Jump to content

др Миша Ђурковић: Абортус - филм "Непланирано" између пролајф и прочојс покрета

Препоручена порука

Ово постаје чиста безосећајност. Да ли један, два.. хиљаду, двеста хиљада, пола милиона.. И један је много, а камоли ко зна колико! Питам се само, да ли присталице абортуса (овде не мислим на абортус да би се спасио живот труднице) размишљају шта да су њихове мајке њих абортирале.. Боже, Боже.. какви смо ми људи.

Подели на овим сајтовима

пре 9 часа, Desiderius Erasmus рече

Naravno. Zabrana, sama po sebi, pitanje koliko bi rešila problem. Zato je potrebno i edukovati ljude, učiti ih korišćenju kontracepcije, raditi na boljem ekonomskom položaju žena, uvesti znatno strožije kazne za silovatelje, itd.

Да, а да неко можда мало учи децу да не ступају у полне односе пре брака или ваљда одрасли знају за плодне и неплодне дане па нека се мало суздрже, а не ко приплодни бикови да ''скачу'' кад год им се прохте.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Плаво Небо рече

Да, а да неко можда мало учи децу да не ступају у полне односе пре брака или ваљда одрасли знају за плодне и неплодне дане па нека се мало суздрже, а не ко приплодни бикови да ''скачу'' кад год им се прохте.

Ali, ipak je lepo seksati se tokom celog meseca. :)))

porukom-dobrote-nahrani-gladnog.thumb.jpg.e6722ef9e536dc201ac006f5bb88acb0.jpg

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, Плаво Небо рече

Ово постаје чиста безосећајност. Да ли један, два.. хиљаду, двеста хиљада, пола милиона.. И један је много, а камоли ко зна колико! Питам се само, да ли присталице абортуса (овде не мислим на абортус да би се спасио живот труднице) размишљају шта да су њихове мајке њих абортирале.. Боже, Боже.. какви смо ми људи.

Da nema ovog pitanja pomislio bih da je samo greška u pisanju... da si prosto ispustio par reči i da pod "pristalicama abortusa" misliš na "pristalice prava na abortus"... ali  izgleda da je problem ozbiljniji...

Elem, ne postoje pristalice abortusa... ne postoje ljudi sa dijametralno suprotnim stavovima od tebe tj. ljudi koji misle da je abortus baš super, da svako treba da ga uradi, bez bilo kakvog obzira prema fetusu... takve bi imalo smisla da pitaš šta bi bilo da su njihove majke abortirale... ali takvi ne postoje... ili ja bar nikad nisam čuo za nekog takvog...

Pristalice prava na abortus smatraju da žene pod određenim uslovima treba da imaju pravo da abortiraju AKO TO ŽELE. Moja majka je imala to pravo, pa je lišeno svakog smisla da me nešto pitaš u vezi sa tim... imala je pravo i nije ga iskoristila, kao i većina žena koje to pravo imaju, jer je želela da rodi... ja želim da i današnje žene imaju to isto pravo koje je moja majka imala i koje je tvoja majka imala... želim i svakoj ženi da nikad ne dođe ni u iskušenje da to pravo iskoristi...

Inače, kad već pominješ spašavanje života trudnice kao izuzetak, jel to jedini ili ima još neki?  (incest, silovanje, malformitet fetusa, ozbiljno ugrožavanje zdravlja majke?)

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 4 часа, Плаво Небо рече

Да, а да неко можда мало учи децу да не ступају у полне односе пре брака 

Najveći broj namernih prekida trudnoće u Srbiji urade žene koje su u braku i već imaju decu.

Ostavite mlade na miru, oni su zlato ko ih gaji.

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Стаљиново унуче рече

i jedno je puno

Svejedno, manipulisanje podacima i brojevima u cilju neke promene ne može da se završi kako treba nikako, pogotovo kada to rade kojekakve organizacije ili udruženja. Dizanje panike, tenzije, pumpanje podataka, zovi ga kako hoćeš, ne može da se pravda sa ,,i jedno je mnogo''. 

Подели на овим сајтовима

пре 22 часа, Ekatarina_mala рече
On 27.11.2019. at 23:37, Branka62 рече

Ako padam u nesvest kada vidim krv, neću biti lekar. Ako mi je mučno da čistim kontejnere, neću se zaposliti u gradskoj čistoći.Ako neću da radim abortus, neću biti ginekolog. A ako prihvatim bilo koji od ovih poslova, onda ću i raditi sve šro ta radna mesta zahtevaju.

Sa ovim se me slazem. Ginekolog Ima puno lepsih poslova od abortusa. Nije to jedina stvar zaradi cega se ide kod ginekologa.

Bila sam nepecizna. Ali mislim da se iz "radna mesta" vidi da se to odnosi na ginekologa na radnom mestu koje podrazumeva i obavljanje abortusa, 

Подели на овим сајтовима

пре 18 часа, Плаво Небо рече

Да ли један, два.. хиљаду, двеста хиљада, пола милиона.. И један је много, а камоли ко зна колико!

Eto, u nečemu se slažemo. Pre godinum, ako ne i više, gotovo istim rečina sam reagovala na jedan post u kome je dat ovaj izmiščjen broj.

Подели на овим сајтовима

Ali, ostaje pitanje: šta ćemo kad medicina uznapreduje i omogući, bezbedno po majku, vršenje abortusa u 8-9. mesecu trudnoće? Lepo izvade već formiranu bebu i bace je u neku kantu za medicinski otpad. Šta fali, to je deo ženinog tela, a ona ima pravo da radi sa svojim telom šta hoće...

porukom-dobrote-nahrani-gladnog.thumb.jpg.e6722ef9e536dc201ac006f5bb88acb0.jpg

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, Desiderius Erasmus рече

Ali, ostaje pitanje: šta ćemo kad medicina uznapreduje i omogući, bezbedno po majku, vršenje abortusa u 8-9. mesecu trudnoće? Lepo izvade već formiranu bebu i bace je u neku kantu za medicinski otpad. Šta fali, to je deo ženinog tela, a ona ima pravo da radi sa svojim telom šta hoće...

To NIJE ženino tijelo, jer beba ima svoje srce, svoju glavu, i sve ostalo, tak da, ta priča ne drži vodu. Msm da je veće pitanje do kad bude narod ćutao na svo  zlo. Jedino maleni broj katolika u Hr prosvjeduje protiv abortusa, svi ostali ćute, tak i u Srb vjerovatno. Dok ćutimo, rit nam je okrenut, pa mogu da nas...keksaju. Riječ koju koristimo u prisutnosti djece. :)

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, Desiderius Erasmus рече

Ne drži me za reč ali čini mi se da je medecina već poodavno došla u mogućnost da uradi ono što ti ovde govoriš.

Nisam zbog toga reagovao na tvoj komentar. Pitam se šta se vama, "protivnicima" abortusa mota po glavi. Kakvi vas demoni to opsedaju pa pišete ovako nešto?

Pitanje abortusa je užasno složeno pitanje. Praktično najbolje rešenje je (kao što su ovde već neki napisali) edukacija i eliminisanje uzroka koji nateraju ženu na prekid trudnoće.

пре 31 минута, HOA+ рече

(dodeljivanje ordenja): Тиме свака Црква сваком верном народу указује на систем хришћанских вредности и врлина које хришћанин треба да има.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...