sanja84 Написано Октобар 14, 2019 Пријави Подели Написано Октобар 14, 2019 пре 6 минута, Istopljeni kamen рече Не може се шалити са мајкама. Не дам! Ми морамо оставити пример млађим генерацијама. Моја бака је остала јако млада удовица, јако млада. Живела је сама а ја сам ишла код ње сваки викенд. И један њен пријатељ је такође остао млад удовац и дошао је да пита њу у присуству свих нас да ли би хтела да се уда за њега. И он је рекао да ће се бринути о њој, и да ће имати све са њим, да се не бринемо ми, породица...она је рекла да ће размислити и разговарати са свима. Сећам се и данас њеног осмеха и благог погледа. Волела га је. А ја сам почела да плачем и мислила сам да ћу умрети ако моја бака оде у другу кућу да живи, где ћу ја долазити...какав ће бити тај деда.... И она је остала, рекла је њему не. А волела га је. Рекла му је не, ради унучице и њених суза. И сад ја се питам.. Ко су мајке и какав пример ми треба да шаљемо нашој деци? Признајем да није требала да ме послуша.. али која је то жртва...волела га је...а не ови што мисле да су све жене..... propustila sam.. ko je sta rekao? mada ok.. da ne ubadam trn u zdravu nogu "Drži svoj um u adu i ne očajavaj" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Istopljeni kamen Написано Октобар 14, 2019 Пријави Подели Написано Октобар 14, 2019 пре 2 минута, Ekatarina_mala рече propustila sam.. ko je sta rekao? mada ok.. da ne ubadam trn u zdravu nogu Па наравно. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Октобар 15, 2019 Пријави Подели Написано Октобар 15, 2019 пре 4 часа, Ekatarina_mala рече ja samo ne shvatam zasto je sad covek koji ima vise dece lenj i koristoljubiv po logici nekih od vas. on samo potrebuje vise novca jer mora da nahrani vise usta. https://poslovi.infostud.com/ ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
florenntina Написано Октобар 15, 2019 Пријави Подели Написано Октобар 15, 2019 пре 4 часа, Ekatarina_mala рече da pisano je svasta. samo na kraju ne povucemo manje sposobne... vecina od nas. kupimo nesto nepotrebno ili potrebno... zaboravimo i opustimo se... Ja imam drugacije iskustvo. Kada sam radila ljudima poreze, odusevila sam se koliko su humani i koliko pomazu drugima. Takodje, i nase statistike tome idu u prilog. Pogledaj koliko novca godisnje stigne u Srbiju iz inostranstva. A od ljudi u Srbiji se realno ne moze puno ocekivati jer vecina stanovnistva tamo jedva krpi kraj s krajem. Politicare i kontravezne biznismene ne racunam, to je ionako posebna parazitska sekta. https://freestateproject.org/about/101-reasons-move-new-hampshire Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sanja84 Написано Октобар 15, 2019 Пријави Подели Написано Октобар 15, 2019 пре 37 минута, Grizzly Adams рече https://poslovi.infostud.com/ pa rade ljudi vise poslova da prehrane decu koja ga nece osuditi na strasnom sudu sto ih je ubijao i satirao. АлександраВ је реаговао/ла на ово 1 "Drži svoj um u adu i ne očajavaj" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ToniS Написано Новембар 28, 2019 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2019 @Flojd Ne bih davao majkama sa decom pare, davao bih porodicama sa decom pare. Takva filozofija je unistila crnacke porodice u Americi, ne treba je ponavljati ovde. Ja sam licno da se zenama ukinu ova prava koja imaju. Jer kad bi smo zene isterali iz radne snage, odmah bi plate skocile 20-30% Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sanja84 Написано Новембар 28, 2019 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2019 пре 1 сат, ToniS рече @Flojd Ne bih davao majkama sa decom pare, davao bih porodicama sa decom pare. Takva filozofija je unistila crnacke porodice u Americi, ne treba je ponavljati ovde. Ja sam licno da se zenama ukinu ova prava koja imaju. Jer kad bi smo zene isterali iz radne snage, odmah bi plate skocile 20-30% prva konstatacija u redu. Drugu neću ni da komentarišem. U stvari hoću. Ako si već za porodicu. Da li shvataš da bi onda plate, tj. priliv para u porodicu bio manji za nekih 40% - ako se ne varam. "Drži svoj um u adu i ne očajavaj" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Новембар 28, 2019 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2019 Da nije opet Muramasi dosadno pa dosao da troluje? Natasa. је реаговао/ла на ово 1 Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Натан Написано Новембар 28, 2019 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2019 Пре сат времена, Ekatarina_mala рече da bi onda plate, tj. priliv para u porodicu bio manji za nekih 40% - ako se ne varam. Не би био мањи прилив, јер би нагло понуда послова била већа од потражње, што би условило раст зараде код мушкараца, што даље значи да жене не би морале да се муче радећи свашта, а кућни буџет би био минимум сличан. Тако би био успостављен природан поредак у коме мушкарац излази и зарађује новац, док се жена бави кућним активностима, растерећена свих брига спољашњег света. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аристарх Написано Новембар 28, 2019 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2019 On 12.10.2019. at 11:50, Flojd рече Значи хајдмо сви сложно Направимо петичцију и дајмо подршку тим мајкама. Мени делује добар Руски принцип. Код Руса је један од програма који имају дуже врема, да за свако рођено дете, држава преузима на себе 33% хипотеке родитеља. Тако да породица са троје деце има дом где пожели, али пре тога кредит неће добит по комунистичком систему, већ код приватних банки. А ту вредност некретнине одређује сналажљивост појединаца, колика су велика примања, самим тим је могућа већа рата кредита и вредност некретнине. Али тешко да би ово могло код нас да се уведе, јер пратим на шта се држава обавеже да ће платит у будућем периоду. Мени се то свиђа што си рекао да буде као неки фонд или шта знам, али да идемо логиком где можда 300.000 породица има троје деце или више па тада добијају неких 600 евра. Што је око 2.160.000.000 евра годишње. Тешко би то напредњаци дали, они ионако уговарају више послова него што можемо да изведемо. А то све треба платит... Не везано за наталну политику где нешто планирају, нама треба раст БДП-а од 7-8% да постигнемо стабилност уз коју би временом то било изводљиво... Невезано за напредњаке и ону спалионицу у Винчу од 1.5 милијарде евра која иначе кошта 10 пута мање у пројекту Ђиласа (ако то није лажна вест), паре морају на депоније, прераду воде, војску... да би та деца имала основну безбедност и више него што смо ми наследили. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Flojd Написано Новембар 28, 2019 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 28, 2019 Kontam. Ali ako neko ne digne glas niko o tome nece da razmislja. Vidis, koliko se samo para daje hraniteljskim porodicama, a koliko se daje socijalcima itd itd. Da, rusi imaju dobar sistem. Ali imaju i crnogorci, tamo zena sa vise od troje dece ima platu 300 e. Ali tamo su muslimani vecina, i oni imaju dosta dece a kod nas je i jedno dete mnogo. Када се ствари ставе на папир, ми вредимо онолико колико наша дела говоре о нама а не наше речи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аристарх Написано Новембар 28, 2019 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2019 Ја бих био задовољан само када би преузимали кредите родитеља код приватних банки, као што то раде Руси. Ту пензију у ЦГ, су укинули после два,три месеца. Нису имали паре ни те месеце да исплате свима. Они углавном дају паре овима што гласају за њих, сваки месец плату неку за целу породицу од 200-300 евра и деле им храну или нешто што царина заплени, тога имају гомилу јер је унос хране туристима забрањен. Не сме туриста ни паковање паштете да понесе у ЦГ, ако нађу цариници, то се заплени, па после деле по рожају, даниловграду... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аристарх Написано Новембар 28, 2019 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2019 Родитељи, или самохрани родитељ којих има пар стотина хиљада у Србији, ако уз то немају решено стамбено питање. Ако имају примање које је мање од минималца, онда социјална служба одузима децу.. Притом, минимална потрошачка корпа је данас тренутно већа у вредности од минималне плате, што је парадокс. Праве се десетогодишњи планови трошења новца, који прате потписивање уговора и гаранције. Притом то се амортизује сразмерно предвиђеном расту БДП, да не би било суфицита или дефицита у буџету. Па обзиром да нису предвидели милијарде евра за социјалне проблеме наредних десет година, онда морају да направе систем тако да новац уместо угроженим родитељима, дају хранитељима њихове деце. Јер угрожених родитеља има пар стотина хиљада и то кошта милијарде евра, а може бит великих превара за буџет што ови нису спремни да прихвате, а хранитеља има много мање. То је нужно зло, по тој политици напредњака и социјалиста, јер ако не радимо аутопут, нема посла и људи мигрирају. Ако нема улагања од неколико милијарди у БГ, онда БГ не расте са 600 милиона на милијарду и 100 милиона евра прихода у градску касу колико сада има. ако нема јавних улагања предвиђених десетогодишњим плановима или другачије, онда нас престижу и Бугари економски. Па ћемо постат гори од афричких држава. То једино преко парохијских свештеника да се дели угроженим породицама, мсм. ван државног апарата, где би могло бити превараната који би одглумили и свештенику, за месечну плату. Или да се људи организују. Као удружење, Срби за Србе што раде. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sanja84 Написано Новембар 28, 2019 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2019 пре 3 часа, Натан рече Не би био мањи прилив, јер би нагло понуда послова била већа од потражње, што би условило раст зараде код мушкараца, што даље значи да жене не би морале да се муче радећи свашта, а кућни буџет би био минимум сличан. Тако би био успостављен природан поредак у коме мушкарац излази и зарађује новац, док се жена бави кућним активностима, растерећена свих брига спољашњег света. I sta da rade neudate "Drži svoj um u adu i ne očajavaj" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Натан Написано Новембар 28, 2019 Пријави Подели Написано Новембар 28, 2019 пре 50 минута, Ekatarina_mala рече I sta da rade neudate О егзистенцији неудатих, природно, брину родитељи, док се не уда, а онда ту улогу преузима муж. Наравно, ако су животне околности такве да родитељи то не могу, прелазно решење, до удаје, је посао на одређено време. Јер улога жене, уопште у животу, а нарочито у браку, сувише је захтевна да преко тога има на терет и обавезу да зарађује. Изузетак је ако у оквиру свог слободног времена осмисли нешто профитабилно што њој представља задовољство да ради, добро дође то као извор додатне зараде, али трајно запослење код неког послодавца је, мислим, превелик терет. sanja84 and Лапис Лазули је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука