Jump to content

"Исус између ислама и хришћанства" - јавна дебата [НАЈАВА]

Оцени ову тему

Препоручена порука

Управо сада, Жичанин рече

И са сљедбеницима Књиге расправљајте на на најљепши начин, не са онима међу њима који су неправедни, и реците: ‘Ми вјерујемо у оно што се објављује нама и у оно што је објављено вама, а наш Бог и ваш Бог јесте један, и ми се Њему покоравамо.

КУРАН

Ne vidim kako je taj stih relevantan sa stanovista bogootkrivene vere? Muhamed je bio prelescen od demona, mada on po naucnicima i nije pisao Kuran. 

Подели на овим сајтовима

• Одговори 93
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

пре 1 минут, Tragalac рече

Sta bi onda bilo za neko izolovano pleme koje nikad nije moglo da cuje za Isusa, eto najbanalniji primer?

Oni su neznabosci i sudi im se na osnovu prirodnog zakona. U Otkrovenju pise da tamo gde ne stignu apostoli dolazi andjeo. Sa muslimanima je problem sto su oni jeretici a po ucenju Crkve jeretici se ne spasavaju. Ako bi nedaj Boze neko tvoj presao u neku sektu tipa subotara, ne bi mogao da stavis njegovo ime da se pominje na liturgiji i mogao da se oprostis od njega za vecnost. 

Подели на овим сајтовима

Имају ли муслимани неку своју верзију Јеванђеља (посведочену изворима, кодексима, старим манускриптима) или имају само списак делова хришћанског Јеванђеља који им се не свиђају?

Подели на овим сајтовима

пре 6 часа, grigorije22 рече

Ono sto je jezivo u celoj ovoj prici je da se svih milijardu i trista miliona muslimana trude za dzabe. Kakav sok ce za njega da bude kada ga izvedu na pojedinacni sud i ono izadje sam Hristos koji ce da kaze: Nisam ja tvoj Alah. U seol na vecnu muku. Da li dusa moze da prebledi?

Ipak bih ja taj sud ostavio Bogu. Niko nije kriv što se rodio u islamskoj zemlji.

porukom-dobrote-nahrani-gladnog.thumb.jpg.e6722ef9e536dc201ac006f5bb88acb0.jpg

Подели на овим сајтовима

Џевад Голош један од глваних селефиских мисионара на просторима бивше Југославије. све ове дебате имају за циљ да преобрате "хришћане" у ислам. што је легитимно али једино то имају за циљ мислим да мањи више не воде ничему додуше од је образован на њиховим универзитетима, овај јереј уз сво поштовање нема везе са темом.

Подели на овим сајтовима

пре 22 часа, Vladan :::. рече

Имају ли муслимани неку своју верзију Јеванђеља (посведочену изворима, кодексима, старим манускриптима) или имају само списак делова хришћанског Јеванђеља који им се не свиђају?

њима је сав извор куран и сунет (сунет је неки пропис, правило или закон у пракси муслимана)

не разумем какво муслиманско јеванђеље помињеш тј питаш за њега?

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Небојша Јовановић рече

Кажу да су хришћани искварили јеванђеље. А ако је то тако онда је једини начин да се то докаже постојање (њиховог) неисквареног јеванђеља.

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Небојша Јовановић рече

њима је сав извор куран и сунет (сунет је сведочење о животу Мухамеда)

A sta su im hadisi, je li to ulazi u Kuran?

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Vladan :::. рече

Кажу да су хришћани искварили јеванђеље. А ако је то тако онда је једини начин да се то докаже постојање (њиховог) неисквареног јеванђеља.

imaju to je ono sto pise o Isusu u Kuranu, a zasniva se na apokrivu nekov verovatno jevandjele po Varnavi i Tomi

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, feeble рече

A sta su im hadisi, je li to ulazi u Kuran?

ne to su reci koje je licno Muhamed govorio njegove poruke..

to je drugi izvor islama ja sam napravio lapsus. 

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

пре 22 часа, Vladan :::. рече

Ма јок. Они ваде оно што се, по њиховом тумачењу, слаже са Кураном (у којем је непатворена истина, по њима), а оно што се не слаже кажу да су хришћани то накнадно искривили, додали, изменили... Бесмислице.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Александар Милојков рече

Ма јок. Они ваде оно што се, по њиховом тумачењу, слаже са Кураном (у којем је непатворена истина, по њима), а оно што се не слаже кажу да су хришћани то накнадно искривили, додали, изменили... Бесмислице.

да суштински је тако али се куран позива на Еванђеље по Варнави

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Небојша Јовановић рече

да суштински је тако али се куран позива на Еванђеље по Варнави

Да, Куран је конгломерат свега и свачега (разних хришћанскиј и јудејских извора, углавном неортодоксних).

Подели на овим сајтовима

А ови њихови мисионари, уз сво дужно поштовање, ме јако подсећају на наступ Јеховиних сведока. Имају набубану и увежбану шему уз помоћ које хватају саговорника у машину. Али, то ако се зна, онда се само извуку носеће цигле и све се руши. Међутим, када саговорник дозволи да га увуку у ту машину, онда је ситуацији да се све време брани, што смо на овом снимку и видели. Такође, треба бити и јасан у преношењу суштине хришћанства. Они појма немају шта хришћанство јесте.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...