Jump to content

Да ли жене могу да буду свештенице?

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 6 часа, sanja84 рече

@Драшко misliš maj lav!   e izvini mačak mi od juče. (mačak- mamurluk od pijanstva na sovenačkom)

Lav lav 

Je je

Samo nisam uspeo lepo da stavim gif

?

• Волим 1

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

"Верујем Господе, помози мом неверју"

"О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш"

Подели на овим сајтовима

пре 36 минута, sanja84 рече

@Драшко a ti, znaš slovenacka? Krajnjicas da ga naučiš! Če hočeš... 

Ne vem  :)

Jako dobra prijateljica je živela u Ljubljani do pre par dana, dugo je tamo živela 

Sad se vratila u Bg

Isto muzicarka kao i ja

Možda si je videla nekad u Crkvi 

A imam tamo još par bliskih koji su ostali 

Jedino što znam je

Namizni prt 

I pikapolonca

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

"Верујем Господе, помози мом неверју"

"О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш"

Подели на овим сајтовима

пре 7 часа, Иван ♪♫ рече

Ne.

No, ja imam takav "neblagi" osjećaj da će pravoslavlje čim se promjeni sasvim kulturna klima, odjednom izvući od pitaj Boga kuda nekakav do sada skriven i svima nepoznat ali zato najpravoslavniji argument odnekud iz djela pustinjskih otaca i slično zašto se ženama ne bi smjelo dalje upirati i poricati pravo na sveštenstvo i biti prvo medju tim tradicionalnim ozbiljnim Crkvama sa apostolskim nasljedjem (dakle ne sektama)koje to ženama više nreće braniti. Pravoslavna teologija je u tom pogledu dosta nepredvidljiva, izaće na primjer s tim da spolna pripadnost nije dogmatski specifikovana i slično i da o tome nikad na Vaseljenskim saborima nije bilo ni riječi. A mi svi ostali ćemo ispasti nazadne muškošovinističke konzerve bez smisla za pravoslavnu teološku dijalektiku.. Pravoslavlje je kroz istoriju više puta znalo iznenaditi na ovakav način.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

пре 11 часа, Zayron рече

No, ja imam takav "neblagi" osjećaj da će pravoslavlje čim se promjeni sasvim kulturna klima, odjednom izvući od pitaj Boga kuda nekakav do sada skriven i svima nepoznat ali zato najpravoslavniji argument odnekud iz djela pustinjskih otaca i slično zašto se ženama ne bi smjelo dalje upirati i poricati pravo na sveštenstvo i biti prvo medju tim tradicionalnim ozbiljnim Crkvama sa apostolskim nasljedjem (dakle ne sektama)koje to ženama više nreće braniti. Pravoslavna teologija je u tom pogledu dosta nepredvidljiva, izaće na primjer s tim da spolna pripadnost nije dogmatski specifikovana i slično i da o tome nikad na Vaseljenskim saborima nije bilo ni riječi. A mi svi ostali ćemo ispasti nazadne muškošovinističke konzerve bez smisla za pravoslavnu teološku dijalektiku.. Pravoslavlje je kroz istoriju više puta znalo iznenaditi na ovakav način.

Evo odmah i dokaza, onaj koji je u stanju tvrditi ovo, sutra će se poonašati tačno tako kako sam ja napisao gore recimo po pitanju tog ženskog sveštenstva i u vezi s tom problematikom, u svakom slučaju ja neću biti taj koji će takvim nečim biti iznenadjen. I Fanar spada zatim još uvijek u pravoslavlje svidjalo se to vama ili ne! A od njega se tačno to može i očekivati da "prevrne" baš onako kako sam ja napisao. Od njih ništa više ne može iznenaditi!

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

пре 8 часа, Bokisd рече

Pazi Zajrone u papino dvoriste,.... ista je to ekumenisticka 'ekipa'....  i jedni i drugi i Fanar i Rim ..... :640720590_cujelisesta:

Pa mi ćemo upravo radi tog ekumenizma čekati da Fanar prvi to napravi i rukopoloži prvu sveštenicu pa ćemo onda alibistički reći, šta sad mi jadni možemo kad čak i pravoslavci sad to rade, moramo onda i mi. Šta nam drugo sad preostaje? Ali prije ne, prvi ne budemo sigurno, glavno zbog toga kako nam se ne bi moglo predbaciti da smo nekakvim ishitrenim potezima narušili ekumenističku priču. 

:D 

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

пре 8 часа, Bokisd рече

Pazi Zajrone u papino dvoriste,.... ista je to ekumenisticka 'ekipa'....  i jedni i drugi i Fanar i Rim ..... :640720590_cujelisesta:

Na kraju će to dopasti isto kao i s ovim orguljama u pravoslavnoj crkvi. Vidiš kako može, kad mogu one onda mogu i ženski sveštenici, zašto ne bi moglo? I za te orguljre i klupe se prije mislilio da je tako nešto nemoguće, prije 100 godina bi vas za ovo anatemisali, exkomunikovali iz pravoslavne Crkve a vidi sad kako lijepo može! Može zato što jedino oni iz "Pravoslavlje ili smrt" udruge ne bi to dozvolili ali Esfigmen danas niko ni za šta više ni ne pita, šačica marginaliziranih monaha bez uticaja,  sada i bez manastira.

WWW.EPARHIJAZT.COM

��ла 8, С�д �е одба�ио жалб� б�а���ва на п�аво...

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

пре 18 часа, Zayron рече

Pa sofista je uvek bilo, onih koji izvrcu. Zene ne mogu biti svestenici. Nema opravdanja ni u Pismu, ni u predanju, ni u crkvenom zivotu, ni u prirodi. A upravo zbog svoje prirode ne mogu biti, i to su ljudi oduvek znali, nego su danas pobenavili pa pokusavaju da prave jednakost tamo gde je ne moze biti.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...