Jump to content

Боре ли се атеисти против сатанизма?

Оцени ову тему

Guest свештеник Иван

Препоручена порука

• Одговори 372
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Цитат
  Цитат
  Цитат
  Цитат
  Цитат
  Цитат
  Цитат

Ateisti se ne bore protiv satanizma, jer ih satanizam ne zanima (kao ni ostali nusprodukti hrišćanstva).Uticaj satanizma je zanemarljiv u odnosu na negativan uticaj hrišćanstva (razlog vrlo jednostavan- hrišćana ima mnogo više ). Skloni ste da sva ubeđenja koja se razlikuju od vaših proglasite satanizmom (Istorija hrišćanstva-duga istorija proglašavanja drugih jereticima(satanistima) - MihajloDudic TM)

Satanizam nije nusprodukt hriscanstva. Satanizam je nastao u Sumeru gde je kult Tiamata bio suprotstavljen

kultu Enkia i Marduka.

Stanisti otvoreno kazu a su oni za destrukciju, za ubistva, za podvale u drustvu, za razaranje eshatoloske

perspektive covecanstva bilo u sekularnom ili u sakralnom smislu.

Zar ne bi trebali najpre da pocnete kritiku najopasnijih verskih sistema a ne najbrojnijih?

Najbrojniji su najopasniji.

Jasno je šta je postavljač teme mislio pod satanizamom.Svakako ne borbu protiv sumerskih mitova,naročito kada se uzme u obzir da je SZ pun loše prepisanih mitova.

Koliko ima tih satanista koji su otvoreno za ubistva,podvale...?Stanu u jedan podrum?

Izgleda da su Sumerski mitovi ostali zivi svih ovih godina.

http://www.templeoftheblacklight.net

http://nineangles.wordpress.com

Znaci po tvojoj logici Budisti su opasniji od neke tamo dijabolicne sekte koja prinosi ljudske zrtve samo zato

sto su Brojniji? Ne vidim smisao.

Minorne grupe,potpuno beznačajne, ima ih dovoljno za tri podruma.Najveću opasnost predstavljaju samima sebi, te dijabolične sekte.

Budisti ne predstavljaju nikakvu pretnju po nikoga.Religije koje predstavljaju pretnju su hrišćanstvo i islam.

Nije bitno koliko ih je vec na sta pozivaju svoje clanove. Te dijabolicne sekte uce svoje clanove da treba a ubijaju, kradu, podmecu, sabotiraju, kidnapuju siluju i ritaualno zrtvuju malu decu. E sad ako je izgovor njihov

mali broj tu se ogleda vase veliko licemerje.

Hriscani takodje ne pretstavljaju pretnju po nikoga kao ni budisti. Za islam se slazem.

Nikakvo licemerje.Porediš grupice labiblnih tinejdžera sa najvećom religijom na svetu.Naravno da je bitan broj.

Majkl Akuino je bivsi pukovnik americke vojske, obavestajac. Vrhovni satanisticki sveteni Templ Of Seth crkve.

Nisu to nikakvi tinejdzeri vec pretezno odrasli ozbiljni ljudi sa visokim drustvenim funkcijama koji tacno znaju zasto rade to sto rade. Bolje treba istraziti nesto sto se tako olako i pausalo karakterise.

Подели на овим сајтовима

Цитат
  Цитат

Атеизам и јесте религија, односно вјера.

Moze li objasnjenje za ovo?

Zato sto vera nije verovanje da postoji nesto sto je van mogucnosti dokazivanja nego je to usmeravanje

svoje licnosti ka necemu. Primer, Niche je apsolutni teista jer on zivi za Natcoveka, celom svojom licnoscu on

zeli postati Natcovek. Ateizam je zapravo forma idolopoklonstva jer najsecsce ateisti usmeravaju sovju licnost ka

nacemu staticnom, istom, ne szrevaju.

Подели на овим сајтовима

Цитат

Тужна моја дечице,

јако ми је жао вас који тежите фарисејском надмудривању и вас којима је сав духовни опит у празним ријечима, флоскулама и силогизмима. Најтужније од свега јесте што сте овдје на форуму, мјесту дијалога, без жеље за размјеном искустава и опита (што је поента форума) износећи као цигле формиране реченице, без икакве варијанте отворености за нешто Друго и Другачије.

Христос и васкрсење нису идеологије, увјерења или нешто слично. Опит то и не може бити.

Вјера не значи убјеђеност у неке идиотске нелогичне приче од прије два миленијума,

већ она означава стање повјерења у Онога са којим имаш љубавни однос.

Вјера и повјерење јесте стање онога ко воли пријатеља, породицу, дјевојку итд.,

дакле живо стање за које је потребно духовно узрастање и људска и животна величина.

Ви овдје не причате о свом животном духовном опиту него цртате шкработине по зиду,

вјероватно у нади да ћете провокацијом доћи до одговора који вас саме тиште,

одговора на духовне побуде дубоко закопане у вама за које немате можда тренутно храбрости да следујете. Тражите одговоре, али не у другима, већ искрена срца - у себи и у људима око вас.

Ако искрено тражите на дну властитог срца и у срцима људи које сте истински доживјели наћићете тражено - не Христа о каквом читате на папиру, препричаног, не Христа као некакву чудну идеологију, нити Христа онаквог каквог га заступају они који везе са њим немају - већ управо Христа истинског, живог и васкрслог.

Religija(vera) je poverenje onome sa kim si u ljubavnom odnosu?

Te dve stvari nisu isto. Srce je mišićna pumpa koja svojim ritmičkim kontrakcijama omogućava stalni protok krvi kroz sva tkiva obezbeđujući normalnu razmenu materija. To što si sada napričao je tako mistično, kao da ti je Vladeta Jerotić brat rođeni a Karl Jung otac. Mambo-džambo priče. Koliko godina imaš?

Подели на овим сајтовима

• Гости

DarkoV

Било који доказ да наведем , био би узалудан , кад и за Христа сматраш да није постојао онда ни за остале немам потребе да ти доказујем.

Подели на овим сајтовима

Цитат

DarkoV

Било који доказ да наведем , био би узалудан , кад и за Христа сматраш да није постојао онда ни за остале немам потребе да ти доказујем.

Martirije,

Pruži dokaz i smatraću da sam pogrešio.

(sada neka neki pametnjaković prekopira kolekciju dokaza na kojoj piše Plinije Mlađi, Tacit, Josif i Sotonije pa da podivljam)

Подели на овим сајтовима

Цитат

Ritual u kome se hleb pretvara u meso a vino u krv? I to NE simbolično, doslovno.

Ko je blesav ovde?

U svetoj tajni pričešća vi stvarno jedete meso Isusa (to smo apsolvirali).

Ko jede ljudsko meso je kanibal.

Isus Hrist je bio čovek.

A ti ono nisi procitao moje odgovore na tu temu? Vidim.

Цитат

Izvedite sami.

I tako vuče na crnu magiju, priznaj.

Pa ja baš i ne bih rekao da jeste otvoreni prema svemu novom.

Homofobija nije nikakva politička kovanica nikakvih liberala.

Moj. 3:16 A ženi reče: Tebi ću mnoge muke zadati kad zatrudniš, s mukama ćeš decu rađati, i volja će tvoja stajati pod vlašću muža tvog, i on će ti biti gospodar.

Ko je rekao da niste duhoviti?

Samo joj saopstava ono sto je ceka jer nije htela da postane Bog. Tako je nastavila da sazivljava svoju zivotinjsku prirodu. Gde je tu mrznja? Ali to je proslo. Sada je svaka zena pozvana da postane Bog. Pogledaj koliko ima zena svetitelja.

Crne magije nema bez death spellova. Googlaj pa vidi.

Подели на овим сајтовима

Цитат

DarkoV

Pa ja recimo ne bih voleo da nesto "smatram". Ja bih mnogo vise voleo da nesto znam a ono sto ne znam da trazim dokaze dok ne saznam

Подели на овим сајтовима

• Гости
  Цитат
  Цитат

Па лијепо:

ако си заиста атеиста ти вјерујеш да је некада постојало ништавило без времена и простора,

и да је то ништавило без икаквог логичног објашњења или узрока експлодирало (имплодирало штагод)

у огромну масу свега и свачега. Та огромна хаотична маса је без игдје икаквог узрока или разлога почела магично да ствара уређен систем толико фантастично комплексан да је пар трилијарди фактора морало стајати у савршеним односима који су довели до појаве самореплицирајућих честица које су се временом нужно самоусавршавале. И тако даље.

За све што сам написао наука нема никакво објашњење узрочности,

дакле будући да ти вјерујеш да се све створило и организовало у савршен систем само од себе

(без игдје икаквих логичких доказа) из тога следује да си ти вјерник односно поборник једне врсте идеологије - религије.

Ето.

Цитат

Epa veseli moj(posto sam ja jako tuzan),

ja imam i roditelje i cerkicu koje uopste ne volim. Bilo bi lepo da mi pokazete kako to da radim pa da pocnem polako da ih volim

Патетично.

Гдје сам ја икоме на овоме форуму оспорио могућност да воли.

Ја управо говорим да онај ко воли у ономе што изазива љубав код другог човјека већ познаје Христа,

па ма и не био свјестан тога он јесте Христов и истински хришћанин.

Подели на овим сајтовима

Цитат
  Цитат
  Цитат

Zato sto vera nije verovanje da postoji nesto sto je van mogucnosti dokazivanja nego je to usmeravanje

svoje licnosti ka necemu. Primer, Niche je apsolutni teista jer on zivi za Natcoveka, celom svojom licnoscu on

zeli postati Natcovek. Ateizam je zapravo forma idolopoklonstva jer najsecsce ateisti usmeravaju sovju licnost ka

Ateisti ne sazrevaju. Zanimljivo.

Pa i konfučijanizam propoveda o tome kako je život sazrevanje i rast (neka je to sve uslovno rečeno) i da je cilj stvoriti od sebe savršenu ličnost. Hrišćanstvo propoveda ljubav, Islam mir (kakva ironija xD) i opraštanje, konfučijanizam mir između socijalnih klasa.

Zreo čovek je zreo zato što shvata da savršeno nije moguće. Kako znaš da je tvoje učenje ispravno?

Mnogo ih ima...

Подели на овим сајтовима

@DarkoV

Evgenik i mene i tebe po iskustvu i ozbiljnosti moze da stavi u dzep. Prigusi malo tu tvoju tinejdzersku aroganciju.

Srce je metafora, analogija za emocije koje neka licnost usmerava ka drugoj svojom voljom. Ponovljeno milion puata ali vama udje na jedno uvo na drugo izadje.

Подели на овим сајтовима

Цитат

Не цијеним вас довољно да би постојала и најмања могућност панике.

Жалосни сте у својој самодовољности у љубави према властитом унинију и уљуљканости.

Ви сте само тужни доказ колико далеко може да оде power of denial код оних који због разних траума у старту се плаше сваког озбиљнијег духовног истраживања.

Имаш прву опомену!

...а ти Еугеник,такође контролиши избор речи,важи?

Istorija se bazira na stvarnim dogadjajima, a ne na izmisljenim pricama!

Подели на овим сајтовима

Цитат
  Цитат
  Цитат
  Цитат

Ateisti ne sazrevaju. Zanimljivo.

Pa i konfučijanizam propoveda o tome kako je život sazrevanje i rast (neka je to sve uslovno rečeno) i da je cilj stvoriti od sebe savršenu ličnost.

Zreo čovek je zreo zato što shvata da savršeno nije moguće. Kako znaš da je tvoje učenje ispravno?

Mnogo ih ima...

Da i Konfucijanizam je isto tako verovanje, posto je verovanje ili religioznost egzistencijalna a ne gnoseoloska kategorija. Ako si zaista slusao Jerotica ili citao ovo bi trebao da znas.

Zato sto daje savrseni presek Epiktetskog i Prometejskog modela licnosti. A to je Hristos.

Подели на овим сајтовима

Цитат

@DarkoV

Evgenik i mene i tebe po iskustvu i ozbiljnosti moze da stavi u dzep. Prigusi malo tu tvoju tinejdzersku aroganciju.

Srce je metafora, analogija za emocije koje neka licnost usmerava ka drugoj svojom voljom. Ponovljeno milion puata ali vama udje na jedno uvo na drugo izadje.

Ozbiljnost? Ja sam ozbiljan, o čemu se radi?

Znam da je srce metafora, propustio si poentu.

Emocije su subjektivna stvar, nije to nikakva energija koja se usmerava prema nekome.

Подели на овим сајтовима

Guest
Ова тема је за сада закључана и нису омогућени будући одговори.
  • Креирај ново...