Нифада Написано Септембар 11, 2019 Пријави Подели Написано Септембар 11, 2019 On 11. 9. 2019. at 8:25, Александар Милојков рече Ја сам био студент генерације. Све нивое студија сам прошао на ПБФ - од основних до докторских. Све време школовања био сам стипендиста Министарства вера (осим на докторским студијама, јер сам тада већ био у радном односу). Награђиван сам више пута у току студија. Написао сам молбу за рукоположење пре једно осам година. Никада ми на њу није дговорено, нити ме је од надлежних ико позвао да ми макар каже - нема места. Архиепископија београдско-карловачка. Expand Можда се све то рачуна као минус Но,ти радиш као вероучитељ,и то је важна служба,није ти испод нивоа. Питање је да ли неко студира теологију јер је заинтересован за то или има тај "занатски" приступ,да се школује за свештеника. "Tamo daleko" and Александар Милојков је реаговао/ла на ово 2 Нифада Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Септембар 11, 2019 Пријави Подели Написано Септембар 11, 2019 On 11. 9. 2019. at 6:14, Desiderius Erasmus рече A, šta ćemo sa ikonoboračkim saborom? Zar nije tada cela Crkva pogrešila, pa tek nakon nekoliko decenija ispravila tu grešku? Expand Hm, mislim da je pogresna perspektiva, vec tada oni episkopi i hriscani ispovednici vere i ikonopostovanja su se odvojili od episkopa koji su bili ikonoborci i sledstveno od tog ikonoborackog sabora.... i kasnije su ti pravoverni episkopi i hriscani i (pravoverni) car sazvali 7.Vaselj. sabor na kome je osudjen taj ikonobarcki sabor i svi episkopi koji podrzavaju ikonoborstvo i mnogi episkopi ikonoborci koji su podrzavali taj ikonoborski sabor su prineli pokajanje ocima Vaseljenskog sabora... .... slicno kao i sa sv.Maksimom Ispovednikom, on nije opstio i zajednicario crkveno i verski sa monotelitima episkopima i patrijarhom u Carigradu iako oni jos vaseljenski nisu bili osudjeni i samo su Maksim i svi oni ostali episkopi i katedre koji su sa njime bili u opstenju (ne sa Carigradom i ostalim monotelitima) bili istinska Crkva koja nikada nije pogresila niti ce pogresiti jer je ..... Crkva stub i tvrdjava istine.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Desiderius Erasmus Написано Септембар 11, 2019 Пријави Подели Написано Септембар 11, 2019 On 11. 9. 2019. at 9:48, Bokisd рече Hm, mislim da je pogresna perspektiva, vec tada oni episkopi i hriscani ispovednici vere i ikonopostovanja su se odvojili od episkopa koji su bili ikonoborci i sledstveno od tog ikonoborackog sabora.... i kasnije su ti pravoverni episkopi i hriscani i (pravoverni) car sazvali 7.Vaselj. sabor na kome je osudjen taj ikonobarcki sabor i svi episkopi koji podrzavaju ikonoborstvo i mnogi episkopi ikonoborci koji su podrzavali taj ikonoborski sabor su prineli pokajanje ocima Vaseljenskog sabora... .... slicno kao i sa sv.Maksimom Ispovednikom, on nije opstio i zajednicario crkveno i verski sa monotelitima episkopima i patrijarhom u Carigradu iako oni jos vaseljenski nisu bili osudjeni i samo su Maksim i svi oni ostali episkopi i katedre koji su sa njime bili u opstenju (ne sa Carigradom i ostalim monotelitima) bili istinska Crkva koja nikada nije pogresila niti ce pogresiti jer je ..... Crkva stub i tvrdjava istine.... Expand Ok, slažem se, Crkva na duže staze ne greši u dogmama, ali na kraće staze greške su moguće. Ikonofilima su, koliko znam, i ruke sekli. Maksima Ispovednika stavili na muke. Znači, greške su moguće, i ponekad je potrebno i nekoliko decenija da se isprave. "Tamo daleko" је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Септембар 11, 2019 Пријави Подели Написано Септембар 11, 2019 On 11. 9. 2019. at 9:52, Desiderius Erasmus рече Ok, slažem se, Crkva na duže staze ne greši u dogmama, ali na kraće staze greške su moguće. Ikonofilima su, koliko znam, i ruke sekli. Maksima Ispovednika stavili na muke. Znači, greške su moguće, i ponekad je potrebno i nekoliko decenija da se isprave. Expand Pa, vidi brate, licno koliko sam upoznat sa istorijom crkve, odmah po uvodjenju pogresnih ucenja ili jeresi u crkvu episkopi i hriscani su reagovali na takve stvari braneci veru od zastranja i prekidali su odmah opstenje sa svim takvim hriscanima bilo oni patrijarsi ili episkopi ili svestenici i oni su u stvari i bili ta pravoverna crkva i kasnije je to samo na Vaselj. ili pomesnim saborima bilo konstatovano i svecano su proglasavani kao ispovednici pravoverlja (to je nesto po kontekstu slicno sa onim cuvenim 13, 14 i 15. kanonom dvokratnog Konstantinopoljskog sabora) ..... na primer, koliko se secam , prvi je poceo da razblicava Nestorija za jeres u Konstantinopoljskoj crkvi jedan hriscanin advokat.... i tek kasnije se prikljucio i sv.Kiril Aleksandrijski.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Септембар 11, 2019 Пријави Подели Написано Септембар 11, 2019 On 11. 9. 2019. at 9:42, Нифада рече Можда се све то рачуна као минус Но,ти радиш као вероучитељ,и то је важна служба,није ти испод нивоа. Питање је да ли неко студира теологију јер је заинтересован за то или има тај "занатски" приступ,да се школује за свештеника. Expand Наравно. Рекох у контексту тврдње да свршени теолози наводно ме желе рукоположење. То није тачно. Многи желе, али их нико не узима у обзир. Trifke, Милан Ракић and Нифада је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Desiderius Erasmus Написано Септембар 11, 2019 Пријави Подели Написано Септембар 11, 2019 On 11. 9. 2019. at 10:20, Александар Милојков рече Наравно. Рекох у контексту тврдње да свршени теолози наводно ме желе рукоположење. То није тачно. Многи желе, али их нико не узима у обзир. Expand Je l' i tu radi veza, k'o i svugde? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Септембар 11, 2019 Пријави Подели Написано Септембар 11, 2019 On 11. 9. 2019. at 10:20, Desiderius Erasmus рече Je l' i tu radi veza, k'o i svugde? Expand Па, није тешко извући такав закључак. Trifke and Desiderius Erasmus је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Септембар 11, 2019 Пријави Подели Написано Септембар 11, 2019 On 11. 9. 2019. at 9:22, Александар Милојков рече Шта ћемо са Црквама којима се Христос обраћа у Откривењу Јовановом, не бих рекао похвално и као непогрешивим? Expand Tu se pominje neka Filadelfijska Crkva koja je nepogresiva. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ćiriličar Написано Септембар 11, 2019 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 11, 2019 @Александар Милојков Како ти обрачунавају плату? По СС или послу који обаљаш пошто си преквалификован (увек ми тему спамујеп, ал' ајде нека ти буде ) ? Мислим, нне питам за цифру, али стварно како? Јер ако човек није квалификован онда по СС, а кад је преквалификован, верујем по послу који обавља. Дођеш српском доктору на време он каже: "Што с' дош'о? Није ти ништа". Дођеш касније, он каже: "Што си сад дошао, сад је касно"? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Септембар 11, 2019 Пријави Подели Написано Септембар 11, 2019 On 11. 9. 2019. at 10:31, grigorije22 рече Tu se pominje neka Filadelfijska Crkva koja je nepogresiva. Expand Али се помињу и неке књиге је су пале и погрешила. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Септембар 11, 2019 Пријави Подели Написано Септембар 11, 2019 On 11. 9. 2019. at 11:08, Ćiriličar рече @Александар Милојков Како ти обрачунавају плату? По СС или послу који обаљаш пошто си преквалификован (увек ми тему спамујеп, ал' ајде нека ти буде ) ? Expand По ВСС, седми степен, као и другим наставницима. И имам 6% (3000 динара) због доктората. Trifke, "Tamo daleko", александар живаљев and 1 члан је реаговао/ла на ово 3 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Септембар 11, 2019 Пријави Подели Написано Септембар 11, 2019 On 11. 9. 2019. at 10:20, Александар Милојков рече Наравно. Рекох у контексту тврдње да свршени теолози наводно ме желе рукоположење. То није тачно. Многи желе, али их нико не узима у обзир. Expand Imam koontakt sa velikim brojem što svršenih što nesvršenih teologa i upoznao sam samo par koji ne žele rukopoloženje. Znam za primere i nekih profesora fakulteta kojima su , iz ovog ili onog razloga, odnijene molbe. "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Септембар 11, 2019 Пријави Подели Написано Септембар 11, 2019 On 11. 9. 2019. at 10:20, Desiderius Erasmus рече Je l' i tu radi veza, k'o i svugde? Expand Tu itekako radi veza. Znam za slučaj čoveka koji je rukopoložen posle 11 to godišenjeg studiranjaBogoslovije (srednje škole) I koji nije znao na ispiti koliko je apostola imao Isus. Dobio je prilično dobru parohiju a da ne pričam da je imao manjih i većih grešaka prilikom rukopoloženja. Desiderius Erasmus је реаговао/ла на ово 1 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Септембар 11, 2019 Пријави Подели Написано Септембар 11, 2019 On 11. 9. 2019. at 11:11, Александар Милојков рече По ВСС, седми степен, као и другим наставницима. И имам 6% (3000 динара) због доктората. Expand Znači oko 50 000. Pa nije ni čudo što kada završe fakultete ljudi idu u inostranstvo(ko može). Жика је реаговао/ла на ово 1 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Септембар 11, 2019 Пријави Подели Написано Септембар 11, 2019 On 11. 9. 2019. at 8:04, Александар Милојков рече Не знам за монахе (мада познајем неке колеге који се јесу замонашили), али ово друго - није тачно. Многи желе да се рукоположе, али није у њиховој моћи. Њихове молбе леже у ладицама годинама (ако нису завршиле и на неком горем месту, где их више нико не може пронаћи) и на њих им никада није одговорено. Факултет никако нема удела у томе. Expand Znam ja. Vrlo malo ih je sa fakulteta došlo u manastir. Mnogo je više njih posle dolaska upisalo fakultet jer su osetili da mogu da budu vladike ili u gorem slučaju igumani. Episkopi često one koji su mlađi po godinama šalju na bogoslovije ili na fakultet ako vide u njima buduće vladike. "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука