Ignjatije Написано Децембар 11, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2012 Да ли неко зна зашто ђаво никад не спава? Stalno smislja neko zlo pa nema vremena > GeniusAtWork је реаговао/ла на ово 1 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
миркан Написано Децембар 11, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2012 Скоро да нема дан кад не чујемо ђаво не спава, а јесте се икад питали да ли је стварно то тако и зашто ђаво не спава? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Децембар 11, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2012 Скоро да нема дан кад не чујемо ђаво не спава, а јесте се икад питали да ли је стварно то тако и зашто ђаво не спава? Mislim da duhovna bica ne spavaju, to je odlika stvorenja. U Otkrovenju stoji da andjeli pred prestolom stalno pevaju hvalu Bogu. Obzirom da je i djavo duhovno bice... valjda je razumljivo. Oglo, Бојан Басарин and Срђан Ранђеловић је реаговао/ла на ово 3 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Johanes de Silencio Написано Децембар 11, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2012 Mislim da duhovna bica ne spavaju, to je odlika stvorenja Да, само и ђаво је створен, па је и створење/творевина. Скоро да нема дан кад не чујемо ђаво не спава, а јесте се икад питали да ли је стварно то тако и зашто ђаво не спава Не бавим се тиме, нити мислим да то треба да нас занима. Уопште. Важно је да Христос никад не спава и да стално може бити у нама, а ми у Њему увек будни и живи. Crveni Baron, malina :), Иван 123 and 5 осталих је реаговао/ла на ово 8 ... пустиња је тамо где боли ... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
о.Небојша Написано Децембар 11, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2012 У СРФЈ су стално у оквиру ДСЗ и ОНО, позивали ан опрез , јер непријатељ никад не спава. Зато се најлакше препознаје по подочњацима animal-smiley-075 Crveni Baron, horatio, Ђуро Станивук and 6 осталих је реаговао/ла на ово 9 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Децембар 11, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2012 Да, само и ђаво је створен, па је и створење/творевина. Lose sam se odrazio, mislio sam na materijalna stvorenja. Hvala na ispravci. Важно је да Христос никад не спава и да стално може бити у нама, а ми у Њему увек будни и живи. 138999 Tako je. Strazimo do Eshatona. Johanes de Silencio је реаговао/ла на ово 1 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Децембар 11, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2012 Да ли неко зна зашто ђаво никад не спава? Ја знам тј. ја знам за једну верзију али питање да ли је тачна, па нећу је одмах износити. Нечастиви неспава зато што је анђео-пали анђео, значи нема вештаствено тело, него има духовно тело , односно сачињен је од неке другачије супстанце која није вештаствена. Као такав нема замор , па немора ни да спава. То је одлика свих духовних бића па и човека који се упокоји јер више нема тело па немора ни да спава. А зашто је баш наглашено да "ђаво никад не спава" ? То је посебно питање и односи се на његову палу природу. Јер будући да никад не спава он има сасвим довољно времена да смишља лукавства и злоће јер је пале природе и то му је хтење и настројење срца. Што ће рећи у преводу на нашки да колико год да се ми трудимо да смислимо како да се одбранимо од лукавштине лукавога мало ћемо учинити јер док ми спавамо он има времена да смисли како да нам доака + његове године ( њихове јер није један) дају му веома велико искуство у познавању људске психе , те је он један изврсан познавалац људске психологије. Дакле пошто "ђаво никад не спава" и пошто је човек стога вема немоћан у односу на њега , човеку ништа друго не остаје него да се не узда у своје духовно-интелектуалне способности, већ да "сав живот свој Христу Богу преда" не у пасивном него у активном смислу. Иначе уколико човек из заблуде поведен гордошћу својом помисли како је способан и моћан да доака нечастивом на веома конкретан начин ће увидети да онај који никад не спава има много више времена и много више памети од њега (човека). verum est in beer, Драган άσημος :), Лазар and 7 осталих је реаговао/ла на ово 10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Написано Децембар 11, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2012 Мени ово дјелује више као нека народна изрека у смислу да се зло може десити сваком у свако доба дана и ноћи. Народ зло везује за ћавола о карактеристима ђавола као бића тешко да су обични људи пуно знали. Срђан Ранђеловић, Јадранка-Дервента, Crveni Baron and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 У хришћанству нема пречица Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Децембар 12, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 12, 2012 зато што нема људских слабости. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Децембар 12, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2012 Да ли неко зна зашто ђаво никад не спава? Ko kaže? :P миркан, w.a.mozart, Ђуро Станивук and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Toma Написано Децембар 12, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2012 Zato što ima ružne snove.... Благовесник је реаговао/ла на ово 1 Приручник 'О Божанственој Литургији' светог Јована Златоустог - збирка одабраних светоотачких и савремених текстова, који објашњавају лепоту схватања и учествовања у Божанственој Литургији! Цена 330,00 дин./ком. + ПТТ или +381 (0)63 839 6761 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Orthophill Написано Децембар 12, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2012 Ај што не спава, па он ни ора, ни копа него само на лошо мисли... (Ѓаволот ни ора ни копа се` на лошо мисли.) Ти ме волиш, ал ја не осећам. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
И.стојковић Написано Децембар 12, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2012 Ђаво никад не спава, зато што му ми пружамо могућности да се забавља. Ђуро Станивук је реаговао/ла на ово 1 "Прости верник" Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе. http://www.pravoslav...ta Filareta.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Децембар 12, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2012 Нечастиви неспава зато што је анђео-пали анђео, значи нема вештаствено тело, него има духовно тело , односно сачињен је од неке другачије супстанце која није вештаствена. Као такав нема замор , па немора ни да спава. То је одлика свих духовних бића па и човека који се упокоји јер више нема тело па немора ни да спава. još ćeš na kraju reći i da veruješ u sve ovo И.стојковић је реаговао/ла на ово 1 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јадранка-Дервента Написано Децембар 12, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2012 Не знам за њега, али ја увијек могу спавати. Чим видим јастук, ја сам заспала. DankaM, w.a.mozart, ВИЛМА and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Господе, буди милостив мени грешној. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука