, quia pudendum est; et mortuus est Dei Filius, prorsus credibile est, quia ineptum est; et sepultus resurrexit, certum est, quia impossibile.

(De Carne Christi V, 4)

http://www.tertullian.org/library.htm

Подели на овим сајтовима

Драга Јестиро, пре свега хвала Вам на љубазним и стрпљивим одговорима. Што се мене тиче, за вечерас бих поставио само још једно питање, а Ви наравно, одговорите када и ако будете желели: шта је то што не прихватате у Символу Вере и због којих разлога?

idea

Previse dobro citate napisano. Mislila sam da necete obratiti paznju na moju formulaciju. ;-)

Napisacu vam sta ne prihvatam, ali razlozi... to moze da se oduzi dok sve to objasnim, pa cu telegramski da napisem samo par reci.

Pitam se zasto ce Bog da sudi mrtvima, kada su oni smrcu vec platili za svoj greh, a i da nisu, ON je platio za njihove grehe. Sta tu sada ima opet da se sudi? Dva puta?

Sveta saborna i apostolska crkva. O tome smo vec na brdo strana diskutovali.

Ne dopada mi se ispovest (znam za onaj stih koji kaze: ispovedajte se jedan drugome, ali ja ga razumem drugacije nego Katolici i Pravoslavci).

Zelim vam laku noc, "vidimo" se opet sutra.

:group111:

DUM SPIRO, SPERO.

Подели на овим сајтовима

Ti stihovi su napisani da bi se razjasnila razlika izmedju idolopoklonika i onih koji su u zajednici sa jednom idejom. Verovatno znate kolika opasnost su bili mnogobozci koji su ziveli u zemljama koje su se granicile sa tadasnjom oblasti gde su ziveli Jevreji. Bilo je veoma potrebno sakupiti ljude u jednu celinu sa jednom idejom, inace bi se sva Izraelska plemena raspala.

Нисам се до сада срео са оваквим тумачењем. Ово сте сами закључили или сте негде прочитали?

Procitajte stihove pre i posle vasih navedenih stihova. Onda pogledajte istoriju Izraela u to doba, ne mogu da vam navedem tacan izvor, ali mogu da potrazim u mojoj biblioteci, ako vam je potrebno. Sigurno znate koliko problema su Jevreji i u Starom Zavetu imali sa idolopoklonicima i sa Vavilonskim bogovima kojima su "otpali" od Izraela prinosili ljudske zrtve, to vam stoji u Bibliji. Medjutim ni kasnije u doba Rimljana to idolopoklonstvo nije pocelo da jenjava, ali ovaj put ono dolazi od strane Rimljana, koji su, kako znate, bili mnogobozci i prinosili su razne zrtve svojim bogovima.

Trudim se da, kada izvlacim zakljucke, to radim samo za sebe, u diskusiji koristim ono sto je poznato, receno, napisano, itd... jer samo na taj nacin mozemo da razmenimo argumente, moje licno misljenje napisem uvek u prvom licu.

Уколико је то књига која се бави историјским подацима а не тумачењем Светог Писма онда нема потребе,  хвала.   8086.gif  

Историјске околности су врло битне и потребно их је знати да би се разумели многи делови Светог Писма. То нико не спори. Међутим исте те околности су одлично, ако не и боље од нас,  знали и Свети Оци који су нам оставили тумачења од којих сам Вам ја једно навео. Не знам да ли сте обратили пажњу, то није моје тумачење већ тумачење Светог Теофилакта Охридског. Будући да се не слажете са њим питао бих Вас:

На основу чега сте Ви из овог писмениг обраћања светог апостола Павла Коринћанима извели закључак да су Хришћани окупљени око ИДЕЈЕ?

8086.gif bluelite  bluelite bluelite  pravopop 8084.gif pravopop  bluelite bluelite  bluelite bluelite

Baner-Pouke.jpg

Подели на овим сајтовима

Уколико је то књига која се бави историјским подацима а не тумачењем Светог Писма онда нема потребе,  хвала.   0110_hahaha  

Историјске околности су врло битне и потребно их је знати да би се разумели многи делови Светог Писма. То нико не спори. Међутим исте те околности су одлично, ако не и боље од нас,  знали и Свети Оци који су нам оставили тумачења од којих сам Вам ја једно навео. Не знам да ли сте обратили пажњу, то није моје тумачење већ тумачење Светог Теофилакта Охридског. Будући да се не слажете са њим питао бих Вас:

На основу чега сте Ви из овог писмениг обраћања светог апостола Павла Коринћанима извели закључак да су Хришћани окупљени око ИДЕЈЕ?

0203_cool :cheesy:  :P 0110_hahaha  0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha  0110_hahaha 0110_hahaha  0110_hahaha 0110_hahaha

Ne, to je knjiga koja se bavi istorijom Izraela.

To nije MOJ zakljucak, kako sam vec napisala, to je zakljucak istoricara. Moje misljenje je da su se oni okupljali kao sto se porodica okuplja ili kao sto se istomisljenici okupljaju - crkva, ali to ne znaci da mi danas MORAMO isto to da radimo, jer su nasi uslovi zivota dijametralno razliciti od ondasnjih.

DUM SPIRO, SPERO.

Подели на овим сајтовима

Уколико је то књига која се бави историјским подацима а не тумачењем Светог Писма онда нема потребе,  хвала.   0110_hahaha  

0203_cool :cheesy:  :P 0110_hahaha  0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha  0110_hahaha 0110_hahaha  0110_hahaha 0110_hahaha

To nije MOJ zakljucak, kako sam vec napisala, to je zakljucak istoricara.

Нисам Вас разумео. Значи, књига се бави тумачењем Светог Писма?

Baner-Pouke.jpg

Подели на овим сајтовима

0203_cool :cheesy:  :P 0110_hahaha  0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha  0110_hahaha 0110_hahaha  0110_hahaha 0110_hahaha

To nije MOJ zakljucak, kako sam vec napisala, to je zakljucak istoricara.

Нисам Вас разумео. Значи, књига се бави тумачењем Светог Писма?

Editovala sam post gore. Knjiga se bavi Jevrejskom istorijom. Mozete li njihovu istoriju tog vremena odvojiti od religije?

DUM SPIRO, SPERO.

Подели на овим сајтовима

Запрепастих се, када видјех, које прашуме допадосмо. Јестира, обратила си се на овај форум, са жељом да ти ми, (не кријем) биједни и сироти, с Божијом помоћу, помогнемо у ономе, у чему, ипак, ни сва огромна енциклопедијска знања која си сабрала у свом уму, нису могла ни цвоњак да ти обезбједе.

Опрости, чини ми се да ја тебе, иако не познајем, по овоме што се догађало на иним страницама ове теме, ипак, познајем. Изгледа ми, да смо нас двије, исту школу училе, мада не вјерујем од истих предавача (говори ли ти шта нпр. ријеч Премец?). Када би то, игдје, могло да нас одведе, вјеруј ми да ми не би било, ни тешко ни жао, да се гоњам с тобом, љетни дан до подне – на нивоу.

Али, вријеме нам истиче. Један мождани удар већ си имала, а ни моје здравље није чему. Да ли ћемо бити кадре, овакве какве смо, да дишемо у Христу? С Божијом помоћу, надам се – да!

А, сада слушај, испитуј све што ти се каже, али више ништа што излази ван оквира теме не питај, јер иако, у својој самообмани, мислиш да је за тебе тврда храна, ти сестро не располажеш ни елементарним знањима. Потрудићемо се да ти одговоримо, а ти чини како те воља. 

У свом првом посту кажеш да „ниси Православна, а крштена јеси, да вјерујеш у бога, не припадаш ни једној религији, молиш се богу и трудиш да никоме не чиниш зло“. И још да ти је „брат умро“ и да је због тога цијела породица „пала у очај“. Нешто касније, сазнаћемо да се отац само за једно молио, да нико од његове дјеце не умре прије њега и сада је јако  разочаран, јер му Бог, то једино што је молио, није испунио. Ти желиш да разумијеш Бога и његове поступке, не можеш да прихватиш ничије посредништво (на релацији ти-Бог)  у твом случају. Питаш „има ли утјехе за тебе“?

Јестира, или је бог у којег вјерујеш мртав или је твоја вјера мртва или је обоје, јер да није овако како ти гооворим, не бисмо остали отворених уста, на све ово што си, ослобођена сваког елементарног знања о вјери, па ваљда тиме и стида (блажено незнање)  - изрекла. Да је тај твој бог жив, ти га не би кињила, јер би ти чинио. А, овај твој, теби (па и читавој твојој породици) пакости, чиме недвосмислено показује да је лажњак, јер да је Господ, био би  Љубав. Ако је бог мртав, па ко је онда тај који је заузео његово мјесто? Коме се ти то молиш и са ким општиш(и читава твоја породица)? И у шта вјерујеш, у кога, када те тако гадно (и твоје) разочарава и убија твоје најмилије. На више мјеста ти касније тврдиш како је брат мртав. Је ли ти то тај твој бог открио? Какав бог, таква и ти. Ти, Бога да позиваш на одговорност, Он теби да се исповиједа? АУ!!! Ваља теби сестро, све из почетка, почев од А.

Подели на овим сајтовима

Запрепастих се, када видјех, које прашуме допадосмо. Јестира, обратила си се на овај форум, са жељом да ти ми, (не кријем) биједни и сироти, с Божијом помоћу, помогнемо у ономе, у чему, ипак, ни сва огромна енциклопедијска знања која си сабрала у свом уму, нису могла ни цвоњак да ти обезбједе.

Опрости, чини ми се да ја тебе, иако не познајем, по овоме што се догађало на иним страницама ове теме, ипак, познајем. Изгледа ми, да смо нас двије, исту школу училе, мада не вјерујем од истих предавача (говори ли ти шта нпр. ријеч Премец?). Када би то, игдје, могло да нас одведе, вјеруј ми да ми не би било, ни тешко ни жао, да се гоњам с тобом, љетни дан до подне – на нивоу.

Али, вријеме нам истиче. Један мождани удар већ си имала, а ни моје здравље није чему. Да ли ћемо бити кадре, овакве какве смо, да дишемо у Христу? С Божијом помоћу, надам се – да!

А, сада слушај, испитуј све што ти се каже, али више ништа што излази ван оквира теме не питај, јер иако, у својој самообмани, мислиш да је за тебе тврда храна, ти сестро не располажеш ни елементарним знањима. Потрудићемо се да ти одговоримо, а ти чини како те воља. 

У свом првом посту кажеш да „ниси Православна, а крштена јеси, да вјерујеш у бога, не припадаш ни једној религији, молиш се богу и трудиш да никоме не чиниш зло“. И још да ти је „брат умро“ и да је због тога цијела породица „пала у очај“. Нешто касније, сазнаћемо да се отац само за једно молио, да нико од његове дјеце не умре прије њега и сада је јако  разочаран, јер му Бог, то једино што је молио, није испунио. Ти желиш да разумијеш Бога и његове поступке, не можеш да прихватиш ничије посредништво (на релацији ти-Бог)  у твом случају. Питаш „има ли утјехе за тебе“?

Јестира, или је бог у којег вјерујеш мртав или је твоја вјера мртва или је обоје, јер да није овако како ти гооворим, не бисмо остали отворених уста, на све ово што си, ослобођена сваког елементарног знања о вјери, па ваљда тиме и стида (блажено незнање)  - изрекла. Да је тај твој бог жив, ти га не би кињила, јер би ти чинио. А, овај твој, теби (па и читавој твојој породици) пакости, чиме недвосмислено показује да је лажњак, јер да је Господ, био би  Љубав. Ако је бог мртав, па ко је онда тај који је заузео његово мјесто? Коме се ти то молиш и са ким општиш(и читава твоја породица)? И у шта вјерујеш, у кога, када те тако гадно (и твоје) разочарава и убија твоје најмилије. На више мјеста ти касније тврдиш како је брат мртав. Је ли ти то тај твој бог открио? Какав бог, таква и ти. Ти, Бога да позиваш на одговорност, Он теби да се исповиједа? АУ!!! Ваља теби сестро, све из почетка, почев од А.

Sta je tebi? PMS? Vrucina? LSD?

DUM SPIRO, SPERO.

Подели на овим сајтовима

Да не бисмо поново ишли у круг најбоље да резимирамо. Прихватате Свету Тројицу али не видите зашто нам је потребна Литургија да бисмо и сами узели учешће у вечном животу. Наведен је цитат из прве посланице Коринћанима из десете главе која говори "О јелу и пићу старог Израиља и о хришћанској заједници у причешћу Тела и Крви Христове", како стоји на почетку главе. Не прихватате да се стихови те главе односе на личну заједницу са Богом кроз причешће већ да се сматрате да је Црква своди на групу истомишљеника (које обједињује иста идеја) са одређеном хијерархијом. Ево тих стиховаа поново:

Чаша благослова коју благосиљамо није ли заједница крви Христове? Хљеб који ломимо није ли заједница тијела Христова? Јер један је хљеб, једно смо тијело многи, пошто се сви од једнога хљеба причешћујемо.

На основу чега сте Ви (или ти историчари да сад око тога не губимо време, пошто заступате исту тезу) из овог писмениг обраћања светог апостола Павла Коринћанима извели закључак да су Хришћани окупљени око ИДЕЈЕ?

Став да су Хришћани окупљени око ИДЕЈЕ деградира Цркву на идеолошку организацију. Ми Православни Хришћани не верујемо тако.

Baner-Pouke.jpg

Подели на овим сајтовима

Да не бисмо поново ишли у круг најбоље да резимирамо. Прихватате Свету Тројицу али не видите зашто нам је потребна Литургија да бисмо и сами узели учешће у вечном животу. Наведен је цитат из прве посланице Коринћанима из десете главе која говори "О јелу и пићу старог Израиља и о хришћанској заједници у причешћу Тела и Крви Христове", како стоји на почетку главе. Не прихватате да се стихови те главе односе на личну заједницу са Богом кроз причешће већ да се сматрате да је Црква своди на групу истомишљеника (које обједињује иста идеја) са одређеном хијерархијом. Ево тих стиховаа поново:

Чаша благослова коју благосиљамо није ли заједница крви Христове? Хљеб који ломимо није ли заједница тијела Христова? Јер један је хљеб, једно смо тијело многи, пошто се сви од једнога хљеба причешћујемо.

На основу чега сте Ви (или ти историчари да сад око тога не губимо време, пошто заступате исту тезу) из овог писмениг обраћања светог апостола Павла Коринћанима извели закључак да су Хришћани окупљени око ИДЕЈЕ?

Став да су Хришћани окупљени око ИДЕЈЕ деградира Цркву на идеолошку организацију. Ми Православни Хришћани не верујемо тако.

Ognjene, objasnila sam vam to vec, procitajte moj odgovor na vase pitanje.

DUM SPIRO, SPERO.

Подели на овим сајтовима

Ognjene, objasnila sam vam to vec, procitajte moj odgovor na vase pitanje.

Молим Вас поновите. Није ми најјасније шта сте хтели да кажете. Припишите то овој врућини  bighugbighug

Baner-Pouke.jpg

Подели на овим сајтовима

Сестри Евдокији хвала на овој рекапитулацији, а ја бих само замолио да преко ПП-а утврдите да ли се и одакле познајете, како не бисмо спамовали тему непотребним изношењем било чије интиме.  bighugbighug

Што се мене тиче, наставићу тамо где смо стали, а то је питање никео-цариградског Символа Вере. Ради лакшег сналажења, поставићу овде Символ Вере, са референцама ка Светом Писму:

Символ вере

Верујем у (Рим 10: 8-10; 1 Јн 4: 15)

Једнога Бога (Пнз 6: 4, Еф 4: 6)

Оца (Мт 6: 9)

Сведржитеља, (Изл 6: 3)

Творца неба и земље (Пост 1: 1)

и свега видљивог и невидљивог. (Кол 1: 15-16)

И у једнога Господа Исуса Христа, (Дела 11: 17)

Сина Божијег (Mт 14: 33; 16: 16)

Јединородног, (Јн 1: 18; 3: 16)

од Оца рођеног пре свих векова. (Jн 1: 2)

Светлост од Светлости; (Пс 27: 1; Јн 8: 12; Мт 17: 2,5)

Бога Истинитог од Бода Истинитог; (Јн 17: 1-5)

рођеног, а не створеног (Јн 1: 18)

Јединосуштног Оцу (Јн 10: 30)

кроз Кога је све постало; (Јевр 1: 1-2)

Који је ради нас људи и ради нашег спасења (1 Тим 2: 4-5)

сишао са небеса, (Јн 6: 33,35)

и оваплотио се од Духа Светога и Марије Дјеве (Лк 1: 35)

и постао човек. (Јн 1: 14)

И који је распет за нас (Мк 15: 25; 1 Кор 15: 3)

у време Понтија Пилата, (Јн 19: 6)

страдао, (Мк 8: 3 1)

и био погребен. (Лк 23: 53; 1 Кор 15: 4)

И Који је васкрсао у трећи дан по Писму, (Лк 24: 1; 1 Кор 15: 4)

и вазнео се на небеса, (Лк 24: 51; Дела 1: 10)

и сео са десне стране Оца; (Мк 16: 19; Дела 7: 55)

и Који ће опет доћи са славом (Мт 24: 27)

да суди живима и мртвима; (Дела 10: 42; 2 Тим 4: 1)

и његовом Царству неће бити краја. (2 Пт 1: 11)

И у Духа Светога, (Јн 14: 26)

Господа (Дела 5: 3-4)

Животворног, (Пост 1: 2)

Који од Оца исходи; (Јн 15: 26)

Који се са Оцем и Сином саобожава и сапрославља; (Мт 3: 16-17)

Који је говорио кроз пророке. (1 Сам 19: 20; Јез 11: 5,13)

У једну, (Мт 16: 18)

свету, (1 Пт 2: 5,9)

саборну, (Мк 16: 15; Еф 5: 30; Рим 12: 5 1 Кор 12: 12)

и апостолску Цркву. (Дела 2: 42; Еф 2: 19-22)

Исповедам једно крштење за опроштење грехова. (Еф 4: 5; Дела 2: 38)

Чекам васкрсење мртвих, (Јн 11: 24; 1 Кор 15:12-49; Јевр 6: 2; Откр 20: 5)

и живот будућег века. (Мк 10: 29-30)

Амин. (Пс 106: 48)

(преузето с  slavabogu: https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,5789.msg159893.html#msg159893)

Сада бих био слободан да цитирам моје питање и Ваш одговор у вези Светог Писма:

Андреј: Даље, имплицитно сте наговестили да верујете у Свето Писмо, како Старог тако и Новог Завета? Колики значај за Вас има Библија и какав је ваш став према њој?

Јестира: Kao sto samo ime kaze, Sveto Pismo je Bozija poruka nama ljudima, uputstva za nas duhovni i svetski zivot. (Osecam se kao u skoli sa ovim pitanjima i odgovorima, he, he).

Верујте драга Јестиро, у интелектуалном смислу, на овом питању решавамо став према вери, Цркви и православљу (у духовном смислу, православни то решавају учешћем у Евхаристији).

Даље, пренећу суштински битан део Вашег одговора на моје питање: "шта је то што не прихватате у Символу Вере и због којих разлога?"

Pitam se zasto ce Bog da sudi mrtvima, kada su oni smrcu vec platili za svoj greh, a i da nisu, ON je platio za njihove grehe. Sta tu sada ima opet da se sudi? Dva puta?

Sveta saborna i apostolska crkva. O tome smo vec na brdo strana diskutovali.

Ne dopada mi se ispovest (znam za onaj stih koji kaze: ispovedajte se jedan drugome, ali ja ga razumem drugacije nego Katolici i Pravoslavci).

1. да суди живима и мртвима; (Дела 10: 42; 2Тим 4: 1);

2. У једну, (Мт 16: 18), свету, (1 Пт 2: 5,9), саборну, (Мк 16: 15; Еф 5: 30; Рим 12: 5 1 Кор 12: 12)

и апостолску Цркву. (Дела 2: 42; Еф 2: 19-22);

3. Део о исповести можда нисте најбоље разумели:

Исповедам једно крштење за опроштење грехова. (Еф 4: 5; Дела 2: 38)

Дакле, као што видите, оци првог и другог Васеленског Сабора нису измислили ништа "своје" (како ви опрезно и с правом истражујете дистинкцију људских и Божијих речи). Осим тога, на Првом Васеленском Сабору у Никеји 325 г, осим већег дела овог Символа Вере (који је и пре био у "оптицају" у разним помесним Црквама), донесен је и канон Светог Писма. Канонизација Светог Писма није могла да буде донесена без благодати Духа Светог - иначе, Писмо не бисмо могли да третирамо као Божију реч. А ако је ова одлука била донесена благодаћу Духа Светог, зар је онда могуће да је та благодат деловала само парцијално на том Сабору, а не у потпуности?

Укратко, канон Светог Писма је доказ постојања благодати Духа Светог на никејском Сабору. Пре овог Сабора, једноставно се није ни знало шта јесте а шта није Свето Писмо. Такође, био бих слободан да Вас подсетим да је Мураторијев кодекс, који је најстарији препис који садржи све канонске књиге Библије, израђен у VII а објављен тек у XVII веку. То читаву Лутерову тезу принципа sola scriptura ставља у немогућу позицију. Једноставно, без Цркве не би ни било Светог Писма. Њега је донела иста Христова Црква за коју је он рекао да ју је основао и да је ни врата адова неће надвладати.

Овим се враћамо на Вашу идеју о покушају да се присуство благодати Светога Духа утврди на основу морала и понашања верника било које заједнице која се назива хришћанском. За ту причу ће нам, међутим, бити потребан Берђајев, који је лепо сумирао оно што су вековни аргументи православне Црkве по овом питању. Наравно, стрпливо ћу сачекати да књижицу прочитате, узмите времена колико Вам треба, па ћемо наставити овај наш разговор. Такође, немам никаква очекивања од Вас да сада на неки "волшебан" начин одмах прихватите Символ Вере, иако је, очигледно, цео заснован управо на Светом Писму. Једноставно, много тога сам Вам овде написао, па Вас позивам, да у мери времена и могућности о написаном поразмислите. А, свакако, имало би још много више тога да се каже, али одредимо неки темпо нашег дијалога, који неће бити претерано захтеван.

bighugbighug   bighugbighug

Natus est Dei Filius, non pudet, quia pudendum est; et mortuus est Dei Filius, prorsus credibile est, quia ineptum est; et sepultus resurrexit, certum est, quia impossibile.

(De Carne Christi V, 4)

http://www.tertullian.org/library.htm

Подели на овим сајтовима

Ognjene, i meni je vruce, kao i vama, ali, evo odgovora jos jednom:

Уколико је то књига која се бави историјским подацима а не тумачењем Светог Писма онда нема потребе,  хвала.   8086.gif  

bighugbighug bighugbighug  bighugbighug slavabogu  pravopop 8084.gif pravopop  hfvguio t4431  bluelite bluelite

To nije MOJ zakljucak, kako sam vec napisala, to je zakljucak istoricara. Moje misljenje je da su se oni okupljali kao sto se porodica okuplja ili kao sto se istomisljenici okupljaju - crkva, ali to ne znaci da mi danas MORAMO isto to da radimo, jer su nasi uslovi zivota dijametralno razliciti od ondasnjih.

DUM SPIRO, SPERO.

Подели на овим сајтовима

Да не бисмо поново ишли у круг најбоље да резимирамо. Прихватате Свету Тројицу али не видите зашто нам је потребна Литургија да бисмо и сами узели учешће у вечном животу. Наведен је цитат из прве посланице Коринћанима из десете главе која говори "О јелу и пићу старог Израиља и о хришћанској заједници у причешћу Тела и Крви Христове", како стоји на почетку главе. Не прихватате да се стихови те главе односе на личну заједницу са Богом кроз причешће већ сматрате да се Црква своди на групу истомишљеника (које обједињује иста идеја) са одређеном хијерархијом. Ево тих стиховаа поново:

Ognjene, i meni je vruce, kao i vama, ali, evo odgovora jos jednom:

Moje misljenje je da su se oni okupljali kao sto se porodica okuplja ili kao sto se istomisljenici okupljaju - crkva, ali to ne znaci da mi danas MORAMO isto to da radimo, jer su nasi uslovi zivota dijametralno razliciti od ondasnjih.

Ух каква грешка у куцању, тек сада сам видео. Исправио сам и болдовао. Чудно да Ви нисте приметили читајући, реченица је била потпуно без смисла.

Ово што сте ви навели није одговор на моје питање. Моје питање није било шта је ваше мишљење (у оној болдованој реченици сам сумирао ваше мишљење, то смо већ дефинисали) него на основу чега сте дошли до њега. Зато сам Вас и замолио да поновите.  bighugbighug

Baner-Pouke.jpg

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...